Jump to content

Photo

Italija

• Please log in to reply
1154 replies to this topic

#281 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 24 March 2014 - 11:22 PM

Rim

tumblr_mh8h0bfb691s00ai2o1_500.png

tumblr_mh8gy027PF1s00ai2o1_500.png

• 3

#282 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 03 May 2015 - 08:31 PM

5 dni med prvomajskimi počitnicami sem z družino potovala po Siciliji. Leteli smo iz Trevisa v Palermo, tam smo najeli avto in se podali na pot.

Za začetek naj povem, da če nisi res izkušen voznik, bolje, da avta ne najemaš, ker je promet katastrofa, sploh v Palermu oz. večjih mestih... v bistvu je cesta dvopasovnica, ampak vmes med pasoma sploh ni črte, vozijo, kot se jim zljubi, malo na sredini, malo na levi, desni, prehitevajo iz vseh strani, v glavnem zelo stresno. Razburjajo se pa ne, če si prepočasen, te pač prehitijo. Takšna vožnja se pozna tudi na avtih, veliko jih je poškodovanih.

Prenočišča sem rezervirala vnaprej, 2x smo prespali v bližini Palerma, 2x v bližini Taormine in zadnjo noč v bližini letališča v Palermu. Cene so bile ugodne, saj je čas predsezone. Spali smo v apartmajih.

Oglede smo prilagodili bratu, ki je star 10 let, tako da v kakšne muzeje ipd. nismo hodili.

Najbolj od vsega mi je bila seveda všeč hrana. Slabe hrane na Siciliji ni. Predvsem sladice so heaven! Cene hrane so primerljive z našimi. Poskusili smo kar precej njihovih tradicionalnih jedi, kot so recimo caponata (kuhana omaka iz paradižnikov, melancan, oliv, ki se je kot solata, hladna), panelle (ocvrtki iz čičerikine moke), pasta con le sarde (testenine s sardinami), involtini (mesne rolade), pasta alla norma (testenine z jajčevci, paradižnikom, olivami), arancine (ocvrte krogle iz riža, na sredini polnjene z različnimi nadevi npr. mesnim ragujem, špinačo in mocarelo, pistacijami in sirom..), cannoli (testeni tulci, polnjeni z rikoto), casatta siciliana (torta z rikoto) in pa sicilske pomaranče, ki so noro okusne.

Prvi dan smo si ogledali Trapani, sprehodili smo se po mestu ter pogledali katedralo. V planu je bil še Erice, za katerega pa žal nismo imeli več časa, kar mi je res škoda, ker na slikah izgleda ful lepo mestece na hribu nad Trapanijem.

Drugi dan smo se že zgodaj odpravili v Palermo. Parkirali smo v centru, potem pa si mesto ogledali peš. V capelo pallatino nismo šli, ker je bila vrsta pred vhodom predolga. Tudi v Monreale žal nismo šli, ker je bil brat od hoje po mestu že preutrujen. To sta 2 največji znamenitosti Palerma, upam, da se še kdaj vrnem, da si ju ogledam.

11169844_10153400756927240_5387931454113

Tretji dan smo se odpravili proti vzhodu otoka. Vmesna postaja je bil Cefalu, lepo obmorsko mestece, naslednja pa Messina, ki je najbližja točka celinski Italiji.

11180325_10153403991642240_7274969095596

Tretji dan je bil čas za Etno in Taormino.

10357185_10153406402227240_3492997943697

Četrti dan smo si pred odhodom nazaj na zahod otoka ogledali še Siracuso, nato pa smo se čez notranjost podali proti Palermu, vmes smo se ustavili še v Enni. Notranjost otoka je zelo lepa. Vsa mesta so na hribih z lepim razgledom.

Siracusa

11188419_10153410261872240_7314210667352

Potovanje mi je bilo ful všeč, jaz sem itak zaljubljena v Italijo. Bi pa raje kot vsak dan v drugem mestu bila več dni v kakšnem manjšem mestecu in ga spoznala do potankosti, vse tiste male skrite kotičke, ki so meni bolj všeč kot velike znamenitosti, ki jih itak lahko vidiš na slikah, spletu itd....

• 1

#283 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 04 May 2015 - 01:37 PM

Stokrat zavidam! Ful mam rada Sicilijo, taka domača je in topla, in hrana, aaaaaa, sem si šla za kosilo zimprovizirat eno normo. :lol: Arrancinijev in kanolov nisem jedla že sto let, pa bi ubijala zdaj za njih. 

:w00t2:

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#284 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 05 May 2015 - 06:45 AM

Jaz sem se sama spravila cannoli delat. So mi kar uspeli :)

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#285 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 30 May 2015 - 02:16 PM

Jutri se s fantom odpravljava na izlet, izbrala sem Devin (Rilkejeva pot), Oglej in Gradež. Je katera že bila? Bi še kaj dodala? Kakšen predlog, kam iti na kosilo?

Edit: A je Rilkejeva pot sploh odprta :glare:

• 0

#286 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 30 May 2015 - 03:06 PM

Jinadaze je bila, malo pobrskaj nazaj, je napisala ful obširno.

Oglej je recimo temu malo zanimiv, tam je cerkev in arheološko nahajališče. Jaz sem bila slučajno tam, ko so imeli nek dogodek v zvezi s starimi Rimljani in je blo fajn. Grado je pa (vsaj meni) brezvezen, malo daljša peščena plaža, polno hotelov, promenada in ena malo širša ulica v mestu in to je to. Je pa blizu nacionalni park, ampak nisem bila tam. Sem pa tam jedla res dober sladoled s pinjolami, to sem si najbolj zapomnila.

Palmanova mi je v primerjavi z Gradom bolj fajn, mesto je za obzidjem v obliki zvezde, tam je velik trg, okrog in okrog so gelaterije in kafiči, zraven greš pa lahko še v Villo Manin na razstavo, če te zanima. Zdaj je razstava ruskega fotografa Rodčenka.

• 0

#287 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 30 May 2015 - 03:45 PM

Hvala, sem se spomnila potem, da je Jina o tem pisala, samo v drugi temi. Palmanovo ne bi, ker bi raje nekaj ob morju.. sem pa ze bila enkrat tam, po pomoti, ko smo iskali outlet :-D
  • 0

#288 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 30 May 2015 - 03:59 PM

Aha ja, če bi bila ob morju, je pa drugače :)

• 0

#289 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 September 2015 - 01:10 PM

Je bila katera na EXPO15?

• 0
Viens, reste ici!

#290 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 06 September 2015 - 02:15 PM

Jaz grem s fantom in njegovim bratom naslednji vikend. :) Nimamo se vsega splanirano, bom pa porocala.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#291 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 September 2015 - 02:59 PM

No daj :). Jaz grem 28.9.

Za koliko dni greste?

• 0
Viens, reste ici!

#292 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 06 September 2015 - 09:48 PM

A te kaj posebej zanima? :) 

• 0
Pablo Picasso

#293 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 06 September 2015 - 10:00 PM

Vtisi, kateri paviljon je se posebej vreden obiska... :)
  • 0
Viens, reste ici!

#294 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 06 September 2015 - 10:18 PM

Lahko povprašam, imam ful ljudi tam. :) 

• 0
Pablo Picasso

#295 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 06 September 2015 - 11:30 PM

Mene tudi zanima.
Ana, 2-dnevno karto bomo vzeli, 1x prespali.
Zaenkrat vem samo, da je glavna tema Hrana, kar je pravzaprav dovolj, da je pritegnilo moje zanimanje. :D
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#296 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 September 2015 - 07:20 AM

Midva greva za en teden, da si se Milano ogledava.
  • 0
Viens, reste ici!

#297 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 07 September 2015 - 10:39 AM

Bos ravno zadnji dan FW ujela. :D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#298 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 07 September 2015 - 01:21 PM

En teden? Si bosta pa vzela čas. A nameravata ves čas ostat v mestu ali bosta šla še kam izven?

Jaz imam Milana vrh glave po enem dnevu, teden dni bi mi že bil overdose. Res mi ni simpatično mesto. :D 

Matilda, samo naslednji vikend ne v bližino stadiona Giuseppe Meazza. Je na sporedu derbi Inter-Milan. :wink: 

• 0

#299 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 07 September 2015 - 01:40 PM

^Ja, meni se tudi zdi čisto precenjena destinacija, po treh dneh sem ga imela dovolj, pač en velik Trst. :lol: 

• 0
Pablo Picasso

#300 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 September 2015 - 01:47 PM

Saj ni en teden, sem malo zaokrozila navzgor.
Pet dni je, od ponedeljka do petka. Od tega dva dni Expo.
Saj je kar dosti stvari za videt v Milanu in tudi shopping ni zanemarljiv :).
  • 0
Viens, reste ici!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users