Ma jaz ne bom zdaj spremljala tega, ker nič ne rabim trenutno. Pojdi na njihovo FB stran, objavljajo tam vse.

Razna vprašanja glede prehranjevanja!
Posted 24 July 2013 - 12:57 PM
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 24 July 2013 - 01:59 PM
Bom, hvala.
Posted 10 August 2013 - 07:43 AM
Vprašanje: je še katera zasledila precejšnjo razliko v ceni za tele Valsoia jogurte v trgovinah Spar in Interspar?
Ponavadi jih kupijem v Intersparu, kjer je cena 1.98€. Če so znižani, tik pred rokom, je cena 0.98€.
Včeraj pa sem po dolgem času zavila v Spar in vidim redno ceno teh jogurtov (ne znižanih) 0.98€!!
Potem pa vidim še znižane, pred rokom, ki so bili 0.53€!
Ne morem verjet.. ful se mi zdi čudno. Trgovke v Sparu tudi niso nič vedele, da bi bila v ceni med eno in drugo trgovino kakšna razlika.
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 10 August 2013 - 12:37 PM
Če me spomin ne vara, mislim, da sem nekoč zasledila informacijo, da imajo različne Spare različni lastniki čez in cene v Sparu, Intersparu, Desparu, itd. niso iste.
Pablo Picasso
Posted 10 August 2013 - 02:00 PM
A, hvala! Je pa tole precej bedno, no...
Posted 10 August 2013 - 07:58 PM
Prvič vidim, da bi bil Valsoin jogurt tako poceni, povsod se giba cena okoli 2 €.
Posted 10 August 2013 - 08:56 PM
Jaz tudi nisem mogla verjet, pa sem vprašala in je prodajalka rekla, da je že od nekdaj taka cena (0.98€).
Posted 14 August 2013 - 11:11 AM
Mene pa zanima, kako pripravljate čičeriko? Ali jo je res potrebno namakati 8-12 ur pred kuhanjem? Koliko časa se običajno kuha? Kako jo začinite?
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 14 August 2013 - 11:29 AM
Tukaj imas podrobno opisan postopek Jaz jo namocim cez noc, potem pa zamenjam vodo in skuham v loncu na pritisk, spustim ven paro in jo splahnem pod hladno vodo (da se ne razkuha). V lonec zraven ne dajem nic - raje potem dodam zacimbe v samo jed -, nekateri pa radi dajo kak lovorov list ali kaj podobnega ze zraven kuhat.
Posted 15 August 2013 - 07:06 PM
Sveže kuhano jem kot prilogo ali samostojno, začinim samo z olivnim oljem. Hladno mešam v razne solate.
Posted 16 August 2013 - 12:19 PM
Hvala.
The only thing standing between you and your goal
is the bullshit story you keep telling yourself
as to why you can't achieve it.
Jordan Belfort
Posted 24 August 2013 - 11:46 AM
Delam pito. Za nadev bom uporabila breskve, katerim sem dodala malo sladkorja in cimet.
Drugače imam za pito TA recept. Prej sem poleg jabolk uporabila še slive (skupaj zmešano) in je prišlo super.
Danes ne bi rada uporabila drobtin pri nadevu (se mi zdi, da pri breskvah ne bi šlo čez) in me zanima...kaj pa če dam agar (namesto želatine npr).??
Aja - ne bom pekla - zadeva gre direktno v skrinjo ... za krizne čase
Posted 24 August 2013 - 07:27 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 25 August 2013 - 01:28 PM
Nisem potem ničesar dodajala Sladkor + cimet ... to je bilo to. Mi je pa zmanjkalo nadeva in sem dala še 100g skute + borovnice + malo sladkorja v zadnjo pito. 4 pite v skrinji. Njami
Posted 28 August 2013 - 07:58 AM
It's me again!
A mogoče katera ve, če aparati za peko kruha omogočajo tudi peko nekvašenega kruha?
Posted 28 August 2013 - 11:34 AM
Odvisno kakšen kruhomat imaš. Moraš dat na program brez gnetenja, vzhajanja.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 28 August 2013 - 12:47 PM
Nimam ga (še). Kako pa potem sploh zamesi kruh, če daš brez gnetenja...in brez vzhajanja? Saj bi rada, da vzhaja...samo ne zaradi kvasa, ampak zaradi sode bikarbone / vinskega kamna.
Sem pisala na Gorenje, če imajo aparat, ki omogoča peko takšnega kruha, pa je rekla, da bi morala dati na program 8: mesenje in vzhajanje, a brez peke. Testo vzemite iz posode za kruh in oblikujte žemljice, rogljičke, pizzo ipd. Samo to mi ne ustreza...jaz bi rada, da mi ga še speče
Posted 28 August 2013 - 02:36 PM
Na kulinariki je tak recept, pece na programu za peko sladic. Mogoce lahko tam pobrskas, ce kje kaj vec pise. Jaz mislim, da se da spect kruh brez kvasa v kruhomatu.
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 01 September 2013 - 09:34 PM
Ko v restavraciji naročiš palačinke z orehi, kaj je še poleg? Mleko pa sladkor? Meni je to tako božansko, ampak mi doma nikoli ne rata enako.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 01 September 2013 - 09:35 PM
Pomoje je sladka smetana, pa verjetno še cimet.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users