Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#3021 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 09 August 2010 - 10:04 PM

Meni se je enkrat isto zgodilo, pa mi je druga ginekologinja, ki jo je nadomeščala, dala 7 dabletk, dokler moja ni prišla nazaj. Drugač pa mislm, da ti tut osebni zdravnik lahko napiše eno škatlico v takšnem primeru. V prosti prodaji se jih pa ne da kupit sploh, samo recept.
  • 0

After all this time?

Always.

#3022 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 August 2010 - 10:05 PM

A da se ne? Jaz pa mislim, da se, ampak stanejo. Ampak samo sklepam.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3023 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 August 2010 - 10:07 PM

Ja saj bi plačala itak. Ja shiiiiit. Zdaj pa sem v deep shit, ker grem najbrž za dva tedna v Francijo in bom še bolj dolgo brez.
Kaj kaj naj nardim ? Grem jutri tja, pa se probam kaj zmenit ?
  • 0
Viens, reste ici!

#3024 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 09 August 2010 - 10:08 PM

Jst sem 99%, da se jih ne da. Če se motim, naj me pa kera popravi. Ma ne no, ne da se jih zihr biggrin.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#3025 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 August 2010 - 10:09 PM

Ja, saj logično bi bilo tako; sem skoraj 99 %, da imaš res. biggrin.gif

edit: veš kaj me je zmedlo, ker ko sem bila jaz še na tabletkah, sem vedno, ko sem jih šla iskat, dobila račun, kjer je pisala cena - pač, ki jo krije zavarovalnica.

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#3026 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 August 2010 - 10:09 PM

Ja jaz bom šla jutri potem tja, pa vprašala kaj naj nardim al kaj ?
  • 0
Viens, reste ici!

#3027 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 09 August 2010 - 10:11 PM

Ja pomoje najboljš, pa če je na dopustu, more bit zihr ena druga odgovorna tut za njene paciente, kaj pa nosečnice, one ne morejo čakat en mesec kr tko laugh.gif Greš tja, poiščeš zdravnico, ki jo nadomešča, poveš situuacijo, pomojem ti bo dala eno škatlo, potem pa nazaj k svoji po recept, ko se vrne. Aja, pa meni ni dala prav recepta, ampak je mela v ordinaciji par škatel in mi je iz ene izrezala 7 tabletk.
  • 0

After all this time?

Always.

#3028 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 09 August 2010 - 10:13 PM

Ampak jaz bi rabla celo tablico!
No itak, bom jutri šla, čeprav na spletni strani zgleda tak kot, da nihče ne dela do konca avgusta. Kreteni ...
Edit; dve ordinaciji delata.. če jaz jutri dobim recept se zgodi čudež res. Ampak mislim, da izrecno piše, da recepta NE izdajajo drugi zdravniki.

Kaj pa če pojem eno tablico maminih al pa sestrinih tabletk ? V skrajni sili ? Al tega sploh ne smem ?
  • 0
Viens, reste ici!

#3029 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 10 August 2010 - 07:29 AM

Da se!

Nadomestni zdravnik ti lahko predpiše samo eno škatlico.

V lekarni lahko poveš situacijo. KUPIŠ tabletke, dajo ti račun, nato greš h ginekologu, dobiš recept, greš v lekarno, daš recept in oni ti potem vrnejo denar, ker si že prej založila.

Aja, pa pejt v tisto lekarno kamor skos hodiš, ker oni ti lahko dajo samo tisto zdravilo, katero si že vzela pri njih (pišem jim v računalniku). Drugače bi lahko vsak dobil katerokoli zdravilo s plačilom. Če je na recept, pa še ni jemal zdravila, to drugače ne gre.
  • 0

#3030 levck

levck

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3194 posts

Posted 10 August 2010 - 08:49 AM

pa da poješ kr ene druge za par dni je pa še najslabša varianta.
Jaz ponavadi nardim tko da zalozim 10e, pa pol prinesem recept in mi vrnejo.
Drugac ti bo pa tut dezurna napisala recept za eno skatlico.
  • 0

#3031 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 August 2010 - 09:04 AM

Lahko grem torej kr direktno v lekarno, kupim 3 ali 2 škatlici (rabim, ker grem v tujino in me tudi 31.8 ne bo doma, takrat pa bom rabla že novo škatlico) in potem čez približno mesec in pol nesem recept ?
  • 0
Viens, reste ici!

#3032 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 10 August 2010 - 09:19 AM

Jaz sem šla k nadomestni ginekologinji, je šlo brez problema.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3033 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 August 2010 - 09:23 AM

Hvala punce, ste mi življenje rešle zdaj.
  • 0
Viens, reste ici!

#3034 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 10 August 2010 - 09:30 AM

Ne vem če lahko več škatlic kupiš.... Moraš vprašat. Magar pokliči. Sam če greš k nadomesti boš vseen dobila eno škatlico samo, razen če bo naredila izjemo zaradi potovanja.
  • 0

#3035 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 10 August 2010 - 09:48 AM

jaz sem dobila za 3 mesece tabletke. Bi ji tud zatežila če bi blo drugače. Navsezadnje, če želijo da hodimo po recepte samo k svoji zdravnici naj nas o svojih dopustih obvestijo preko maila, jaz ne morem vohat kdaj grejo. Prej, preden ti recept poteče pa baje tud ne smeš hodit.
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#3036 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 10 August 2010 - 09:52 AM

No jaz samo pravim kako je po pravilih. Če se kakšen dohtar striktno drži pravil (tako kot moja), ne bo šlo. Samo po moje nima kaj komplicirat, če greš na potovanje.
  • 0

#3037 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 10 August 2010 - 09:54 AM

Grem jaz zdaj tja in bom vidla, kaj se lahko zmenim. Hvala še enkrat res smile.gif.
  • 0
Viens, reste ici!

#3038 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14271 posts

Posted 10 August 2010 - 09:56 AM

QUOTE(ananas @ 10. 8. 2010 - 10:52) View Post

No jaz samo pravim kako je po pravilih. Če se kakšen dohtar striktno drži pravil (tako kot moja), ne bo šlo. Samo po moje nima kaj komplicirat, če greš na potovanje.

Sej vem, maš prav, sam mi gre pa tud na živce da se mormo sam mi držat pravil, oni pa ne. pa naj dajo pred poletjem recept za 6 mescov pa je mir.
  • 0

#3039 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 10 August 2010 - 10:53 AM

Jaz mam stalni recept za eno leto in je zakon smile.gif
  • 0

#3040 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 10 August 2010 - 11:14 AM

Ana, katere tabletke pa ješ?
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users