Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#3021 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 04 June 2019 - 11:51 AM

:D Zdaj imava zamrzovalnik se solidno zalozen z mandljevimi magnumi, so jih imeli v akciji 1+1 gratis (torej 6 luck) za neke 3 eure :D. Edino Valsoia kornete pa pogresam vsake toliko, so se kar all time favorit. Zadnjic smo sli v Ikeo njihov tocen jagodni sladoled degustirat (je veganski, pa tavelik kornet tudi, tamali pa ne), ampak ni pozel nekega navdusenja. 

Teh Tappsy se nisem zasledila, se bom malo razgledala naslednjic v trgovini. Ma meni na splosno ne sladki ne slani, ne mehki ne trdi, ne mili ne mocni ne potegnejo toliko, da bi si jih sla kupit :D Sem tudi bolj na cokolado, ce ze, se lazje me kupis pa s kaksnim socnim sladkim mangom, medjool datlji, jagodami ali cem podobnim. Od bombonov kot + ocenjujem edino tiste trde zelene Sumijeve (zeleno jabolko), ki so imeli tekoco in ful kislo sredico, ostalo mi je bilo bolj kot ne bv. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3022 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 04 June 2019 - 12:10 PM

A ti šumijevi zeleni so veganski? Odlični, ampak jih že par let nisem jedla.

Kornete ima pa v Slo. tudi Eurospin, za 2 €. Niso slabi, ampak ne dosežejo pa Valsoinih.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3023 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 04 June 2019 - 12:23 PM

Mislim, da so, ja. Jih pa tudi jaz ze vec kot desetletje nisem jedla, nismo ravno bombonarji doma ;)

sladkor, glukozni sirup, prašnato polnilo 6 % (sladkor, kislina: citronska kislina, sredstvo za uravnavanje kislosti: natrijev hidrogenkarbonat), kislini: mlečna kislina, citronska kislina, sadni sok 0,3 % iz zgoščenega jabolčnega soka aroma, barvilo: E141

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#3024 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 12 June 2019 - 12:34 PM

V zadnjem času sem testirala izdelke od Veganke: https://www.facebook...nka.HranaZaVse/

Moti me, da imajo tako glup sistem naročanja (dostavljajo po LJ)... je potrebno na mail napisat izdelke in količine, namesto da bi nek spletni obrazec pripravili in samo poklikaš. Sicer se jih da tudi v nekaj trgovinah dobit.

Ponovila bom nakup za jogurt (eden boljših med sojinimi), sejtan, namaz z drobnjakom (njam!), kvasne kosmiče.

Stvari, ki me niso navdušile: Šir Moca (gumijast, brez okusa, sem poskusila že boljše 'mozzarele'), Škuta (okus je preveč podoben tofuju).

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#3025 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 12 June 2019 - 12:45 PM

Ima katera kak simpaticen poletni recept v rokavu? Manjka mi inspiracije za prihajajoci piknik, pa kaj novega bi tudi se sprobala, ampak se ne morem odlocit, kaj. 

• 0

#3026 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 12 June 2019 - 12:53 PM

Od slanega:

- Pečena narezana polenta z zelenjavo, začimbami

- ražnjiči z zelenjavo, šampinjoni, sejtanom, dimljenim tofujem, oz. pač te 'fake' zadeve

- prebranec

- kake pite, quiche, burek

- razne pomakce, namazi in kruh, več vrst solat

- pečen krompir

....pol pa tudi jaz izčrpam ideje :)

Zadnje čase redko uporabljam nove recepte, moja kuharija je precej vezana na pomanjkanje volje & časa, zato ponavadi spackam zadeve 'from scratch' in po občutku, tako da nimam kakega posebnega recepta v rokavu.

• 0

Bill Bullard

#3027 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 12 June 2019 - 01:09 PM

Kake testeninske solate mogoče.
  • 0

#3028 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 20 June 2019 - 09:42 AM

Tnx, bom sporocila, kaj bova uspela pripravit :D

Emily, tole sem videla na eni UK veganski strani, pa sem se takoj nate spomnila:

is_liquorice-270x300.png

• 0

#3029 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 20 June 2019 - 08:51 PM

Oh izgleda obetavno. Bom na prezi, ce lahko kje dobim. 🙈
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#3030 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 20 June 2019 - 10:06 PM

Boljši od Bounty. 

71tUzPMPPSL._SX522_.jpg

Pa je res dober, kar stopi se v ustih. Edino morda res presladek, sem pojedla polovico pa sem imela dovolj. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#3031 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 24 June 2019 - 11:14 AM

Ta black bean burger recept je precej pohvaljen, ga imam namen stestirat v kratkem. 

• 0

#3032 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 08 July 2019 - 01:41 PM

Je katera že probala The Amaze burgerje?
  • 0

#3033 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 08 July 2019 - 01:57 PM

Letos se je teh burgerjev toliko nabralo in vsi imajo podobno zveneca imena, tako da jih ze tezko locim med sabo. Amazing burger, amaze burger, incredible burger, impossible burger, beyond burger ... pa se vsaka vecja trgovska veriga ima kaj svojega v ponudbi. Do zdaj sva poskusila enega takega trgovinskega (ki ni bil bogve kaj) in tega, ki nama je bil vsec (ne prevec mesni ampak okusen, bi ponovila vajo):

Nestle-s-withdrawal-of-Garden-Gourmet-sh

A ta Amaze se dobi samo v Slo?

• 0

#3034 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 08 July 2019 - 02:00 PM

Ja, slovenska znamka je.
  • 0

#3035 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 08 July 2019 - 03:03 PM

Je katera že probala The Amaze burgerje?

Ravno včeraj za kosilo (popečen v ponvi). Mi je bil kar všeč, ni presuh in ni preslan, kot je pogosto pri podobnih izdelkih.

https://siol.net/tre...so-video-498429
  • 0

#3036 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 08 July 2019 - 04:32 PM

Jaz sem si pravkar naredila Amaze. Ni mi sicer za spomenik postavit in klanjat se, je pa zelo korekten, sočen... Se mi pa zdi, da nima prav močnega okusa. Ga bom pa sigurno še kupila.

• 0

#3037 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27620 posts

Posted 08 July 2019 - 05:39 PM

^^
Se strinjam z oceno. : )
  • 0

#3038 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85863 posts

Posted 08 July 2019 - 05:43 PM

Jaz se zdaj nisem prebolela Valsoia burgerjev, bozanski so bili.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#3039 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 08 July 2019 - 05:55 PM

Naju je minilo nove testirat vsako sezono, res. Koncno najdes favorita za kake piknike poleti ... pa ukinejo program in lahko zacnes znova. K sreci nama ni prav hudo do tovrstnih nadomestkov, HB so alpro jogurti ze utecena klasika tukaj ... na ostalo se pa ni zanasat. 

• 0

#3040 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85863 posts

Posted 08 July 2019 - 06:06 PM

Pa Spar Veggie izdelkom tudi stalno spreminjajo recepturo. Sem imela ful rada kroglice, zdaj so mi neuzitne. Res te mine.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users