Jump to content

Photo

Krema / serum za obraz

• Please log in to reply
3499 replies to this topic

#2981 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 10 February 2016 - 10:19 AM

Kakšni sta po sestavinah ti 2 kremi? :hmm:

Nonique Energie Gesichtspflege Fluid

Aqua, Butyrospermum Parkii Butter* (Organic Shea Butter), Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Helianthus Annuus Seed Oil* (Organic Sunflower Oil), Glyceryl Stearate Citrate, Cocos Nucifera Oil* (Organic Coconut Oil), Simmondsia Chinensis Seed Oil* (Organic Jojoba Oil), Alcohol, Parfum**, Xanthan Gum, Sodium Benzoate***, Potassium Sorbate***, Squalane, Limonene**, Tocopherol, Myrciaria Dubia Fruit Extract (Camu Camu) , Lactic Acid, Morinda Citrifolia Fruit Extract* (Organic Noni Fruit), Linalool**, Paullinia Cupana Fruit Extract* (Organic Guarana), Citral**, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder* (Organic Aloe Vera), Geraniol**, Caffeine*, Carica Papaya Fruit Extract* (Organic Papaya), Citrus Paradisi Fruit Extract* (Organic Grapefruit), Mangifera Indica Fruit Extract* (Organic Mango)

Nonique Anti Aging Tagespflege

Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Sesamum Indicum Seed (Bio Sesamöl) Oil* , Glyceryl Stearate, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Alcohol, Simmondsia Chinensis Seed (Bio Jojobaöl) Oil*, Punica Granatum Seed (Bio Granatapfelöl) Oil*, Argania Spinosa Kernel (Bio Arganöl) Oil*, Morinda Citrifolia Fruit (Bio Noni Frucht) Extract*, Aloe Barbadensis Leaf Juice (Bio Aloe Vera) Powder*, Vitis Vinifera Seed (Bio Traubenkernöl) Oil*, Butyrospermum Parkii (Bio Sheabutter) Butter*, Prunus Amygdalus Dulcis (Bio Mandelöl) Oil*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Xanthan Gum, Sodium Hyaluronate, Squalane, Tocopherol, Lactic Acid, Parfum**, Limonene**, Linalool**, Potassium Sorbate***, Sodium Benzoate***.

• 0

#2982 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 10 February 2016 - 02:00 PM

Hvala!
Sem zaenkrat v DM vzela Afroditin Oil Control serum.
Obetaven, ampak menda ga bo nadomestil novi - Hydro Control serum. Vsaj takšno razlago sem dobila od Afrodite, ko so mi poslali testerje novega (ga še nisem preizkusila).

Po prvi uporabi mi je novi Hydro Control bolj všeč kot stari Oil Control. Imam normalno do mešano kožo. Hydro se lepše maže, Oil je težko razmazati, kar izgine pod prsti. Moja koža je po Oil suha, pusta, po Hydro ima zdrav lesk (Hydro slabše matira).
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2983 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 10 February 2016 - 02:24 PM

Kakšno kremo pa iščeš, lahko, bolj hranilno? Te zgornje nisem imela, imam pa trenutno to, če ti kaj pomaga. :) Jaz sem zelo zadovoljna. Je hranilna, ampak mi ni pretežka ali mastna. Ravno prav za ta čas. Pa tudi K ni, vsaj po oceni na Cosdna. Razen če ti jojobino olje ali kakšno drugo, ki je notri, maši pore.

Predvsem nekaj vlažilnega, srednje hranilnega. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2984 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 15 February 2016 - 02:11 PM

Ne, Sebium Global sploh ni vlažilna. Je bolj za ponoči, za problematično kožo. Vsebuje tudi kisline.

sploh nisem vedela, da ni za čez dan :(

Jaz sem si jo nanašala zjutraj in zvečer.

Imate kakšen predlog, kaj naj uporabljam čez  dan, pa da je vlažila in ne maši por?

Prej sem uporabljala Sanctum Organsko vlažilno kremo ... bi bila primerna?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2985 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 15 February 2016 - 02:32 PM

Verjetno ja. :) Malo še poglej v tej temi.

Ti nič ne izsuši, če jo uporabljaš 2x na dan? :o

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2986 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24513 posts

Posted 15 February 2016 - 03:00 PM

hvala za link, sem pozabila, da bi bila lahko kakšna informacija v anti age temi. Nisem navajena tja hodit :D

Ne, mi nič ne izsuši, zato sem mislila, da je čisto nedolžna krema, ki ne maši por.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2987 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 15 February 2016 - 03:11 PM

V Sebium liniji imajo sicer tudi vlažilno kremo, ampak sestavinsko ni ne vem kaj. Razen vlaženja ne nudi prav ničesar.

• 0

― V. Van Gogh

#2988 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 15 February 2016 - 05:51 PM

sem mislila, da je čisto nedolžna krema, ki ne maši por.

Kami, jaz tudi. : ) In ravno sem spet razmišljala, da bi šla po tester, ker še vedno nisem našla ničesar uporabnega namesto dolgoletne Gariner Pure. Bleh. : )
  • 0

#2989 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 15 February 2016 - 06:50 PM

A ti ni bla Afrodita kul?
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2990 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 15 February 2016 - 07:53 PM

Global lahko uporabljate zjutraj in zvečer. Ima zelo malo kislin. Če vam odgovarja, go for it. Meni se sicer zdi matirajoča in samostojno neprimerna za pod mineralni puder.

Planet, a ti iščeš nadomestek za Garnierjevo z 2% salicilno? Za nečistoče?

Vrana, navadne. Za hranilne kreme v redu. Kot 99% naravne kozmetike. Ne vem kakšne so cene, ampak pri poceni produktih je kvaliteta olj vprašljiva.

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2991 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 15 February 2016 - 09:43 PM

Matilda, izgleda, da se Afrodita na dolgi rok ne bo obnesla. Mislim, da so kriva olja, po nekajdnevni redni uporabi so že tako razširjene pore še vidnejše, ogrci prav cvetijo, tudi kakšen mali mozolj se mi naredi.

Podgana, ne vem, kakšen odstotek salicilne ima moj Garnier Pure, uporabljam različico, ki je na trgu že res dolgo, zagotovo 15 let, sedaj so jo pokvarili z alkoholom. Tole so stare sestavine:

http://www.the-best-...oisturizer.html

Kožo imam normalno do mešano, mozolj se mi tu in tam pojavi kakšen, nič kritičnega, najbolj me moti masten T predel z razširjenimi porami in ogrci.
Ob redni uporabi (zjutraj in zvečer) Garnier Pure sem občasno preizkušala tudi druge kreme (od DDMG do samo aloe vera gela, krem s hialuronsko kislino ipd.) in po nobeni nisem imela tako spolirane kože.
Aloe vera gel se mi je krajši čas dobro obnesel kot dodatno vlaženje, nanašala sem ga pod Garnier Pure, ampak so mi potem začeli na obrazu nastajati mali vodni mehurčki in sem opustila redno uporabo aloe.
Garnier Pure je za mojo kožo očitno res The One. Saj si moram enkrat na 10-14 dni iztisniti ogrce, a veliko redkeje kot po drugih kremah.
Ob prebiranju sosednje teme me je prešinilo, če ni catch ravno v salicilni (in kaolinu ter cinku).
  • 0

#2992 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 16 February 2016 - 12:38 AM

Zelo verjetno je catch v tem, ker to so aktivne sestavine. Jaz bi ti priporočila, da probaš Paula's Choice.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2993 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17265 posts

Posted 16 February 2016 - 08:07 AM

Ja, zagotovo je salicilna :D Pri ogrcih res ne more nič drugega pomagati. Mogoče se pri nas dobi Neutrogeno (brez alkohola, 2% salicilne), sem jo zdajle najdla. Paula je kar draga. Ne vem pa koliko je zares vlažilna. 

http://www.salma.si/...vlazilna-krema/

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2994 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 16 February 2016 - 05:34 PM

Hvala obema, bom iskala in preizkušala v tej smeri. Neutrogena se bere obetavno pa cenovno je podobno ugodna kot Garnier Pure. :woot:
  • 0

#2995 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85840 posts

Posted 16 February 2016 - 06:11 PM

V Sebium Global je tudi salicilna, meni je res zelo ščistila in polepšala kožo. Bi jo uporabljala še naprej, če bi jo rabila, tako pa imam raje Belakne z retinolom. 

• 0

― V. Van Gogh

#2996 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 17 February 2016 - 12:31 AM

V Šparu sem dobila Neutrogeno, testiram. : ) Vsebuje pa pozno na seznamu tudi alkohol, ni čisto brez.
  • 0

#2997 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 24 February 2016 - 09:59 AM

Za vzorčke Bioderme se lahko vpišete tu:
http://bioderma.si/PROMOCIJE.aspxM

Sicer sem zadovoljna z Neutrogeno, salicilna, to je to! : ) Preizkušam še vlaženje na dolgi rok.
  • 0

#2998 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16944 posts

Posted 01 March 2016 - 12:23 PM

Planet pa to si prav ta stress control dobila? Jaz sem že iskala po Dm-u in Mullerju pa je samo ena navadna vlažilna. 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#2999 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 March 2016 - 12:09 PM

Glede te kreme:

71cBDpiYWKL._SY355_.jpg  

Moja ima malo drugačen napis, ampak sklepam, da gre za isto reč, ane?

127880181020862886449740.jpg  127845581020862886433740.jpg

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#3000 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 02 March 2016 - 04:44 PM

Planet pa to si prav ta stress control dobila? Jaz sem že iskala po Dm-u in Mullerju pa je samo ena navadna vlažilna. 

Misliš Neutrogeno? Tisto sem dobila, ki jo je prilepila Podgana: http://www.salma.si/...vlazilna-krema/
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users