Jump to content

Photo

očala ali leče??

• Please log in to reply
369 replies to this topic

#281 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 23 February 2007 - 12:49 PM

mislim, da se vedno sam komplet...pomoje ni mogoče posamezne
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#282 lany

lany

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 866 posts

Posted 23 February 2007 - 02:44 PM

Mah tle na Dunajski je včasih bla ena optika, kjer si loh kupu tud sam eno, prov super je blo, zdej pa je ni več ohmy.gif Sam enkrat pridem in piše: oddajamo al prodajamo lokal verymad.gif
  • 0

#283 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 16 April 2007 - 12:25 PM

Na Tržaški tudi lahko kupiš samo eno, ampak držijo samo Bausch & Lomb down.gif .

Jao, so me razpizdili pri tej 080-1-leče strani! mad.gif
Sem se odločala med naročilom na tej strani in na strani Lečka.net, kjer so napisali da je dobavljivost željenih leč približno 10dni. No in sem pogledala na strani 080itd kjer ni nič pisalo da jih ne bi blo na zalogi, nakar danes (po oddanem naročilu) zvem, da leče pridejo čez 15dni ali več. rolleyes.gif
Se da naročilo kako odpovedat?
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#284 lany

lany

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 866 posts

Posted 16 April 2007 - 12:30 PM

Po moje da se ne da. Pokliči in probaj, ampak mislim, da ko je naročilo oddano, da je konec.

Crna kje na Tržaški se da kupiti samo eno lečo?
  • 0

#285 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 16 April 2007 - 12:39 PM

Malo naprej od Restavracije Mirje - Optika Krstič.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#286 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32290 posts

Posted 16 April 2007 - 04:00 PM

QUOTE(crna @ 16. 4. 2007 - 13:25) View Post

Na Tržaški tudi lahko kupiš samo eno, ampak držijo samo Bausch & Lomb down.gif .

Jao, so me razpizdili pri tej 080-1-leče strani! mad.gif
Sem se odločala med naročilom na tej strani in na strani Lečka.net, kjer so napisali da je dobavljivost željenih leč približno 10dni. No in sem pogledala na strani 080itd kjer ni nič pisalo da jih ne bi blo na zalogi, nakar danes (po oddanem naročilu) zvem, da leče pridejo čez 15dni ali več. rolleyes.gif
Se da naročilo kako odpovedat?

Zakaj pa ne... pač ko pride pošiljka, rečeš, da ne sprejmeš in pošljejo nazaj
  • 0

#287 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 30 April 2007 - 11:16 PM

Špeglov ne maram več, že od 1. letnika srednje furam samo leče.
  • 0

#288 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 03 June 2007 - 04:10 PM

Ima kdo sončna očala z "vgrajeno" dioptrijo? Sem se odločila, da jih kupim, pa bi rada zbrala čimveč informacij; so za to primerna katerakoli sončna očala in ali je kakšna omejitev pri "velikosti" dioptrije. Razmišljam da bi sončna očala naročila iz tujine, pa si tud samo dala delat dioptrija, čeprav dvomim da je to krtko možno. huh.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#289 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 03 June 2007 - 04:29 PM

Ja jst sm mela ena sončna očala z dioptrijo. Ampak to ni možno narest na vsakih. Tko da bi blo pumoje najboljš, da greš v eno optiko kjer imajo veliko izbiro sončnih očal in se pozanimaš.
LP
  • 0

#290 devilka

devilka

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 133 posts
  • Interests:moj fant:) bordanje, žuranje, shopping&kozmetka

Posted 03 June 2007 - 05:53 PM

js mam tud sončna očala z dioptrijo....in kukr so men rekl u optiki, to ni možno na vseh očalih narest..se prav, de npr. ene kupš, pa jih neseš u optiko de ti dajo dioptrijo gor.....svetujejo nakup očal v optiki in ti pol tud naštimajo dioptrijo gor pa še tiste barvne nianse loh zbiraš pr lečah oz. stekelcih..... smile.gif

• 0

#291 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 03 June 2007 - 10:02 PM

Ja, ena kolegica jih ima tud in sva se danes menli8, da se na zakrivljenih šipcah ne da. Bye bye moja VictoriaBeckham očala. sad.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#292 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 03 June 2007 - 11:47 PM

Nop, steklca morajo bit ravna.
Jst sem mislila vdelat v Rejbanke, samo so maleeeenkost ukrivljene in so rekli da ne bo šlo.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#293 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 04 June 2007 - 03:17 PM

O madona, celo tak kompliciarjo?! Jao, joku bom.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#294 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 04 June 2007 - 09:25 PM

Lets kraj tugedr. cry.gif
  • 0
Pablo Picasso

#295 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 05 June 2007 - 12:43 PM

cry.gif Čaki grem še po robčke...
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#296 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 21 June 2007 - 11:42 AM

Punčke, jutri imam pregled, jojmene.
Očala nosim že od petega leta. V bistvu sem jih redn nosla samo prvo leto potem, ko sem jih dobila, pol ene pet let sama občasno in ko sem končno sprevidela, da sem čisto slepa, začela z vsakodnevnim nošenjem. Ampak se je dioptrija ful poslabšala v tistih petih letih, ko jih nisem nosla skorajda nikoli.
Tri leta nazaj sem vzela tudi leče in sicer poltrde, ker mehke kao neki niso ble primerne zame (visoki cilindri, neki tazga, nimam pojma če sm iskrena). In tisto je bla prava tortura. Lečo sem komaj komaj spravla v oko, ko pa sem jo spravla me je bolelo za znoret, oči sploh nisem mogla zapret. Če pa mi jih je uspelo zapret, ni blo šans da bi jih spet odprla. Ful je bolelo, grozno, solze so lile na vse strani. Grozljivka. Nosla sem jih nekajkrat, potem pa so mi enkrat v šoli padle ven in sem se ful prestrašla in sem jih lepo dala v posodico in se jih nisem nikoli več dotaknila. 40K vrženih stran. ermm.gif
Torej, zadeva je taka, da jst na treningih ne morem funkcionirat, ker ne vidim nič, zato sem imela na treningih očala. Ampak se mi dozdeva da to ni lih prava rešitev, ker se zgodi da mi prileti žoga direktno v faco in jano, okvir se izkrivi in potem je treba lazit v optiko da mi ga zravnajo. V bistvu mi je edini problem ta zaradi treningov. Trener mi je reku, da naj probam to nekako rešit, ker je škoda, da gre moj talent v nič samo zato ker ne vidim dobro(talent ahahah wtf?)
Aja u bistvu sploh ne vem zakaj to pišem. U bisvu spoloh ne vem kaj bi s sebe. Vzela bi mehke lečke, če bom lahko, samo potem je sranje tisto vstavljat in dajat ven + čiščenje in pravilno skladiščenje .. ne vem no, že tko sem ponavadi v stiski s časom. Poleg tega me je strah vsega tega kar ste pisali v tej temi, od suhih oči do premalo kisika al neki tazga,.. A naj vzamem lečke al ne? ermm.gif
  • 0
Pablo Picasso

#297 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 21 June 2007 - 11:54 AM

Ti pejd najprej do svojega okulista in mu lepo razloži zakaj in po kaj si prišla. V tvojem primeru, ko ti zgleda očke ful reagirajo na nek tujek v očesu, bi ble mehke leče skoraj edina rešitev, zdej kaj je pa s temi cilindri pa raje vprašaj okulista. Verjetno je bolje da nosiš leče, ki se bodo prilegale tvojim cilindrom, zdej če se pa da to zrihtat z mehkimi lečami super, če ne pa... Se boš morala še enkrat sama odločit kaj in kako (mogoče ti tudi tiste leče, ki si jih sprva dobila, niso odgovarjale, pa biti katera druga firma bolj, pri meni je že tko).
Sicer pa mislim da dokler z očali nimaš večjih težav so tudi ta kul, samo da ti ne bodo šipce kdaj počle al pa kej (verjamem pa da je tud to konstantno zahajanje v optike blesavo).
Sicer pa to ko pišeš da i v stiski s časom in to, ma pakiranje lečk ti vzame minutko za obe, tle res ni panike, samo je pa treba bit dosleden pri tem čiščenju, če ne leče manj zdržijo (se zaredijo bakterije, ki povzročijo da se leča stara in ni več prijetna za nošnjo). Tudi suhost oči ni nek velik problem, sploh če jih ne nosiš po 10 ali več ur skupaj, lahko pa zraven še uporabljaš kake kapljice pa je. Tudi ta kisik ni tako zelo problematičen, samo očem moraš dat šanso da se spočijejo po nošnji.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#298 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 21 June 2007 - 11:57 AM

Mehkih ne boš mogla vzet, če maš previsoke cilindre (jaz srečnica jih nimam). Idi v otiko in naj ti najo probne leče tak da ne boš rabla nič plačat še. Če ti striktno NE BODO odgovarjale, potem mogoče boljša operacija z laserjem, ker vem kako sranje je, če oko leče pač noče sprejet. Glede skladiščenja, čiščenja in podobnih stvari se ne rabiš sekirat. Jaz sem ful neredna oseba in mam tut včasih leče 20 dni namesto 14, (ne pišem si ničesar, ker se mi ne da). Saj čutiš, ko te leča malo pika pa menjaš. No big deal. Sem še živa. Jaz leč ne dam 5mm od sebe ker so zakon!

Bi še dodala na crno :

Jaz sem ful poredna in nosim leče kr 12 ur ponavadi. ups, nemorem brez. Saj vem, da ni dobro za moje oči in vse skupaj ampak ne morem si pomagat. Glede skladiščenja se strinjam s crno. To je rutina, glih tak, ko si zobe umiješ zjutraj si daš leče noter res noben problem ni !
  • 0
Viens, reste ici!

#299 sade

sade

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10098 posts

Posted 21 June 2007 - 11:59 AM

kaj pa če bi si nabavila neka športna očala, ki se bolj oprimejo obraza in so iz gume?
  • 0
"It's impossible." said pride. "It's risky." said experience. "It's
pointless." said reason. "Give it a try." whispered the heart.

#300 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 21 June 2007 - 12:02 PM

A to obstaja? Vem da so taka sončna, ali pa kombinirana (un en nnizozemski fuzbaler jih je stalno mel), samo z dio. pa ne vem.

Ana: Ja sej jst mam leče isto po več kot 10h (mislim, da na mojih piše da jih imaš lahko max 14h, pa včasih nosim celo dlje od tega), pa ni neke panike, razen da so oči bolj utrujene, pa izsušene.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users