Jump to content

Photo

Kruh

• Please log in to reply
500 replies to this topic

#281 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 March 2013 - 04:36 PM

Jaz zelo zelo pogosto delam kruh z olivami, se nikoli ne sežge, ampak jaz jih normalno vmešam v testo, jih ne samo posipam na vrh.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#282 ananas

ananas

pharma tropicana

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 8041 posts

Posted 02 March 2013 - 04:40 PM

Ona jih je pokrila s testom, da so bile samo v sredini :)

Mmmm, ta kruh bi zdaj jedla!!!

• 0

#283 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 02 March 2013 - 04:53 PM

Super izgleda! Od kruhov z olivami meni sicer zmaga tale.

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#284 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 03 March 2013 - 10:03 AM

Super, sade. Anouk, tudi ta 'tvoj' deluje zelo dober. :)

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#285 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 03 March 2013 - 03:43 PM

Hvala, res je bil dober :).

• 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#286 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 November 2013 - 07:18 PM

Zadnjič sem naredila ajdov kruh z orehi. O tem je že tekla debata v eni drugi temi. Uspel mi je dokaj OK, je tudi bil dober, ampak žal ne tako kot tisti iz Lidla recimo.

Mislim, da da piko na i ravno maslo. Zagotovo ga bom še pekla, saj je bil dober, da se razumemo, res okusen, in takoj smo ga pojedli.

Pomembno je, da orehe na suho prepažimo, preden jih vmešamo v testo. Jaz sem recept razplolovila, naslednjič bom pa pekla 2 hlebca, manjša, namesto enega.

Recept

Slika

wwn7nr.jpg

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#287 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 06 December 2013 - 09:04 PM

Jaz sicer že mesece ne jem kruha, a sem zadnjič tole zasledila v trgovini in me je premamilo (ko so tako lušno parkirani :oops:). Navadno so tej zbiti, težki kruhi fuj - vsaj meni, tej pa so mi delicious. Paket stane 3€, vsaka rezina je pakirana posamično, dobiš pa 6 vrst kruha (rženi, ovseni,...) in dejansko ni kot tisti zbit, kiselkast kruh ampak čisto dober. Da so pakirani posamično pa je nasploh super, ker sicer nisem sama nikoli utegnilapijest celega paketa, preden se je pokvaril.

PEMA_6-Sorten_Brotkorb_NEU_2013.jpg

pema_bread_8_kind_assorted_bread_portion

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#288 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 10 December 2013 - 08:21 AM

Kje si to kupila? V SLO?

• 0

#289 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 13 December 2013 - 12:14 PM

Ja, v SLO :)

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#290 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19121 posts

Posted 14 December 2013 - 07:57 AM

No, potem pa mi izdaj ime trgovine, prosim.

• 0

#291 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 14 December 2013 - 10:37 AM

Ma povosd, jaz sem kupila v Mercatorju, ampak imaš tudi v Sparu, v vseh tavelikih pomoje boš našla.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#292 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 14 December 2013 - 01:29 PM

Vsak bolje založen Mercator ima to :). Nazadnje sem ga videla v Maxiju.

• 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#293 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 08 January 2014 - 01:28 PM

Pekarna Osem

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#294 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 08 January 2014 - 02:11 PM

Si ga že probala?

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#295 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 08 January 2014 - 02:51 PM

Ne še, bom pa v kratkem, ker slišim same pohvale. Podoba mi je tudi ful simpatična.

• 0

― V. Van Gogh

#296 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 08 January 2014 - 02:58 PM

Tudi meni. Žal mi je malo od rok hoditi tja, ampak vse za kulinarične podvige :D

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#297 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 08 January 2014 - 09:18 PM

Deluje super, berem ravno na FB, da je vegetarijansko/veganska ta pekarna. Kruh mi pa deluje zelo dober, mmmmm, skorja. :)

• 0

#298 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 06 February 2014 - 08:51 AM

KLIK 

img6736.jpg

• 0

#299 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 23 September 2016 - 08:00 PM

Te Hoferjeve koruzne štručke s chia semeni in sezamom so fenomenalne, sveže bi lahko same jedla. Škoda, da je kila 7 €. 

• 0

― V. Van Gogh

#300 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85864 posts

Posted 01 January 2017 - 09:40 PM

Osnovni recept za koruzni kruh. Dodatki po želji (nič slanine :S) in bela moka je nadomeščena s pirino, lahko pa tudi kar koruzno, ker sicer okus koruze ni toliko izrazit. Potreseš ga s koruznim zdrobom, da je skorja še bolj hrustjava. Meni je super, ker je sredica ravno prav mehka; ne preveč puhasta in ne preveč kompaktna. Spodaj so še navaden pirin hlebec in z dodatki oliv in mletih suhih čilijev.

j71Hus00.jpg

mVaplW4O.jpg

VURaQphx.jpg

• 0

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users