Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#281 Issak

Issak

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 393 posts

Posted 02 August 2006 - 10:33 PM

QUOTE(Kalypso)
saj pa kondomi in tabletke niso edino kontracepcijsko sredstvo ;)

niso edino, so pa najbolj razširjeno, pa tabletke so pomoje še najbolj zanesljive...
  • 0
"cowardly warrior vents his rage
his lust for blood cannot be appeased
what fickle angels are we
our divided brothers we slay
his lust will erase all"

#282 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 03 August 2006 - 09:30 AM

Ta moj post se je nanašal na post od Sarah, v katerem je napisala, da so nekatere punce prisiljene sexat brez zaščite, v primeru da tabletk zaradi zdravstvenih razlogov ne smejo jemat in jim hkrati kondom povzroča alergijo. ;)
  • 0

#283 kika

kika

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 03 August 2006 - 10:58 AM

QUOTE(Jinni)
js raj riskiram mozolje pa celulit pa 5 kil k otroka (al pa splav)...

Niti ni nujno, da to dobiš. Kot sem zže napisala, jaz jemljem tabletke Femoden že ogrooomno let, pa nisem zaradi njih imela nobenih stranskih učinkov, kvečjemu lahko rečem, da so mi dobro naredile (menstruacija se mi je skrajšala na samo 2 dni in je povsem neboleča).
Potrebnoje samo dobit prave tablete (obstaja jih že toliko, da ni hudič, da vsaka dobi prave zase). Ker hormonske tablete vsebujejo 2 hormona (progestageni in estrogeni), je potrebno vedeti, da imajo manj stranskih učinkov tiste tabletke, ki teh hormonov vsbujejo minimalno količino, ki je še zadostna za kontracepcijsko delovanje. O tem se pogovorite s svojim ginekologom in pač vprašajte za tiste z minimalno količino hormonov, če se pač bojite za kg ali mozolje...

Druga vrsta hormonske zaščite vsebuje samo eno vrsto hormonov: progestagene. Sem spadajo hormonske injekcije (da se jih na vsake 3 mesece), hormonski vsadki (pod kožo se dajo kapsule, ki hormon sproščajo 5 let).Dobra stran: 3 mes. ali 5 let lahko pozabiš na kontrac. Slaba stran: če pride do stranskih učinkov, jih ne moreš odpraviti za ves ta čas.

Seveda kondomi in tabletke niso edino zaščitno sredstvo, kot so že napisala dekleta. Obstaja še obliž (hormoni), maternični vložek, diafragma, spermicidi.

Tako, sedaj pa izgovorov ni več. In to je šele začetek, to je bila samo zaščita pred nosečnostjo.

Nikar ne mislite, da so SPB nekje daleč od nas, če nimate stalnega partnerja je kondom OBVEZEN, OBVEZEN, OBVEZEN!

Kajti, za tiste, ki ste prepričane, da bi imele z otrokom v teh letih uničeno življenje, zagotavljam, da ni tako. Življenje bi imele uničeno, če bi pri teh letih dobile AIDS.
Ko sva s sedanjim fantom začela hodit (to je že 4 leta nazaj), sva se o vsem tem pogovorila že na začetku. Saj mogoče je težko začet tak pogovor, ampak potem se ti pa taaaaako oddahne, še posebej ko ugotoviš, da sta oba enakega mnenja!
Preden sva začela z odnosi, sva skupaj šla na testiranje (vedela sva, da je to samo formalnost in da je vse OK, kajti oba sva zelo odgovorni osebi). Ko sva čakala v čakalnici, so na stran poklicali mlado dekle, ki je čakala. Ko je prišla ven, sem se zgrozila. Ne morem vam opisat, kako je punca jokala in sestri ves čas med ihtenjem ponavljala, da ni res, da je nekaj pač narobe, da bo ponovila.... Ta slika in njen izraz na obrazu mi bosta ostala v spominu celo življenje. Kot bi nekomu rekli, da je na smrt obsojen. Ej, če bi ta prizor videle, sem prepričana, da bi šle direktno v lekarno in kupile 10 škatel kondomov, tudi tiste, ki jih ne marate.

No, se opravičujem za tole nakladanje, ampak si zaradi svoje starosti vzemam pravico vam težit. wink.gif
  • 0

#284 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 03 August 2006 - 11:06 AM

QUOTE(kika)
Nikar ne mislite, da so SPB nekje daleč od nas, če nimate stalnega partnerja je kondom OBVEZEN, OBVEZEN, OBVEZEN!  

Kajti, za tiste, ki ste prepričane, da bi imele z otrokom v teh letih uničeno življenje, zagotavljam, da ni tako. Življenje bi imele uničeno, če bi pri teh letih dobile AIDS.  
Ko sva s sedanjim fantom začela hodit (to je že 4 leta nazaj), sva se o vsem tem pogovorila že na začetku. Saj mogoče je težko začet tak pogovor, ampak potem se ti pa taaaaako oddahne, še posebej ko ugotoviš, da sta oba enakega mnenja!  
Preden sva začela z odnosi, sva skupaj šla na testiranje (vedela sva, da je to samo formalnost in da je vse OK, kajti oba sva zelo odgovorni osebi). Ko sva čakala v čakalnici, so na stran poklicali mlado dekle, ki je čakala. Ko je prišla ven, sem se  zgrozila. Ne morem vam opisat, kako je punca jokala in sestri ves čas med ihtenjem ponavljala, da ni res, da je nekaj pač narobe, da bo ponovila.... Ta slika in njen izraz na obrazu mi bosta  ostala v spominu celo življenje. Kot bi nekomu rekli, da je na smrt obsojen. Ej, če bi ta prizor videle, sem prepričana, da bi šle direktno v lekarno in kupile 10 škatel kondomov, tudi tiste, ki jih ne marate.

No, se opravičujem za tole nakladanje, ampak si zaradi svoje starosti  vzemam pravico vam težit.  :wink:

IPB Image IPB Image
odličen komentar - sem navdušena wink.gif
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#285 Michelle

Michelle

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2687 posts

Posted 03 August 2006 - 11:56 AM

Jaz pa sem malo še prejšnjo stran brala, pa me zanima, pred čim sploh punce mislijo(te), da se zaščitijo na ta način, da se fant pač pravi čas umakne? AIDS npr. se ne prenaša samo z izlivom temveč predvsem s trenjem penisa ob nožnico, tak da tisto umikanje za kako res pomembno stvar sploh nima nobenega učinka...
  • 0

#286 kika

kika

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 03 August 2006 - 12:03 PM

Joj punce, življenje je lahko takoooooo lepo, ali pa takooooo mizerno - in k temu lahko ogromno same pripomoremo!
  • 0

#287 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 03 August 2006 - 01:07 PM

Pocivala sem z Yarino 3mesce in sem zacela spet jemat.Zdaj krvavim ze drugi teden.Kaj naj?
  • 0

#288 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 03 August 2006 - 01:29 PM

QUOTE(luminelle)
Pocivala sem z Yarino 3mesce in sem zacela spet jemat.Zdaj krvavim ze drugi teden.Kaj naj?

Pokliči svojo ginekologino ... :!:
  • 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#289 kika

kika

čvekalo

• Člani
  • Pip
  • 199 posts

Posted 03 August 2006 - 02:16 PM

Takoj!

Aja, pa ne se ustrašit. Ponavadi je vmesna krvavitev prilagoditvena težava na vpliv hormonov. Pojavi se večkrat ob pričetku jemanja hormonov. Izzveni v glavnem najkasneje v 3 mesecih. Če ti bo zelo moteča, ti bo zdravnik-ca svetovala prekinitev jemanja, drugače pa ne.

Ampak vseeno pokliči in povej, če te tudi kaj boli, ali imaš kakšne druge težave zraven, kako obilna je menstruacija (bolj, manj kot ponavadi)...
  • 0

#290 luminelle

luminelle

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1429 posts

Posted 05 August 2006 - 11:56 AM

Naslednji teden lahko komaj grem:)Tnx.
  • 0

#291 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 05 August 2006 - 09:18 PM

QUOTE(Kalypso)
saj pa kondomi in tabletke niso edino kontracepcijsko sredstvo ;)

Ne, niso. Ampak če tako pogledaš niti ne ostane več nevem kaj alternativ. Tisto ki ti vstavijo notri, nevem kako je s tem, ma tega vsem niti nočejo dati, oz. je neka starostna meja menda. Potem je tukaj še kontracepcijski obliž, ki pa deluje na enakem principu kot tablete (hormoni) in ponavadi, če tabletk ne smeš, ne smeš niti tega. Tko da ubistvu ne ostane dosti smile.gif
  • 0

#292 DiLeMa

DiLeMa

undercover peroksidna crna luknja

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts
  • Interests:Zanimive Stvari

Posted 14 August 2006 - 12:15 PM

Meni je ful čudno, da dajejo kontracepcijske tabletke brez pregleda. Jaz sem bila zadnjič prvič pri moji novi ginekologinji in me je ful temeljito izprašala vse, potem je sledil pregled in šele na koncu pogovor o tabletkah in mojih željah. Mi je potem vse super razložila na dolgo in široko in sem se potem odločila za te samoplačniške tabletke Yarina.

Meni se zdi res neodgovorno dajat tabletke brez pregleda, sploh če gre za novega pacienta. Ampak vem, da se to dogaja, pri moji prijateljici je bilo isto. Pa tudi tista fora, da diagnoze postavljajo kar sestre brez pregleda in posveta, je naravnost absurdno.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#293 IsaDora

IsaDora

sramežljivec

• Člani
  • 15 posts
  • Interests:velik pa se mal :)

Posted 14 August 2006 - 04:12 PM

mam eno vprasanje povezano s temi tabletami....v glavnem koncala sm z jemanjem prvega zavitka tabletk. jemala sm vse po pravilih ampak od zadnje tabletke je minilo ze pet dni jst pa se vedno nisem dobila menstruacije. a je to kej povezano s tem da jemljem prvic in se telo se na tablete in navadilo ali je vzrok kje drugje?? nosecnost ne pride v postev ker kljub tabletkam s fantom uporabljava se kondom! hvala za odgovor. lp
  • 0
če ti nekdo napravi kaj slabega si zapiši to v pesku da bodo to lahko vetrovi izbrisali, ko pa te bo nekdo osrečil pa vklesni to v kamen, da tega nihče ne bo mogel izbrisati!

#294 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15175 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 14 August 2006 - 04:58 PM

Ej, tud men je pršla menstruacija šele po petih dneh tistga sedemdnevnega premora, pa to zdaj, ko jih jemljem že dobre pol leta. To ni nič čudnega. Nasplošno menstruacija ne pride takoj, prvi dan po zadnji tabletki(ali se motim? Men še ziher ni do zdej). Ti zdaj jemlješ tabletke naprej tko ko je treba, po sedemdnevni pavzi začneš z novo pakungo. Zdej, kk je pa s tem če se še v tem času(se pravi, dveh dneh) nebi pojavla, pa nimam pojma. Men se to še ni zgodilo, niti nevem kk bi jst reagirala. Poklicala ginekologinjo, alpa tuki fprašala, bojo punce že vedle ;)
  • 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#295 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 14 August 2006 - 05:20 PM

QUOTE(IsaDora)
mam eno vprasanje povezano s temi tabletami....v glavnem koncala sm z jemanjem prvega zavitka tabletk. jemala sm vse po pravilih ampak od zadnje tabletke je minilo ze pet dni jst pa se vedno nisem dobila menstruacije. a je to kej povezano s tem da jemljem prvic in se telo se na tablete in navadilo ali je vzrok kje drugje?? nosecnost ne pride v postev ker kljub tabletkam s fantom uporabljava se kondom! hvala za odgovor. lp

To se lahko zgodi in ni nič narobe. Jemlji tabletke tako kot je rečeno, torej čez dva dni (ko bo minilo 7 dni abstinence jemanja) začni z novim zavojčkom tablekt. Tudi če se menstruacija sploh ne pojavi, vseeno jemlji naprej, tako je rekla meni ginekologinja.
  • 0
Ljubezen ni odraz enega samega dogodka, enega samega pogleda ali dotika. Ljubezen se v človeka prikrade počasi in potiho ... in potem se enkrat enostavno zaveš, da imaš nekoga neskončno rad. Zaradi množice vseh njegovih dejanj, pogledov, besed, dotikov, čutenj ... ki ga delajo takšnega, kot je. Mogoče se tega zaveš medtem, ko misliš nanj in ga neskončno pogrešaš, ali pa ko ga pogledaš v oči in v njih najdeš vse, kar obožuješ.

#296 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 August 2006 - 06:20 PM

Če se ti pa ne pojavi še 2. mesec, potem pa nujno na pregled, da se izključi možnost nosečnosti.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

#297 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 14 August 2006 - 06:27 PM

Aja, tle bom še tole napisala, če bo katero kej zanimalo in bo potrebovala strokovno mnenje. Meni na koledarčku od Yarine piše, da imajo odprto linijo za pomoč in lahko pokličete vsak delovnik med 13. in 15. uro, odgovarja pa ginekologinja.

Telefonska številka je pa 051 30 20 60. wink.gif
  • 0

#298 DiLeMa

DiLeMa

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 24041 posts

Posted 14 August 2006 - 06:43 PM

QUOTE(sonchika)
Jaz sem začela z Yarino. Pa bomo videli, kaj bo.

Sem šla za nazaj brat in sem zasledila tole. Sonchika, ti bom zelo hvaležna, če mi poveš, kako si zadovoljna z njimi. Jaz sem jih tudi vzela, ker so tako pohvaljene, pa še drage niso ... danes bom prvo vzela in me res zanima tvoje mnenje.

QUOTE(lala)
Meni je zal da sem sla na yarino..logestke so najboljse!

Pa tle bi tudi imela pojasnilo prosim.
  • 0

#299 Rory

Rory

gobezdalo

• Člani
  • PipPip
  • 947 posts

Posted 14 August 2006 - 07:07 PM

Js jemljem Logest, že kaki 2 leti. Zadovoljna.
  • 0

#300 sonchika

sonchika

Lučka

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 18483 posts

Posted 14 August 2006 - 07:18 PM

QUOTE(DiLeMa)
QUOTE(sonchika)
Jaz sem začela z Yarino. Pa bomo videli, kaj bo.

Sem šla za nazaj brat in sem zasledila tole. Sonchika, ti bom zelo hvaležna, če mi poveš, kako si zadovoljna z njimi. Jaz sem jih tudi vzela, ker so tako pohvaljene, pa še drage niso ... danes bom prvo vzela in me res zanima tvoje mnenje.

Meni so kul. Celulita se mi zdi, da ni več (pri Logestu sem ga dobila po celih nogah - ne moreš verjeti - celih, ne samo na stegnih). Slabosti je tudi manj (čeprav zadnje dneve se mi nekaj pojavlja slabost... morda je to zato, ker jih jemljem že kakšno leto). Ne vem.
Sicer nimam nobenih slabih stranskih učinkov. Voda mi ne zastaja, počutje je boljše kot pri Logestu (sem bila stalno v depresiji). Fajn so.
  • 0
Z ljubeznijo je kakor s pečenko: čim starejši so zobje, tem mlajša mora biti jagnjetina.

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users