Jump to content

Photo

Iskanje zaposlitve

• Please log in to reply
1076 replies to this topic

#281 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 19 January 2013 - 01:27 AM

Meni se tudi to ne zdi premalo elegantno, niti mi ni krilo pojem elegance.. Če se drugače bolj casual oblačiš, se verjetno vidi, da se ne počutiš dobro v kostimu s pencil krilom in v petah, zato ni treba pretiravat.

Sem enako mislila, ja.

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#282 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 20 January 2013 - 01:20 AM

Se strinjam z Jinodaze.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#283 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 January 2013 - 09:57 AM

Sarah - super si bila oblečena! Popolnoma primerno.

Jaz delam v okolju, kjer je imamo bolj strogo glede izzivalnih oblačil. Ni problem, če pridem v lepši bombažni majčki, na drugi strani pa je velik problem, če bi imela razgaljena ramena, hrbet, trebuh,.... enako za prekratka krila.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#284 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 21 January 2013 - 10:03 AM

Kavbojke so pa verjetno no go, ane? Morajo biti črne hlače.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#285 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 January 2013 - 10:51 AM

za razgovor jih jaz sigurno ne bi oblekla... kasneje v službi pa presodiš kako zategnjen je kolektiv.

Prav tako meni za razgovor odpadejo vse legice, pajice in podobne zadeve. So mi preveč "po domače", če je to neko pisarniško delo.

• 0

Put A Kilt On It!

#286 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 21 January 2013 - 05:41 PM

Jaz bi komot oblekla kavbojke (seveda take lepe, ne kakšnih spranih ali strganih).

Tukaj, kjer sem bila jaz, je bilo pol kolektiva v kavbojkah (tudi kratkih krilih)... je pa res,

da je to mlad kolektiv. Pri kakšnih (starejših) zategnjencih bi menda bilo drugače.

Meni sploh ni jasno, zakaj so lepe in kvalitetne kavbojke smatrane kot sinonim za

neeleganco oz. neurejenost. Drugo je, če pač komu niso všeč, ampak to je že

stvar okusa.

Morda bo kateri koristila še tale slika pri odločanju glede oprav na delovnem mestu ;p :

e75LT57.jpg

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#287 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 22 January 2013 - 09:07 AM

Jaz bi komot oblekla kavbojke (seveda take lepe, ne kakšnih spranih ali strganih).

Tukaj, kjer sem bila jaz, je bilo pol kolektiva v kavbojkah (tudi kratkih krilih)... je pa res,

da je to mlad kolektiv. Pri kakšnih (starejših) zategnjencih bi menda bilo drugače.

saj ravno zato sem rekla, da na razgovor jih jaz ne bi oblekla, ker ne veš kakšen kolektiv je, kakšen dress code imajo.

Če pa se se kasneje izkaže drugače, pa seveda ni noben problem. Pa seveda je veliko odvisno tudi od delovnega mesta, za katerega kandidiraš.

Ko so sestanki, sem oblečena poslovno, če vem da ne bo nikogar, imam tudi legice+tuniko, lepše kavbojke, poleti japonke ....

na razgovor sem šla pa vedno v temnih hlačah, hlačnem kostimu ali čem podobnem.

• 0

Put A Kilt On It!

#288 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 22 January 2013 - 10:06 AM

Kami, a to misliš interne sestanke ali s kakšnimi zunanjimi partnerji?

Pri nas imamo pogosto sestanke (interne, tudi z direktorji), ampak se ne držimo nobenega posebnega protokola glede oblačenja, čist casual smo...

• 0

#289 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 22 January 2013 - 10:10 AM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#290 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 22 January 2013 - 10:26 AM

Kami, a to misliš interne sestanke ali s kakšnimi zunanjimi partnerji?

Pri nas imamo pogosto sestanke (interne, tudi z direktorji), ampak se ne držimo nobenega posebnega protokola glede oblačenja, čist casual smo...

mi imamo vse sestanke z zunanjimi partnerji in to so ponavadi člani raznih uprav ali kakšni direktorji sektorjev ...

mi že tako pašemo pod "bolj zaheban" dress code (pod banke in podobne ustanove) ... opravka imamo s financarji, pravniki in vsi so eni "težki biznismeni". Jaz se itak tuki počutim ko en lulček, tako po znanju, kot po garderobi :)

pač poskušam it v štric, da ne izstopam. Ponavadi imam oblečene hlače od kostima, zgoraj pa kakšno majco, srajco in balerinke, čevlje z nižjo peto.

• 0

Put A Kilt On It!

#291 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 22 January 2013 - 10:38 AM

.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#292 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 29 January 2013 - 04:39 PM

Tu sem jaz delala kot študentka kar nekaj let, vidim, da spet iščejo zastopnike: http://www.parnad.si...zaposlitev.html

• 0

#293 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 30 January 2013 - 09:21 AM

Na občini Litija iščejo pravnika: http://www.litija.si...=659&Itemid=139

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#294 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 31 January 2013 - 11:31 PM

Je katera že delala t.i. javna dela? :) Izkušnje, za, proti? Koliko časa moraš biti prijavljen na Zavodu, da to pride v poštev, nekje slišim 3 mesece, nekje 6 mesecev. Plačano je bojda 1€ / uro + malica in potni stroški.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#295 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 31 January 2013 - 11:37 PM

plačilo javnih del je zakonsko določeno in vezano na izobrazbo. gre samo za to, da del plače plača delodajalec, del pa zavod za zapolsovanje kot ukrep aktivne politike zaposlovanja. sedaj je točno določeno, da ne moreš opravljati janih del, ki zahtevajo nižjo stopnjo izobrazbe kot jo imaš. stvar ni slaba za premostit, ker ti pripadajo vse pravice iz zaposlitve (delovna doba,...), prav tako pa tudi malica in prevoz.

več: http://www.ess.gov.s...razpisi?aid=562

• 0

#296 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 31 January 2013 - 11:40 PM

Aha, hvala! Če prav razumem, ta javna dela niso "vedno na voljo", ampak pač samo ko se odpre kakšna prilika, ane? Tako da tudi za to dobit, moraš imet srečo.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#297 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 31 January 2013 - 11:46 PM

ja, sem se ravno ta teden zanimala na zavodu. moraš biti iz občine kjer so razpisana, moraš imeti točno ustrezno stopnjo izobrazbe, mora biti denar... večinoma preko javnih del iščejo nižje izobtažene delavce brez kvalifikacij (pometanje cest, odvažanje smeti...). ampak ja, jaz bi bila kar za to, če bi se pokazala prilika. ampak ponavadi se ne za visoko izobražene.

• 0

#298 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 31 January 2013 - 11:47 PM

Razumem, hvala!

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#299 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5815 posts

Posted 31 January 2013 - 11:49 PM

vseeno se pozanimaj. mogoče pa kaj je.

• 0

#300 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 31 January 2013 - 11:49 PM

Sem se šele vpisala na Zavod, ko bodo mimo tri meseci pa sem bom definitivno pozanimala, bi jaz tudi takoj šla.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users