Si me spomnila, da letos sploh še nisem bila v kinu. Noben film me ni pritegnil do te mere, res škoda.

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila
Posted 16 October 2017 - 06:44 PM
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 18 October 2017 - 02:53 PM
Ravno prav odbit film, da mi je ustrezal. Nisem vedno razpoložena na tele norce, ampak tokrat je pa sedel.
Igralska zasedba je nora ... in kako so se nekateri pripravljeni delat norca iz sebe - vsaka čast!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 19 October 2017 - 07:45 AM
Toplo, toplo priporocam ogled filma The Imitation Game.
Sem ga pogledala. Odličen je.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 28 October 2017 - 11:30 PM
Končno sem do konca s precejšnjo muko pogledala Toni Erdmann. Občutno predolg in dolgočasen film z nekaj svetlimi humornimi momenti,
sta mi pa oba glavna igralca zelo antipatična. Ne razumem visoke ocene na imdb, še manj pa nominacijo za oskarja.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 November 2017 - 04:46 PM
Pogledala sem film The Circle (2017), ki v bistvu govori o punci ki začne delati v podjetju a-la-google in v kakšne skrajnosti jo to potegne. Trailer je res obetal, ampak sem bila nad koncem res razočarana, čisto medel in ga sploh ne razumem popolnoma
Posted 22 November 2017 - 11:15 AM
Sploh mi več ne uspe pogledat filmov. Zadnji, ki sem ga gledala je bil The Zookeeper's Wife (2017). Sicer všečen film, ampak mu je kar precej manjkalo da bi naredil globlji vtis name. Zgodba je dovolj zanimiva, da me je pritegnila, ampak me je FUL motilo, da so vsi igralci, ki so upodabljali Poljake govorili z močnim naglasom. Če so želeli ohraniti avtentičnost, ne razumem zakaj so snemali film v angleškem jeziku in ne v nemščini in poljščini.
Posted 11 January 2018 - 02:42 PM
The Wizard of Lies mi je bil super, z užitkom sem ga pogledala od začetka do konca in kljub dolžini se mi nič ni vlekel. Meni so taki filmi nasploh všeč, ampak je dobro, da imaš nekaj predznanja o dogajanju. Glede na to, je posnet po resnični zgodbi - what's not to like? Preseneča me, da gre za TV film, sploh s to igralsko zasedbo in tudi oceno bi mu dala precej višjo, kot jo ima na IMDB-ju.
Od filmov, ki sva jih pogledala v zadnjem času, priporočam še The Glass Castle, ki mu napovedujem veliko nominacij za Oskarje. Moraš biti pa pri volji zanj, ker je izredno težek. Na momente sem ga kar težko gledala (alkoholizem v družini, zanemarjanje otrok, krivice in nasilje).
Absolutni zmagovalec med filmi lanskega leta pa je zame The Greatest Showman, kot sem že omenila v eni drugi temi. Res je izjemen, priporočam ogled v kinu. Ne samo ljubiteljem muziklov, kar midva sigurno nisva.
― V. Van Gogh
Posted 11 January 2018 - 02:53 PM
Midva sva včeraj gledala The Wizard of Lies in se dokaj strinjam z Jino. Sicer se mi je na momente malenkost vlekel, ampak vseeno toplo priporočam.
Jina, kaj pa meniš o sklepni misli - misliš da je tip sociopat ali ne? (Vem, težko sodimo, nismo stroka, ne poznamo ga itd... ampak lahko se laično malo pogovarjamo)
+ misliš, da je žena vedela in otroka?
Posted 11 January 2018 - 03:05 PM
Pomoje je, drugače tega ne bi mogel narediti. Po drugi strani pa ni prikazan kot izrazit negativec, kar si lahko razlagamo tako ali drugače. Njegov namen ni bil jasen in ne vemo, kakšne posledice svojih dejanj je pričakoval. Sem dobila občutek, da v resnici ni vedel, da bo prišlo do take katastrofe.
Žena mi je bila na začetku sumljiva, ampak potem vidiš, da sploh ni vpletena v posel in vprašanje, koliko je vedela. Za sinova pa sem prepričana, da nista vedela, sploh za starejšega bi to rekla brez dvoma. Kako je bilo v resnici pa lahko samo ugibamo.
― V. Van Gogh
Posted 11 January 2018 - 03:18 PM
Posted 11 January 2018 - 03:19 PM
Ja, se strinjam. Igralca so pa tudi čisto pravega izbrali.
Kako se naredi ta spoiler?
― V. Van Gogh
Posted 11 January 2018 - 03:20 PM
[--spoiler--] [/spoiler]
Med to daš tekst (brez črtic ).
Posted 11 January 2018 - 04:09 PM
Hvala!
― V. Van Gogh
Posted 11 January 2018 - 07:31 PM
Greva pa danes gledat The greatest showman, se ful veselim, sploh cirkuskih akrobacij.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 11 January 2018 - 07:44 PM
Uživajta, poročaj!
― V. Van Gogh
Posted 12 January 2018 - 09:42 AM

Igralska zasedba je pa zelo simpatična, Jackmanu pašejo take vloge.
Bill Bullard
Posted 22 January 2018 - 07:42 PM
Če je katera fanica nenavadnih filmov, imam en super predlog - The Killing of a Sacred Deer. Eden najbolj bizarnih filmov, kar sem jih gledala v zadnjih letih.
Mož je rekel, da ima en dober film, na koncu je zdržal 50 min. Jaz sem ga pogledala do konca, nisem pa vedela, da je od istega režiserja kot The Lobster, ampak ti je kmalu jasno, ker je tip dialoga identičen, s tem da gre tukaj za psihološko grozljivko. Colin Farrell z brado je prav daddy.
― V. Van Gogh
Posted 23 January 2018 - 11:33 PM
Sva pogledala The wizzard of lies in se nama ni nič vlekel, tudi midva imava ful rada filme, kjer je treba malo tuhtati.
Bill Bullard
Posted 23 January 2018 - 11:43 PM
Posted 24 January 2018 - 12:05 AM
Bill Bullard
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users