Jump to content

Photo

Katerih jedi izrazito ne marate?

• Please log in to reply
876 replies to this topic

#281 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 04 March 2007 - 11:43 PM

Predvsem, ker je biftek najboljši iz vrst mesa spljoh! laugh.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#282 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 05 March 2007 - 08:54 AM

Sej najprej sem ene 5 minut razmišljala kaj je biftek... Pol sem skapirala, da je to tatarc biggrin.gif

Jst pa poleg prej naštetega ne maram arašidov, pistacij in podobnih oreškov (mandlji, lešniki in orehi so sprejemljivi).
  • 0

#283 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 05 March 2007 - 12:49 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 5. 3. 2007 - 8:54) View Post
Sej najprej sem ene 5 minut razmišljala kaj je biftek... Pol sem skapirala, da je to tatarc biggrin.gif

Lahko je tatarski, lahko je pa tudi steak (pljučna). woot.gif

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#284 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 05 March 2007 - 08:34 PM

Tatarski biftek je ena stvar, biftek pa druga. Eno je zelo drobno nasekljano (mleto) meso pljučne pečenke,, drugo je pa zrezek iz le te (beef-steak = bif-tek).

• 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#285 nihrida

nihrida

dark soul

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4525 posts

Posted 06 March 2007 - 01:03 PM

Sicer sem kar vsejed in ne preveč izbirčna, ampak nekako mi ne paše jest:
- tatarskega bifteka
- ajdovih žgancev
- raznih prekajenih stvari (mesnatih)
- morskih stvari (je pa res, da jih nisem velikokrat jedla)
  • 0
I'll place my bets and hope I'll always win
Even if I don't, I'm fucked because I live a life of sin
But it's alright, I don't give a damn
I don't play your rules I make my own
Tonight
I'll do what I want
Because I can

#286 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 09 March 2007 - 09:31 AM

Spomnila sem se še enih malenkosti in sicer ne maram oliv sploh nobenih ne črnih ne navadnih, figove marmelade in mlečnega riža. Na splošno mleka kot mleka navadnega ful malo zaužijem, ker mi ni prijetnega okusa, niti vonja.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#287 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 09 March 2007 - 10:15 AM

Aja pa smokijev ne maram biggrin.gif
  • 0

#288 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 09 March 2007 - 10:31 AM

QUOTE(Špela @ 4. 3. 2007 - 23:41) View Post

crkujem od smeha, resno! twisted.gif mislim, a biftek je pa sadje al kaj?! salame pa so, kolikor sem poučena, itak mesni proizvod, sam, da je pač mal drugače obdelano kot šnicl, v bistvu pa je surovina ista.

mislim, saj ne rečem, lahko ti je dober piščančji file in ne moreš recimo videt poli salame (bog ve, kaj mešajo v to sranje), ampak, da napišeš, da ne maraš mesa in maš rada biftek .... too much ... hmm.gif

sem misla tatarski biftek...mi pač rečemo biftek

mesa drugega pa preprosto ne maram (npr. mastnih rebrc in podobno), amapak ga jem...ker drugče mi itak nič ne preostane...ampak mi ni dobro. Ne maram ga zaradi kakršnihkoli vegeterjanskih razlogov, ampak ker mi ni dober okus

klobas pa ne morem jest ker je v večini kakšne mlečne beljakovine, oziroma mleko v prahu, in podobno...in če nočem pristat v bolnišnici (ker imam ful alergijo), se jih pač izogibam...v klobasah pa je itak takšno sranje, da se vam še sanja ne, in ne vidim razloga, zakaj bi jih moj okus moral marat
  • 0
With all the paradoxes in life...i could be mango and not know it!

#289 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 09 March 2007 - 10:35 AM

Amm ok... meso niso samo rebrca in klobase tongue.gif

Obstajajo tudi recimo... pljučna pečenka, piščančje in puranje zadeve, zajčje meso (zelo podobno piščančjemu), razne ribice in ostale plavajoče zadeve.... V teh ni nobenih mlečnih beljakovin. Pa če maš alergijo, si itak alergična na mlečni sladkor (laktozo) in ne beljakovine tongue.gif

• 0

#290 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 09 March 2007 - 10:48 AM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 9. 3. 2007 - 10:35) View Post

Amm ok... meso niso samo rebrca in klobase tongue.gif

Obstajajo tudi recimo... pljučna pečenka, piščančje in puranje zadeve, zajčje meso (zelo podobno piščančjemu), razne ribice in ostale plavajoče zadeve.... V teh ni nobenih mlečnih beljakovin. Pa če maš alergijo, si itak alergična na mlečni sladkor (laktozo) in ne beljakovine tongue.gif

jaz sploh ne vidim v čem je problem? hmm.gif rekla sem samo, da ne maram mesa, in poudarila, da ga jem...in, ja v mesu ni mleka-takšno spoznanje moje inteligenca premore! evil.gif ...

Morska hrana-meso?!ne...

Alergijo imam ne samo na mleko, ampak očitno še na cel kup drugih stvari...ampak tole ni bistveno, tukaj...ampak vseeno, npr. mortadela ima mleko v prahu, in tako dalje (tole je samo primer, da ne bo spet kdo narobe razumel)...pri zdravniku sem bila posebaj opozorjena, na klobase, ker jih veliko vsebuje mlečne beljakovine?!nevem, nisem strokovnjak, ampak če pojem klobaso, in mi zateče jezik in grlo, do te mere, da še komaj diham, jih verjetno ne bom z užitkom ponovno konzumirala?!

in kaj naj zaj jaz rečem?!da ste mal premaknjeni tisti, ko ne jeste npr. špinače?!.....svašta evil.gif
  • 0

#291 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 09 March 2007 - 11:08 AM

Mleko je ravno tako vir beljakovin kot meso. Zato sem rekla, da si alergična na mlečni sladkor in ne beljakovine.

Po moje je takole: če nečesa ne maraš, potem tega ne ješ. Torej v mojem primeru - ne maram špinače, zato je ne jem.

Kar se pa mesa tiče, mi pa velikokrat ne paše in ga zato ne jem. To pa še vedno ne pomeni, da ga ne maram.
  • 0

#292 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 09 March 2007 - 11:12 AM

No...in kaj iz tega sledi?...da je vsak človek zgodba zase....npr. če jaz ne bi jedla, vseh stvari ki jih ne maram sploh nevem, kaj bi še jedla...in če kam pridem in če mi mami naredi kosilo, ga pojem...če tudi, ne maram nekaj od tistega (in ga prostovoljno nikoli ne bi zaužila), ampak ga če ne druga iz spoštovanja do tistega ki ga pripravi...
  • 0

#293 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 09 March 2007 - 11:29 AM

Naah...you just don't get the point.

Jst ne maram zažganih stvari... recimo k je pizza pa ma mal zažgane robove... no tega ne maram. biggrin.gif
  • 0

#294 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 09 March 2007 - 12:07 PM

jaz pa ne maram mastnih rebrc, konjskih klobas, zajčjega golaža....so sue me
  • 0

#295 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 13 March 2007 - 12:14 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 9. 3. 2007 - 10:35) View Post

tale moj naslednji post je sam za informacijo...nočem se kregrat, ampak sam, da ne bo spet kakšnega negiranja....nisem dr.medicine, še manj se pa spoznam na sestavine, ampak...

ALERGIJE NA HRANO: od vseh vrst hrane, ki jih uporabljamo danes, so mlečne beljakovine, ki so najdene v vseh mlečnih proizvodih glavni – vodilni vzrok za alergije tako pri odraslih, kot pri otrocih.
BahnamS.Allergies to Milk, New York: Grune and Stratton,1990

tole je iz spletne strani:o mleku

P.S.:sicer se ne strinjam s tole opisano filozofijo o mleku, sam tolko, da potrdim da so za mene kritične tudi mlečne beljakovine
  • 0

#296 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 13 March 2007 - 03:43 PM

Aaaa poj pa tko povej ;)
Sej nobene panike...sam jst mam poklicno deformacijo ;)
  • 0

#297 Eli

Eli

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6789 posts

Posted 13 March 2007 - 03:56 PM

he,he...vidim tongue.gif

• 0

#298 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 13 March 2007 - 07:16 PM

Ravno en cajt nazaj sm ugotovila, da ne maram več:

Navadnega jogurta (razen s kornfleksi)
Golaža s kosi mesa (kose mesa pomečem vn)

in seveda še vedno ne maram vsega od prej.

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#299 Hsul

Hsul

Modern Love

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1647 posts

Posted 14 March 2007 - 01:12 PM

Kakšen je pa golaž brez kosov mesa? Saj vem, da obstajajo brezmesni 'golaži', a ko nekdo reče samo golaž, pač se smatra da je to navaden mesni golaž.
  • 0
Moj cheap-healthy-cooking blog

Evey Hammond: Who are you?
V: Who? Who is but the form following the function of what and what I am is a man in a mask.
Evey Hammond: Well I can see that.
V: Of course you can. I'm not questioning your powers of observation I'm merely remarking upon the paradox of asking a masked man who he is.

#300 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26099 posts

Posted 14 March 2007 - 01:19 PM

Papca omakco od golaža... she likes the taste just not the meat tongue.gif
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users