Jump to content

Photo

Mačke

• Please log in to reply
712 replies to this topic

#281 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 05 June 2011 - 10:19 AM

Tudi v Horjulu so pred kratkim našli pravkar kotene mucke, POLNE mušjih ličink. Ogabno za videt, reveži so bili. So si pa opomogli. Menda je mama po kotitvi zbežala neznano kam.

Sicer mi je pa na pamet prišlo naslednje; v teh zavetiščih imajo sploh takole "v sezoni" OGROMNO dela z mačjimi mladiči. Pa hkrati ves čas opozarjajo na pomembnost s/k. Me ne čudi, da marsikdo pri svoji živali ne da opraviti posega, ker je pač - roko na srce; drago.
Lahko bi kdaj tudi organizirali kakšne akcije cenejših s/k ali kaj podobnega. Da bi dejansko spodbudili ljudi k temu. Pa bi imeli potem tudi sami manj dela in stroškov z mladičevjem.
  • 0

#282 malička

malička

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 278 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 05 June 2011 - 03:52 PM

O pomembnosti sterilizacije in kastracije se popolnoma strinjam s Sinnaio. V našem kraju so nekaj časa brezplačno s/k potepuške muce, ampak so ljudje v svoji nesramnosti kar vsako muco označili za potepuško, samo da niso plačevali down.gif

Bi bilo fajn kakšne akcije organizirati in obvestiti ljudi o tem. Pri nas, na vasi, se še vedno zdi to zelo nepotrebna stvar, lažje je mucke kasneje utopiti down.gif
  • 0
Vedno je bolje obžalovati nekaj, kar smo storili, kot pa nekaj česar nismo!

#283 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 07 June 2011 - 12:52 PM

Jah to, da sterilizacije oz kastracije niso ravno poceni že drži. Ampak, če si lastnik recimo ene mačke, si dolžan poskrbeti zanjo in mladiče utapljati pa ostale grozovitosti to že niso, s tem ko dopuščaš legla in oddaš mladičke, ki se s5 množijo si posredno tudi ti en teh, ki za živali NE skrbijo. Si pač en unih, t.i. štepcev... Mi imamo doma še 4 mačke in psičko in 2 morska pujsa (par), vse k/s. Na račun tega, da poskrbimo za vse in da je vse spedenano pač odpadejo kake druge zadeve. Če nimaš za s/k oz res nisi zmožen našparat unih 80€ ali koliko, pol pač ne imet živali. Jst mislim, da so le redki tako socialno ogroženi, da si tega ne bi mogli privoščiti. Ampak si ne, ker sej je to naravno, sej so sam mački, jih je miljion, imajo 9 življenj in ostale nebuloze...

Ni pa za pričakovat od naše "vrle" države, da bojo kake obsežne akcije, glede na to kako rožnato je vse, so to samo pobožne želje, žal. Zavetišča se pa že tko sama borijo in prosijo za sredstva, sploh sedaj, ko je sezona mladičev na višku.

Jst sem itak mnenja, da bi mogli imet opcijo zdr. zavarovanja za živali, podobno kot za ljudi. Pa veliko strožje kazni za mučitelje, predvsem denarne. Te globe pa bi pol nakazali zavetiščem oz društvom. Wishful thinking...

Pa ni to zdej napad na kogarkoli, da se ne bo kdo "našel " v mojih besedah...Samo izražam mnenje, na podlagi izkušenj in dejanskega stanja. Ko spremljam teme teh ubogih, od ličink napol požrtih živali, pa lahko rečem samo še, kapo dol tem osebam, ki se jim zdi vredno in to počnejo vsak dan, kljub temu, da se zgodba vsako leto ponavlja.
  • 0

#284 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 07 June 2011 - 01:11 PM

sej zavarovanje za živali sicer obstaja...sam se ne splača (predrago) down.gif
  • 0

#285 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 07 June 2011 - 01:18 PM

No sej, da bi bila neka normalna cena, dostopna vsem. OT: Kako Špela in njeno zdravje? Nisem nič zasledila zadnje čase... upam, da je okej!
  • 0

#286 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 07 June 2011 - 01:23 PM

Špela je OK, vedno bolj pogumna (as in šibne in jo nekaj časa ni nazaj). Kar se zdravja tiče je pa kul - 4mg/12 dni je trenutna doza. Nekak hočem prit do tega, da bo za novo leto brez zdravil. Upam.
  • 0

#287 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 07 June 2011 - 03:55 PM

Super thumbup.gif Držim pesti, da vama uspe it dol z zdravil, počohej pa pocmokej jo še zame.
  • 0

#288 malička

malička

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 278 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 07 June 2011 - 05:06 PM

Luci, jaz se strinjam s tabo, mogoče sem se samo malo narobe izrazila. Tudi vse naše mačke so sterilizirane/kastrirane, ampak imam občutek da bo potrebnega še veliko dela, preden se bo problem potepuških mačkov rešil.

Zlasti je problem pri "divjih mačkih", s tem mislim tistih, ki jih ne moreš ulovit, ker jih posledično tudi na operacijo ne moreš peljati hmm.gif
  • 0
Vedno je bolje obžalovati nekaj, kar smo storili, kot pa nekaj česar nismo!

#289 luci

luci

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3943 posts

Posted 07 June 2011 - 07:25 PM

Sej vem, ta problematika je pač kot sod brez dna. Pa sej še za nas ni nič poštimano, oz je vse skupi ena velika žalost, kje so pol šele te nesrečne živali. ermm.gif
  • 0

#290 _vrtnca_

_vrtnca_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1372 posts

Posted 16 June 2011 - 12:12 AM

klik
I'm inlove. wub.gif love.gif

Sta pa mucka drugače iz slovenskega vzrejališča in (baje) trenutno še na voljo. awwwww blush1.gif

še vsi trije: klik 2 wub2.gif
  • 0
Earth provides enough to satisfy every man's need, but not every man's greed.

Mahatma Gandhi

#291 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 10 July 2011 - 03:43 PM

Mene je pasma "Savannah" oz. savanska mačka čisto prevzela.
Nekej sem zasledila novico, da se tudi v Sloveniji pripravlja vzrediteljstvo.

Kakorkoli, čeprav je lepa, je zaenkrat absolutno predraga (med 2.000 in 3.000 eur), ampak zame ultimalte mačka. Če cene kdaj padejo, si jo pa menda omislim.

IPB Image

IPB Image

IPB Image

IPB Image
  • 1
"If it's meant to be, it will find a way."

#292 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 10 July 2011 - 03:52 PM

Meni je pa kar malo grozna.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#293 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 July 2011 - 04:21 PM

Na tretji sliki morda pa malo res. laugh.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#294 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 03 August 2011 - 12:13 PM

Kam oz. kako pospravlajte macje drekce iz macjega stranisca? Pa na koliko casa se zamenja ves pesek?
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#295 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 03 August 2011 - 03:19 PM

V koš za biološke odpadke, ves pesek pa menjavamo na kakih 5 dni, oz po potrebi.
  • 0
Viens, reste ici!

#296 Parvinder

Parvinder

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3483 posts

Posted 03 August 2011 - 05:28 PM

OK, hvala smile.gif
  • 0
tudi pozimi dišiš po cvetju poležane trave spomladi

#297 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 28 August 2011 - 08:06 PM

Moja madam je mešanka z Ragdoll lynx, how cool is that. woot.gif wub.gif
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
  • 1

#298 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 11 November 2011 - 11:34 PM

Scottish Fold. wub.gif wub.gif
IPB Image
Kera mrcinaaa, muci buci bu! wub2.gif
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image

Vsem dobro poznani Maru:
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
IPB Image
Kva je hud, no! lol1.gif
  • 1

#299 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 13 November 2011 - 07:13 PM

Oooooo, topim se. Maru. wub2.gif wub2.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#300 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 26 December 2011 - 08:54 PM

Jaz bi samo povedala, da mi je po vseh težavah in bitkah končno uspelo, da moja mačka že nekaj časa ne hodi več na balkon in ven. Ful ful sem vesela in hvala luci za podporo in vse nasvete! wub2.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users