^^A ta prikazuje tudi kaksno mucenje zivali (klanje itd)?
Ne.
Posted 09 April 2013 - 03:27 PM
^^A ta prikazuje tudi kaksno mucenje zivali (klanje itd)?
Ne.
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 09 April 2013 - 03:42 PM
ene parkrat sem malo zamižala, ampak je definitivno za pogledat!
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 09 April 2013 - 03:50 PM
After all this time?
Always.
Posted 09 April 2013 - 06:31 PM
Se opravičujem za zavajanje, sem res že en lep čas nazaj gledala. Potem boljše, da se niti ne lotiš Earthlings.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 14 April 2013 - 05:11 PM
Posted 15 April 2013 - 01:50 PM
Forks Over Knives (2011)
Končno sem pogledala ta dokumentarec, branje Kitajske študije (po kateri je posnet) me pa še čaka.
Všeč mi je bil, ker je lepo in nazorno predstavil študijo ter dejstva. Pokaže nam, da nas vsa hrana, ki jo jemo,
počasi ubija. Zanimive so zgodbe ljudi, ki so s pomočjo spremenjene prehrane (plant based diet),
premagali bolezni kot so na primer rak, diabetes, visok pritisk, ali pa so jih ustavili - tako da se niso širile naprej (v primeru raka).
Film je po eni strani šokanten - ko vidiš kako nas tisto kar jemo počasi ubija, po drugi pa ko sprevidiš, da je rešitev
in zdravilo tako preprosto in na dlani.
Zelo priporočam.
EDIT by Kami: sem prestavila oceno, ker se mi zdi, da bolj sodi v to rubriko
fantastičen!!!!
Put A Kilt On It!
Posted 15 April 2013 - 01:54 PM
Za ta film so trenutno slovenski podnapisi v fazi poliranja, tako da upam, da bo kmalu na voljo sirsi publiki.
Posted 15 April 2013 - 06:21 PM
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 18 April 2013 - 09:16 AM
Pink Ribbons, Inc. (2011)
Breast cancer has become the poster child of corporate cause-related marketing campaigns. Countless women and men walk, bike, climb and shop for the cure. Each year, millions of dollars are raised in the name of breast cancer, but where does this money go and what does it actually achieve? Pink Ribbons, Inc. is a feature documentary that shows how the devastating reality of breast cancer, which marketing experts have labeled a "dream cause," becomes obfuscated by a shiny, pink story of success.
Trailer:
http://www.youtube.c...v=3QPZfcYTUaA#!
vec:
http://www.imdb.com/...ref_=fn_al_tt_1
Priporocam ogled!
Posted 18 April 2013 - 08:44 PM
Truth be told
A new feature-length documentary – lifts the veil on the seemingly benign Jehovah’s Witnesses religion to expose a profit-driven, isolationist culture characterized by fear, totalitarian corporate leadership, intellectual & spiritual intimidation, suspension of critical thinking, failed prophecies, doctrinal inconsistency and improper handling of physical and sexual abuse allegations within the church.
Trailer:
http://www.hereliesthetruth.com/
Posted 01 May 2013 - 07:47 PM
Posted 12 May 2013 - 02:15 PM
(5 delov je)
Posted 24 May 2013 - 10:25 AM
Se opravičujem, če je ta dokumentarec že bil omenjen, 2 strani sem pogledala za nazaj, več pa ne (je pa res sitno, ker je potrebno vsak link klikniti, in ne pokaže slike, obupno je, no).
Dokumentarec je zelo zanimiv, in pokaže drugo stran psihiatrije, kako obstaja malo morje nekih 'bolezni' in sindromov. Po določenih definicijah nihče ni prav normalen, in
seveda za vsako 'bolezen' obstaja tudi tableta.
Govori o tem, kako je psihiatirja v bistvu en velik biznis, ter sploh ni znanost, o vzponu valiuima, prozaca, in podobnih zdravil ...
Priporočam ogled, kaj boste potegnili iz dokumentarca, ter kaj verjeli, je pa vaša odločitev.
Posted 26 May 2013 - 01:43 PM
Zanimivo. Precej dolg dokumentarec, pogledam ob priliki.
Posted 26 May 2013 - 02:21 PM
The field of anthropology goes under the magnifying glass in this fiery investigation of the seminal research on Yanomami Indians. In the 1960s and '70s, a steady stream of anthropologists filed into the Amazon Basin to observe this "virgin" society untouched by modern life. Thirty years later, the events surrounding this infiltration have become a scandalous tale of academic ethics and infighting.
Zelo zanimiv dokumentarec o tem, kako nastajajo znanstveni zapisi in kako s(m)o vsi se kako krvavi pod kozo. Film prikazuje pescico intervjuvancev, ki so bodisi raziskovalci-akademiki, bodisi komentatorji, in njihove zgodbe se marsikje prepletajo, predvsem pa se pogledi nanje krepko razlikujejo. Doticna zgodba (in celoten razvoj dogodkov) je v antropolosko-etnografskem svetu dvignila precej prahu. Slednje se predvsem nanasa na to, kako naj bi se znanstveno raziskovanje odvijalo in kaksne interpretacije istih podatkov so mozne in kako jih lahko hitro diskreditiramo, ce na stvari pogledamo malo drugace.
Sama vsebina se nanasa na pleme v Venezueli in raziskovalcke, ki so prisli v vas drug za drugim ali skupaj, in kaksne posledice je to imelo predvsem za samo pleme (nove tehnologije, vpeljava preventivnega cepljenja, ki je povzrocila precej smrti, zapletanje raziskovalcev z lokalnimi - po nasih standardih krepko mladoletnih - domacinov, ipd.), pa tudi znanstveno skupnost kot tako.
Mi smo si ga ogledali na faksu v sklopu predavanj o raziskovalni etiki. Na to temo je napisanih tudi nekaj (bolj ali manj leposlovnih) knjig. Priporocam ogled.
Posted 31 May 2013 - 05:57 PM
Posted 05 June 2013 - 06:43 AM
Dekadenca - zaton zahodnega sveta
Oddaja je prizanesljiva kritika življenja na Zahodu, hinavskih demokracij, bolnih ekonomij, rutinske potrošnje, vsiljive posvetnosti in osamljenosti starajočega se prebivalstva. Obuja vrednote, ki smo jih imeli dolgo za samoumevne, vrednote, zaradi katerih je bil Zahod 300 let vodilna civilizacija na planetu. Toda vsaka civilizacija ima vzpon in padec. Doslej so mnogi napovedovali konec Zahoda, a kaže, da je zdaj neizogiben. Oddaja zastavlja vprašanje, ali se Zahod zaveda, kaj izgublja.
Put A Kilt On It!
Posted 08 June 2013 - 07:45 AM
The Battle of Chernobyl - v 11ih delih
KLIK
Si ga pogledala? Jaz ga bom sedaj, mi je zanimiva tematika.
Pogledala.
Zelo zanimivo in istočasno strašljivo. Koliko ljudi je umrlo in utrpelo posledice, kako so bili potrošni material, sedaj pa so obsojeni na
trpljenje do smrti zaradi posledic sevanja.
In predvsem laži, kako so lagali, skrivali, prirejali podatki. Resnično ti postane fizično slabo.
Vredno ogleda, zelo.
Edited by Kinky, 08 June 2013 - 10:40 AM.
0 members, 0 guests, 0 anonymous users