^^ pojma nimam kako je zdaj v višjih razredih (pritožb in mnenj je res veliko), mi je pa še kako znan tvoj pogled 
Nikoli nisem imela pretiranih delovnih navad, saj sem v OŠ čisto brez učenja bila odlična in prav dobra (pač kakšno pesmico so moral pakrat prebrat, če si imel pa srečo, si bil pa med zadnjimi in si jo v eni uri tolikokrat slišal, da si jo znal
.
V srednji sem res morala malo delat (sploh poznalo se mi je, da mi matematika ni jasna, saj sem vse naloge v OŠ in SŠ prepisala namesto vadila in je nisem nikoli razumela), a sem bila ves čas "dobra" in sem celo matematiko na maturi spacala za 3 (še danes ne vem kako).
Zdaj pa res delajo cel halo iz šole.
Je pa tudi veliko na starših, ki so res malo nori. Zadnjič je ena mama zgrožena komentirala, da bodo imeli v tretjem razredu že narek in spet tisti - a so normalni.
In jaz nazaj - saj smo ga imeli mi tudi v drugem. V prvem razredu smo vzeli vse tiskane in pisane črke in računanje do 20. V drugem poštevanka in računanje do 100, nareki in prepisi ... enako kot sedaj. In spet dobim tisti goveji pogled.
Edino kar se meni zdi (ampak to je samo občutek, lahko da se motim), da imajo tudi v prvi trijadi več domače naloge, kot smo imeli mi. Res, da so jo do sedaj naredili večino ali kar vso v popoldanskem bivanju, ampak vseeno. Jaz se ne spomnim, da bi kdaj sedela več kot eno uro za mizo in delala, ko sem bila tako majhna. Kako resno delajo, pa pojma nimam.