Jump to content

Photo

Maske za obraz

• Please log in to reply
439 replies to this topic

#281 Zlatolaska

Zlatolaska

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4192 posts
  • Interests:zdravje,lepota,moda,šport,fotografije...

Posted 02 June 2006 - 09:17 PM

Imaš s katero od teh mask kakšne izkušnje?
  • 0
Memento mori.

#282 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 03 June 2006 - 07:09 AM

Katere zadeve bi ble primerne za domač piling? a se to sploh da doma sproducirat? biggrin.gif kakšna sol mogoče, če je cukr pregrob? smile.gif..
ker mam en avonov piling od clearskina al ka je zaena kolekcija, sam je namenjen za problematične predele pa tak filing sm mela(na manjši del face sm ga nanesla, 2krat2 centi, da sm sprobala, totally wierd filing, res sam za tist predel na bradi ko mam pore bolj vidne. Jah. kje smo že bli, ahja, domač piling biggrin.gif hm?
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#283 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 June 2006 - 08:23 AM

Ej cuker pa sol bi se stopila. Daj ti zdrob+mičkeno mleka. 8)
  • 0

#284 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts

Posted 03 June 2006 - 08:30 AM

ampak tole je blo rečeno da je primern za celo telo, ne toliko za obrazzz:) Eh:) bom sproubala pa bomo vidli.
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#285 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 June 2006 - 08:43 AM

Fuj, ti bi se s cukrom po telesu ? biggrin.gif:D:D:D
  • 0

#286 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15167 posts

Posted 03 June 2006 - 09:34 AM

Nee, zdrob da je za celo telo, ne pa tudi za obraz. S cukrom po celem telesu pa, zakaj ne? Itak se spere, nekaj časa sem ga mela za roke, tk, enkrat tedensko, in ti res nardi ful mehko kožo, sam žgečka ful biggrin.gif

Tko. In dans se bom zanalašč stuškala tako, da si bom zravn dove-a vmešala še eno žlico cukra.Ha. Take that!

Aja, demit, tole je tema maske za obraz. Jst si največkrat zmiksam med&skuto. Je totaln poc pa smrdi mi ful, sam potrpim tiste 15 minut. Pa pozorn je treba bit pri količinah, da si ne napacaš preveč. Sčasoma sem dobila filing, prej sm si pa ful preveč naredla in težila mami&sestri kok je to blagodejno za faco(seveda nista probale) pol sm si pa js ful napacala tega gor, not gud biggrin.gif
  • 0

#287 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 June 2006 - 09:37 AM

biggrin.gif
  • 0

#288 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29710 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 05 June 2006 - 12:06 PM

lusheva cupcake me ni navdušila: full groba se mi zdi, peklo me je po obrazu, ko sem jo mela gor, spere se z veliko truda in mlačne vode, ob masiranju deluje kot kak piling. meni ni bla všeč, razen vonja. cena: 2500 za 100 g. 50 g je nekje za trikrat, štirikrat. jaz ostajam pri niveinih in l'occitanovi 2v1.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#289 cokolina

cokolina

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 138 posts
  • Interests:psihologija, zdravje, knjige, aktualnosti, zanimivosti<br /><br /><br />aerobika, pilates, plavanje

Posted 22 December 2006 - 11:33 PM

PEELING

jaz uporabljam ze dve leti domaci peeling...nardim ga tako:

na vato dam gost cistilni gel ali losjon za telo(cimbolj poceni in je) in taksno vato namočim v skodelico z grizzom oz zdrobom. Potem nardim z tem peeling celeaga telesa in obraza. Koza ostane gladko do enega tedna ali več. Med peelingom parkrat zamenjas vato in dodas se kreme in griza. Eni delajo domaci peeling z grobo morsko soljo in malo olivnega olja. Baje je super tudi to. biggrin.gif

Po peelingu je dobrdosla hranilno-vlazilna maska za obraz in bogato mleko za telo. Sama imam najboljse izkusnje z rdečim losjonom Garnier body repair, ki res popravi stanje koze (tudi komolcev, kolen..) thumbup.gif

• 0

#290 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 23 November 2007 - 10:24 PM

Jaz sem danes naredila masko iz ovsenih kosmičev in medu.
Najprej se mi je zdelo čudno, ker piše nej dam cele ovsene kosmiče. No sem to zmešala skp in zelo težko nanesla na obraz oz samo to T predelu in še malo okoli ust in nosu malo naokoli in sem mela gor 15min. Tisti kosmiči je nevarno da zdrsnejo dol zato sem mogla bit čimbolj pri miru. No pol sem pobrala dol kosmiče s servetko in ostalo sprala s toplo vodo.
Nisem pričakovala kaj dosti, vendar koža je bil mehka in gladka, verjetno zaradi medu. Še vedno mi ni jasno kako učinkujejo celi ovseni kosmiči.
No pa tam na receptu mi piše še da je tudi za ogrce. Pa sem si stisnila dva ogrca na nosu, ki sta me mučla že več časa in sta šla čisto lepo ven. smile.gif Upam da je to pomagala res ta maska. Verjetno bom še večkrat še naredila to masko, tudi če je vse packasto.
  • 0

#291 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 24 November 2007 - 08:28 AM

Ovsene kosmiče moraš prej namočiti. Še bolje je, da jih malo pokuhaš v mleku/vodi. Potem pa lepo razpadejo in nastane kaša, ki ne bi drsela z obraza.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#292 Baby

Baby

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3833 posts

Posted 24 November 2007 - 01:49 PM

Ah ja se mi zdelo da bi mogla kej:D Hvala. Naslednjic bom tako naredila. smile.gif
  • 0

#293 piiiqiii

piiiqiii

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 397 posts

Posted 26 January 2008 - 08:39 AM

zadnjič me je neki pičlo,pa sm rekla da bom začela zbirat te recepte za domačo nego kože pa pač to domačo uporabo.
in sm pol dobila par super receptov (sta začele zdejle si delat maske še mami in sestra) biggrin.gif

1. KUMARIČINA MASKA:

v mešalniku sesekljamo nekaj kolobarjev neolupljene kumare in nanesemo na obraz,en kolobar kumare nanesemo na oči.pomaga proti utrujeni koži in očem.Masko pustim na obrazu 20 min.

2. MASKA IZ MEDU:

medu dodamo nekaj kapljic mleka,zmes si nanesemo na obraz in pustimo učinkovati 20 minut,potem jo odstranimo z vato.Maska ohranja prožnost kože.

3. MASKA IZ GROZDJA:

grozdje potlačimo in zmešamo s polnomastnim mlekom,nanesemo na kožo in počakajmo 20 min. Maska osveži kožo in pomaga proti gubam.

4.MASKA IZ JOGURTA IN KVASA:

v mešalniku zmešamo med,kvas,jogurt,naneseš na kožo ter počakaš 15 min.

ČESA NIKOLI NE UPORABLJAJTE:-limone!(pri nepravilni uporabi lahko poškodujete kožo)
-sladkor&sol(kristalčki imajo ostre robove in lahko poškodujejo kožo)

jih je še polno,pa če bi rada še kakšnega mele bom pa napisala;)

lp,sara
  • 0
IPB Image
Being just friends with you is hard,
but I couldnt imagine if I didnt have you in my life at all.

• Guests

Posted 26 January 2008 - 09:04 AM

Jaaa, napiši še, prosim smile.gif A mamo kako temo s temi recepti, da bi jih tam napisala?
  • 0

#295 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 26 January 2008 - 12:12 PM

tele recepti mene tudi zanimajo smile.gif pa še vidim, da so dokaj preprosti
  • 0
We must let go to live on.

#296 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25887 posts

Posted 26 January 2008 - 12:44 PM

ne vem, kako je z medom pa kvasom, ponavadi kvas postane čist tekoč? al to samo meni uspe scmarit?
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#297 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 26 January 2008 - 03:01 PM

Jaz tega ne upam na obraz packat. Bi mi pomojem ful pore zamašilo.
  • 0
Viens, reste ici!

#298 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 26 January 2008 - 04:40 PM

Zanimivi recepti.
Ufja, fajnto, da zele vidm, da sol ni za obraz.(: Sem si prejsni teden drgnila obraz s soljo, in sem imela totalno pordelo kozo, vse me je srbelo in skelelo obenem in sploh se mi ze ceu teden cudno obnasa, lusci ipd. Ne uporabljajte soli na obrazu, preizkušeno. wink.gif
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

#299 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29710 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 27 January 2008 - 09:10 AM

QUOTE(sonchika @ 24. 11. 2007 - 8:28) View Post

Ovsene kosmiče moraš prej namočiti. Še bolje je, da jih malo pokuhaš v mleku/vodi. Potem pa lepo razpadejo in nastane kaša, ki ne bi drsela z obraza.

jaz sem imela zadnjič masko iz ovsenih kosmičev, medu, olivnega olja in jogurta, pa sem ovsene kosmiče zdrobila bolj ali manj v prah v terilniku.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#300 sooncek

sooncek

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 127 posts

Posted 18 February 2008 - 05:20 PM

hejla!

ja, sara ti še kar napiši kakšen recept, lahko napišeš če mogoče veš za kakšen tip kože je katera maska smile.gif
jaz pa mam en problem. vedno mi vse te maske ful tečejo in se mi cedijo iz obraza. kaj morem kaj dodat, da jo zgostim ali vam to nič ne teče pa ne kapla.... ermm.gif ermm.gif

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users