Jump to content

Photo

kaj študirate

• Please log in to reply
1733 replies to this topic

#281 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 08 September 2006 - 11:56 PM

Ja.
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

• Guests

Posted 09 September 2006 - 12:09 AM

Ne! Odvisno od oddelka. Na filozofiji jih ni (vec).
  • 0

#283 Darla

Darla

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 443 posts
  • Interests:marsikaj

Posted 09 September 2006 - 12:40 AM

Oktobra me čaka 3. letnik angleščine in zgodovine na FF. Sm ravno včeraj naredila zadnji izpit :toothy7:
  • 0

#284 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 09 September 2006 - 09:24 AM

Ta diplomski izpit tud ni na vseh oddelkih enak:
recimo na slovenščini ne obstaja posebej samo diplomski izpit, ampak to pomeni, da zadnji izpit na področju (če imaš diplomo iz knjiž. - diplomski iz jezika in obratno), iz katerega ne delaš diplome, opravljaš kot "diplomski", torej te verjetno malo bolj podrobno sprašuje (ne vem, ga imam šele konec meseca)

na ruščini pa obstaja prav Diplomski izpit, ki ni iz predmeta, ki bi ga poslušali redno po urniku v kakšnem letniku, ampak so ga uvedli samo kot dodatno obremenitev in predstavlja celoten pregled slovnice za vsa 4 leta nazaj.
Je torej iz jezika, obstaja pa mislim, da tudi iz lit., sam večina folka na ru dela diplomo iz literature in torej avtomatsko diplomski izpit iz slovnice. rolleyes.gif
  • 0

#285 pinga

pinga

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3804 posts

Posted 09 September 2006 - 01:00 PM

na geografiji je včasih bil diplomski izpit, ki je vključeval celotno snov vseh 4 let. zdaj imamo samo zagovor diplome pred komisijo, ki pa ne zajema samo snovi diplomske naloge, ampak se lahko vpraša čist vse v povezavi s tem. če je diploma družbenogeografska ( npr Slovenci v Argentini), lahko vpraša tudi fizičnogeografske značilnosti tgea konca. in temu se zdej reče diplomski izpit.
na sociologiji pa ni nekega komliciranja. diplomskega izpita ni.
  • 0

#286 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 09 September 2006 - 01:17 PM

a studira kera podjetnistvo na vp?
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#287 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32321 posts

Posted 09 September 2006 - 01:34 PM

Moja prjatlca je ravnokar diplomirala, sestra pa še tam študira. smile.gif
  • 0

#288 piko*biko

piko*biko

**LeGeNdA**

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 5294 posts

Posted 09 September 2006 - 08:22 PM

a res... in kaj kej pravta, a je zajeban?
  • 0
Lazje je verjeti lazi, ki si jo slisal stokrat, kot pa resnici, ki je nisi se nikoli

#289 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 09 September 2006 - 09:31 PM

uprava
  • 0

#290 Lavinia

Lavinia

sramežljivec

• Člani
  • 12 posts

Posted 10 September 2006 - 06:00 PM

angleščina in filozofija
  • 0

#291 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 14 September 2006 - 02:21 PM

Par strani nazaj je blo govora o prepisu iz nepedagoške na pedagoško smer. Zdj me zanima - mam soc.kulture, ki je nepadogoška in bi se prepisala potem na sociologijo - pedagoško. Kdaj je ta prepis? Mam pa zraven teologijo, ki pa je pedagoška in bom tm mogla narest te pedagoške izpite (pedagogiko, psihologijo za učitlje ipd.).
  • 0
Vedno sem čutila, da je trenutek, ko se zjutraj zbudiš, lepši od vseh 24 ur. Misliš si, da se lahko zgodi karkoli. In dejstvo, da se to skorajda nikoli ne zgodi, sploh ni pomembno. Možnost vedno obstaja.

#292 Špela

Špela

čajna žlička

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 29715 posts
  • Interests:making it happen. :)

Posted 14 September 2006 - 03:08 PM

žeula, če js kej vem ... biggrin.gif to, da se boš ti prepisala s soc kulture na sociologijo, ker je pač pedagoška, je med drugim sprememba ene izmed študijskih smeri in ne vem, če lahko kr greš pač v isti letnik sociologije, kot da bi se vpisala pač v višji letnik soc. kulture. sicer je skrajni rok za oddajo kakršnihkoli prošenj na ff letos 22.09.. srečno!
  • 0

“… People are rivers, always ready to move from one state of being into another. It is not fair, to treat people as if they are finished beings. Everyone is always becoming and unbecoming.” (Kathleen Winter: Annabel.)

Point of view is everything.(Kathleen Winter: Annabel.)

LIVE. LEARN.TRAVEL. LOVE.

#293 žeula

žeula

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1613 posts

Posted 14 September 2006 - 03:58 PM

Huala, Špela! letos mi na misu ne pride, da bi se še karkol prepisovala. Mi je pa že, ko sm se na soc. kulture vpisala rekla ženska v referatu, da lohk daš prošnjo, ker gre kao samo za majhno spremembo... ne vem... se bomo s tem ukvarjal kasnej! Zdj mam jst p-o-č-i-t-n-c-e! biggrin.gif Ampak vseen hvala (hmm.. a nism to že rekla biggrin.gif)
  • 0
Vedno sem čutila, da je trenutek, ko se zjutraj zbudiš, lepši od vseh 24 ur. Misliš si, da se lahko zgodi karkoli. In dejstvo, da se to skorajda nikoli ne zgodi, sploh ni pomembno. Možnost vedno obstaja.

#294 barbara246

barbara246

sramežljivec

• Člani
  • 40 posts

Posted 15 September 2006 - 05:03 PM

Hodim v 4. letnik ekonomske šole in kmalu se bo treba odločit kaj študirat biggrin.gif In sem razmišljala, da bi študirala specialno in rehabilitacijsko pedagogiko na pedagoški fakulteti.Zdj me pa zanima, če mogoče kdo to študira in kak se vam zdi?Pa če mogoče kdo ve če je dovol poklicna matura ali moram uzet 5. predmet?al pa delat maturitetni tečaj? ermm.gif
  • 0

#295 _v-i-k-i_

_v-i-k-i_

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1356 posts

Posted 15 September 2006 - 05:12 PM

barbara na večino fakultet lahko prideš samo s splošno maturo, nekatere pa dopuščajo tudi poklicno maturo + maturitetni predmet ( no tukej morš tud pazit kerga zbereš ker vsak faks ti da na izbiro kerga lahko zbereš) - vse to je napisano v razpisu tko da si tam preber kakšni so pogoji za študij pedagogike
  • 0

#296 barbara246

barbara246

sramežljivec

• Člani
  • 40 posts

Posted 16 September 2006 - 02:33 PM

Hvala _v-i-k-i_ na razpisu sem že gledala in piše, da moraš imeti opravljeno maturo-verjetno splošno cry.gif mogoče bom pa kako drugače prišla do tega...sicer pa je to samo ena izmed možnosti zanima me še geodezija in visoka zdravstvena šola.Ampak trenutno sem najbol navdušena ravno nad to na katero s poklicno maturo žal ne morem rolleyes.gif
  • 0

#297 Princeska

Princeska

drama queen

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 16360 posts

Posted 16 September 2006 - 02:43 PM

[o
  • 0
"First make it in your head. And then you can make it anywhere."

#298 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 16 September 2006 - 02:54 PM

QUOTE(barbara246)
Hvala _v-i-k-i_ na razpisu sem že gledala in piše, da moraš imeti opravljeno maturo-verjetno splošno cry.gif mogoče bom pa kako drugače prišla do tega...sicer pa je to samo ena izmed možnosti zanima me še geodezija in visoka zdravstvena šola.Ampak trenutno sem najbol navdušena ravno nad to na katero s poklicno maturo žal ne morem rolleyes.gif

to ma tud dele moja soseda probleme, k je nardila poklicno maturo, hodila je isto na ekonomsko, in zdej bo mela en let pavze, da nardi še splošno maturo, potem pa naprej tongue.gif

je rekla da ji je drgač žou, da je šla na ekonomsko šolo ermm.gif
  • 0

#299 barbara246

barbara246

sramežljivec

• Člani
  • 40 posts

Posted 16 September 2006 - 02:58 PM

ja, jst sm tud o tem študiju že neki premišljevala, a je to defektologija - ki naj bi jo preimenovali??[/quote]

Mislim da ni isto.Kr ena moja frendica gre študirat defektologijo pa mislim d je to drgač.Pri specialni in rehabilitacijski pedagogiki se v 2. letniku odločiš ali se boš delala z gluhimi ali pa duševno prizadetimi osebami.Pri defektologiji mislim, da je to drugače..
  • 0

#300 hudička

hudička

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 2225 posts

Posted 16 September 2006 - 06:21 PM

QUOTE(barbara246)
Hvala _v-i-k-i_ na razpisu sem že gledala in piše, da moraš imeti opravljeno maturo-verjetno splošno

če piše maturo potem mislijo splošno maturo
če piše poklicno maturo je mišlen poklicna matura
  • 0
Sprijazni se s svojim življenjem.Sprejmi ga takega kot je sedaj, da slučajno ne zgrešiš še tistega drobca sreče,ki čaka nate! (Phil Bosmans)

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users