Jump to content

Photo

Svetovalnica

• Please log in to reply
1808 replies to this topic

#281 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 25 February 2008 - 06:08 PM

Mucka sem peljala v Logatec k veterinarju in so ga uspaval. Je bil pozitiven na levkozo in mačji aids. Sploh ne morm nehat jokat. K sm ga gledala in tiste njegove učke, k te kar prereže notr. totaln fak.
  • 0

#282 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 25 February 2008 - 06:14 PM

Ojej cry.gif . Še dobro, da si ga rešila pred dosmrtnim mučenjem. sad.gif

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#283 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 25 February 2008 - 07:31 PM

Frida ful sožalje!!!
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#284 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 25 February 2008 - 11:21 PM

Oh, kako zalostn, kok grdo, no.
Jz se spomnm, k smo 10 dni stare mačke prpelal domov k smo jih hranl po cevki pa jih lulal, masiral pluča ker so tezko dihal, 6 jih je blo, 1 je pa umrla na mizi pr veterinarju, jo je uspavu jz sm se pa hotla poslovit od nje in sm sla tja kako je lezala na mizi mala k skatlca cikov, peesda. Slika mi ni sla iz glave.
Frida kok casa pa tak mack k je poz na levkozo pa ma aids prezvi?
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#285 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 25 February 2008 - 11:33 PM

Tnx bejbe. cry2.gif

Rea, nimam pojma, kako je s tem. Moram jutri mal prebrat na netu. Eni moji prjatlci je levkoza vzela dva mucka po hitrem postopku. Za tega mucka pa sploh ne vem, kolk časa je to imel. Veterinarka je rekla, da je pač star maček, pretepač, tud zobke je imel boge, sploh pa predele brez dlake, kjer je blo vse golo in ni nč poganjal. Pa tiste rane. Sam k se mi tok smili, k se je tok hotel crkljat. Jest še zmer nism nehala jokat pa še bruhat sm šla enkrat pa sploh moj ni bil...
Še dobr, da je moja cepljena, k to se res hitro širi naokrog.
  • 0

#286 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46029 posts

Posted 26 February 2008 - 08:04 AM

Frida console.gif
  • 0

#287 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 26 February 2008 - 08:45 AM

Ooo, Frida. console.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#288 koki

koki

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1975 posts

Posted 26 February 2008 - 12:02 PM

Bogi muc, te štekam Frida, tudi jaz sem že nekaj prostoživečih mucov mogla dat uspavati zaradi levkoze. Samo če dobro premisliš, je bolje tako, ker smrt ni ravno lepa. Sicer pa sem poznala muca, ki je živel z levkozo 8 let, a ob stalnem zdravljenju, s pomočjo bioenergetikov....skratka skos ene štale. Teli muci na cestah pa so ful bogi, res.
Mladoletna, kdo zadržuje mačke po sterilizaciji in kastraciji še en teden??? Muca se lahko spusti nazaj v okolje takoj ko je zbujen, oz. je celo priporočljivo, saj je to vse za te zunanje muce prehud stres. Ko sem jaz lovile muce, sem jih še isti dan spuščala ven, pa ni blo nobenih težav.
  • 0

#289 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 26 February 2008 - 02:17 PM

Koki, vem da je tko bolje, sam vseen aveš...eno bitjece malo, škoda mi ga je.

• 0

#290 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 26 February 2008 - 03:06 PM

QUOTE(koki @ 26. 2. 2008 - 12:02) View Post

Bogi muc, te štekam Frida, tudi jaz sem že nekaj prostoživečih mucov mogla dat uspavati zaradi levkoze. Samo če dobro premisliš, je bolje tako, ker smrt ni ravno lepa. Sicer pa sem poznala muca, ki je živel z levkozo 8 let, a ob stalnem zdravljenju, s pomočjo bioenergetikov....skratka skos ene štale. Teli muci na cestah pa so ful bogi, res.
Mladoletna, kdo zadržuje mačke po sterilizaciji in kastraciji še en teden??? Muca se lahko spusti nazaj v okolje takoj ko je zbujen, oz. je celo priporočljivo, saj je to vse za te zunanje muce prehud stres. Ko sem jaz lovile muce, sem jih še isti dan spuščala ven, pa ni blo nobenih težav.

Zdaj ne vem, če ravno en teden, ampak vsekakor so nekaj časa tam, sploh, če jih je treba še česa pozdraviti, kar pri prostoživečih mucah ni redkost.
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#291 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 14 March 2008 - 07:43 AM

Ja stavr je taka, mački moram dajat neko tekočino v ušesa.
Včeraj mi je veterinar pokazal kako,pač eden jo prime (lahko tud sama) pa pol dvigneš ušesek,streseš not,masiraš...in toj to.

No v bistvu ne vem,a je včeri mal okamnela,ker ni vedla kje je,ampak je bla čist mirna pa je pustila tisto zlivanje...
dons pa polom, ko sem ji sama dajela...takoj je začela z glavo vpletat,dala sem ji ene dvarkat, pa še to samo dve kapljici se mi zdi,kar je absolutno premalo,na koncu sem ji pa kar špricnila not,mal pomasirala,pol je pa itak že tako pizdla da sem jo spustila in valda je opletala z glavo na vse strani :\...kar je prav sicer,pa vseeno ne vem če je blo vse skupaj pravilno izvedeno.

Kakšni nasveti?Kako se durgič tega polotit? (ergO:jutri zjutraj?)

Poleg teag je naša mačka napol hišna;ponavadi je zdajle zjutraj pride notri,potem je notri par ur,potem prosi za ven,zvečer gre spet notri in enrkat sredi noči ven...Je dosti notri,a vseeno dosti zunaj...
Pa me zanima če je kej narobe da je zunaj,glede na vnetje? Skoz jo notri žal ne morem imet,ker ni navajena.

Mogoče pretiravam,ampak zadnja tri leta jo imam vsako leto enrkat pri veterinarju...Nazadnje je imela vročino,prehlad in vse mogoče,pa smo jo skup sestavli,enrkat prej garje,zdaj vnetje ušesa...
Mah po tolkih letih res ne vem,kako bi se sprijaznila če je enrkat več ne bo :\

Pa še eno vprašanje...tiste ki imate mačke nad 10 let starosti...Kaj jim futrate? Naša je whiskas pomešan z briketi že dolgo....
Vode ne pije (vsaj jaz je nikoli nisem vidla vode pit), zato ji mleko mešam z vodo....
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#292 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 14 March 2008 - 07:43 PM

anyone?! cry.gif čisto sem že presrana no....Bogica ma ves ačs skoraj ušesek nazaj,pa stresa z glavo..pa tok mi je hudo ker ne more rečt auuu boli :\
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#293 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 14 March 2008 - 07:58 PM

Sally, daj pokliči na veterino. Jutri zjutraj ob 8h se odprejo vse veterine in pokliči. Lahko pa tudi tisto, ki je 24 ur odprta. Verjamem, kok ti je hudo, ampak jaz sem res brez idej.
Drugač pa mački kupuj kvalitetne brikete, Royal Canin ipd in kvalitetne konzerve. Pa kakšne vitaminske paste tudi ne bi škodovale. Pa kljub temu, da še nisi vidla mačke pit vode, verjam da jo pije. Z mlekom raje ne mešaj zarad driske. Mačke imajo zelo rade čisto svežo vodo, moja se je navadila in mi pride povedat, kdaj hoče pit. Gre v kopalnico in čaka in ji moram nalit svežo vodo, včasih se pa spravi v banjo in čaka, da ji odprem pipo glih tolk da gre po kapljicah ven. In ima v posodici vodo, sam hoče svežo. Pa vidim jo, ko zunaj pije deževnico, ki ostane v lužicah po dežju na dvorišču.
  • 0

#294 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 16 March 2008 - 08:01 AM

A ima katera od vas izkušnje s pipetami za mačke Profender? Zanima me kako se v resnici obnesejo. Včeraj sem šla na veterino po tablete proti glistam in trakulji in jih niso mel, pol sm pa tole kupila. V škatli sta dve pipeti in se da mački enkrat na 6 mesecev na tilnik in pomaga proti zajedavcem. Jaz moji maci dajem tablete na vsake 3 mesce, ampak ji kljub temu uspe dobit trakuljo prej k v dveh mesecih po tableti... ker ulovi ful voluharjev. Ugl, vaše izkušnje, a je to sploh kej prida preventiva?
  • 0

#295 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 16 March 2008 - 12:27 PM

Jaz sem slišala da so te pipete učinkovite. Samo če tok hitro dobi nazaj zajedalce, bi ji mogoče dajala to na tilnik pogosteje (razen če v navodilih piše da ne smeš), recimo na vsake dva mesca smile.gif ? Ali pa vprašaj veterinarja, lahko tudi pišeš mejl na kako kliniko.

Sally ti mačko kar primi pa ji stisni zdravilo v uho. Sej naša isto pizdi, praska pa se dere ko da bi jo iz kože ven dajal, sam je pač to edini način kako ji pomagat, tko da jebiga. sleep.gif
Navadno jo orenk primem za glavo ali ji pa not stisnem ko nekje spi in se ne zaveda nevarnosti (počasneje reagira biggrin.gif), največkrat pa to delava v teamu z mamo - ona drži (lahko jo zaviješ v kako krpo, ali coto) mačko, jaz ji pa uhec zaviham pa not stisnem "tubico".
Malo traja da se uhec podzravi (načeloma ji doma stisnemo ene dvakrat na dan, boljše je pa že po kakih dveh dneh). Mislim da tudi ni tak problem da ne bi smela ven, sej ni orenk bolna, če se ti zdi da je pa z uhcem slabše je pa ne spusti.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#296 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 16 March 2008 - 12:36 PM

Ja, te pipete so baje tok močne, da ne smeš dajat prej kot po šestih mesecih. Bom vprašala veterinarko, ker ima maca cepljenje čez en mesec.
  • 0

#297 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 16 March 2008 - 12:37 PM

Pa še glede hranjenja:

Naša ima okoli 15 let, pa ima zgolj en zobek, tko da neke trše hrane ne je, briketi torej trajajo v nedogled.

Je pa tko, je zelo zbirčna: navajena je na Whiskas brikete, pa rada ima vrečke s hrano, a vedno zgolj poliže omakco, tistih kock hrane ne je. Ji pa strežemo Whiskasove vrečke, pa vsake toliko kako Royal Canin, ker ji druge reči dostkrat ne pašejo in je težko uganit kaj in koliko bo jedla.
Sicer pa ogromno dobi od mize (Becel, raznorazne druge namaze, kislo smetano, skuto, hrenovke, koščke pečenega mesa, tudi malo krompirja in solate, nora je na olive, kečap, in razno razne mesne odrezke, salame, itd), pa vsak dan je surovo meso (ga kupimo od mesarja, narežemo na koščke, pa zavijemo v folijo in zamrznemo, enega pa damo v hladilnik in to pol parkrat na dan je malo po malo - seveda mesek prej pustimo da pride na sobno temperaturo). Mleka ne pije, oz. zelo zelo redko, vode pa spije kar velik.

Ja, Frida magar pol vprašaj kako to. ermm.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#298 amisa

amisa

sramežljivec

• Člani
  • 90 posts

Posted 16 March 2008 - 06:27 PM

če je njena glavna hrana whiskas je to tako, kot da bi ti jedla cele dneve čips in čokolado, potem pa včasih vmes kaj zdravega. Tako da če hočete svoji mački dobro, potem jo čimprej navadite na drugo hrano. Morda si bo na začetku zmrdovala (whiskas vsebuje ogromnoooo soli in ga imajo mačke zato tako zelo rada), vendar se vse da, če se hoče (nove briketke/konzerve ji zmešate z mesom oz. kakšno drugo hrano, ki jo ima rada, naprimer). Kvalitetna hrana je sicer res dosti dražja, vendar verjetno veš, da je najdražja veterinarska oskrba in starejša kot je mačka več problemov ob nepravilni prehrani se bo pojavilo (poleg teha whiskas povzroča bolezeni in odpoved ledvic)
  • 0

#299 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 16 March 2008 - 06:39 PM

Js ti priporočam Almo Nature, take okuse majo pa ful oksuno zgledajo da bi jih še js jedla (morska sipa, lignji, riž, kozice tongue.gif ). Naš je ful doug jedu Whiskas pa Kitekat pa smo zamenjal z Almo Nature. Ena konzerva stane okol 1€ ampak se zagotovo bolj splača da je kvalitetno kot pa da ful plačujete za veterinarja.
  • 0

#300 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 16 March 2008 - 07:55 PM

Amisu gladko te zavračam. Njena glavna hrana ni Whiskas, če bi sploh prebrala kaj sem napisala bi vidla da jo hranimo z drugimi rečmi, poliže zgolj omakico Whiskas. Poleg tega da je bila pred kakim mesecem na pregledu in so jo pohvalili da je v super formi. sleep.gif

Ribje hrane pa ne je.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users