Jump to content

Photo

Potujem z letalom - kaj moram vedeti?

• Please log in to reply
919 replies to this topic

#281 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 12 May 2011 - 11:19 PM

Odvisno od prevoznika. Podatke bi morala najti na njihovi spletni strani.

Recimo Adria ima takšna doplačila:
http://www.adria.si/...kid=top-article
  • 0

#282 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 13 May 2011 - 07:40 PM

Ja sej to vprašanje sem postavila v navalu panike... sem se pol umirila in našla:)
Hvala Kalypso!
  • 0

#283 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 12 July 2011 - 10:13 PM

Je katera že letela z AirBalticom? Zanima me, če je omejitev glede dimenzij ročne prtljage, ki jo vzameš s sabo na letalo, NIKJER ne najdem, pa sem prečesala celo njihovo stran.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#284 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 12 July 2011 - 11:23 PM

Coco*:
http://www.airbaltic...GFuZCBiYWdnYWdl

On airBaltic flights we accept hand baggage and checked-in baggage of certain dimensions.

HAND BAGGAGE

For safety and convenience of you and your fellow passengers, each passenger (except infants) is allowed 2 pieces of hand baggage (Business class) or 1 piece of hand baggage with an 8 kg weight limit (Economy class). Hand baggage must be stowed under the seat in front of passenger or in the locker above passenger seat. The overall dimensions of hand baggage may not exceed 55x40x20 cm. A passenger with reduced mobility is allowed to bring auxiliary devices into the aircraft cabin, provided that safety rules are not violated.
Briefcase, laptop, cameras etc. must be carried within your 1 hand baggage. Extra/oversized hand baggage will be refused at the boarding gate, or where available, placed in the hold of aircraft for a fee of EUR 60. If you are unsure about your hand baggage size/weight, please, contact baggage drop desk before going to security check.

• 0

#285 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 13 July 2011 - 08:01 AM

Jaz sem čorava, pa ful sem iskala! cry.gif

Hvala, Kalypso, ajlavjuuuu!
  • 0
Pablo Picasso

#286 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 13 July 2011 - 10:31 AM

laugh.gif Ni zakaj Coco*. wink.gif Naslednjič uporabi iskalnik, pa boš tudi ti našla. wink.gif
  • 0

#287 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 23 August 2011 - 09:55 PM

A je res, da pri easyjetu ni omejitve kg pri ročni prtljagi, važno je le, da paše v okvir (torej le mere?) hmm.gif
  • 0
Pablo Picasso

#288 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 23 August 2011 - 10:08 PM

Ja, je res.
  • 0

#289 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 23 August 2011 - 11:38 PM

ZAKON! thumbup.gif Mučisimas gracias!
  • 0
Pablo Picasso

#290 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 26 August 2011 - 08:32 PM

Ni zakaj.

Kako so kaj pri Ryanairu striktni glede ročne prtljage? Gnjavijo, če je oversized? Zanima me za lete iz Graza.
  • 0

#291 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 27 August 2011 - 08:04 AM

Midva sva šla sicer iz Benetk, ampak tam so jih nekaj poslali doplačat. Ne vem kako je drugje, ampak tam je zgledalo kot da so dokaj striktni. Lahko pa da je odvisno samo od razpoloženja tistih, ki naj bi to čekirali smile.gif
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#292 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 28 August 2011 - 01:17 AM

Dankeschön Buggy. smile.gif
  • 0

#293 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29714 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 03 October 2011 - 09:34 AM

a mam lahko svečo v steklenem kozarcu med ročno prtljago? potujem brez vžigalnika! laugh.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#294 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 October 2011 - 11:05 PM

Ja..
  • 0
Viens, reste ici!

#295 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18602 posts

Posted 01 December 2011 - 12:46 AM

Koliko so kaj strogi pri pregledu tekočin, če imaš samo kufer z ročno prtljago? Sicer mam vse embalažice majhne, ampak ne vem, a moram maskaro, lipglos, puder, eyeshadow base itd. vseen zapakirat v tisto prozorno vrečko? wacko.gif
  • 0

After all this time?

Always.

#296 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 01 December 2011 - 12:53 AM

Po mojih izkušnjah so glede tekočin kar striktni. Predvsem glede 100 ml omejitve. Je pa odvisno od letališča kako močno komplicirajo.
Jaz sem nazadnje sicer pozabila zapakirat lip gloss, pa mi niso nič težili, ampak drugih tekočin nisem imela v ročni prtljagi. Na tvojem mestu bi stvari preventivno raje spravila v vrečko. Če te dajo na stran, ni najbolj prijetno stat in razkazovat vsebino svojega kovčka kot da si nek kriminalec.

QUOTE(Kalypso @ 26. 8. 2011 - 21:32) View Post

Ni zakaj.

Kako so kaj pri Ryanairu striktni glede ročne prtljage? Gnjavijo, če je oversized? Zanima me za lete iz Graza.
Torej, moja izkušnja z Ryanairom glede ročne prtljage ni najboljša. Potem ko že greš skozi varnostno kontrolo in skozi pregled potnih listov, te postavjo v vrsto, kjer ti, ko prideš na vrsto stehtajo kovček. Če presega dovoljenih 10 kg (tudi če samo za 1 kg), ti zaračunajo 40€. down.gif
  • 0

#297 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4150 posts

Posted 01 December 2011 - 11:22 AM

Zdaj si me spomnila na prigodo,ko smo cakali na let v cakalnici po tistem pregledu carinikov,so prisli eni k nam,postavili take pregrade in smo se vsi mogli slect do spodnjega perila,da so nas pretipali. Se zdaj ne vem kaj hudica je to bilo. A se je komu to ze zgodlo? Je bilo pa na letaliscu v Trstu.
  • 0

#298 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 01 December 2011 - 11:24 AM

Nincha, VSE tekočine morajo v plastično vrečko, tudi maskara, gloss ipd.
  • 0

#299 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 01 December 2011 - 11:35 AM

QUOTE(bellini @ 1. 12. 2011 - 11:22) View Post

Zdaj si me spomnila na prigodo,ko smo cakali na let v cakalnici po tistem pregledu carinikov,so prisli eni k nam,postavili take pregrade in smo se vsi mogli slect do spodnjega perila,da so nas pretipali. Se zdaj ne vem kaj hudica je to bilo. A se je komu to ze zgodlo? Je bilo pa na letaliscu v Trstu.

ohmy.gif Brez obrazložive? Se to sploh sme??
men je bilo pa že višek, ko me je zdaj čist pretipala, ko je piskalo!
  • 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#300 TASH

TASH

engaged to Brokoli

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4548 posts

Posted 01 December 2011 - 11:36 AM

Mojo prjatlco so v London spustil s 0,5L vode in vžigalnikom ohmy.gif

Jst sem mela letos eno ful neprijetno prigodo, na poti iz BCN, ker mam sladkorno in izulinsko črpalko mam nek dokument, na katerem piše da ne sme bit skenirana in sem ženski, ki je delala tam hotla dat dokument, še preden grem skozi vratca in se je začela dret name da kaj mislim da sem in da nej grem takoj čez, jaz pa čisto prestrašena in valda sm zavila z očmi kaj zaboga mam pol tist dokument in me še bolj napizdi in mi reče, da bom šla zdaj za kazen še enkrat čez vratca in sem mogla it. ohmy.gif Pol se je pa še drla name zakaj se delam da ne razumem, fak kera krava, ja res da precej dobr razumem špansko, sam je prehitr govorila da bi lahko dejansko vse razbrala, splho pa em bla tok šokirana in pol ji nekak končno odgovorim in me je sam nagnala naprej. Glede na to kakšen kolerik sem, sem ji itak vse preklela v slovenščini, če me je kr zmerjala, mislim men se to res ni zdel normalno. rolleyes.gif
  • 0

Believe in nothing, no matter where you read it, or who said it, no matter if I have said it, unless it agrees with your own reason and your own common sense.
- Buddha

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users