Jump to content

Photo

Potovanja...

• Please log in to reply
724 replies to this topic

#281 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 January 2012 - 03:54 PM

Tudi mene tovrstne države ne mikajo, nisem tip za potovanja z nahrbtnikom in spontano higieno, itd.
Islandija, Nova Zelandija, Finska, Miami. To so take top 4 lokacije, kamor bi takoj šla, če bi imela možnost.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#282 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 January 2012 - 04:07 PM

Mene mika kot prvo Pariz, nisem bila še nikoli tam. Plani so za letos, bomo videli.

Potem bi šla enkrat pozimi rada za mesec dni na Tajsko, to se bo zgodilo najbrž konec tega leta ali pa naslednjo zimo, no, bolj verjetno naslednjo zimo.

Dubai bi rada videla, pa Egipt Sharm el Sheik.

Zdaj od tu dalje pa so nekako malo manj uresničljivi biggrin.gif :
Enkrat bi rada videla tudi Ameriko, najraje kakšna Florida, Miami.

Drugo me ne mika posebno.. no kaki Maldivi, Sejšeli in Tenerifi ..ok, ampak tega nekako ne štejem sem, no, bi šla z veseljem, ampak... najbrž ne bom. laugh.gif
  • 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#283 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 28 January 2012 - 04:10 PM

Saj res, Dubai je tut pri meni v top5! woot.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#284 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 28 January 2012 - 04:22 PM

od Evrope si jaz res full želim Portugalsko in eno Balkan turo do Bolgarije, recimo, s poudarkom na Srbiji, Makedoniji in Bolgariji. me je včasih kar malo sram, ker nisem dobesedno nič po Evropi kruzala. oops.gif
od bližnjih pa še vedno Irska&Škotska.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#285 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 28 January 2012 - 04:45 PM

Jaz bi šla povsod, trenutno pa po celi Franciji, pa NY smile.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#286 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 28 January 2012 - 04:55 PM

Največje želje trenutno:

Kambodža, Burma, Indonezija, Šri Lanka, Tajska... šla bi okoli po Aziji. Mika me tudi Afrika, s Tanzanijo in Etiopijo na čelu.

Nova Zelandija in Avstralija sta pa tudi na spisku. Nekoč.
  • 0

#287 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 28 January 2012 - 07:33 PM

js sm itak zaljubljena v JV Azijo. wub.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#288 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27436 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 28 January 2012 - 07:57 PM

QUOTE(Špela @ 28. 1. 2012 - 16:22) View Post

od Evrope si jaz res full želim Portugalsko in eno Balkan turo do Bolgarije, recimo, s poudarkom na Srbiji, Makedoniji in Bolgariji.

Isto, pa še mogoče malo Romunije in potem podaljšat do MOLDAVIJE OBVEZNO, pa Armenije in Gruzije.

QUOTE(Sinnaia @ 28. 1. 2012 - 16:55) View Post

in Etiopijo na čelu.

JA. yes.gif
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#289 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 28 January 2012 - 08:40 PM

Mene pa nič ne mika, razen bližnji izleti po naši deželici.
pogojno italija.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#290 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 28 January 2012 - 08:55 PM

jaz sem pa tudi dokaj anti za potovanja oz. me to ne mika...
Ko gledam kakšne fotke z različnih destinacij včasih sicer res vzdihujem zraven, ampak dejansko se pomoje nikoli ne bi spravila tja... ermm.gif
  • 0

#291 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 28 January 2012 - 08:56 PM

Enako biggrin.gif se mi ne da. Pa mučno mi je.
raje iz kavča v ful HD pogledam kak hud dokumentarc o kaki dežali in to je zame dovolj.
  • 0

#292 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 01 February 2012 - 11:08 AM

... In čez 2 dni oznani, da gre na Škotsko. laugh.gif
  • 0

#293 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 01 February 2012 - 02:47 PM

Jebiga, čudna so pota gospodova.... angel.gif
Pojavila se je prilika laugh.gif
  • 0

#294 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts

Posted 24 June 2012 - 01:11 PM

Sicer Lonely Planet ful hvali en del mesta, ki je med turisti oz. backpackerji najbolj priljubljen. Khao San road. To je pa živi obup no. Ulica ponuja iber ogromno stojnic z oblačili, cdji, spominki, ogromno je lokalov namenjeno zahodnjakom, "pink ponk šovi", folk, ki se vsiljuje, da bi prodal to ali ono, pa predvsem masa pijanih ali to-be-pijanih turistov, ki si po večini dajejo duška, ker je vse poceni. Bruh all over. Mene je samo odneslo ven.

sem šla zdej še enkrat skozi celo temo Tajska pa bi sam tole pokomentirala - in da tam ne smetim, sem dala semle, Kalypso, upam, da je OK in ne bo OT.

ko smo bili v BKK, smo spali na Khao San-u in šli zvečer ven na njihove tradicionalne 'bucket'-e, to je plastična vedra, ki držijo liter (?) in maš noter viski, kolo pa led in slamice. :lol: ja, polno maš turistov, pijanih in treznih, glasnih prodajalcev vsega možnega, enemu našemu tipu je ena tetica kar na glavo začela dajat neke kape pa majce tlačit v roke pa tko. mene osebno to ne moti, še nazabavali smo se z barantanjem in 'odganjanjem' prodajalcev. eni 4je so šli tudi na zloglasne ping pong šove, po moje zadeva je za videt, kej več pa ne. pač folk na vse mogoče načine želi zaslužit keš, mene to ne moti. ko potujem, si ne mislim, da sem edina na svetu, ki to dela, ampak se skušam čimbolj prilagodit situaciji, kraju itd. isto smo bili v Delhiju na Pahar Ganj-u, men je blo zvečer zunaj super, rada mam take mikse vsega mogočega, da se začuti utrip. da ne začnem o tem, kako je folk 'pameten', da je to, kar se z Indijo dogaja, groza - da kok je turistov pa blabla in bodo uničli to krasno duhovno velesilo in jo bo dnar pokvaru - oh, puh-leeze. :lol:
v Indoneziji gremo na Trawangan, ki slovi po tem, da je to party otok in valda bo full turistov in svašta, ampak men bo to zanimiva izkušnja. na (ne?) srečo bodo tam v času Ramadana, ko partyji niso na višku. :lol: enako velja npr. za Bali, ki ga mnogi povezujejo samo s pocukranimi medenimi tedni, po moje je pa super, ker je full za videt (riževe terase, Opičji gozd, Ubud, jezero Bretan, templji in samostani, snorklanje, vulkani itd).
  • 0

#295 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 24 June 2012 - 04:36 PM

Ja, itak, drugo je, če greš prek agencije v nek resort in pika. Če pa potuješ naokoli in se vživiš v tempo življenja in običaje, je pa itak drugače. Turizem pa itak spada zraven. Drugače sem pa enkrat brala eno reportažo o tej ulici Khao San pa sem iskala po vsej svoji zbirki Horizontov in Svet in ljudje, a ne najdem... takoj bi ponovno prebrala...
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#296 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 27 February 2015 - 08:11 PM

Jaz bi šla povsod, trenutno pa po celi Franciji, pa NY 

To je izpolnjeno.

Še vedno velja, da si želim prav povsod it. 

Kratkoročni plani za letos pa so Španija med velikonočnimi prazniki (Valencia, Madrid, Sevilla, Malaga in še par mestec na jugu), poleti pa cela Portugalska (večja mesta in Madeira), Provansa (sem že bila, ampak ne v času ko cveti sivka, to ostane za letos).

• 0
Viens, reste ici!

#297 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23292 posts

Posted 27 February 2015 - 10:09 PM

Kot sta tudi Anouk in Jina omenili, mene Azija niti ne vleče, Afrika pa še manj. Od Azije bi šla edino kako Tajsko, Indonezijo in Japonsko. Ampak glede na cene, do Japonske najbrž ne bom nikoli prišla. V Afriko bi pa šla mogoče le v Maroko, Mauricius ali na Sejšele. Na moji listi sta daleč pred temi Evropa in ZDA ter Kanada. Veliko raje kot v Azijo in Afriko bi šla tudi v Avstralijo, ampak do tja je spet draga pot. :)

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#298 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46032 posts

Posted 27 February 2015 - 11:11 PM

Jaz ful rada potujem in me vleče v kraje, kjer še nisem bila, pa naj je to na katerikoli celini.

V Aziji me najbolj me vleče v Kambodžo in Vietnam ter na Maldive. Malo manj v Malezijo in na Šri Lanko. 

V Afriko me vleče na safari. Vseeno kje, samo da enkrat v življenju vidim živali v njihovem naravnem okolju. 

V Južni Ameriki si želim v Peru pogledat Macchu Picchu, v Argentino obiskat Buenos Aires in Patagonijo ter v Brazilijo na turo s čolnom po Rio Negro v Amazonskem pragozdu.

V Severni Ameriki bi najraje obiskala Mehiko ali Kanado. V ZDA me razen na Havaje in zahodno obalo sploh ne vleče. Bi sicer enkrat obiskala New York, ampak imajo prednost drugi kraji.

Avstralija, Nova Zelandija in Oceanija pa so tudi visoko na listi držav, ki bi jih rada obiskala.

V Evropi si najbolj želim na Islandijo. Od ostalih krajev pa si želim obiskati še Amsterdam, Bruselj, Prago, Berlin in Edinburgh. 

• 0

#299 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17614 posts

Posted 28 February 2015 - 10:43 AM

Jaz si tudi zelim povsod hehe, zaenkrat pa so plani letos Tajska in malo po evropskih mestih kolikor bo cas dopuscal. Naslednje leto pa Irska.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#300 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 28 February 2015 - 01:26 PM

To je izpolnjeno.

Še vedno velja, da si želim prav povsod it. 

Kratkoročni plani za letos pa so Španija med velikonočnimi prazniki (Valencia, Madrid, Sevilla, Malaga in še par mestec na jugu), poleti pa cela Portugalska (večja mesta in Madeira), Provansa (sem že bila, ampak ne v času ko cveti sivka, to ostane za letos).

Če greta za veliko noč si čim prej rezervirajta spanje. Opozoril, da bo v Sevilli obupna gužva, ker imajo procesije in podobno, križev pot, tako da se kar pripravita, isto npr v Cadizu. 

Jaz ful rada potujem in me vleče v kraje, kjer še nisem bila, pa naj je to na katerikoli celini.

V Aziji me najbolj me vleče v Kambodžo in Vietnam

V Južni Ameriki si želim v Peru pogledat Macchu Picchu, v Argentino obiskat Buenos Aires in Patagonijo ter v Brazilijo na turo s čolnom po Rio Negro v Amazonskem pragozdu.

Avstralija, Nova Zelandija in Oceanija pa so tudi visoko na listi držav, ki bi jih rada obiskala.

V Evropi si najbolj želim na Islandijo. Edinburgh. 

Pri meni je podobno kot pri Kalypso. Jaz bi temu dodala če Burmo, Irsko, tudi Japonsko 

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users