Veganstvo, vegetarijanstvo, presnojedstvo
Posted 01 April 2009 - 04:38 PM
There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.
Posted 01 April 2009 - 04:41 PM

Posted 01 April 2009 - 05:01 PM
A jogurt pa ni z mleka al kaj? Pa palačink brez jajc in mleka tud še nism jedla

Mhm, kot je rekla Hevea - sojin jogurt... Pa sojino mleko v palačinke, ali riževega, ovsenega, mogoče mandljevega za drugačen okus

Tiste izjave, sem vegi, jem zdravo in živim od pohanega sira pa nisi pri meni zasledila

Drugače pa ja, tempeh, sejtan, tofu, oreški, žitarice, sadje, zelenjava, stročnice, testenine...
Posted 01 April 2009 - 05:21 PM
Podrobnosti, prosim

Posted 01 April 2009 - 05:37 PM

Dobiš ga v Kalčku, verjetno ga ima tudi kak bolje založen Mercator

Posted 01 April 2009 - 05:51 PM

Posted 01 April 2009 - 06:14 PM

Posted 01 April 2009 - 08:52 PM
Posted 01 April 2009 - 08:58 PM
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram
Posted 01 April 2009 - 09:08 PM

Posted 01 April 2009 - 09:13 PM
“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)
“Point of view is everything.“ (Kathleen Winter: Annabel.)
LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.
Posted 01 April 2009 - 09:36 PM

Pri nas bele moke že par let sploh ne uporabljamo, in vse rata.

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 01 April 2009 - 09:45 PM

Posted 02 April 2009 - 12:55 PM

Posted 02 April 2009 - 01:04 PM

Posted 06 April 2009 - 10:51 AM
Ne nisem zasledila pri tebi, res ne. Nisem pa res ne vedela, da obstaja nadomestek za jajca, ful zanimivo

Jah, je malo dražje, ja... Čeprav, če za primer vzameva jajca, jaz pridem ceneje skozi

MP, sliši se ful zanimivo. Bom šla en dan prečekirat v kalčka. Me pa nekaj zanima: a ma to kej podoben okus kot gorgonzola slučajno? Zaradi plesni, mislim. Ker gorgonzole fuul ne maram. Pa sejtan moram obvezno poizkusiti, mi ga še ni ratalo.

Nope, se je ne okusi sploh. Če ne bi brala deklaracij, ne bi vedela, da je zraven

Posted 06 April 2009 - 12:10 PM
ah malo mesa na vsake tolko ni nobenga ubilo... jem zelo malo mesa, ker nimam potrebe, ampak potem mi pa včasih tok zadiši, da si z veseljem privoščim kako pleskavico ali biftek z zelenim poprom

nisem pristašica nobene skrajnosti, tko da presna hrana se mi ne zdi naravna za človeka. meni bi se po mojem zmešal. nisem pa toliko podkovana o tem, ker se nisem nikoli poglobila, tako da ne bom pametovala haha
poznam pa par, ki je na presni prehrana že leta in sta oba čudna in mi ne zgledata ravno zdrava in fresh. en moj kolega si je tudi nekoč vpičil v glavo, da je presno edina, najbolj zdrava prehrana in pol se mu je po parih mesecih mal utrgal in je se je ponoči spravil na domači hladilnik.
obožujem italijansko, grško kuhinjo, na vsake toliko tudi srbsko in bosansko in razno eksotiko. tudi hare krišna mi je recimo všeč. ampak če pogledam, so te krišnovci skoraj vsi neprivlačni...bledi, suhi, mozoljasti pa uporabljajo pirino moko in vse oh in sploh neporočeno brez konzervansov, belega sladkorja... mogoče zato, ker se vedno čistijo al ne vem.
z etičnega pogleda pa sem zato, da bi nehal ubijat živali in jih gojiti samo za zakol

Se kar podpisem pod tole, predvsem pod tisti del o nezdravem izgledu. Poznam tudi sama nekaj vegetarijancev/veganov in delujejo izpito. Vsakic znova se zalotim, da se ustrasim ene znanke, ko jo srecam. Blede in izsusene ustnice, podocnjaki, nagubana, prosojna, koza, .... Sama pravi, da se super pocuti, pred kratkim je rodila zdravega otroka, vsi zdravniski izvidi so bp, vendar kljub vsemu daje vtis bolnega cloveka.
Ne me napadat, ne trdim, da so tisti, ki zivijo od mesa in pohanega sira zdravega videza, dalec od tega, zagovarjam pa tudi v prehrani tezo "all things in moderation and moderation in all things". Ceprav tudi sama ze od rojstva ne maram mesa, mleka, smetane, .... nikoli me niso doma z nicemer silili ali mi karkoli prepovedovali, vedno sem imela na razpolago vse vrste hrane in sem vzela tisto, po cemer sem cutila potrebo. En cas sem jedla meso v zelo omejenih kolicinah, na fakulteti sem ga cisto opustila, ker mi je slo na bruhanje ob misli na meso, potem sem pa po nekaj letih zacela z apetitom jesti ribe, pred kratkim pa se prsut.

Edit: Se tole - ne poznam dovolj vseh mehanizmov prehranjevanja, tako da ne mislim pametovati, se sama sem kdaj presenecena nad svojimi opazanji v smislu, nekdo, ki se zdravo prehranjuje, ki je fizicno aktiven, bi moral za moje pojme izgledati kot rozica, je pa ravno obratno.
Smo pa pri nas doma ze kar nekaj bolezni, ki veljajo za kronicne in neozdravljive, pozdravili/omilili z ustrezno prehrano (revmatoidni artritis, zelodcne tezave - vnetje sluznice, diabetes je zelo pod kontrolo), tako da verjamem v zdravilno moc ustrezne prehrane pred vsemi tabletami.
Posted 06 April 2009 - 12:56 PM
Jaz zase vem, da nebi mogla biti vegi, ker ne maram večine stročnic, predvsem soje... ki so pač nekakšen tipični nadomestek mesa.
Je bila pa moja sestrična leta vegi in si je zelo zdravje uničila... pomoje je bil vzrok v nepravilni prehrani...
you are not found in the sins of hell,
but only in heavenly concord;
you alone fortify the feeble heart.
Contented rest, beloved heart's desire,
therefore none but the gifts of virtue
shall have their abode in my heart.
(Simon Jones)
Posted 06 April 2009 - 06:05 PM

Posted 06 April 2009 - 08:47 PM
Samo toliko, da ne bo še kdo rekel, da je vegetarijanstvo ali veganstvo nezdravo. Nekateri se ga morda le ne vejo it.
Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee
opera_volgae_malek
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users