Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36069 replies to this topic

#30121 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 09 July 2014 - 06:57 AM

Kaj pa če bi pogledala zalogo samo v eni knjižnici, ne v celotnem sistemu vseh knjižnic? Mogoče bi tam lahko označila.

• 0

#30122 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18604 posts

Posted 09 July 2014 - 07:13 AM

Felicia, v čem točno je problem? Ko iščeš knjigo, moraš paziti, da v OPACu vpišeš avtorjev priimek, ime in zvezdico (Prešeren, France*), sicer boš težko kaj dobila. Ko najdeš, kar šičeš, imaš spodaj napis Statusi v izposoji, kjer najprej preveriš, ali je izposoja sploh mogoča (lahko že kdo ima, gradivo ni namenjeno izposoji, ali pa je v kakšnem procesu bodisi bibliografske obdelave ali v restavriranju. Če je vse okej, imaš desno črn napis Rezervacija. Klikneš v krogec spodaj, nato se ti pokaže polje za vpis številke tvoje članske izkaznice in gesla. Ko to opraviš, se pokaže napis, do kdaj te bo čakalo naročeno gradivo. Nekatere knjižnice pa za kakšno reč nimajo avtomatizirane izposoje, zato ne moreš poklikati gradiva, temveč moraš jet v knjižnico in naročiti gradivo s knjižnično zadolžnico.

Prepričaj se najprej, da si logirana v OPAC knjižnice, v katero si včlanjena in iz katere si hočeš izposoditi gradivo, ne pa v COBIB (to je vzajemna baza ali katalog vseh slovenskih in zamejskih knjižnic, ki so včlanjene v sistem COBISS). Lahko si ga sicer izposodiš tudi tam, kjer nisi članica, samo pol to ne gre avtomatsko online. Geslo se aktivira najkasneje v 24 urah po včlanitvi.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#30123 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 11 July 2014 - 07:09 AM

Jaz sem letos na faksu vzela "dodatno leto" (bivši absolvent) in ne bom diplomirala. Predvidevam, da v naslednjem šolskem letu ne morem več redno vpisat, ne? Pozna katera kakšno zastonj varianto faksa za vpis, ker bom potrebovala status? Sicer imam že opcijo srednje šole.

• 0

• Guests

Posted 11 July 2014 - 07:53 AM

Možno, da se lahko vpišeš še na visokošolski oz. višješolski program, če si zdaj na univezitetnem - nisem pa prepričana. Sicer pa ti preostanejo še srednje šole in izobraževanja odraslih.

Errol, hvala za pomoč, vendar to mi vse štima, knjigo znam najti, znam pogledati, kakšno je njeno stanje (ali je na voljo za izposojo, ...), tudi članstvo imam urejeno, le tistega krogca z napisom "rezervacija" ni nikjer več - očitno so potem res v tej knjižnici skenslali to možnost in lahko le osebno rezerviraš knjige.

• 0

#30125 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18604 posts

Posted 11 July 2014 - 08:19 AM

Možno, da se lahko vpišeš še na visokošolski oz. višješolski program, če si zdaj na univezitetnem - nisem pa prepričana. Sicer pa ti preostanejo še srednje šole in izobraževanja odraslih.

Errol, hvala za pomoč, vendar to mi vse štima, knjigo znam najti, znam pogledati, kakšno je njeno stanje (ali je na voljo za izposojo, ...), tudi članstvo imam urejeno, le tistega krogca z napisom "rezervacija" ni nikjer več - očitno so potem res v tej knjižnici skenslali to možnost in lahko le osebno rezerviraš knjige.

Felicia, ne me zezat, mogoče me pa ne zezaš. Povej, kaj iščeš in bom jaz poskusil. Sistem je en za vso državo in v NM ga ne morejo srat privatno. Razen, če iščeš gradivo, za katerega ni omogočena online izposoja. To je recimo za gradivo iz posebnih zbirk, ki ne gre na dom (referenčna literatura ipd.).

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#30126 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18604 posts

Posted 11 July 2014 - 08:33 AM

:shock: Ti hudiči res nimajo avtomatizirane izposoje. Felicia, sorry. Sploh si nisem mogel pomisliti, da nimajo. :surrender:

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

• Guests

Posted 11 July 2014 - 08:36 AM

A potem je res to razlog? Pismo... Pa saj so še nedolgo nazaj imeli, zato mi pa ni bilo zdaj nič jasno. Ko sem klicala v knjižnico me je pa samo arogantno odslovil s pojasnilom, da imam na cobissovi spletni strani razložen postopek rezervacije. Ma nič, še enkrat jih bom poklicala.

Edit: evo, sem dobila zdaj drugega zaposlenega, ki mi je povedal, da imajo do 18. blokirano online izposojo. Ali pa če ne bi bil tisti tip prej tako aroganten in me pošiljal brati navodila in mi povedal, da je blokirano... :mad2: Hvala Erol za tvoj trud.

• 0

#30128 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18604 posts

Posted 11 July 2014 - 08:43 AM

Felicia, nerodna reč, res.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#30129 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30059 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 11 July 2014 - 03:22 PM

Frčica&Errol, a je trenutno v LJ kakšna spodobna razstava ali kaj podobnega, še posebej kej v zvezi s Slovenijo, kamor bi lahko peljali tujega gosta? Vidla sem, da je v Mestnem muzeju razstava o Emoni, to je ena opcija.

Ali pa če vesta za kak kul kuturni dogodek v četrtek, 17.7. v LJ?

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#30130 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24905 posts

Posted 14 July 2014 - 07:02 PM

obstaja kakšen dober pretvornik, ki youtube pretvori v MP4 ali drug video format?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#30131 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26234 posts

Posted 14 July 2014 - 07:05 PM

Jaz sem vedno uporabila tole:http://en.savefrom.n...-youtube-video/
  • 0

#30132 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24905 posts

Posted 14 July 2014 - 10:19 PM

hvala!!!!

• 0

Put A Kilt On It!

#30133 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18604 posts

Posted 15 July 2014 - 07:35 AM

Frčica&Errol, a je trenutno v LJ kakšna spodobna razstava ali kaj podobnega, še posebej kej v zvezi s Slovenijo, kamor bi lahko peljali tujega gosta? Vidla sem, da je v Mestnem muzeju razstava o Emoni, to je ena opcija.

Ali pa če vesta za kak kul kuturni dogodek v četrtek, 17.7. v LJ?

Sorry, šele zdaj videl tvoje vprašanje. Ne vem, kaj je zdaj na ogled. Razstava o Emoni je sicer dobro postavljena, samo za moj okus je razmeroma malo eksponatov. Ne vem pa, kako je s stalno zbirko. Poglej, kaj počne Narodna galerija. Če nič drugega, z Moderno galerijo ne moreš kiksniti.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#30134 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14351 posts

Posted 15 July 2014 - 09:04 AM

Jaz tudi nimam kakih posebnih idej. Mogoče razstava arhitekture 19. stoletja v Fužinskem gradu? 

Narodni muzej ima razstavo o prvi vojni, ampak ne vem kakšna je, niti ali je kaj v angleščini. Dobra razstava naj bi bila o Egiptu in stikih z Avstro ogrsko, ampak to nima dosti povezave s Slovenijo.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#30135 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30059 posts

Posted 15 July 2014 - 09:39 AM

Hvala! Sicer smo se po parih pirčkih v nedeljo odločili, da ga spokamo kar do Predjamskega gradu pa naj tam luta okoli. :D

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#30136 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46204 posts

Posted 15 July 2014 - 09:40 AM

Muzej NZS ima tudi razstavo o 1. svetovni vojni. Sicer ne vem kakšna je. Tudi če ni kaj prida, je pa stalna razstava, ki predstavi zgodovino od predvečera 1. svetovne vojne pa do osamosvojitve, zanimiva. 

• 0

#30137 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30059 posts

Posted 15 July 2014 - 09:51 AM

O, kul, hvala, Kalypso! Bom omenila, bi ga ziher znalo zanimat, ker dela v vojski.

• 0

#30138 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46204 posts

Posted 15 July 2014 - 12:04 PM

Sicer je majhen muzej, ampak IMO lepo predstavi slovensko novejšo zgodovino. Sicer sumim, da je WW1 razstava "Take vojne si nismo predstavljali" ful majhna (če sklepam po prostoru, ki ga imajo na voljo za začasne razstave), ampak v kombinaciji s stalno zbirko, pa bi mu znala bit zanimiva, če ga zanima to obdobje. 

Še nekaj o razstavi o 1. sv. vojni: KLIK, KLIK

• 0

#30139 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24905 posts

Posted 15 July 2014 - 12:31 PM

še moj kolega v uniformi je slikan na prvem linku :)

oče je pa itak na vsaki drugi procesiji ... letos se jim res dogaja

• 1

Put A Kilt On It!

#30140 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28308 posts

Posted 16 July 2014 - 01:14 AM

Novo vprašanje: pri nas je menda na novo zdej v Hoferju zalaufala pekarna, kjer sproti pečejo kruh, pa me zanima, če kdo ve, a pečejo samo kruh ali tudi kake rogljičke/pecivo?

Tudi pecivo. : )

https://www.hofer.si...okus-tradicije/

Kaj se je zgodilo s Kinkyinim avatarjem? : ))
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users