Jump to content

Photo

IKEA

• Please log in to reply
501 replies to this topic

#281 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 October 2011 - 11:50 AM

Bellini, hvala da si me opozorila, da ima Avstrija samo eno mero. Super mi je da prepušča svetlobo, to rabim. Vidim da je samo 120x195 mera, kar mi je ok, ker 120 mi tak paše, pač na tistem balkonskem oknu bom mela krajše. Ker 2,5m itak ne obstaja.

Enega za vrata in enega za okno, ker bo drugače smešno zgledalo, če boš velikega do tal spuščala. Boš pa morala oba večja vzet in krajšat, ker imaš čudne mere. Imaš pod oknom slučajno še radiator?

Ne razumem kaj misliš s tem, da bo smešno zgledalo če bom velikega do tal spuščala? Itak ne gre do tal. In ja, pod oknom imam radiator.

Hvala ti!
  • 0
Viens, reste ici!

#282 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4153 posts

Posted 07 October 2011 - 12:14 PM

Sem še enkrat prebrala kaj si napisala. Jaz sem te sprva razumela, da želiš kupit en rolo in ga namestit čez okno in vrata, zato sem te vprašala če imaš radiator, ker v tem primeru bi lahko rolo spustila le do višine radiatorja, če me razumeš. To kaj si pa ti mislila, pa se žal ne da. Boš morala kupit dva roloja in jih rezat, ker se rolo pritrdi z dvema plastičnima nastavkoma in v tvojem primeru en razrezan del teh dveh nastavkov ne bo imel. Upam, da razumeš, kaj želim povedati.

Če želiš, ti lahko slikam kako zgleda zmontirano, ko pridem domov.
  • 0

#283 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 07 October 2011 - 05:26 PM

Ja zdaj se pa razumeva. smile.gif Bom kupila dve roli ja. Hvala.
  • 0
Viens, reste ici!

#284 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 08 October 2011 - 11:03 AM

Vprašanje za tiste, ki imate omare PAX.
Gledava omaro dimenzij: šxvxg = 200x236x66. Midva bi jo dala v sobo s poševnim stropom (mansarda). Strop je na mestu kjer bo omara dovolj visok (bo še luft). Zanima pa me, če je tako visoko omaro sploh možno sestavit v naši sobi, ker je cca 80 cm od stene strop že prenizek, da bi stala pokonci. Pravzaprav me zanima, če se omaro sestavlja na tleh in nato dvigne ob željeno steno (to ne bo šlo) ali se jo da sestavljat direkt ob steni.
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#285 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4153 posts

Posted 08 October 2011 - 09:17 PM

Redkvica jaz sicer nimam pax omare, ampak po moje se da sestavljat stoje, samo so potrebne dodatne roke, da nekdo drži, ko drugi zabija. Mi smo že tako omare sestavljali in ni problema. Le pazi, da ti mere ustrezajo.
  • 0

#286 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 October 2011 - 07:21 PM

Pozna katera MALM serijo? Ana pa Kinky, nimata vidve Malm postelje? Fant se je odločil za dva predalnika (v črno-rjavi), pa me samo informativno zanima kako je s kvaliteto.

Jogiji naj bi bili tud fajn, ne? Bi mogoče še jogi vzel, a mi lahko prosim poveste točen model. Sicer gleda Dormeo, samo pride vse skupaj okoli 400€, čeprav menim, da se pri takih stvareh ne sme šparat, ampak če dobiš solidno kvaliteto za manj denarja pa tud super.
  • 0

#287 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 09 October 2011 - 07:28 PM

js mam MALM posteljni okvir in tri komode, vse mi zgledno služi tretje leto. mi je full všeč.
jogi mam Sultan Engenes, letveno dno imam tudi Sultan, samo sem ozabila, katero verzijo, vgl za dvignit vzglavje in pri nogah.

• 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#288 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 October 2011 - 07:33 PM

Oo, super, hvala! thumbup.gif Meni je žal, da nisem takrat zase bolj vestno gledala, ker tale Malm zgleda precej kvalitetno pa še lepo je!

• 0

#289 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46028 posts

Posted 09 October 2011 - 07:39 PM

Midva imava Malm posteljo in sva zadovoljna. Tudi po tem ko sva jo enkrat selila, jo razmontirala in nato nazaj sestavila je še vedno enako trdna kot je bila pred tem. Jogi imava tudi Ikein (Sultan something) in je ok. Sicer mi je Dormeo boljši (ga imam doma), ampak je ta Ikein soliden nadomestek zanj.
Cimra imata Malm komode in sta tud zadovoljna z njimi. Imajo prostorne predale, tako da spraviš noter kar precej stvari.
  • 0

#290 Plain Jane

Plain Jane

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 13529 posts

Posted 09 October 2011 - 07:52 PM

Jooj, jaz bom menjala za Malm. laugh.gif
QUOTE(Kalypso @ 9. 10. 2011 - 20:39) View Post

Imajo prostorne predale, tako da spraviš noter kar precej stvari.

To je pa a must, glede na to, da bom tudi jaz tam. twisted.gif
Te dobri jogiji so pa tud Ikejini dragi, tako da bo potem res najverjetneje vzel Dormeo.

• 0

#291 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 09 October 2011 - 08:16 PM

Ma ikea tudi tapisone, ane?
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#292 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 10 October 2011 - 07:09 AM

QUOTE(bellini @ 8. 10. 2011 - 22:17) View Post

Redkvica jaz sicer nimam pax omare, ampak po moje se da sestavljat stoje, samo so potrebne dodatne roke, da nekdo drži, ko drugi zabija. Mi smo že tako omare sestavljali in ni problema. Le pazi, da ti mere ustrezajo.

Ikea pravi da rabiš prib. 30 cm višji strop kot je omara. Ne vem kako je s sestavljanjem stoje, verjetno se da hmm.gif
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#293 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15733 posts

Posted 10 October 2011 - 10:16 AM

Midva mava tut MALM spalnico, super je. Pa doma tut in sestra ma to postlo. Vsem je ok.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

• Guests

Posted 10 October 2011 - 10:50 AM

Tudi jaz imam Malm. Kvaliteta je sicer slabša kot npr. Besta serija (dnevne sobe), kar se najbolj opazi, ko jih sestavljaš (manj masivno), ampak v splošnem nama pa dobro služi.
  • 0

#295 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 10 October 2011 - 03:28 PM

QUOTE(bellini @ 8. 10. 2011 - 22:17) View Post

QUOTE(Frčica @ 10. 10. 2011 - 8:09) View Post

Ikea pravi da rabiš prib. 30 cm višji strop kot je omara. Ne vem kako je s sestavljanjem stoje, verjetno se da hmm.gif

Hvala! smile.gif Potem sva se iz preventivnih razlogov odlocila za nizjo omaro (2 metra). Ni iz Pax linije, ampak Elga. Sestavljala sva jo na tleh, stoje ne bi slo, ker je zgoraj in spodaj potrebno pritrdit vodila ipd. Ce bi vzela visjo, se je sigurno ne bi dalo dvignit ob steno, ker je naklon strehe kar konkreten. Ze pri tej je bilo zelo malo lufta.

(Tipkam preko gsma in ne premorem sumnikov wink.gif )
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#296 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 03 December 2011 - 05:08 PM

Ikea nima flanelaste posteljnine? Ali karkoli toplejsega (da ni cisto gladek, tanek bombaz)? Iscem prevleko za blazino.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#297 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4153 posts

Posted 15 December 2011 - 08:00 AM

Nujno. Mene zanima, če gre katera v kratkem v Ikea-o? Bi potrebovala eno malenkost. oops.gif
  • 0

#298 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 15 December 2011 - 04:01 PM

Dragica gre jutri. : )
  • 0

#299 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4153 posts

Posted 15 December 2011 - 04:57 PM

Aja sem pozabila dodat, da več ne potrebujem usluge. Se je sestrična javila, da mi bo vzela. smile.gif
  • 0

#300 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27665 posts

Posted 15 December 2011 - 05:17 PM

smile.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users