Jump to content

Photo

Čiščenje - najučinkovitejša sredstva in tehnike za boj proti umazaniji v vašem domu

• Please log in to reply
1071 replies to this topic

#281 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 03 September 2018 - 12:25 AM

Tasika, jaz tovrstne ploščice ponavadi obrišem še s suho krpo. Pa tudi čistila ne uporabljam vsakič, najraje samo vodo.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#282 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 03 September 2018 - 04:38 AM

Ja, do suhega obrisat, najlažje s krpo iz mikrofibre. Midva imava v kuhinji kamnite pulte in brez krpic ni luštno.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#283 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 07 September 2018 - 09:46 AM

Kako čistite vodni kamen iz parnih likalnikov?
Moj sicer ima gumb s “self-clean” funkcijo, ampak pomoje ni dovolj, sploh, ker je pri nas zelo trda voda. Bi rada poskusila s kisom, pa ne vem, kje se lotiti. : )
  • 0

#284 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16962 posts

Posted 07 September 2018 - 10:33 AM

Mogoče poskusi kis nalit noter in pusti čez noč, potem pa samo ven odliješ in splahneš? Če je to seveda opcija pri parnem likalniku. :D

• 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#285 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27325 posts

Posted 07 September 2018 - 11:49 AM

Tam kjer obicajno nalijes vodo das se malo kisa in spuatis paro ven. Kisa das res malo recimo cetrt in ostalo vode. Ce imas pa posodo pa posodo tudi s tem splahnes pomojem. Jaz ne bi upala noter puscat ker se ta vonj po kisu prav zazere v plasticne dele.
  • 0

#286 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 09 September 2018 - 08:20 PM

Bom poskusila, hvala! Nimam posebej posode, vse v enem. : )
  • 0

#287 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 17 September 2018 - 12:34 PM

Jaz bom znorela s kuhinjskim koritom (navadno rostfrej), ker ga pucam dobesedno vsak dan, vedno obrišem do suhega z mikrofaser krpico pa so še vedno fleki.  Pa sem probala že vse mogoče, tudi sol in limono pa miljon različnih čistil pa se še vedno flekci poznajo.  Kaj lahko še probam? Voda+kis? Soda?

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#288 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 17 September 2018 - 12:57 PM

Arf?
  • 0

#289 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 17 September 2018 - 01:04 PM

Cez povezni overtsized leseno desko za rezanje, da ne bos vec videla v korito? ;)

Kaksne fleke pa imas? Svojega vsake toliko s sodo posipam in z gobico podrgnem pa splahnem z vodo, zaenkrat se mi ta sistem obnese, nisem pa ravno imela tezav s kaksnimi trdovratnimi madezi - bolj s tem, da vsake toliko korito ni vec "gladko" in da se zacne sem in tja rja "nabirat". 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#290 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24520 posts

Posted 17 September 2018 - 02:17 PM

Jaz imam eno čistilo prav za rostfrei (iz Mullerja), da kadar sem razpoložena, vse pipe, obrobe in podobne zadeve počistim do sijaja

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#291 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 17 September 2018 - 03:49 PM

Arf ne pomaga, mam tudi Cif, isto sranje.
Tko, ja, Anouk, malo rje se prične spuščat pa flekci kot od nepobrisane vode, se mi zdi, ni umazano, samo poflekano.
Grem zdej s sodo probat.
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

#292 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 17 September 2018 - 03:59 PM

Arf, Mr. Muscolo ena bela pasta in Method (naravno) cistilo za kuhinjo. Midva imava vse pulte iz inoksa, katastrofa. :D
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#293 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 17 September 2018 - 04:34 PM

Jaz čistim s čistilom za vodni kamen (Frosch), se pa ne ubadam pretirano, če ostane kakšen flekec, saj je pomivalno korito. :D
Organsko umazanijo odstranim z (razredčenim) vodikovim peroksidom.
Rje pa še nisem opazila.
  • 0

#294 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 17 September 2018 - 04:56 PM

se pa ne ubadam pretirano, če ostane kakšen flekec, saj je pomivalno korito. :D

Enako. Drugače pa s kisom pucam več ali manj. Je pa tudi pri meni par flekov, sem šla prav gledat.
  • 0

#295 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 17 September 2018 - 07:00 PM

Mi imamo zelo trdo vodo, se hitro nabere vodni kamen. Včasih sem kopalnico čistila z univerzalnim čistilom in samo občasno s tistim za vodni kamen, zadnja leta pa kar vsakič čistim s tem za vodni kamen (cca enkrat tedensko), ker se sicer nabere preveč kamna in je težko očistiti. Na kamen se pa še umazanija zalepi in imaš zmagovalno kombinacijo.
  • 0

#296 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 17 September 2018 - 07:41 PM

Aha, pri moji sestri je podobno. Pri nas pa sploh nimamo težav s kamnom.
  • 0

#297 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 17 September 2018 - 08:16 PM

Midva imava granitne pulte, tako da s kisom raje ne prcam kaj dosti okrog, da se ne bi kaj razbarvali/poskodovali. V tus kabini mi je pa se najbolje uspelo s kisom in sodo (najprej sem tla polila s kisom, potem cez raztresla sodo inpustila ene pol ure, potem pa zdrgnila z gobico), pa sem prej tudi poskusala s takimi in drugacnimi posebnimi cistili. Edino za steklo imava nek Astonish sprej, ki se za svoj namen super obnese. Pucanje kopalnice mi je eno tako Sizifovo delo, ker gres dvakrat pod tus in je ze konec efekta. Bi se lahko mogoce malo bolj pogosto spravila zraven, ampak jbg. Je pa na ta racun kuhinja, kjer se neprimerno vec zadrzujeva, vedno spotless :P.

• 0

#298 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 17 September 2018 - 08:55 PM

Agree za kopalnico, ma pucanje je itak Sizifovo delo, kakorkoli obračaš, I have a life to live. :D
  • 0

#299 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29703 posts

Posted 18 September 2018 - 09:55 AM

Soda je mal pomagala, je blo boljš, ampak se čez par minut spet prikažejo hudički zagamani. :lol:  Ma ja, sej mi ni to prioriteta v lajfu, samo mi gre pa na jetra.

• 0

#300 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14253 posts

Posted 18 September 2018 - 10:43 AM

Špela , jaz kupujem za eno gospo čistilo za rostfrei v Zepterju, tam blizu rimske ulice, zraven Mercatorja. Ga zelo hvali, stane okoli 4 evre.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users