Jump to content

Menstrualne skodelice

• Please log in to reply
1014 replies to this topic

#281 Adriane

Adriane

Flesh for fantasy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 9883 posts

Posted 15 May 2008 - 09:36 AM

Ja, pel jo, mrho prepotentno! closedeyes.gif
  • 0

Do not pray for an easy life, pray for the strength to endure a difficult one.
Bruce Lee

yru-vinyl5_thumb.giftr-untitl.jpg

d035.gif

icon-33-32.png opera_volgae_malek

#282 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 15 May 2008 - 04:23 PM

oh Ančka sej ne morem verejt, da se je tako zalimala za tebe smile.gif jaz bi vseeno še malo vstrajala pri vaji na wc školjki pa magar na suho smile.gif Ker se mora v vsakemu primeru, že zaradi gravitacije,...
Z malo vaje ti mora uspeti!
  • 0

#283 veselasmrketa

veselasmrketa

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 168 posts

Posted 15 May 2008 - 08:39 PM

jaz ko dajem to skodelico ven se zelo sprostim,kot da grem na malo potrebo,pa napnem mišice
  • 0

#284 janja27

janja27

sramežljivec

• Člani
  • 6 posts

Posted 16 May 2008 - 02:47 PM

Jaz pa sem jo po kar nekaj poskusih dobila noter! Ven pa takoj! Brez vsakega problema! Edino kar me moti je to, da me malo boli ko jo vstavim in izstavim! Ampak vse to odtehta to, da je sploh ne čutim in da sem lahko brez skrbi, da mi bo kaj skozi prišlo!!! Za zdaj sem zelo zadovoljna z njo!!!
  • 0

#285 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 17 May 2008 - 02:51 PM

Zdej je 2 dni sploh nisem upala dat not (že zaradi tega, ker sem v četrtek imela vse razboleno zaradi prčkanja tam dol). Danes sem dragemu razložila, da bom še enkrat probala...in če ne bom mogla dobit ven, bo on to nalogo prevzel (ker ma kar precej daljše prste od mene). biggrin.gif

Dala sem si jo samo tolko noter, da je delček dna še gledal ven. Itak je not zlezla, ampak ne toliko, kot v četrtek. Sem jo (seveda z malce truda, ampak ne preveč smile.gif ) dobila uspešno ven. Upam, da jo bom natrenirala biggrin.gif
  • 0

#286 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 17 May 2008 - 03:46 PM

Mogoče bi si pa jaz tudi tole kupila, samo me zanima če jo imate zadnji dan menstruacije, ko je ta že zelo zelo šibka tudi notri, ali takrat uporabljate vložke?
  • 0
We must let go to live on.

#287 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 18 May 2008 - 11:07 AM

Jaz jo uporabljam do konca.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#288 tyasa

tyasa

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1851 posts

Posted 18 May 2008 - 12:18 PM

Aha ok. Bom še malo razmislila potem jo pa mogoče res kupim smile.gif
  • 0
We must let go to live on.

#289 Pokica

Pokica

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 140 posts

Posted 19 May 2008 - 11:24 AM

jaz sem ponavadi zadnja dva dneva imela higijenski vložek, tisti ta tanki...no in prejšnji mesec sem se odločila, da tudi tega sedaj ne več, ker sem ratala penasta in besna , saj mi je navadni intimni najtanjši možni vložek po 3 urah pustil po celi "luliki" tiste male kose vatke....in mi ni jasno a ker je poletje in se ob hoji naredi še večja toplota, da mi površina vložka pusti koščke vate...po 3 urah nooooo....

tako da sedaj imam 2 dan menstruacijo in tokrat bo lunettka v meni do zadnjega dne...še intimni vložki grejo sedaj v koš v moji hiši...
  • 0

#290 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 21 May 2008 - 12:05 PM

vceraj sem bila v DM-u in nakupovala na veliko smile.gif smile.gif zasledila sem da imajo tudi dezinfekcijske robčke zraven Lunettke, zdaj mi ni treba več po internetu naročat teh robčkov. No itak sem si toliko stvari nabavila, da mi res lep čas ne bo treba nič smile.gif
  • 0

#291 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 02 June 2008 - 02:03 PM

Jaz sem danes kupla lunettko. Mene je strah probat, ker to zgleda ogromno in ful je trdo. ohmy.gif
  • 0
Viens, reste ici!

#292 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 02 June 2008 - 02:10 PM

itak jo moraš najprej prekuhat v vreli vodi...toplota zmehča silikon. Pa če jo zložiš tako, kot si ti v enem linku nalimala (mislim, da je blo na youtubeu) gre brez panike not.
  • 0

#293 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 June 2008 - 02:14 PM

Ana, ne se bat in bod sproščena.

Tisti link, ki ga je Ana objavla - men se z drugim načinom Lunette ni odprla notr in je pač ven teklo, prvi način (isti kot v navodilih) je pa okej.
  • 0

#294 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 02 June 2008 - 02:32 PM

Mene zanima samo še eno stvar - kako globoko mora biti vstavljena? Mora biti neodrezan pecelj do konca v nožnici ?
  • 0
Viens, reste ici!

#295 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 June 2008 - 02:46 PM

Jaz sem pecelj odrezala in je Lunette čist notri, nič ne gleda ven. Pri meni je pecelj glih za glih notri. Če je preveč ven, ful moti in je neprijeten občutek. Takoj boš začutila, če nekaj ne bo v redu.
Jaz sem ga odrezala še preden sem sploh prvič vstavila luneto.
  • 0

#296 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26101 posts

Posted 02 June 2008 - 03:13 PM

Jst ga nisem odrezala... dam jo tolk not, da čist micen dna še ven gleda (me ne moti). Potem itak malo not zleze. Na tak način jo še dobim ven. Če jo dam globlje, je ne dosežem (sem morala ginekologinji, da mi jo je ven dala, ker se mi je ful prpopala).
  • 0

#297 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 02 June 2008 - 03:22 PM

Jaz sem tampon vedno spravla do take mere, da mi ni več ven gledal, globje pa nikoli ne. Me je fuuul bolelo. Zato upam, da mi bo lunettka ok. hvala punci.
  • 0
Viens, reste ici!

#298 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 02 June 2008 - 03:24 PM

Tud jaz upam Ana. Pol mal strni vtise smile.gif
  • 0

#299 bela

bela

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 377 posts

Posted 06 June 2008 - 09:33 AM

Ana, mene so tudi tamponi boleli, če jih nisem vstavila dovolj globoko, sploh če sem se vsedla,.. aua ,.. smile.gif
Je pa res, da si skodelico vstavim tik nad ustjem in leži nižje od tampona, tako da s tem nimam več težav smile.gif Probaj.
  • 0

#300 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 06 June 2008 - 02:16 PM

Moji prvi in zadnji vtisi so grozljivi. Verjetno sem edina, ki te zadeve na bo več dala vase ermm.gif .

Pri prekuhanju se meni ni zdela kaj prida zmehčana, ista kot ko sem jo dobila.

Danes sem se jo določla sprobat, ker sem dobila M. Noter je še šla nekako, a je obtičala precej nizko - dno je blo lih za lih noter, pecelj je pa cel gledal ven. Ker me je bolelo sem jo potisnila globje, toliko da je bil pecelj lih noter. Pol se je pa začelo...
Dobila sem ful močne krče v spodnjem delu trebuha, ne tam kjer so jajčniki, ampak nižje - nekje tik nad mehurjem, hkrati me je ful tiščalo v nožnici. Ne pri vhodu, ampak globje noter, tam nekje, kjer se je z vakumom držala skodela. Bolelo me je tako, da se nisem mogla normalno vsest, čutila sem (sicer manj) tudi med hojo in stanjem. Ker se po parih minutah ni poleglo, sem se odločla dat to zverino ven.
Pa ni šlo. Čepela sem v banji in jo stiskala ven, pecelj in del dna sta gledala ven, a mi kake pol ure nikakor ni uspelo sprostit vakuma. Prilezla sem celo do samega ustja skodele in stisnila tam, a se mi je pri vleki navzdol vsakič nekje zahaklala z vakumom. Vstavljena je bla pa precej visoko, nekje čisto pri ustju maternice.
Pol so me izdali živci in sem jokala, ker sem se vmes n-krat opraskala in poščipala z nohti, pa vsa sem bla že razbolela. Toplo voda me je malo sprostila, in pol sem jo po skoraj uri boja končno potegnila ven, tako da sem jo orenk prijelain stisnila/sploščila kokr se je dalo. blink.gif V navodilih piše naj bi se jo ob izstavlčjanju prepognilo, kot tudi pri vstavljanju, meni pa to ne rata sploh. Očitno nimam dovolj manevrskega prostora.

Skodelico bom prekuhala in jo postavila "na hladno". Z manjšo bi verjetno šlo lažje, a imam tako močne krvavitve da bi jo morala prepogosto menjavat. Že ta je bla po kaki uri in pol nekje 40% polna. Tako da bi jo morala menjat na cca. 4ure.

down.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users