Jump to content

Photo

Filozofska fakulteta v Ljubljani - vprašanja o študijskih programih

• Please log in to reply
465 replies to this topic

#281 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 09 February 2008 - 10:42 PM

Glede samostojnega študija je bolj slabo za zaposlitev. Njej je žal, da ni izbrala dvopredmetno, zato bo šla potem šenekaj drugega študirat. Je pa študij baje fajn, a preveč teoretski. Usmeriš se na pedagogiko ali pa na andragogiko (to je le v primeru enopredmetnega študija, dvopredmetni je direktno pedagogika).

Če pa vzameš pedagogiko kot dvopredmetni študij v kombinaciji še z nečim, je veliko več možnosti. Sošolčeva mama je diplomirala iz slovenščine in pedagogike pa dela na Cicibanu in predava.

A ti razmišljaš o pedagogiki v kombinaciji (dvopredmetno)?
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#282 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 10 February 2008 - 12:06 AM

Dvopredmetno ja. Kombinirala bi pa z zgo ali pa z ang.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#283 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 10 February 2008 - 01:34 AM

Nika, Izabela ti je večinoma že odgovorila kar se študija tiče.
Problem je če študiraš dvopredmetno da se ti ogromno predavanj pokriva ali pa si res cele dneve na faksu.
Predavanja so bila meni večinoma dolgočasna, izjema sta Tothova(Ontologija, 1.letnik), kreft(4. letnik estetika, ta so res dobra), pa Pribac(socialna filozofija, filozofija zgodovine)- s tem da ima on bolj dolgočasen način, govori pa o zanimivih rečeh.
Ena predavanja so res kr neki, še zdaj ne vem kaj mi je hotel Potrč povedat(analitična filozofija, filozofija znanosti), pa hermenevtika, pa strukturalizem meni tudi ni dišalo.
Eni izpiti so res obsežni, je ogromno za prebrati(zgodovina folozofije, Pribacovi izpiti, Nemška klasična-moje nočna mora biggrin.gif ), pa res je veliko pogojev ampak se da wink.gif Nekatere tudi z levo roko, da se kar čudiš na izpitu če je to res vse kar hoče vedeti od tebe blink.gif
Služba pa ja, jo ni biggrin.gif Jaz ima sicer pedagošo smer(zgolj zato ker um. zgo. imaš pedagoško čim si dvopredmeten, pa sem pol tud filozofijo vzela pedagoško). So pa predavanja iz specialne didaktike za filozofijo v 4. letniku grozna!!! Nič te ne pripravi in te vrže v razred. Zdaj pa vodi uro! rolleyes.gif
Če imaš še kaka vprašanja, pa kar na dan wink.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#284 majap

majap

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 114 posts

Posted 10 February 2008 - 09:37 AM

QUOTE(Princeska @ 9. 2. 2008 - 22:42) View Post

Glede samostojnega študija je bolj slabo za zaposlitev. Njej je žal, da ni izbrala dvopredmetno, zato bo šla potem šenekaj drugega študirat. Je pa študij baje fajn, a preveč teoretski. Usmeriš se na pedagogiko ali pa na andragogiko (to je le v primeru enopredmetnega študija, dvopredmetni je direktno pedagogika).

Je ravno obratno, enopredmetni študij je striktno pedagoški, pri dvopredmetnemu se lahko v tretjem letniku izbere pedagoško ali andragoško smer in imaš potem v 4. letiku poglobljene predmete smeri, ki si jo izbral.

• 0

#285 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 10 February 2008 - 05:58 PM

Hmm, si zihr?

Kakor jaz vem, je ravno obratno!
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#286 majap

majap

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 114 posts

Posted 10 February 2008 - 06:32 PM

100% prepričana.
  • 0

#287 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 10 February 2008 - 06:38 PM

Vprašanje za kogarkoli, ki se vsaj malo spozna na urnike na filozofski!!

Na visu so novi urniki, ki mi niso niti najmanj jasni, še manj pa všeč. Dobila pa sm informacijo, da so ti urniki nezanesljivi in naj se sploh ne oziram nanje. In zdej sm v dilemi al se jutri prikažem na faksu po starem urniku al po novem, in če po novem, ali nas bojo spet delili v skupine kot na začetku al skupine ostanejo iste in se samo ura spremeni? In kaj je sploh na stvari s temi urniki?

Jst sm si oktobra tko lep urnik skrpala skupaj, da se mi nič ni pokrivalo, zdej me pa malo skrbi ko gledam to mineštro wacko.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#288 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 10 February 2008 - 08:37 PM

Anyone? cry.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#289 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 10 February 2008 - 08:40 PM

Oziraj se na novega. Resda niso 100%, so pa precej blizu temu.
Jah, dvopredmetni študij na FF zahteva kakšno odrekanje. Gnilo, vem.

• 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#290 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 10 February 2008 - 08:54 PM

Hvala!
  • 0

#291 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 10 February 2008 - 09:18 PM

QUOTE(Frčica @ 10. 2. 2008 - 1:34) View Post

Nika, Izabela ti je večinoma že odgovorila kar se študija tiče.
Problem je če študiraš dvopredmetno da se ti ogromno predavanj pokriva ali pa si res cele dneve na faksu.
Predavanja so bila meni večinoma dolgočasna, izjema sta Tothova(Ontologija, 1.letnik), kreft(4. letnik estetika, ta so res dobra), pa Pribac(socialna filozofija, filozofija zgodovine)- s tem da ima on bolj dolgočasen način, govori pa o zanimivih rečeh.
Ena predavanja so res kr neki, še zdaj ne vem kaj mi je hotel Potrč povedat(analitična filozofija, filozofija znanosti), pa hermenevtika, pa strukturalizem meni tudi ni dišalo.
Eni izpiti so res obsežni, je ogromno za prebrati(zgodovina folozofije, Pribacovi izpiti, Nemška klasična-moje nočna mora biggrin.gif ), pa res je veliko pogojev ampak se da wink.gif Nekatere tudi z levo roko, da se kar čudiš na izpitu če je to res vse kar hoče vedeti od tebe blink.gif
Služba pa ja, jo ni biggrin.gif Jaz ima sicer pedagošo smer(zgolj zato ker um. zgo. imaš pedagoško čim si dvopredmeten, pa sem pol tud filozofijo vzela pedagoško). So pa predavanja iz specialne didaktike za filozofijo v 4. letniku grozna!!! Nič te ne pripravi in te vrže v razred. Zdaj pa vodi uro! rolleyes.gif
Če imaš še kaka vprašanja, pa kar na dan wink.gif

hvala zaenkrat wink.gif.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

• Guests

Posted 10 February 2008 - 09:23 PM

Frcica, mas nemsko klasicno ze narejeno? biggrin.gif
  • 0

#293 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 10 February 2008 - 09:33 PM

Čaki kdaj pa so predavanja za drugi semester, že ta teden al kako?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#294 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 10 February 2008 - 09:37 PM

JUTRI!! cry1.gif
  • 0

#295 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 10 February 2008 - 09:38 PM

A res? Meni je pa ena rekla da šele naslednji teden... ermm.gif Fcuk nič ne vem biggrin.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#296 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 10 February 2008 - 09:45 PM

blink.gif Ma ja!? Jst sm skoraj 100% da je jutri, mogoče maste vi kej drugače?

Sm šla čekirat koledar, je kr jutri, crna.
  • 0

#297 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 10 February 2008 - 09:57 PM

Hmmm, super laugh.gif .
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#298 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 10 February 2008 - 10:25 PM

Ma boga biggrin.gif
  • 0

#299 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 10 February 2008 - 11:10 PM

QUOTE(izabela @ 10. 2. 2008 - 21:23) View Post

Frcica, mas nemsko klasicno ze narejeno? biggrin.gif

Imam hooray.gif
Pa ti?
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

• Guests

Posted 11 February 2008 - 09:44 AM

Ne, junija mam namen it. smile.gif Nekak me odvracajo govorice da se eni ucijo pol leta po 10 ur na dan, pol pa ruknejo. To je men nepredstavljivo. smile.gif

Mas kake zapiske? smile.gif
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users