Anoreksija - potrebujem pomoč
Posted 25 September 2006 - 08:45 PM
Pri hrani, npr ko jo vidiš imaš sploh apetit al ga zatiraš? kak sploh vidiš hrano?kot nekaj kar ti ne rabiš oz ne bi hotela da bi rabila ali pa bolj sovražiš svoje telo in samo o tem premišljuješ??Mislim iz svoje duševnosti prenašaš probleme na hrano? si depresivna,oz pesimist po naravi?...izogibaš se temu kar si doživela...se ti je kaj takega zgodilo v življenju? te vodi peferkcionizem? Si sploh že gdaj zares premisla o tem al samo vedno gledaš v špegel in si govoriš da si debela, pa se počutiš nekoristno in zatirano.
WINK (fake one)

Posted 25 September 2006 - 09:31 PM
Sicer pa se umikam iz te teme, ker me ima, da bi marsikaj povedala, ampak glede na naravo in občutljivost tega problema raje ne bom. Res pa želim vsem puncam, ki imate te vrste težave, da čimprej najdete pot iz tega.
Posted 26 September 2006 - 02:18 PM
Jaz mislim, da veliko ljudi začne kontrolirat svoje 'prehranjevanje' takrat, ko imajo občutek, da so v življenju izgubili kontrolo nad vsem drugim.
Full velik je takih ja... Vse več.
Posted 27 September 2006 - 07:54 AM
Normalno verjetno ne, ker potem telo sigurno precej špara z energijo... recimo zakaj bi ženska imela menstro torej da ima ženska ovulacijo, če je več kot očitno neka kriza in pomanjkanje, torej škoda spravit potomca na svet.

ja, res rabiš psihijatra, da te spravi v red, če si v takšnem stanju

Posted 28 September 2006 - 02:46 PM
Najmanjša hitrost metabolizma, ki je nujna, da se organizem ohranja pri življenju je bazalni metabolizem. Dnevna potreba energije za bazalni metabolizem odrasle ženske znaša 7500 kJ na dan, kar je približno 1791 kcal.

Intenzivno umsko delo (beri: učenje??): nekaj več kot 16 000 kJ na dan.

Posted 28 September 2006 - 05:38 PM
ko sem brala ene poste, me je prov šokiralo, ko je ena (se mi zdi na Nithrida) rekla, da čez dan poje nekih 350 kcal... najprej sem prov upala, da se bo popravila na 1350 kcal... ker samo če ležiš, torej za dihanje, bitje srca in ostale funkcije rabiš najmanj 1000 kcal. Sploh ne razumem kako se lahko tako sploh živi.
Normalno verjetno ne, ker potem telo sigurno precej špara z energijo... recimo zakaj bi ženska imela menstro torej da ima ženska ovulacijo, če je več kot očitno neka kriza in pomanjkanje, torej škoda spravit potomca na svet.

ja, res rabiš psihijatra, da te spravi v red, če si v takšnem stanju

Joj, Tanjci! A si mislila mene? Jst jem cel cajt in imam za svojih malih 168 cm kar 55 kil!!!!

Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can
Posted 28 September 2006 - 06:43 PM
Pablo Picasso
Posted 29 September 2006 - 01:58 PM

A-ha visoka 170 če vas zanima.Vse kaj vas zanima me lahko vprasate tudi.Vse je v glavi.
A debela sam ker sem se utrudila od vsega tega. 60kg bi bilo ideal
Posted 29 September 2006 - 02:08 PM
Posted 29 September 2006 - 02:36 PM
"anoreksična" sem postala nekje proti koncu drugega letnika in to se je nadaljevalo približno dve leti. Potem sem pa vidla, da tako pač ne gre več in sem nehala s tem sranjem. zdej "normalno" jem, pa kokr tok mam pošlihtan v glavi.

Posted 29 September 2006 - 03:48 PM
...pa se zdaj sem prebrala v reviji smrklja k piseta dve punci ki sta bili "presuhi" in pri eni je bilo to: da so ji v modni agenciji rekli da ima siroke boke---in zdaj je napisala,da pac je bilo itak vse brezveze da je zacela hujsat-ker boki so pri zenskah razlicni-čpa tudi pri zenskah so boki ponavadi bolj sirsi kot pri moskih(zaradi nosecnosti itd.)
Glede tega,da pa zdej hocejo bit v ameriki VSI slavni suhi in neki se delat-je pa posledica tega,da jim je dolgcas ker imajo prevec denarja in tako se zmisljujeo prav vse kar jim pade na pamet.
Pa se nekaj za Minne....ker se toliko obremenjujes:jaz sem ravno zadnjic poslusala pridigo strsev in sosolk-tako da ti nekaj svetujem....
Jej normalno in zdravo-v veliki meri pa se ukvarjaj s sportom,tako bos zdrava,suha,jedla bos lahko vse in za nic ne bos prikrajsana.Tako pa bos slabokrvna(tako kot sem jaz),izpadali ti bodo lasje(tako kot so meni-in mi se),imela bos vrtoglavice(tako kot jih imam jaz),pa se bleda bos kot stena(tako kot sem jaz)....zdaj pa mi povej-kateri tip bi mel tako punco???Meni je itak vseeno ker imam cist drugacne ambicije-pa tudi svoj misljenje se spremenila.
Ce se tok obremenjujes-pojdi raje v kaksen sport,pa bos pozabila na to,poleg tega pa se ti ne bo treba obremenjevati!
Upam da ti bo kaj prislo do zivega,koliko btw si pa sploh stara??
Posted 29 September 2006 - 04:28 PM
Posted 30 September 2006 - 04:34 PM
170/47(bolj vleče na 46)...
Ojoj ... Minnie, nujno se moraš poštimat. Imam za sabo isto sranje kot ti, celo iste višine in teže sem bila takrat (pri 14-ih sem imela 170cm in 45-47 kg, seveda anoreksična). Zgledala sem, kot bi ušla iz koncentracijskega taborišča, same kosti so me ble. Pa še to je, da sem po postavi mezomorf/atlet, torej nisem naravno drobčkana, zato sem zgledala še toliko huje pri tej kilaži.
Meni je poleg strokovne pomoči najbolj pomagalo to, da sem čim manj mislila na hrano. Tudi ko sem si pripravljala npr. sadni krožnik, nisem razmišljala o tem, kako je to dobro itd. Enostavno sem pojedla in to je blo to. Vsake 4 ure; tako sem postopno prišla do normalnega prehranjevanja. Poleg sem začela telovaditi (kolo), tako so se mi povrnile (že naravno bolj poudarjene) mišice, kasneje pa še tek, fitnes ...
Res, čim manj se ukvarjaj s tem. Poleg tega ne glej modnih revij in koščenih manekenk, to je nekaj najslabšega. Da so one tako suhe, itak "jejo" samo alkohol in kokain. Čez 10-20 let pa bojo neplodne, z osteoporozo, uničenimi ledvicami, lasmi in nohti (no, to je najbrž že zdaj) ...
Držim pesti zate, pa za Jino tud.
Posted 30 September 2006 - 05:51 PM
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can
Posted 30 September 2006 - 05:53 PM

Posted 30 September 2006 - 05:54 PM
Ok če je že Nihrida začela bom pa še jaz nekaj povedala.
Ne razumem ampak res mi je zelo žal ampak NE RAZUMEM kak si bla lahko ti [Darla] pri 170cm in 45-47 kg anoreksična ? Jaz sem večja .. 173 - 174 pa mam 4 kile več pa sem DALEČ OD ANOREKSIJE oz. PODHRANJENOSTI. Lahko rečeš, da si bla ful suha ampak da si bla pa anoreksična pa ti oprosti - ne vrjamem.

Posted 30 September 2006 - 06:04 PM
Posted 30 September 2006 - 06:14 PM
90% pokazatelj so.
Posted 30 September 2006 - 06:20 PM
tretjič:če ne veste kaj pametnega povedat pustite ljudi z problemi na miru,ker si problemov jih ne domišlajjo, če pa si jih pa tudi niso najbolj zdrave tako da....
WINK (fake one)

Posted 30 September 2006 - 06:30 PM
kako si lahko anoreksicna??mislim sej suha si zelo,ampak jaz imam sosolko ki je isto tko kt ti....pa je res zelo zelo suha,ampak dalec od podhranjenosti.
No mene je skupaj toliko kot tele punce:(ki za moje pojme zdalec ni anoreksicna)

0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users