Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36066 replies to this topic

#30181 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15301 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 25 July 2014 - 08:38 PM

Samo sajk ti lahko pomaga. On ti lahko ponastavi nazaj na staro formo. Sem ze jaz imela isto frko pol leta nazaj, pred tem pa Kinky. :D
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#30182 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 25 July 2014 - 08:40 PM

A pa on še kaj bere forum? Mu bom poslala zs pa zraven upala, da Hevea tole prebere. Hvala OLivija.
  • 0

#30183 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26233 posts

Posted 25 July 2014 - 10:10 PM

Ancka ne zna :) je tud njej pomagal Sajk. :D
  • 0

#30184 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 26 July 2014 - 03:39 PM

A katera uporablja FOUTA brisačo za savno, plažo...? Kako ste kej zadovoljne?

• 0

• Guests

Posted 27 July 2014 - 07:15 PM

Se opravičujem, ker se vrivam (ne spreglejte Fridinega vprašanja): zanima me, kako je s sevanjem bluetooth slušalk? Verjetno je še vedno bolje, kakor če imaš na uho prislonjen mobilnik, ane?

Pa še nekaj: na morju sem nabrala cel kup sivkinih cvetov (sem jih že posmukala), ki bi jih rada shranila do novega leta in jih takrat uporabila kot darila. A mislite, da bi bilo to ok? Kako naj jih shranim do takrat, da bodo zadržali čim več vonja?

• 0

#30186 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 27 July 2014 - 07:26 PM

Hehe, sej je kul Felicia, sem že pozabila, da sem vprašala ;) :D

• 0

#30187 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28306 posts

Posted 27 July 2014 - 10:46 PM

Meni na telefonu normalno deluje preklapljanje med mobilno in full verzijo foruma, na PC pa tudi ne opažam čudnovitosti. : ))

Drugih odgovorov žal ne poznam, Felicia, sivka se bo pomoje obdržala, koliko bo dišala, pa ne vem. Morda pred uporabo malo poškropiš z eteričnim oljem sivke.
V dišavnih vrečkah sivka diši res dolgo let, imam po omarah tudi 10+ let stare vrečke, ki jih občasno narahlo (!) pregnetem in spet dišijo. Me zanima, če takšno sivko kaj posebej pripravijo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#30188 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 31 July 2014 - 10:28 AM

Imam vprašanje glede ene situacije...

Pred kakšnim letom sem čisto mimogrede s svojim iPhonom posnela eno simpatično fotografijo in jo objavila na svoji FB strani.

Zdaj pa ugotavljam, da to fotografijo uporabljajo razni s.p.-ji za internetno oglaševanje svojih storitev - seveda so jo malce obdelali (povečali kontrast, dodali svoj logo), ampak gre za točno mojo fotografijo, ki pa nima nikjer nobene oznake, da je moja. Imam pa jo še vedno shranjeno na telefonu.

Vem, da je v današnjem času, ko se vse povprek deli in pošilja, zelo mamljivo vzeti "neznano" fotografijo in jo uporabiti kot svojo. Me pa vseeno jezi, da me nihče niti ni vprašal, niti ni nikjer omenjeno, da sem jaz avtor.

Kaj bi vi storili na mojem mestu? A se sploh naj spuščam v to in jih kontaktiram ali naj pač pozabim na vse skupaj? Ker nisem profesionalni fotograf, niti nimam svoje strani, se mi zdi, da me niti ne bi jemali resno. Po drugi strani pa uporabljajo nekaj v komercialne namene in imajo od tega dobiček, jaz pa nimam od tega nič.

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#30189 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26233 posts

Posted 31 July 2014 - 11:07 AM

sicer nisem prepričana, ampak v lastnostih fotografije (slike) je nekje zapisano s kakšnim aparatom je bila posneta in kdaj.... Ne znam ti pa svetovati, na koga bi se lahko obrnila...

• 0

#30190 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32920 posts

Posted 31 July 2014 - 11:24 AM

Ampak mi je pa prav neverjetno, da so izbrskali to tvojo fotko in se zdej z njo promovirajo :shock:

• 0

#30191 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15301 posts

Posted 31 July 2014 - 11:25 AM

Prav 'iztrzit' verjetno ne bos nic mogla.. Lahko pa zatezis do te mere, da sliko umaknejo in dajo eno svojo.

Lahko pa se obrnes na kakega fotografa, ki se komercialno ukvarja s svojimi storitvami in ti bo on vedel povedati kako in kaj. Mogoce ima ze sestavljen kak sestavek o avtorskih pravicah in uporabi njegovega fotografskega materiala.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#30192 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26114 posts

Posted 31 July 2014 - 11:49 AM

Ja, na podlagi kakega takega sestavka mogoce lahko potem izpogojujes kaksno kompenzacijo, ce zelijo dalje uporabljati tvojo sliko. Mi je pa res cudno, da kar neko xy sliko uporabijo, meni nic, tebi nic. Tega se mi ne pocnemo, pa nismo podjetje, uradna organizacija ali kaj drugega; vedno uporabimo lastne fotografije, brezplacne stock photos ali pa zaprosimo za uporabo materiala avtorja in/ali navedemo vir. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#30193 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26233 posts

Posted 31 July 2014 - 11:50 AM

Spomnim se zgodbe neke ameriške družine, ki je opazila svojo sliko na reklami za neko češko turistično agencijo, medtem ko so bili na potovanju v Pragi (v izložbi agencije).

• 0

#30194 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 31 July 2014 - 02:20 PM

Meni je bilo tudi resnično neverjetno, pa ni samo ena stran, ki to uporablja...  Hvala za nasvete, se bom obrnila na kolega, ki je profi fotograf... 

Drugače se mi pa niti ne gre za kakšen denar ali kaj podobnega, gre se mi za princip, ker mi ni vseeno, da se takole krade na hinavski način.

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#30195 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17694 posts

Posted 07 August 2014 - 06:04 PM

Kateri so kaj kul in lepi lokali v centru za koktejle in mogoče kaj sladkega? Imele bi eno tako manjšo dekliščino (nič traparij). Na misel mi pade As ali Nebotičnik.

Pa še če ima katera kakšno idejo za eno manjše presenečenje (poleg darila pač). Česa bi bile ve vesele? Jaz sem čisto brez idej :glare: Nikoli nisem bila na nobeni, slišim pa itak samo o ogabnih dekliščinah.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#30196 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87254 posts

Posted 07 August 2014 - 06:19 PM

Dorian Gray, VIGÒ ...

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#30197 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15301 posts

Posted 07 August 2014 - 06:22 PM

Dabuda mogoce, zaradi fajn koktejlov in velikega placa?

Za darilo bon/voucher za fotografa, ki bi imel s parom fotoshooting, ce sta tak par, ki bi jima bilo to kul, ali pa vstopnico za oba za nekam - polet z balonom, gledalisce/predstava, vinske degustacije/kmecki turizem, sploh zdaj jeseni bo krasno za kaj takega.

A ima katera na drugi strani kak predlog za lokal, kjer strezejo fajn zajtrke? Po moznosti zdrave, sadne (ne juicebox, ker tja ne grem vec).
  • 0

#30198 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 07 August 2014 - 06:56 PM

Bazilika za zajtrke? OLivija, zakaj pa ne greš več tja?

OK, računalničarke: jaz imam gmail in sem iz gmail talk oz. chata izklopljena že nekaj let, tega ne uporabljam. Zdele sem slučajno naletela na G+ stran od enga tipa in sem gledala fotke, ker ima izgleda odprt profil in se kar od nekje pojavi eno okence in mi en kolega napiše: o lejo blablabla! Mislim halo, od kje? Nikamor se nisem prijavila, v noben chat. Kaj je to? Drugo pa: a se vidi, če jaz šnofam po odprtem profilu nekoga na gmailu?

• 0

#30199 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26233 posts

Posted 07 August 2014 - 07:21 PM

MIslim, da ima G+ avtomatsko naštelane Hangoute (nova (meni slabša) oblika gtalka). Nisem čisto prepričana... Ne more pa tip videti, da si na njegovem profilu.

• 0

#30200 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15301 posts

Posted 07 August 2014 - 07:24 PM

Eh, bazilika mi je tudi overrated, pa spet imajo neke posh kelnarje/ice. Mene to ful zmoti.

V Juiceboxu je pa vsakic delala bolj nadlezna zenska, dokler mi ni dopiz*. Ne potrebujem, da me objamejo in polupckajo, ko pridem not, ampak zmeraj, zmeraj odrezav odnos, prav vidi se, da je dinamika med zaposlenimi na psu, sefica vzvisena in ne pozdravlja strank, kot da te ni, pa je 2 metra stran. Cene smoothijev in sadnih solat pretirane, porcije (pre)male.

Kaj pa Romeo ali Julija, ali pa kaksni manjsi hipsterski lokali v centru? A na Neboticniku se tudi da kaj prigriznit za zajtrk (pa ne tortic)?
  • 1

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users