Jump to content

Photo

Danes kuham...

• Please log in to reply
5204 replies to this topic

#3021 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 20 August 2015 - 01:43 PM

Špageti z brokolijevim pestom, mešana solata

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3022 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 20 August 2015 - 02:14 PM

Polnjene bučke (piščanec, koruza, paradižnik, mocarela), včeraj pa solata s kvinojo in gorčično omako. :woot:

• 0

After all this time?

Always.

#3023 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 20 August 2015 - 07:10 PM

Spekla bom še pico. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3024 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 18555 posts

Posted 25 August 2015 - 09:50 AM

Zapeljali so me svezi lignji.
  • 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#3025 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 25 August 2015 - 03:20 PM

Curry s čičeriko, sladkim krompirjem in kokosovim mlekom

• 0

Bill Bullard

#3026 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 15251 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 25 August 2015 - 06:07 PM

Naredila sem ogromen lonec pad thai-ja, ker sem kuhala za vec oseb in smo se n a z r l e - ma ful je nasitno, danes sem dala po sili razmer zraven samo se cili, poper in cimet, pa limonin sok in malo posladkala (pri vseh receptih malo posladijo te omake) in je bilo noro dobro. Sicer pa pac klasika, zelenjava, sojina omaka, arasidovo maslo. Ma sem bila prav ponosna nase na koncu, pa se posode mi ni bilo treba pomivat. ^_^
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#3027 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86508 posts

Posted 01 September 2015 - 07:20 PM

Na zaru sem spekla jajcevce s cesnom in mocarelo, papriko in tofu.
Vceraj pa ratatouille s klapavicami in kokosovim mlekom.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3028 sade

sade

Izberi si sam

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 04 September 2015 - 04:55 PM

Na zaru sem spekla jajcevce s cesnom in mocarelo, papriko in tofu.
Vceraj pa ratatouille s klapavicami in kokosovim mlekom.

Sliši se dobro! Zaupaš recept?

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#3029 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86508 posts

Posted 04 September 2015 - 07:29 PM

Saj je čisto preprosto. :) Česen in čebulo prepražim na olivnem olju, dodam vso možno zelenjavo z vrta (jajčevce, papriko, bučke, različne vrste paradižnika, lahko tudi malo čilija, če ti je všeč pekoče), začinim samo s soljo, poprom in timijanom. Čisto na koncu sem dodala že kuhane klapavice in zalila s kokosovim mlekom. Vode zato nisem dodajala, pa mezge tudi ne.

Danes sem skuhala vege chilli con carne z "mesnimi" kroglicami, pa še mini pice bova spekla.

• 0

― V. Van Gogh

#3030 sade

sade

Izberi si sam

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 06 September 2015 - 08:33 AM

Hvala! Je pa sigurno čist drugačen okus zaradi kokosovega mleka. Sumim, da bi zraven pasal svež koriander na koncu.

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#3031 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 6800 posts

Posted 06 September 2015 - 10:06 AM

Zrezki v omaki iz domače zelenjave (paprika, paradižnik, korenček), zraven kuskus, široki rezanci in solata (ledenka s fižolom)

Zvečer delam še ričet za 2 dni :D

• 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#3032 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 06 September 2015 - 12:23 PM

Vse domače: pečeni krompir kifeljčar, mešana solata s paradajzom, stročji fižol
  • 0

Bill Bullard

#3033 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86508 posts

Posted 10 September 2015 - 08:08 PM

Sataraš, pečen sladki krompir.
  • 0

― V. Van Gogh

#3034 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86508 posts

Posted 11 September 2015 - 08:15 PM

Stekleni rezanci z zeliscnim sejtanom, jajcevci, papriko in sojino smetano, prelito s cilijevo omako z breskvami. Zraven pa domaca zelena solata s paradiznikom in fizolom.
  • 0

― V. Van Gogh

#3035 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 12 September 2015 - 03:16 PM

Čilijeva enolončnica z rdečim fižolom in čičeriko, domača solata
  • 0

Bill Bullard

#3036 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26039 posts

Posted 12 September 2015 - 03:42 PM

quiche z gobicami, spinaco in suhim paradiznikom (za jutri)

pica (za vecerjo) in pica polzki za jutri

solata (mesani mladi listi s prelivom)

Jutri pa se:

z leco in gobicami polnjene zepke iz listnatega testa 

mini jabolcni crumble (v salckah za souffle :D)

cokoladni mousse z ingverjem

(fantov stric praznuje 60 let in bodo imeli catering, ampak menda "nic za naju", tako da si bova malo tega in onega sabo prinesla)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3037 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni èlani
  • PipPipPipPipPip
  • 19384 posts

Posted 19 September 2015 - 11:23 AM

Kako mi je pa to čudno, če povabiš vegana na rojstni dan, menda poskrbiš prej, da dobi hrano, ki jo je... :o nisem še nikjer videla, da bi bil problem glede tega. Jaz v tvojem primeru iz principa ne bi nič nesla zraven, bi samo sedela tam in gledala, kako jejo, naj jim bo nerodno :) te pa občudujem, ker si tako prilagodljiva... marsikdo ni.

Danes kuham fižolovo enolončnico (iz stročjega fižola) in skutino pito z jabolki.

• 0

#3038 elanor

elanor

èvekalo

• Èlani
  • Pip
  • 401 posts

Posted 20 September 2015 - 12:20 PM

standard juhica, vratovina, pečen krompirček + korenček, buča maslenka začinjena na 2 različna načina, solatka :eat:

• 0

A painting is complete when it has the shadows of a God. - Rembrandt

#3039 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26039 posts

Posted 20 September 2015 - 12:39 PM

Kako mi je pa to čudno, če povabiš vegana na rojstni dan, menda poskrbiš prej, da dobi hrano, ki jo je... :o nisem še nikjer videla, da bi bil problem glede tega. Jaz v tvojem primeru iz principa ne bi nič nesla zraven, bi samo sedela tam in gledala, kako jejo, naj jim bo nerodno :) te pa občudujem, ker si tako prilagodljiva... marsikdo ni.

Ja, meni je tudi malo cudno, ampak se vseeno raje vidim, da mi povejo (kar mi pove, da vseeno niso pozabili name, kar se je tudi ze zgodilo) ali pa da recejo "se bo ze kaj naslo", pa imam na koncu tole nastimano:

12006296_10207993011647378_7555276080791

(Kruh, narezano sadje, vlozeni belusi, pelati iz piksne, vlozene gobice, suhe marelice, vlozene articoke z vejico petersilje, orehi - na praznovanju tascinih 60 let - so imeli catering)

Da se ja vsakemu smilim (in da ljudje se prej zakljucijo, da je veganstvo ultra radikalna odpoved vsem zemeljskim uzitkom in da to pa res ni nobeno zivljenje ;)). 

Sicer nisem ultra zbircna in v sili bi tud grah iz piksne z zlico jedla (kot sem to pocela pri 5ih letih :D), ampak rada dobro jem in ne vidim pametnega razloga, zakaj ne bi, ce pa lahko. Ce to pomeni dodatno uro ali dve v kuhinji, then so be it :)

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3040 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86508 posts

Posted 21 September 2015 - 07:50 PM

PZ kuskus z vegansko hase omako z zelenjavo, zelena solata.
  • 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users