Jump to content

Photo

MATURA

• Please log in to reply
4072 replies to this topic

#281 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 02 May 2007 - 06:56 PM

Jst pa razmišljam glede angleščine. Nemščino mam pa kot 2. tuji jezik in jo bom vzela na osnovni ravni. Matematiko pa itak na osnovni. Sm čist anti.
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#282 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 02 May 2007 - 07:07 PM

Hehe, enako jst pr matematki. huh.gif Latinščino že vem, da bom vzela višji nivo, za nemščino pa nwem... Res nwem. Po en stran bi višjega, sam tud ne bi. smile.gif Bomo že... smile.gif
  • 0
Never allow someone to be your priority while you're just their option.

#283 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 02 May 2007 - 07:44 PM

QUOTE(tašika @ 2. 5. 2007 - 11:11) View Post

in sk kolko si naredila če ni skrivnost? smile.gif jaz mam mal pomisleke glede bio ermm.gif

Ang 8 (5+3), zgo 5, bio 4 (čist mal zmanjkal evil.gif ).
Na maturi sta najbolj zajebana izbirna predmeta biologija in umetnostna zgodovina. Tisti, ki hočejo poceni prit čez = ne tega jemat.
  • 0

#284 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 02 May 2007 - 08:44 PM

UU eve, a teb latinščina torej ful dobro gre? A to jo imate že od prvega letnika? Kaj pa nemščino, tudi imate na šoli?
  • 0

#285 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 02 May 2007 - 09:12 PM

Lih zarat tega mam jaz pomisleke glede bio. Velik je snovi pa matura tui ni tak uizi. Sam mi nič drugega ni všeč. neke sm prvo razmišljala glede soc pa sm si premislila zaradi eseja. Če bom pr slo nekaj spodobnega skup spravla bo... Mat pa tak tak ni šans da bi blo kaj več od osnovnga nivoja. Totalno anti ermm.gif
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#286 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 02 May 2007 - 09:46 PM

Princeska, mi mamo latinščino že od 1. letnika--ma ja, to leto jo bom sicer mela 4, ker sm ga mal biksala, drgač sm jo mela pa prejšnji leti 5. Mi je pa fajn. Nemščino mam pa jst kot 1. tuji jezik, sm jo mela že v osnovni, tko d jo mam zej na maturi kot 1. tuji jezik. huh.gif Bi mela rajš anglo. smile.gif
  • 0

#287 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 03 May 2007 - 06:26 AM

Sej ne rabiš dat nemščine kot 1. tuj jezik samo zato, ker se jo že celo večnost učiš kot 1. t.j. Nam so reklil, da tudi če imaš angleščino 1. tuj, lahko zamenjaš in prijaviš nemščino (če ti le-ta bolje gre).
  • 0

#288 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 03 May 2007 - 01:16 PM

Kaj se zgodi s človekom, ki je bolan za maturo? Ma pol kšne extra šanse al ne?
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#289 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 03 May 2007 - 02:39 PM

Hevea, kaj pa maš ti v mislih, a biggrin.gif

Ne bi pa ti na žalost vedla odgovorit na vprašanje.
  • 0

#290 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 03 May 2007 - 02:48 PM

Hevea, če boš res bolana moreš bit kruto resno bolana. Potem dobiš zdravniško potrdilo in se zmeniš s tajnico mature kako in kaj. Tisto kar ne narediš, ker si bolan pa delaš v jesenskem roku. Za prijavo na faks pa se gleda kot da si delal redno.
Pa raje pejdi počivat in pisat esej, kot bit na računalniku in doma v pondeljek!

Glede biologije pa je tako, res je dosti snovi in ogromno učbenikov (mi jih mamo 6), ampak si je dosti snovi ful podobnih, nekateri odstavki in poglavja so kar kopirani po več učbenikih. Bomo pa vidli, kako bo šlo smile.gif Pri nas je povprečje ocen iz bio na maturi 4,6 blink.gif no, ne računam, da ga bom višala tongue.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#291 eve

eve

trance chick

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 10431 posts

Posted 03 May 2007 - 03:50 PM

QUOTE(Ancka Pomarancka @ 3. 5. 2007 - 7:26) View Post

Sej ne rabiš dat nemščine kot 1. tuj jezik samo zato, ker se jo že celo večnost učiš kot 1. t.j. Nam so reklil, da tudi če imaš angleščino 1. tuj, lahko zamenjaš in prijaviš nemščino (če ti le-ta bolje gre).

To vem, da lahko naredim in sem že razmišljala o tem, sam ne bom. smile.gif Sem vseen bolj sigurna pri nemščini, ker je vseeno pouk drugačen, pri angleščini bi mogla ful sama še delat... Sej bo tud nemka v redu. Edino, kar me skrbi je esej... Sam se bom že prpravla, da bo fajn smile.gif
  • 0

#292 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85952 posts

Posted 03 May 2007 - 03:58 PM

Zakaj ni bil esej pri nem. problem? huh.gif Jaz sem ga na poskusni bolna in cela čudna pisala 3. Ne vem kako, ker sploh nisem vedla, kaj točno pišem. ermm.gif

Redkvica in Hevea, kok ste se vi pripravljali na slo. esej? Mi smo knjigi obravnavali 3 mesce, esejev smo pisali 8. ohmy.gif Zdaj mam knjig že poln kufer, sploh se mi ne da več skos isto pisat. mad.gif Hvala bogu, da mi eseji najbolje od vsega grejo. smile.gif
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#293 tasika

tasika

Sassenach

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16984 posts

Posted 03 May 2007 - 05:01 PM

QUOTE(redkvica @ 3. 5. 2007 - 15:48) View Post

Glede biologije pa je tako, res je dosti snovi in ogromno učbenikov (mi jih mamo 6), ampak si je dosti snovi ful podobnih, nekateri odstavki in poglavja so kar kopirani po več učbenikih. Bomo pa vidli, kako bo šlo smile.gif Pri nas je povprečje ocen iz bio na maturi 4,6 blink.gif no, ne računam, da ga bom višala tongue.gif

Mate pa kr fajno povprečje. Na naši šoli pa bojo letos prvič delali maturo gimnazijci. Tak da bo treba na prve rezultate še počakat. Sam mamo pa ful dobro profesorco za bio, ki jih bo po moje zlo dobro pripravla. Veliko pa je odvisno tudi od njih samih ane.
  • 0
Če že delaš bedarije naj se ti vsaj posrečijo!

[Napoleon]

#294 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 03 May 2007 - 06:51 PM

Mi smo knjige obravnavali malo manj se mi zdi, vsako po kšn mesec (al pa malo manj mogoče). Glede esejev smo jih pisali kao za domačo nalogo (ki jih ni pisal noben razen mene :mad: ) in potem 2 za oceno, enega na NLB in enega na oboje. In napisali smo ji eseje za poskusno maturo, ki pa jih je seveda zgubila in jih pomojem ne bomo več nikdar uzrli.
Meni tudi dokaj grejo eseji, ampak nevem če je to samo zato kr naša prof že predvideva da mam jst za dobit 5 al zato kr res dobro pišem :S Anyway, bomo vidli smile.gif

Menim da bom šla v vsakem primeru pisat esej, tudi če mam 40 vročine biggrin.gif Ampak sej jst se tko al tko hitro pozdravim, pomojem bom jutri že sveža in sijoča smile.gif
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#295 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 03 May 2007 - 07:49 PM

ne. greš pisat pa tut če maš vedro za bruhanje zraven (figuratively speaking)
  • 0

#296 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 03 May 2007 - 08:16 PM

No, dobro da nisem nagnjena k bruhanju smile.gif Ne, sej bo.
  • 0

#297 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 05 May 2007 - 05:03 PM

Kje lahko najdem kake obnove knjig Pimlico in Neskončna lahkost bivanja? Zdej iščem po dijaski.net pa ne najdem nič...
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#298 redkvica

redkvica

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2250 posts

Posted 05 May 2007 - 05:13 PM

http://vklopisnickers.si/07/obnove/ Pa še filmček http://vklopisnickers.si/ ki je malček trapast, ampak krasna popestritev ob celodnevnem branju razprav na "visokem nivoju" biggrin.gif
  • 0
If sometimes you feel yourself little useless, offended and depressed, always remember that you were once the fastest and most victorious sperm in your group!

#299 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 05 May 2007 - 05:28 PM

Ja hvala, sem sicer že našla (tudi to stran).
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#300 Sanies

Sanies

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1113 posts

Posted 05 May 2007 - 05:33 PM

A umetnostna zgodovina je na maturi zajebana, al kako? Pri nas jo je prfoksa tko simpl predstavla in vse, da jo bo polovica razreda vzela.

Jazst bom vzela matematko in angleščino na višjem nivoju, ker mi oboje gre.

Nam je prfoksa za biologijo enkrat dala maturitetno polo za pisat-meli smo 20min časa, ker je počena. Jazst sm takrat 3 pisala, samo določenih vprašanj sploh nisem mogla do konca prebrat. Smo imeli p živčevje in čutila. Meni se je zdelo precej preprosto. Veliko lažje kot običajni testi naše bajlarce.
  • 0
Do We Need Distance To Get Close?IPB Image

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users