Jump to content

Photo

Hrvaška

• Please log in to reply
1395 replies to this topic

#281 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 08 April 2014 - 09:05 AM

zakon je v Biogradu na moru, za otroke, San antonio bungalovi.

Jaz novih lokacij ne grem več raziskovat. Krk mi je beden še iz otroštva (šilo, baška), tako da naslednje leto bova šla v biograd na moru s tamalim.

Drugače pa lošinj, cres, rabac. Skratka, zame je preverjeno vedno dovolj, nimam želje po "raziskovanju" in razočaranju potem :P

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#282 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 08 April 2014 - 09:29 AM

pa imajo ti bugalovi tudi kuhinjo?

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

• Guests

Posted 08 April 2014 - 10:14 AM

Fiona, kam pa greš v Rabacu? Sem gledala, pa je ful apartmajev v mestu, kar mi ne ustreza. Našla sem pa en apartma 12 km ven, v Sveti Marini, pa ne vem a je to kaka vukojebina al ne. :) Rabac ma baje lušne plaže ...

• 0

#284 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 08 April 2014 - 10:31 AM

Biograd je fajn septembra, je fajn za sprehajat, čeprav plaža je nikakva pa morje je vedno hladno. V sezoni je pa tud ful gužva.

• 0

#285 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 08 April 2014 - 11:48 AM

Plaža v Biogradu meni ni nikoli bila kaj posebej všeč. Sicer ne vem kakšna je sedaj in ali so jo kaj spremenili v vseh letih kar več ne hodim tja na dopust. Mi je bila veliko bolj všeč tista par km južneje - sedaj je, kot pravi Google, tam Pine Beach turistični kompleks, takrat ko sem hodila tja je bila še divja plaža.

preloader_img_1.jpg

Morje pa se ne v Biogradu, ne v njegovi okolici, meni nikoli ni zdelo mrzlo, pa sem bila tam pred leti kar precej poletij zapored.

Midva razmišljava, da se bi letos po dolgem dolgem času spet odpravila na poletne počitnice na Hrvaško. A sem preveč optimistična, da bi nama uspelo sredi glavne sezone (konec julija, začetek avgusta) najti kak nenatrpan kraj oz. več njih?

• 0

#286 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 08 April 2014 - 11:57 AM

Kraj težko po moje, se pa najdejo kake odmaknjene, skrite plaže :)

• 0

#287 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 08 April 2014 - 12:00 PM

No, saj to sem mislila. Da mi ni treba na plaži prenašat tega:

Drazica1.JPG

• 0

#288 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 08 April 2014 - 12:25 PM

v Biogradu med glavno sezono sigurno ne boš našla miru :).

Če bi se pa z avtom kam zapeljala, je pa verjetno polno takih plaž - le najdt jih moraš. So pa ponavadi tudi manj dostopne (kolegi s tem razlogom najemejo čoln in imajo vsakič privat plažo)

• 0

Put A Kilt On It!

#289 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 08 April 2014 - 12:43 PM

To je Biograd na sliki :D

• 0

#290 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 08 April 2014 - 01:10 PM

To mi je jasno, da bo v večini mest/vasi takšna gneča. Me sploh ne moti, da bi se bilo do manj natrpanih plaž potrebno zapeljat z avtomobilom (čoln žal odpade, ker nima nobeden od naju izpita). Vseeno pa potrebuješ neko izhodišče za raziskovanje teh plaž. In prav za tega me zanima, ali ima kdo kakšen preverjen kraj. 

Pa v Biograd se ne bi vrnila. Tam sem že bila prevečkrat, da bi se hotela vrniti. Saj sem tam preživela res lepe počitnice, ampak želim želim videt še kaj drugega. 

edit: vem, da je na sliki Biograd. :wink: Sem našla sliko med iskanjem slike Pine Beach plaže. :wink:

Edited by Kalypso, 08 April 2014 - 01:12 PM.

• 0

#291 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 08 April 2014 - 04:28 PM

Jaz bi šla pa še na kup otokov, kjer nisem še bila, od Hvara, Cresa, do manjših oz. manj obleganih, npr. Pašman, Dugi otok...

• 0

#292 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 09 April 2014 - 08:35 AM

jaz pa sploh nisem naklonjena otokom ... ne vidim nekega plusa ... plaža je enaka kot na celini, le stroški so še ekstra, da prideš do otoka in potem je še vsa hrana bistveno dražja.

Bila sem na Hvaru, Korčuli, Pagu, Rabu, Pelješcu ... ko si enkrat tam, niti nimaš več občutka, da je kaj drugače kot pa na kateri koli plaži.

• 0

Put A Kilt On It!

#293 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 April 2014 - 10:44 AM

Morje je lepše na otokih. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#294 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17283 posts

Posted 09 April 2014 - 11:00 AM

V Dalmaciji je ravno tako lepo, če ne še lepše. Ljudje pa hodijo na otoke, ker so bližje (tu na začetku na celini ni tako lepo). Se strinjam s tabo, Kami. Pa še pol našega kraja ima vikend na Krku (10 let nazaj je bil pa Pag popularen). Ne, hvala :D

• 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#295 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25904 posts

Posted 09 April 2014 - 11:02 AM

Lahko, ja, zaradi vetra in tokov. Mi smo uspeli v letih jadranja videt vecji del hrvaskih otokov in obale in si sploh ne predstavljam biti na kaki natrpani plazi na soncu (tipa Bol na Bracu). Pa vseeno ne morem kaj dosti prispevati k debati o plazah, ker jih navadno nismo iskali zaradi plaz samih, ampak zaradi druzbe, blizine trgovin in/ali moznosti sidranja v primeru slabega vremena. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#296 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16809 posts

Posted 09 April 2014 - 11:08 AM

pa imajo ti bugalovi tudi kuhinjo?

Nimajo, polpenzion je. Itak si za letos prepozna, je zasedeno vse, sodealvka je komaj dobila.

Jaz ne maram majhnih krajev. Ne maram ene štacune in nič dogajanja, ne maram pa Zrč. Biograd je meni nekaj vmes. Če si lačen je ob plaži zaj est kolkor češ. Če hočeš kofe ti ni treba 20 minut hodit ampak se prestaviš v enega izmed kafičev ob obali.

Gužva se porazgubi po plažah (niso prenatrpane), mi smo lani najdli senco in vse kar si hotel, ker je plaža res dolga....Bilo je pa morje lani tačas res hladno.

Sicer pa vsakemu svoje, mene v mala sela z nič trgovinami in gostilnami ne spraviš, zato neobljudeni otoki odpadejo.

Fiona, kam pa greš v Rabacu? Sem gledala, pa je ful apartmajev v mestu, kar mi ne ustreza. Našla sem pa en apartma 12 km ven, v Sveti Marini, pa ne vem a je to kaka vukojebina al ne. :) Rabac ma baje lušne plaže ...

Na rabcu smo bli Albona (googlaj valamar albona). Je nekak za 3 zvezdice, čisto okej ko se navadiš, kuhinja je notir, hladilnik, tv... Je pa za z vozičkom mal bedno, ker rabac na tem delu ima xyz stopnic in klanec. Ampak mi smo bli vseeno, z 9 mesečnico, pa je blo čist fajn, samo fantje so mal voziček nosili na začetku od hotela dol. Samo zame pač niso počitnice, če si moram kuhat in če je slabše kot doma. Zato karkoli slabšega od hotela s 4 zvezdicami ne pride v poštev. Da bi šla v kamp ni varjante.

Zame je itak najboljša aurora na Lošinju, pač, to mi je The morje, pa še Cres z obnovljenim hotelom Kimen.

Drugam meni ni, ker že tako morje daljše od 4 dni je meni za žile rezat. Grem raje večkrat po malo.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#297 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 09 April 2014 - 11:48 AM

Meni je bil TOP dopust na Visu, v Komiži, dvakrat sva bila tam po 14 dni in se kr nekako »udomačiš«, nama je ful pasalo, ker gre za dokaj majhen kraj, kjer imaš sicer dovolj lokalov v t.i. središču mesta, da lahko vsak dan ješ in kofetkaš drugje, nekaj trgovin in dve pekarnici, ni se ti treba nikamor vozit na plažo, ker je mestna plaža kar velika in senčna, ampak meni najlepše plaže so drugje po otoku.

V enem tednu »spoznaš« že skoraj vse turiste v kraju, ker v glavnem srečuješ ene in iste, to je res mestece, ki je vse prej kot nagužvano in turistično, zvečer postavijo ene 3 štante menda in začnejo pečt palačinke, hehe :P

Je pa res, da vedno izbirava pred- ali posezonske termine, da se izogneva največji gužvi, konec junija oz. začetek julija je meni najbolj fajn. :wink1:

• 0

#298 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19147 posts

Posted 09 April 2014 - 01:22 PM

Meni pa je to idealno, da je čimmanj ljudi, predvsem cvilečih otrok, in ni civilizacije - bolj divje vse skupaj. V Dalmaciji to hitro najdeš, na otokih sploh. V Istri pa je za mene idealen kraj Premantura in rt Kamenjak. Kamenjak je v bistvu nek naravni park, če greš z avtom noter, se plača, peš je zastonj. Ni nič poseljeno, divje plaže...

Srednja Dalmacija mogoče Paklenica, tam je samo 1 hotel, tudi ni neke gužve. Pa za planinarjenje je tudi.

Si pa jaz tud želim enkrat na Vis. Mi sicer hodimo vsako leto na Bol na Braču, tam mamo eno svojo plažo, na katero hodi par ljudi, vsako leto isti.

• 0

#299 Kami

Kami

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 21 May 2014 - 01:07 PM

je že kdo bil v Vranjici pri Trogirju.

Našla sem ene luštne apartmaje, ampak se bojim da plaža ni ravno najprimernejša (ni veliko sence).

• 0

Put A Kilt On It!

#300 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 21 May 2014 - 02:59 PM

Je že bila katera na Dugem Otoku? Kako je? :)

Baje da ni nič kaj turistov in tudi trgovin ne...

Prvi del mi je všeč, drugi malo manj, ker sem pač veganka in domnevam, da sadja in zelenjave ni na pretek... 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users