Jaz nisem rabla nič plačat, ko sem si naredila Navigo kartico. Slikali so me na licu mesta, čez 3 minute sem že imela Navigo v rokah.Za Navigo misliš?
Mislim da nekaj je ja, tut okoli 5eur ali nekaj takega. Ampak Parižani morajo to enako plačat prvič ko si dajo kartico naredit, tak da ni nobene razlike. Če bosta mela slučajno Navigo, potem ne pozabita še slike.

Par besed o Eifflovem stolpu.
[attachment=7809:36675cccc55911e1b2fe1231380205bf_7.jpg]
Midva sva se nanj povzpela peš, ker je bila za dvigalo preprosto predolga kolona, ki se je izredno počasi premikala. Odločitev se je izkazala za pravilno, saj sam vzpon ni težak, do 1 nadstropja hitro prideš, prav tako tudi do drugega. Z obeh nadstropij je dober razgled. Najboljši pa je itak iz vrha, kamor sva se povzpela z dvigalom. Gneča ljudi se na prvem in drugem nadstropju porazgubi, medtem ko je bilo na vrhu prav malce kaotično. Sploh, ker sva bila gor s skupino Indijcev, ko so hrupni, ne znajo čakat v vrsti in so nasploh meni eni najbolj neljubih turistov.
[attachment=7810:DSC06264.JPG]
Za tak kombiniran vzpon do vrha sva plačala nekaj manj kot 10€ (tarifa za mladino), normalna tarifa je menda 1€ dražja.
Kakorkoli že, vzpon se po mojem mnenju splača. Dobiš idejo kako velik je Pariz, kako zelen je in kako pravilno so zasnovane ulice. Bi pa vzpon po stopnicah odsvetovala ljudem, ki jih muči strah pred višino.