Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36069 replies to this topic

#30001 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20022 posts

Posted 16 May 2014 - 08:17 PM

Aha, tako je. Hvala vama ;).

Zanima me še povračilo potnih stroškov v zvezi z uveljavljanjem zdravstvenih storitev.. To povsod berem med pravicami iz obveznega zdravstvenega zavarovanja, nikjer pa ni kaj praktičnega zapisanega. Namreč, še nihče okoli mene ni tega uveljavljal in ne vem, kako to dejansko potega...

Imam recimo fizioterapijo v KC v Lj, sem pa iz Domžal.... Bi lahko uveljavljala denarno nadomestilo za tak prevoz?

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

• Guests

Posted 16 May 2014 - 08:32 PM

Žal jaz ne vem odgovora. Me pa nekaj zanima: kje bi lahko kupila plastični prstan, čist neko poceni varianto rabim, gre samo za eno foro, prstan bo potem (verjetno) romal v koš.

• 0

#30003 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23595 posts

Posted 16 May 2014 - 09:21 PM

Mogoče imajo na tistih stojalih v DM-ih in Mullerjih kaj. Ali pa na kakšnih otroških oddelkih, kjer je kak plastičen nakit za punčke. A mora bit nujno plastičen? Ker sicer maš v trgovinah s hobi materialom za ustvarjanje tudi tiste osnovne kovinske prstane.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#30004 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 16 May 2014 - 09:54 PM

Imam recimo fizioterapijo v KC v Lj, sem pa iz Domžal.... Bi lahko uveljavljala denarno nadomestilo za tak prevoz?

Ja. Osebna zdravnica ti da nekaksen obrazec-list (enako izgleda kot Napotnica), zadaj pa ima "tabelo" - ki jo das v podpis vsakic, ko gres na kontrolo. ZZZS ti potem vrne nekaj denarja, ampak je to bolj drobiz..

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#30005 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18702 posts

Posted 16 May 2014 - 10:19 PM

:yes: , meni so rekli, da je okrog 20c na km. Potem si pa zračunaj :)

• 0

After all this time?

Always.

#30006 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20022 posts

Posted 16 May 2014 - 11:55 PM

Aha, fino. Je katera ze koristila to? Res smotano, kako ti vecina zdravnikov ne pove za te moznosti. Naslednji teden imam namrec dve seminarski na ti temo, no, predstavitvi, pa bi rada povedala kaj, cesar se ne ve :)
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#30007 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87258 posts

Posted 17 May 2014 - 12:33 AM

Se nekaj pogojev, da ti obvezno ZZ placuje Zavod oz. CSD (naj me kdo popravi, ce se motim): moras biti prej redno zaposlen, odpustiti te mora delodajalec (sam ne smes dati odpovedi, drugace ti ne pripada nic), placujejo ti med tem casom, ko si upravicen do prejemanja nadomestila (podpore).
Tistim, ki so prvic prijavljeni na Zavodu in se niso bili redno zaposleni, jim placujejo le v primeru, da njihov mesecni prihodek ne presega 150 € in prijavljeni morajo biti najmanj tri zaporedne mesece. Tudi za stanje na bancnem racunu je neka omejitev, par sto eurov.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#30008 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17695 posts

Posted 17 May 2014 - 08:20 AM

Ja, pomojem je tako. Zavodovo nadomestilo itak ne traja zelo dolgo, potem pa si verjetno plačuješ sam ali CSD.

Jaz sem si kot prvi iskalec zaposlitve plačevala sama (ne CSD in ne občina).

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#30009 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18702 posts

Posted 17 May 2014 - 08:40 AM

Aha, fino. Je katera ze koristila to? Res smotano, kako ti vecina zdravnikov ne pove za te moznosti. Naslednji teden imam namrec dve seminarski na ti temo, no, predstavitvi, pa bi rada povedala kaj, cesar se ne ve :)

Ja, itak, nihce ti ne pove. Jaz sem koristila to zdaj, ko sem se peljala v Dolenjske toplice, ampak se nisem dobila nazaj, ali so mi odobrili. Povedali so mi pa eni fantje, ki so bili z mano tam, in ko sem sla do zdeavnice je bila cist zacudena "O, ja, hm, to pa res mamo ja..." :roll:
  • 0

After all this time?

Always.

#30010 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11541 posts

Posted 17 May 2014 - 06:21 PM

Ali je sploh kje preko spleta možno kupiti the body shop izdelke?

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#30011 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32922 posts

Posted 17 May 2014 - 06:25 PM

ebay...

• 0

• Guests

Posted 17 May 2014 - 07:05 PM

Mogoče imajo na tistih stojalih v DM-ih in Mullerjih kaj. Ali pa na kakšnih otroških oddelkih, kjer je kak plastičen nakit za punčke. A mora bit nujno plastičen? Ker sicer maš v trgovinah s hobi materialom za ustvarjanje tudi tiste osnovne kovinske prstane.

Sem že gledala na oddelkih z nakitom za punčke, pa imajo premajhne. Bom še v Mullerju in v DM-u pogledala, hvala za idejo. Tisti kovinski pa ne bi bili primerni. 

• 0

#30013 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 18 May 2014 - 10:40 AM

A se na necerkvenem pogrebu v vežici tudi pokropi umrlega?

• 0

#30014 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26235 posts

Posted 18 May 2014 - 10:42 AM

Ja
  • 0

#30015 Errol

Errol

Sugga daddy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18604 posts

Posted 18 May 2014 - 10:44 AM

A res? Moj stric je imel necerkveni pogreb, pa ob žari ni bilo ajmrčka z blagoslovljeno vodo.

• 0

ESTOY FLOR DE ATORRANTE

UN CONTURSI MALEANTE

#30016 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 18 May 2014 - 10:46 AM

Kakšna je potem procedura? Pač poklon umrlemu sem vedno naredila s tem in potem z izrekom sožalja. Kaj pa v tem primeru, če res ne bo vode?

• 0

#30017 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26235 posts

Posted 18 May 2014 - 10:47 AM

Je pa namesto tega vejica v soli...pač vedno je nekaj, s čimer pokropiš.
  • 0

#30018 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 18 May 2014 - 10:49 AM

Do zdaj sem vedno pokropila, razen na pogrebu od sošolke pri 17-ih, česar se pa ne spomnim, ker nas je bilo ful veliko na pogrebu...

Hvala.

• 0

#30019 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11541 posts

Posted 18 May 2014 - 08:13 PM

ebay...

Hvala...in škoda sem upala, da je prav kakšna spletna trgovina, ki bi držala tudi njihove izdelke.

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#30020 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 19 May 2014 - 05:46 PM

V kateri trgovini bi dobila maser za glavo? Vem, da bi bilo najlažje naročit na internetu, a sem verjetno že malo prepozna za to.

• 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users