Špageti z brokolijevim pestom, mešana solata

Danes kuham...
Posted 20 August 2015 - 01:43 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 20 August 2015 - 02:14 PM
Polnjene bučke (piščanec, koruza, paradižnik, mocarela), včeraj pa solata s kvinojo in gorčično omako.
After all this time?
Always.
Posted 20 August 2015 - 07:10 PM
Spekla bom še pico.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 25 August 2015 - 09:50 AM
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 25 August 2015 - 03:20 PM
Curry s čičeriko, sladkim krompirjem in kokosovim mlekom
Bill Bullard
Posted 25 August 2015 - 06:07 PM

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 01 September 2015 - 07:20 PM
Vceraj pa ratatouille s klapavicami in kokosovim mlekom.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 04 September 2015 - 04:55 PM
Na zaru sem spekla jajcevce s cesnom in mocarelo, papriko in tofu.
Vceraj pa ratatouille s klapavicami in kokosovim mlekom.
Sliši se dobro! Zaupaš recept?
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 04 September 2015 - 07:29 PM
Saj je čisto preprosto. Česen in čebulo prepražim na olivnem olju, dodam vso možno zelenjavo z vrta (jajčevce, papriko, bučke, različne vrste paradižnika, lahko tudi malo čilija, če ti je všeč pekoče), začinim samo s soljo, poprom in timijanom. Čisto na koncu sem dodala že kuhane klapavice in zalila s kokosovim mlekom. Vode zato nisem dodajala, pa mezge tudi ne.
Danes sem skuhala vege chilli con carne z "mesnimi" kroglicami, pa še mini pice bova spekla.
― V. Van Gogh
Posted 06 September 2015 - 08:33 AM
Hvala! Je pa sigurno čist drugačen okus zaradi kokosovega mleka. Sumim, da bi zraven pasal svež koriander na koncu.
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.
Posted 06 September 2015 - 10:06 AM
Zrezki v omaki iz domače zelenjave (paprika, paradižnik, korenček), zraven kuskus, široki rezanci in solata (ledenka s fižolom)
Zvečer delam še ričet za 2 dni
Posted 06 September 2015 - 12:23 PM
Bill Bullard
Posted 10 September 2015 - 08:08 PM
― V. Van Gogh
Posted 11 September 2015 - 08:15 PM
― V. Van Gogh
Posted 12 September 2015 - 03:16 PM
Bill Bullard
Posted 12 September 2015 - 03:42 PM
quiche z gobicami, spinaco in suhim paradiznikom (za jutri)
pica (za vecerjo) in pica polzki za jutri
solata (mesani mladi listi s prelivom)
Jutri pa se:
z leco in gobicami polnjene zepke iz listnatega testa
mini jabolcni crumble (v salckah za souffle )
cokoladni mousse z ingverjem
(fantov stric praznuje 60 let in bodo imeli catering, ampak menda "nic za naju", tako da si bova malo tega in onega sabo prinesla)
Posted 19 September 2015 - 11:23 AM
Kako mi je pa to čudno, če povabiš vegana na rojstni dan, menda poskrbiš prej, da dobi hrano, ki jo je... nisem še nikjer videla, da bi bil problem glede tega. Jaz v tvojem primeru iz principa ne bi nič nesla zraven, bi samo sedela tam in gledala, kako jejo, naj jim bo nerodno
te pa občudujem, ker si tako prilagodljiva... marsikdo ni.
Danes kuham fižolovo enolončnico (iz stročjega fižola) in skutino pito z jabolki.
Posted 20 September 2015 - 12:20 PM
standard juhica, vratovina, pečen krompirček + korenček, buča maslenka začinjena na 2 različna načina, solatka
A painting is complete when it has the shadows of a God. - Rembrandt
Posted 20 September 2015 - 12:39 PM
Kako mi je pa to čudno, če povabiš vegana na rojstni dan, menda poskrbiš prej, da dobi hrano, ki jo je...
nisem še nikjer videla, da bi bil problem glede tega. Jaz v tvojem primeru iz principa ne bi nič nesla zraven, bi samo sedela tam in gledala, kako jejo, naj jim bo nerodno
te pa občudujem, ker si tako prilagodljiva... marsikdo ni.
Ja, meni je tudi malo cudno, ampak se vseeno raje vidim, da mi povejo (kar mi pove, da vseeno niso pozabili name, kar se je tudi ze zgodilo) ali pa da recejo "se bo ze kaj naslo", pa imam na koncu tole nastimano:
(Kruh, narezano sadje, vlozeni belusi, pelati iz piksne, vlozene gobice, suhe marelice, vlozene articoke z vejico petersilje, orehi - na praznovanju tascinih 60 let - so imeli catering)
Da se ja vsakemu smilim (in da ljudje se prej zakljucijo, da je veganstvo ultra radikalna odpoved vsem zemeljskim uzitkom in da to pa res ni nobeno zivljenje ).
Sicer nisem ultra zbircna in v sili bi tud grah iz piksne z zlico jedla (kot sem to pocela pri 5ih letih ), ampak rada dobro jem in ne vidim pametnega razloga, zakaj ne bi, ce pa lahko. Ce to pomeni dodatno uro ali dve v kuhinji, then so be it
Posted 21 September 2015 - 07:50 PM
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users