Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#2981 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17130 posts

Posted 26 October 2020 - 12:31 PM

Te omejitve po občinah so zdaj uletele zgolj zato, ker so prazniki. Sem prepričana, da želijo preprečit, da bi se ljudje ob 1. novembru srečevali ne samo na grobovih, ampak tudi privat. Pri nas je bila tradicija, da se širša družina (cca 40 ljudi) zbere tako za veliko noč kot prvi november. Letos je oz. bo oboje odpadlo.

Sej je bilo jasno, da bo pred prazniki prišlo kaj takega, ravno zaradi tega. Najbrž bo kaj podobnega tudi decembra. Če se bodo stvari malo normalizirale do konec novembra mogoče malo odprejo, pred koncem leta bodo pa spet zaprli. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2982 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17507 posts

Posted 26 October 2020 - 12:36 PM

Pa tele hoste brez mask so lahko samo strategija. Na desetine ljudi je v nedeljo na Smarni viselo brez. Bodo rekli se niste drzali, potem se niste 3m drzali, zdaj pa ne smete iz bajte :D
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2983 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17202 posts

Posted 26 October 2020 - 01:02 PM

Decembra bodo odprli, ker se bodo stevilke normalizirale. Verjetno bo trgovski lobij preglasen, da bi ostali zaprti. Folk bo navalil, na polno se bo zapravljalo in druzilo. Po novem letu bodo stevilke pocasi zacele rast in konec januarja bomo spet zaprti do marca. Taksen scenarij jaz mislim da bo in ce bo boljsi od tega, bom zelo srecna.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2984 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17507 posts

Posted 26 October 2020 - 01:12 PM

Pomojem tudi, Fiona.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2985 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 26 October 2020 - 01:23 PM

Decembra bodo odprli, ker se bodo stevilke normalizirale. Verjetno bo trgovski lobij preglasen, da bi ostali zaprti. Folk bo navalil, na polno se bo zapravljalo in druzilo. Po novem letu bodo stevilke pocasi zacele rast in konec januarja bomo spet zaprti do marca. Taksen scenarij jaz mislim da bo in ce bo boljsi od tega, bom zelo srecna.

To je precej realen scenarij, ja...

• 0

#2986 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 26 October 2020 - 02:28 PM

Kako to misliš, a je to kje navedeno kot izjema?

Ja, na radiu sem poslušala, da je to ena izmed izjem.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2987 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32695 posts

Posted 26 October 2020 - 02:48 PM

A res? Moram pa pobrskat potem, da najdem kaj uradno.
  • 0

#2988 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27500 posts

Posted 26 October 2020 - 02:50 PM

Se priporocam.
  • 0

#2989 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17202 posts

Posted 26 October 2020 - 02:50 PM

Artac strikes again :D

https://fb.watch/1mzlP7RlIY/
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2990 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 26 October 2020 - 03:14 PM

_M_, na Radiu 1 so dopoldne pri poročilih razlagali. Predvidevam, da spada pod 4. točko Odloka.

https://m.radio1.si/..._KeWmVj14GYFxWw
  • 0

#2991 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46171 posts

Posted 26 October 2020 - 09:12 PM

Pa imamo tud mi obvezno nošnjo mask na prostem. Sicer zaenkrat samo v Ticinu, ampak je pricakovat, da bodo v sredo, ko se se ponovno sreca Bundesrat, to razširili tud na druge kantone.
  • 0

#2992 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27500 posts

Posted 26 October 2020 - 10:01 PM

Mene je pa v zvezi z ukrepi in neupostevanjem le teh, vec kot ocito zaradi nezaupanja vladi (ki si itak zasluzi Dob ne pa zaupanje), strah kam to pelje v smislu kriminala. Tisti, ki se jih zakoni in pravila ze prej nisl drzali so zdaj prav krila dobili nekateri. Sprevrzeno ratuje vse skupaj.

Pa seveda folk je ostal brez vsega, veliko jih se bo. Standard se bo veliko druzinam ful znizal...
  • 0

#2993 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86719 posts

Posted 26 October 2020 - 10:05 PM

Pa tisti delodajalci, ki so ze prej izkoriscali delavce, jih zdaj izkoriscajo se bolj, ker so kao lahko veseli, da sploh se imajo sluzbo.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2994 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24829 posts

Posted 26 October 2020 - 11:00 PM

Se strinjam z zadnjima izjavama!
Jaz imam res ok sefico, pa samo cakam lahko, da bom sla spet na kaksno cakanje.

Kje si sploh upam sluzbo iskat.

L ima v petek popoldan sele termin za testiranje. Tokrat je celo res lahko pozitiven, saj je bil prejsnji teden s kolegom, ki je ze dobil rezultat.

Vem da so taki casi, ampak sem vseeno jezna ko pes. Ne toliko nanj, kot na celo situacijo (od sole od doma, ki jo ze kar vidim v fazi "here to stay"; do mojega dela od doma in kaj bo naprej, do ne-druzenja, saj sta otroka sita en drugega; da je D v samoizolaciji, zdaj pa se mi dokler L ne dobi rezultata)

Aaaaaaaaa
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2995 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 27 October 2020 - 11:19 AM

Kami, sočustvujem, se počutim podobno v smislu, kamorkoli se obrneš, se ti zapirajo poti. Prav apokaliptično se mi zdi in kar noče se končati.
  • 0

#2996 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17202 posts

Posted 27 October 2020 - 11:37 AM

Moj notranji svet je pa zaenkrat kar okej. Nekako ne razmisljam prevec v naprej (niti do jutrisnjega kosila vnaprej :lol:) in to se vsaj pri meni izkazuje kot dobra taktika za nadzor nad tesnobo in potencialnimi strahovi.
  • 0

#2997 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32695 posts

Posted 27 October 2020 - 11:39 AM

Jaz sem se spomnila, da nimamo računalnika, če bom enega rabila jaz za delo od doma (delam na svojem prenosniku) in če bo šola na daljavo. Sicer imamo eno škatlo, nimamo pa monitorja. Tako da moram mal oment tukaj za službenega.
  • 0

#2998 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4309 posts

Posted 27 October 2020 - 12:12 PM

Jaz sem se spomnila, da nimamo računalnika, če bom enega rabila jaz za delo od doma (delam na svojem prenosniku) in če bo šola na daljavo. Sicer imamo eno škatlo, nimamo pa monitorja. Tako da moram mal oment tukaj za službenega.

A ve dejansko mislite, da bo pri prvošolčkih potrebno imet posebej še računalnik za šolanje na daljavo. Jaz si nekako predstavljam, da bo to bolj kot ne potekalo z navodili po mailih kaj naj narišejo ali naj vadijo pisanje števil ipd. Mogoče sem preveč optimistična, ampak glede na trenutno stanje v zvezkih nekega hudega dela ne pričakujem :D

• 0

#2999 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32695 posts

Posted 27 October 2020 - 12:21 PM

Nimam pojma, naj bi bilo pa drugače kot v prvi rundi, ko se je delalo "kampanjsko" zdaj naj bi imeli spletne ucilnice, kjer bi pouk potekal online na daljavo. Se pravi po nekem urniku.
  • 0

#3000 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17507 posts

Posted 27 October 2020 - 12:26 PM

:o Za tako majhne? Kaksno pretiravanje. Bodo v tisini sedeli in poslusali? :lol:
  • 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users