Jump to content

Photo

Posoda in kuhinjski pripomočki

• Please log in to reply
350 replies to this topic

#281 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 05 April 2019 - 11:11 AM

Ravno to me skrbi, da bi ga s tem prehitro uničila.

Ampak recimo ne vidim problema z izdelavo datljeve paste, kjer so namočeni datlji itak zelo mehki, pa če zraven dodam še mleti kakav in predhodno mlete lešnike za nutello? Da dobiš res gladko maso ven.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#282 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 05 April 2019 - 11:20 AM

Ne bi znala svetovat, mogoce ima kdo s tem ze izkusnje pa ti lahko iz prve roke pove. Sigurno pa ni fajn, da dlje casa drzis pritisnjem gumb za mletje, raje veckrat po malem, da ne skuris motorja. 

Sem sla v navodila gledat, ce imajo kak uporaben nasvet za uporabo, ampak itak pise, da je notri dovoljeno samo mletje kavnih zrn (max 75g zrn max 30 sekund procesiranja) in odsvetujejo mletje drugih stvari (specificno omenjajo recimo ze sladkor :D). Pa navodila za nego tudi niso ravno naklonjena mokri uporabi:

Clean the container and lid with a brush or dry cloth. The lid may also be washed in cold or tepid water. ■ Wipe the housing with a damp cloth.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#283 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 05 April 2019 - 11:36 AM

Pri nekaterih sicer prav piše, da se lahko uporabijo tudi za začimbe in oreščke (npr. https://www.bigbang....roficook-589354) pa moč motorja 200 W in temu primerna višja cena.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#284 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 05 April 2019 - 11:45 AM

Intended use: This device serves as a coffee grinder or a dicer. Only use the device for chopping of food. It is designed for the processing of small quantities.It may only be used in the manner described in the instructions for use.Any other use is not considered as use in ac-cordance with the requirements and may lead to material damages or even to personal injuries.The manufacturer accepts no liability under any circumstances for damages whatsoever resulting from improper use.

The device is suited for a short-term operation of a maximum of 30 seconds.  •  Only use the appliance in immediate succes-sion for a maximum of 3 times. •  Let it cool down to room temperature before using it again.

Dicer: The device is very well suited for the slicing of small quantities of the following foods, for example:•  Boiled eggs•  Herbs•  Nuts•  Almonds•  Onions•  Garlic•  Parmesan•  Bread

Only process dry food or food with a small liquid content.•  Observe the marking MAX.•  Reduce the quantity for food with a high liquid content to prevent overowing.•  First cut the food into 2 cm pieces.•  Cooking chocolate cannot be diced with this appliance. It would melt due to heating of the appliance.•  Should you not be satised with the result, remove part of the contents. Process smaller quantities

Iz navodil za uporabo tega mlincka, ki si ga nalepila. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#285 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19118 posts

Posted 05 April 2019 - 12:35 PM

Jaz sem mlela dolgo kokos v ene starem kavnem mlinčku tako dolgo, da je nastal tekoča pasta, pa še zdaj dela. :)
  • 0

#286 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 05 April 2019 - 12:45 PM

Tudi jaz razmišljam o nakupu mlinčka, bi imela za semena. Ne vem, ali bi kupila nov palični mešalnik, ki ima zraven tudi mlinček, ali raje samo mlinček posebej.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#287 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 05 April 2019 - 01:04 PM

Jaz sem sicer ful zadovoljna s takim paketom od Gorenje https://www.aliansa....bx884qe-gorenje(le da je moj v rdeči, pa tle ni mlinčka, ampak sekljalnik), res je uporaben. Ta sekljalnik mi je lepo zmiksal tudi zmrznjene banane v sladoled, ni pa primeren za izdelavo gladkih mešanic iz že itak majhnih delcev sestavin.
  • 0

Bill Bullard

#288 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 05 April 2019 - 01:05 PM

Tisto zraven palicnega je bolj sekljalnik kot mlincek, niso vedno cisto primerljivi rezultati (ceprav recimo lesnike fajn seseklja, da lahko naredis piskote iz njih ;)). Z lanenimi semeni pa kavni mlincek bolje opravi (ampak spet odvisno od namena - za v kosmice so tudi potolceni ok, za v piskote je pa bolje, da je res fino in uniformno zmleto, da ti ne hodi potem pri valjanju testa narobe). Kolikor sem do zdaj raziskovala, se nisem nasla cenovno ugodne naprave, ki bi vse funkcije (in kolicine) enako dobro pokrila, tako da poleg kavnega mlincka redno uporabljava se palicni mesalnik (s sekljalnikom), multipraktik in blender. 

Barbarina, kul, te stare naprave so po mojih izkusnjah itak bolj trpezne - mamin 30 let stari multipraktik zmelje prazene araside v arasidovo maslo in naredi sladoled za komplet druzino kot nic (in to ze 10+ let), medtem ko sem jaz z istimi recepti (in manjso pogostostjo uporabe) uspela v 1-2letih doterat palicni sekljalnik in multipraktik (k sreci so mi ga prijazno porihtali pod garancijo). Pa sem oba aparata precej sparovno uporabljala, da ja le ne bi slo kaj narobe. Zdaj pa sparam za vitamix, da bova lahko spet domaci sladoled delala, haha. Fant me bo pa nekam poslal  :whistling: (ceprav zdaj tudi ze on opaza, da so vse te priprave sila uporabne, cetudi za razlicne stvari, in da vse redno uporabljava). 

• 0

#289 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 05 April 2019 - 01:11 PM

^sem popravila ja. Jz si predvsem želim neki imet za delat namaze v manjših količinah, s paličnim se to ne da, brez da bi zraven izgubljala živce.

Ugotavljam tudi, da je imet nizkocenoven slabše zmogljiv blender neuporabno, razen če rabiš samo za smutije. Nisem fan in si ga pomoje nisem pripravila že pol leta, namazov in oreščkastih masel mi pa tudi ni sposoben narest.
  • 0

Bill Bullard

#290 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 05 April 2019 - 01:18 PM

Investiraj v konkretno masino, naredi vecje kolicine namazov in jih preprodajaj v lonckih dalje? :D Se mi zdi, da nas ima veliko take dileme in da bi se odjemalcev kar nabralo. Pa zdaj me ze malo firbec matra glede tega, kako hitro bi se ti ob normalni uporabi investicija povrnila napram temu, da bi seed/nut butterje, cokoladno-lesnikove namaze, humus ipd. kupovala. 

• 0

#291 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 05 April 2019 - 01:21 PM

Midva imava tega, ampak jaz še vedno večinoma uporabljam paličnega:

https://www.amazon.c...L70_&dpSrc=srch

Ta model naj bi bil primerljiv z Vitamix in Blendtec.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#292 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 05 April 2019 - 01:23 PM

Dokler nisva na svoje, se nama tako dragih naprav ne splača kupovat.
  • 0

Bill Bullard

#293 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 05 April 2019 - 01:27 PM

Anouk sem predlagala, meni se zdi Vitamix res predrag. Bi moral sam kuhat, da bi dala toliko za mašino. :D

• 0

― V. Van Gogh

#294 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17582 posts

Posted 05 April 2019 - 01:30 PM

Vem, jaz sem tudi njej odgovarjala :D
  • 0

Bill Bullard

#295 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 05 April 2019 - 01:45 PM

Anouk sem predlagala, meni se zdi Vitamix res predrag. Bi moral sam kuhat, da bi dala toliko za mašino. :D

Saj tehnicno gledano ti lahko iz mrzlih sestavin naredi toplo juho, haha. Ma, meni je tudi drag, ampak enkrat bom sigurno riskirala tisto vsoto in ga nabavila. Kuhinja je eno res redkih podrocij, kjer se imam voljo vcasih malo preseravat (s financnimi in casovnimi investicijami). Raje investiram v nekaj, kar bom redno uporabljala in mi bo dolgo sluzilo in me bo dnevno osrecevalo z zadovoljivimi rezultati (ali pa vsaj ne spravljalo ob zivce, ker ima notranji mir tudi svojo ceno) kot v neke zacasne resitve (ceprav me ob placilu ponavadi se vedno malo stisne). Lonec na pritisk imava tudi ze nekaj casa na seznamu, pa se tudi se nisva odlocila za nakup, ceprav bi se nama po izracunih financna investicija ze v dobrem letu dni povrnila. Bova lahko zdaj vecjega kupila, ker bova imela vec ust za nahranit pa manj casa za kuho, heh. Po drugi strani mi je pa recimo fensi stand mixer ena taka stvar, ki je sicer tistih nekajkrat na leto fajn prirocna, drugace pa nabira prah, in mi je recimo zato to ena takih investicij, pri kateri ne bi mogla prav hitro upravicit nakupa. 

• 0

#296 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85842 posts

Posted 05 April 2019 - 02:22 PM

Zaenkrat je kitchen aid vec v uporabi od tega. Se par mesecev pa bo pomoje blender skos na pultu (ce mi ne bo soparnik bolj prakticen), komaj cakam. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#297 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27609 posts

Posted 06 April 2019 - 12:29 PM

Starša uporabljata kavni mlinček za mletje čajnih mešanic, lanu ipd.. Je že star, ampak neuničljiv. Omenjene zadeve zmelje veliko bolje kot npr. “S” rezilo, ki ga dobiš poleg paličnega mešalnika.

Pa še majhen in priročen je, jaz dobim ošpice ob teh velikih gospodinjskih “pomočnikih”, ki jih izvlečeš dvakrat letno, če sploh.
Sama imam za naše potrebe samo komplet paličnega, metlice in “S” rezila. Z “S” rezilom miksam zmrznjeno sadje, lan, občasno datlje, oreščke.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#298 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23265 posts

Posted 09 April 2019 - 10:50 PM

Jaz imam tudi en Bosch komplet s paličnim, metlico in sekljalnikom, ampak ta sekljalnik recimo lanenih semen ne zmelje. Ali pa sem jih dala premalo noter, ne vem, mi jih je samo malo nasekljal.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#299 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19979 posts

Posted 23 April 2020 - 06:22 AM

Katere posode uporabljate za indukcijo, da se ne ukrivijo? Midva imava set wmf posod, s katerimi sva zadovoljna, zamenjati pa moram eno posodo s premazom Delimano, ki se je malo ukrivila in zacela lusciti navznoter, pa ne vem, katere so dobre s premazom..
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#300 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25872 posts

Posted 23 April 2020 - 09:43 AM

Vok imava od Teflona, tistega s snemljivim ročajem, ki se prilega tudi drugim posodam in ponvam. Fajn je za shranjevanje, sva ga pa letos po 4ih letih vsakodnevne uporabe zamenjala, ker se je premaz uničil in se je hrana začela zoprno prijemat. Bova to malo bolj spadala in je ne prala v stroju, me zanima, če bo kaj razlike. Drugo posodo imava pa wmf, le creuset in fissler, ampak tiste so vse brez premaza (in se vedno take kot prvi dan uporabe).
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users