Jump to content

Photo

Anoreksija - potrebujem pomoč

• Please log in to reply
761 replies to this topic

#281 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 25 September 2006 - 08:45 PM

psihiatra plačat??? se hecaš? al je pa to še en izgovor...na polnost-oz občutek nahranjenosti-napihnjenosti že dvomim, se boš pa mogla navadit, ker zdaj ti je vse kar je normalno in mi npr sploh ne opazimo obremenilno.Pol na koncu si boš pa še urin merila, pa gledala koliko točno si popila, pa boš obsedena z enimi zadevami ki ti bodo ratale navada kot napihnjenost in pol lahko kar napišeš oproko-oprosti ampak moraš se spustiti na realnost pa si priznati svoje strahove in si priznati da hrano rabiš in si je želiš,čepav jo duševno tlačiš v kot in se mazohiraš..To je fizična potreba. Brez nje umreš...UMREŠ_KRSTA;SIVA TELESA, Plave ustnice,pa krti za kolegialnost. Kul ne???? Pomoči je ogromno okoli, maš različna društva pa še več punc ki so ti podobne...
Pri hrani, npr ko jo vidiš imaš sploh apetit al ga zatiraš? kak sploh vidiš hrano?kot nekaj kar ti ne rabiš oz ne bi hotela da bi rabila ali pa bolj sovražiš svoje telo in samo o tem premišljuješ??Mislim iz svoje duševnosti prenašaš probleme na hrano? si depresivna,oz pesimist po naravi?...izogibaš se temu kar si doživela...se ti je kaj takega zgodilo v življenju? te vodi peferkcionizem? Si sploh že gdaj zares premisla o tem al samo vedno gledaš v špegel in si govoriš da si debela, pa se počutiš nekoristno in zatirano.
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#282 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 25 September 2006 - 09:31 PM

Jaz mislim, da veliko ljudi začne kontrolirat svoje 'prehranjevanje' takrat, ko imajo občutek, da so v življenju izgubili kontrolo nad vsem drugim. Sicer pa po mojem tudi ne rabi bit nekih globjih vzrokov za to, velikokrat je že čisto dovolj to, da si neka punca pač želi imet vitko postavo.

Sicer pa se umikam iz te teme, ker me ima, da bi marsikaj povedala, ampak glede na naravo in občutljivost tega problema raje ne bom. Res pa želim vsem puncam, ki imate te vrste težave, da čimprej najdete pot iz tega.
  • 0

#283 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 26 September 2006 - 02:18 PM

QUOTE(Michelle @ 25. 9. 2006 - 22:31) View Post

Jaz mislim, da veliko ljudi začne kontrolirat svoje 'prehranjevanje' takrat, ko imajo občutek, da so v življenju izgubili kontrolo nad vsem drugim.

Full velik je takih ja... Vse več.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#284 Tanjci

Tanjci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2899 posts
  • Interests:stvari na tem forumu

Posted 27 September 2006 - 07:54 AM

ko sem brala ene poste, me je prov šokiralo, ko je ena (se mi zdi na Nithrida) rekla, da čez dan poje nekih 350 kcal... najprej sem prov upala, da se bo popravila na 1350 kcal... ker samo če ležiš, torej za dihanje, bitje srca in ostale funkcije rabiš najmanj 1000 kcal. Sploh ne razumem kako se lahko tako sploh živi.
Normalno verjetno ne, ker potem telo sigurno precej špara z energijo... recimo zakaj bi ženska imela menstro torej da ima ženska ovulacijo, če je več kot očitno neka kriza in pomanjkanje, torej škoda spravit potomca na svet. rolleyes.gif blink.gif

ja, res rabiš psihijatra, da te spravi v red, če si v takšnem stanju down.gif

• 0
Posted Image

#285 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 28 September 2006 - 02:46 PM

Učbenik bio:

Najmanjša hitrost metabolizma, ki je nujna, da se organizem ohranja pri življenju je bazalni metabolizem. Dnevna potreba energije za bazalni metabolizem odrasle ženske znaša 7500 kJ na dan, kar je približno 1791 kcal. confused.gif
Intenzivno umsko delo (beri: učenje??): nekaj več kot 16 000 kJ na dan.

eat.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#286 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 28 September 2006 - 05:38 PM

QUOTE(Tanjci @ 27. 9. 2006 - 8:54) View Post

ko sem brala ene poste, me je prov šokiralo, ko je ena (se mi zdi na Nithrida) rekla, da čez dan poje nekih 350 kcal... najprej sem prov upala, da se bo popravila na 1350 kcal... ker samo če ležiš, torej za dihanje, bitje srca in ostale funkcije rabiš najmanj 1000 kcal. Sploh ne razumem kako se lahko tako sploh živi.
Normalno verjetno ne, ker potem telo sigurno precej špara z energijo... recimo zakaj bi ženska imela menstro torej da ima ženska ovulacijo, če je več kot očitno neka kriza in pomanjkanje, torej škoda spravit potomca na svet. rolleyes.gif blink.gif

ja, res rabiš psihijatra, da te spravi v red, če si v takšnem stanju down.gif

Joj, Tanjci! A si mislila mene? Jst jem cel cajt in imam za svojih malih 168 cm kar 55 kil!!!! biggrin.gif Pujs jst!
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#287 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27430 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 28 September 2006 - 06:43 PM

Verjetno je bla tisto JIna
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#288 tasha

tasha

sramežljivec

• Člani
  • 8 posts

Posted 29 September 2006 - 01:58 PM

Mogoce sem starejsa od vas ampak prosim anoreksija je RESEN problem been there done that .Zdaj teta iz anoreksije je presla v bulimijo ki traja 15 let.Zdaj sem debela 72 kil!! Prej sem mela 48, pet let ,pa 51 pet let , 55-60 se pet.Zadnja tri leta 70-72.Zdaj pa nagradno vprasanje kolko let sem stara biggrin.gif biggrin.gif
A-ha visoka 170 če vas zanima.Vse kaj vas zanima me lahko vprasate tudi.Vse je v glavi.
A debela sam ker sem se utrudila od vsega tega. 60kg bi bilo ideal

• 0

#289 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 29 September 2006 - 02:08 PM

.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#290 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 29 September 2006 - 02:36 PM

jst sem mela bulimijo čez celo srednjo šolo...bili so časi ko sem bruhala vsak dan (tudi večkrat na dan), potem sem se za nekaj časa umirila in potem spet...začaran krog...
"anoreksična" sem postala nekje proti koncu drugega letnika in to se je nadaljevalo približno dve leti. Potem sem pa vidla, da tako pač ne gre več in sem nehala s tem sranjem. zdej "normalno" jem, pa kokr tok mam pošlihtan v glavi. rolleyes.gif
  • 0

#291 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 29 September 2006 - 03:48 PM

Aja ravno te dni je bilo po tv-ju k je ena manekenka zaradi podhranjenosti umrla.mislim da je bilo v italiji-in zdaj so uvedli tam pravila,da manekenke z pod normalnim ITM-jem ne smejo nastopati.

...pa se zdaj sem prebrala v reviji smrklja k piseta dve punci ki sta bili "presuhi" in pri eni je bilo to: da so ji v modni agenciji rekli da ima siroke boke---in zdaj je napisala,da pac je bilo itak vse brezveze da je zacela hujsat-ker boki so pri zenskah razlicni-čpa tudi pri zenskah so boki ponavadi bolj sirsi kot pri moskih(zaradi nosecnosti itd.)
Glede tega,da pa zdej hocejo bit v ameriki VSI slavni suhi in neki se delat-je pa posledica tega,da jim je dolgcas ker imajo prevec denarja in tako se zmisljujeo prav vse kar jim pade na pamet.

Pa se nekaj za Minne....ker se toliko obremenjujes:jaz sem ravno zadnjic poslusala pridigo strsev in sosolk-tako da ti nekaj svetujem....

Jej normalno in zdravo-v veliki meri pa se ukvarjaj s sportom,tako bos zdrava,suha,jedla bos lahko vse in za nic ne bos prikrajsana.Tako pa bos slabokrvna(tako kot sem jaz),izpadali ti bodo lasje(tako kot so meni-in mi se),imela bos vrtoglavice(tako kot jih imam jaz),pa se bleda bos kot stena(tako kot sem jaz)....zdaj pa mi povej-kateri tip bi mel tako punco???Meni je itak vseeno ker imam cist drugacne ambicije-pa tudi svoj misljenje se spremenila.
Ce se tok obremenjujes-pojdi raje v kaksen sport,pa bos pozabila na to,poleg tega pa se ti ne bo treba obremenjevati!
Upam da ti bo kaj prislo do zivega,koliko btw si pa sploh stara??

• 0
I am falling between dreams and reality

#292 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 29 September 2006 - 04:28 PM

.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#293 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 30 September 2006 - 04:34 PM

QUOTE(Minnie @ 29. 9. 2006 - 15:08) View Post

170/47(bolj vleče na 46)...

Ojoj ... Minnie, nujno se moraš poštimat. Imam za sabo isto sranje kot ti, celo iste višine in teže sem bila takrat (pri 14-ih sem imela 170cm in 45-47 kg, seveda anoreksična). Zgledala sem, kot bi ušla iz koncentracijskega taborišča, same kosti so me ble. Pa še to je, da sem po postavi mezomorf/atlet, torej nisem naravno drobčkana, zato sem zgledala še toliko huje pri tej kilaži.

Meni je poleg strokovne pomoči najbolj pomagalo to, da sem čim manj mislila na hrano. Tudi ko sem si pripravljala npr. sadni krožnik, nisem razmišljala o tem, kako je to dobro itd. Enostavno sem pojedla in to je blo to. Vsake 4 ure; tako sem postopno prišla do normalnega prehranjevanja. Poleg sem začela telovaditi (kolo), tako so se mi povrnile (že naravno bolj poudarjene) mišice, kasneje pa še tek, fitnes ...

Res, čim manj se ukvarjaj s tem. Poleg tega ne glej modnih revij in koščenih manekenk, to je nekaj najslabšega. Da so one tako suhe, itak "jejo" samo alkohol in kokain. Čez 10-20 let pa bojo neplodne, z osteoporozo, uničenimi ledvicami, lasmi in nohti (no, to je najbrž že zdaj) ...

Držim pesti zate, pa za Jino tud.

• 0

#294 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 30 September 2006 - 05:51 PM

A je 168 cm in 48 kg anoreksično?
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#295 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 30 September 2006 - 05:53 PM

kšne dve kilce gor pa bo kul smile.gif
  • 0

#296 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 30 September 2006 - 05:54 PM

Ok če je že Nihrida začela bom pa še jaz nekaj povedala.

Ne razumem ampak res mi je zelo žal ampak NE RAZUMEM kak si bla lahko ti [Darla] pri 170cm in 45-47 kg anoreksična ? Jaz sem večja .. 173 - 174 pa mam 4 kile več pa sem DALEČ OD ANOREKSIJE oz. PODHRANJENOSTI. Lahko rečeš, da si bla ful suha ampak da si bla pa anoreksična pa ti oprosti - ne vrjamem. ermm.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#297 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 30 September 2006 - 06:04 PM

ja pa sej niso sam številke važne...to je čist odvisn od osebe do osebe, recimo ti lahko zgledaš bl drobna ane ona je pa pri isti teži in višini lahko fuuul presuha
  • 0

#298 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 30 September 2006 - 06:14 PM

90% pokazatelj so.
  • 0
Viens, reste ici!

#299 bluberry

bluberry

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1350 posts

Posted 30 September 2006 - 06:20 PM

Jaz pa vas ne razumem,ki nimate blage veze o anoreksiji, da lahko rečete kdo je anoreksičen in kdo ne???Prvič:anoreksija ni samo hujšanje ampak neurejenost prehranjevanja,neurejenost v glavi kaj je suhost in kaj debelost,nasploh te osebe dajejo prevelik pomeni hrani in se obremenjujo same z seboj namesto da bi mele druge cilje,pol v ogledalu se ne vidijo realno in njihovo hujšanje je stradanje,mogoče je en čas da jejo pol pa spet stradajo ker več ne vejo druge poti. Ni vse v figuri ampak v mišljenju in načinu življenja,zlorabljanju odvajal in podobnih zadev tudi izguba menstruacija nastopi ,izpadanje las, nohti postanejo krhki,imunski sistem se poruši,vrtoglavice in še in še...Drugič:konstitucija je tukaj zelo pomembna-nekateri so po naravi bolj čokati mišičasti in zato npr za njih 45 kil lahko zledajo anoreksično ko npr nekdo drug zgleda čist normalno. Kile so lahko iste ampak takoj se opazi kdo ne je in je zaradi tega tak ali pa nekdo pri katermu je ta teža normalna in nima težav čeprav je isto suh.
tretjič:če ne veste kaj pametnega povedat pustite ljudi z problemi na miru,ker si problemov jih ne domišlajjo, če pa si jih pa tudi niso najbolj zdrave tako da....
  • 0
Fake people wear fake clothes and have feak personality becouse they have FAKE BRAINS!
WINK (fake one) :))))

#300 phoebe

phoebe

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2022 posts

Posted 30 September 2006 - 06:30 PM

strinjam se z ano....

kako si lahko anoreksicna??mislim sej suha si zelo,ampak jaz imam sosolko ki je isto tko kt ti....pa je res zelo zelo suha,ampak dalec od podhranjenosti.

No mene je skupaj toliko kot tele punce:(ki za moje pojme zdalec ni anoreksicna)
IPB Image
  • 0
I am falling between dreams and reality

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users