Jump to content

Photo

Sestavine

• This topic is locked This topic is locked
1671 replies to this topic

#281 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 28 August 2005 - 06:45 AM

QUOTE(srčica)
DiLeMa, sestavine Neutrogena Visibly clear so naslednje:

Aqua, propylene glycol, glycerin, c 12-15 alkyl benzoate, cetyl alcohol, stearyl alcohol, salicylic acid, aloe barbadensis, chamomila recutita, methyl lactate, glyceryl stearate, palmitic acid, stearic acid, dimethicone, peg-100 stearate, sodium isostearoyl latylate, prpylene glycol isostearate, cyclohexailoane, cyclopentasiloxane, carbomer, acrylates/ c 10-30 alkyl acrylate crosspolymer, disodium EDTA, sodium hydroxyde, phenoxyethanol, methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, isobutylparaben, parfum.

Po sestavinah kar precej vlažilna, vsebuje salicilno kislino in 2 antioksodanta precej na začetku liste sestavin. po moje zelo OK kremica wink.gif .

res je. Mene edino tale glycol moti na 2. mestu. Namreč, nekateri pravijo, kako je škodljiv za kožo, spet drugi, da ne vpliva. Tako da ne vem. Je pa drugače vlažilec. In super krema.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#282 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 28 August 2005 - 06:45 AM

QUOTE(Marmelada)
Srčica: http://www.cosmetics...y.asp?TYPE=MAIN

Neutrogena visibly clear je primerna tudi za kožo z ogrci a ne? Sej ni komedogena ne?

Je primerna. In ni komedogena.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#283 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 28 August 2005 - 06:47 AM

QUOTE(Jenna)
Sprašujem za mnenje gela za tuširanje Alverde (negovalni gel za tuširanje z morskimi algami in limono):
aqua, sorbitol, cocamidopropyl betaine, sodium laureth sulfate, glyceryl laurate, sodium chloride, parfum (natural essential oils), glycerin, panthenol, sodium lactate, focus vesiculos, citric acid, camellia sinensis, citrus grandis

Danke

Jenna - to je super stvar. Izredno vlažilna in blaga. Resnično priporočam. Edino - vsebuje sol. Nimam pojma zakaj. Sol pa lahko suši kožo, ampak ob kopici vlažilcev, je to skoraj nemogoče. Super je. Kakšna je pa cena?
  • 0

#284 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 28 August 2005 - 10:33 AM

QUOTE(sonchika)
Jenna - to je super stvar. Izredno vlažilna in blaga. Resnično priporočam. Edino - vsebuje sol. Nimam pojma zakaj. Sol pa lahko suši kožo, ampak ob kopici vlažilcev, je to skoraj nemogoče. Super je. Kakšna je pa cena?

Sonchika, bom kar jaz odgovorila ... te Alverde zadeve so naravne, brez konzervansov in jaz sem imela z njihovimi izdelki še vedno res super izkušnje, z geli za tuširanje in za obraz, pa tam do raznih krem in tonikov. So pa zadeve zelo razumnih cen, mislim da tale gel za tuširanje stane okoli tisočaka, če se prav spomnim ... ker imam sama tudi podobnega, samo da je z listi pomaranče in ingverjem ... sem tudi zelo zadovoljna z njim.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#285 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 28 August 2005 - 10:40 AM

Živjo!

Jest bi pa prosila, če bi pokomentirala ali so ti trije proizvodi uredu ali ne...
Že dolgo časa se sprašujem, če bi slučajno vsebovala kaj ko ni primerno za kožo...

Osvežilni tonik, Clinians:
aqua, saccharide isomerate, imidazolidinyl urea, disodium edta, hydrolyzed protein, alcohol, ppg-26-buteth-26. sodium hydroxide, faex, peg-40 hydrogenated castor oil, parfum, citrus amara, methyl-chloroisothiazolinone, methylisothiazolinone, ci 42090

čistilno mleko z mandljevim oljem, Clinians:
aqua, prunus dulcis, peg-6 stearate, glycerin, sodium pca, hydrolyzed protein, tocopherol, ascorbyl palmitate, lecithin, dimethicone, parfum, citric acid, glyceryl stearate, steareth-20, phenoxyethanol, imidazolidinyl urea, triethanolamine, carbomer, cereth-20, disodium edta, methylparaben, butylparaben, ethylparaben, propylparaben, methylchloroisothiazolinone, methylisothiazolinone

gel za obraz, Clinians:
aqua, decyl glucoside, glycerin, disodium laureth sulfosuccinate, sodium lauryl sulfoacetate, peg-150 distearate, peg-120 methyl glucose dioleate, polyquaternuim-10, parfum, imidazolidinyl urea, hydrolyzed soy protein, disodium edta, citric acid, vaccinum myrtillus, saccharum officinarum, citrus dulcis, citrus limonum, acer saccharinum, faex, methylchloroisothiazolinone, ci 42090,ci 19140

Je kar precej teh sestavin, upam, da ni toliko škodljivih umes

Hvala že vnaprej ...LP wink.gif
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#286 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 28 August 2005 - 11:17 AM

Tonika ti ne bi svetovala. Je vlažilen, ampak brez vsakega antioksidanta. Poleg tega vsebuje konzervans že na 3. mestu in vsebuje citrus, ki lahko draži kožo.
Čistilno mleko je boljše, čeprav precej mastno, ker že na 2. mestu vsebuje mandljevo olje. Drugače pa fajn.
Čistilni gel je pa precej blag, ima celo nekaj antioksidantov. Kar v redu.

Torej - vse razen tonika.
  • 0

#287 URŠKA

URŠKA

Wind-addict kitesurfer

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 7203 posts

Posted 28 August 2005 - 11:20 AM

najlepša hvala!! smile.gif
  • 0
"Celotno moč pridobiš šele takrat, ko se zaveš, da si prav to moč uporabljal že ves čas za to, da si sam sebe spodnašal." Deepak Chopra

#288 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 August 2005 - 03:36 PM

No, super glede Alverde gela! Meni se pa zdi (jejhata, spomin imam kot kura), da stane tam okoli 500 sit. Mene edino pri Alverde gelih moti vonj - niso mi odvratni, ful privlačni pa tudi ne. Ampak, če je gel po sestavinah tako super, potrpim - ker drugim diši. biggrin.gif
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#289 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 28 August 2005 - 06:34 PM

QUOTE(Jenna)
Meni se pa zdi (jejhata, spomin imam kot kura), da stane tam okoli 500 sit.

A celo tko pocen so? Pol sem pa mal pobrkljala ... oops.gif

Mene pa ravno vonj teh gelov ful pritegne ... ker se mi ne zdijo tko umetni kot pri večini drugih proizvodov, ko me pri nekaterih kar na kihanje sili. Lepo prosim, kdaj se je pa še dalo pomarančo vohat na pet metrov? rolleyes.gif biggrin.gif
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#290 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 28 August 2005 - 11:14 PM

dilema,jenna,a majo tud kreme za obraz(alverde)
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#291 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 28 August 2005 - 11:31 PM

QUOTE(rea)
dilema,jenna,a majo tud kreme za obraz(alverde)

Ja, imajo. Zdaj ne vem, kako je kaj z ostalimi kremami, ampak krema Jojoba za obraz je fenomenalna - ampak za zelo suho kožo (jaz jo uporabim občasno za čez noč - ker mi je sicer premastna, da bi jo skos uporabljala). Največ jo pa kar za roke uporabljam in je res the best. Stane okoli 1k - res smešno poceni, sploh glede na njeno kvaliteto.
  • 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#292 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 29 August 2005 - 07:47 AM

Meni se tudi občasno po licih izsuši koža in takrat se namažem z Alverde kremico z olivnim oljem ... meni ful diši, me spominja na vonj po onih bonbonih Bronhi. biggrin.gif Pa še kožo ti nardi zares mehko, je pa kremica namenjena občutljivi, razdraženi in suhi koži. wink.gif

Samo je res hecno, kok poceni so te Alverde zadeve, glede na to da so resnično vrhunske kvalitete ... sej ne rečem, da ni kak proizvod slabši (jaz sicer še nisem naletela nanj ampak v skoraj vsaki liniji je kak kiks) ampak večinoma so pa stvari res super.
  • 0

#293 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 29 August 2005 - 08:48 AM

Jaz sem hotela kupiti to olivno, samo mislim, da ima alkohol. Nekaj vem, da ni bilo v redu z njo.
  • 0

#294 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 29 August 2005 - 10:05 AM

QUOTE(sonchika)
Jaz sem hotela kupiti to olivno, samo mislim, da ima alkohol. Nekaj vem, da ni bilo v redu z njo.

Ne vem, ker sama sestavin nisem čekirala ... mi pa kremica super paše na kožo, sploh za po sončenju mi je bila fenomenalna ker mi je ful umirila in nahranila kožo. Ko kupim novo (trenutno je nimam več) bom prepisala sestavine. wink.gif
  • 0

#295 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 29 August 2005 - 10:33 AM

Dejte mi prosim pokomentirat Alverde tonik za obraz z izvlečki morskih alg (za normalno in mešano kožo).

Ingredients: Aqua, Alcohol denat, Glycerin, Sodium Lactate, Lactic Acid, Algae, Parfum (natural essential oils).
  • 0

#296 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 29 August 2005 - 11:17 AM

l'occitane koncentrirano mandljevo mleko za telo:
aqua/water, isononyl isonanoate, cyclomethicone, cetearyl glucoside, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) protein, trioctanoin/triethylhexanoin, biosaccharide gum-1, glycerin, glyceryl polymethacrylate, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, squalene, dipropylene glycol, ceteayrl alcohol, phenoxyethanol, menthyl lactate, parfum/fragrance, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) fruit extract, triethanollamine, carbomer, methylsilanol mannuronate, PEG-26, hydrogenated castor oil, sodium lauryl sulfate, potassium sorbate, o-cymen-5-ol, polyacrylamide, cyclohexasiloxane,disodium edta, C13-14 isoparaffin,, propylene glycol, cyclopentasiloxane, laureth-7, xantan gum, cuomarin, limonene, linalool

l'occitane peeling za obraz:

aqua/water, montrillonite, glycerin, vitis vinifera (grape) seed oil, cetearyl alcohol, butyrospermuum parkii (shea butter), glyceryl stearate, cetyl alcohol, olea europea (oplive) fruit oil, cera alba/beeswax, sorbitol, oela europea (olive) seed powder, ceteareth-33-citric-acid, parufum/fragrance, phenoxyethanol, xantan gum, chlorophenesin, tocopherol, gardenia florida extract, methyl/ethyl/butyl/isobutyl/propyl/paraben, tetrasodium edta

vnaprej hvala za komentarje! wink.gif
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#297 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 29 August 2005 - 11:53 AM

QUOTE(DiLeMa)
Dejte mi prosim pokomentirat Alverde tonik za obraz z izvlečki morskih alg (za normalno in mešano kožo).  

Ingredients: Aqua, Alcohol denat, Glycerin, Sodium Lactate, Lactic Acid, Algae, Parfum (natural essential oils).

Zanič. Alkohol + eterična olja kot parfum.
  • 0

#298 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 29 August 2005 - 11:55 AM

[quote=Špela]l'occitane koncentrirano mandljevo mleko za telo:
aqua/water, isononyl isonanoate, cyclomethicone, cetearyl glucoside, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) protein, trioctanoin/triethylhexanoin, biosaccharide gum-1, glycerin, glyceryl polymethacrylate, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, squalene, dipropylene glycol, ceteayrl alcohol, phenoxyethanol, menthyl lactate, parfum/fragrance, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) fruit extract, triethanollamine, carbomer, methylsilanol mannuronate, PEG-26, hydrogenated castor oil, sodium lauryl sulfate, potassium sorbate, o-cymen-5-ol, polyacrylamide, cyclohexasiloxane,disodium edta, C13-14 isoparaffin,, propylene glycol, cyclopentasiloxane, laureth-7, xantan gum, cuomarin, limonene, linalool

l'occitane peeling za obraz:

aqua/water, montrillonite, glycerin, vitis vinifera (grape) seed oil, cetearyl alcohol, butyrospermuum parkii (shea butter), glyceryl stearate, cetyl alcohol, olea europea (oplive) fruit oil, cera alba/beeswax, sorbitol, oela europea (olive) seed powder, ceteareth-33-citric-acid, parufum/fragrance, phenoxyethanol, xantan gum, chlorophenesin, tocopherol, gardenia florida extract, methyl/ethyl/butyl/isobutyl/propyl/paraben, tetrasodium edta

vnaprej hvala za komentarje!

Prvi ni v redu, ker je komedogen in nima nobene pametne sestavine (razen mandljevega olja in njegovih izvlečkov - je antioksidant). Drugače pa vsebuje še meto (ni priporočljiva).

Piling je pa v redu - antioksidantni in z v redu sestavinami.
  • 0

#299 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 29 August 2005 - 12:14 PM

QUOTE(sonchika)
Zanič. Alkohol + eterična olja kot parfum.

No, pa smo našli en Alverde proizvod ki je očitno čisto sranje. Ga moram prenehat uporabljat ... sem ga imela kar dolgo in sem bila začuda zadovoljna. blink.gif Bom poskusla onega zelenega Garnier Essentials, ki ste ga tolk hvalile. wink.gif
  • 0

#300 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 29 August 2005 - 01:53 PM

DiLeMa, meni je odličen tonik od Vichy - za suho in občutljivo kožo - roza pakunga. Stane okoli 2k. Sem že imela ogromno tonikov in so mi vsi bli zanič - al so bli smrdljivi, al so mi izsušili kožo..... skratka, skos nekaj.
Sestavine sem že napisala in je sonchika rekla, da je vredu.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users