niso edino, so pa najbolj razširjeno, pa tabletke so pomoje še najbolj zanesljive...
Kontracepcijske tablete
Posted 02 August 2006 - 10:33 PM
niso edino, so pa najbolj razširjeno, pa tabletke so pomoje še najbolj zanesljive...
his lust for blood cannot be appeased
what fickle angels are we
our divided brothers we slay
his lust will erase all"
Posted 03 August 2006 - 09:30 AM
Posted 03 August 2006 - 10:58 AM
Niti ni nujno, da to dobiš. Kot sem zže napisala, jaz jemljem tabletke Femoden že ogrooomno let, pa nisem zaradi njih imela nobenih stranskih učinkov, kvečjemu lahko rečem, da so mi dobro naredile (menstruacija se mi je skrajšala na samo 2 dni in je povsem neboleča).
Potrebnoje samo dobit prave tablete (obstaja jih že toliko, da ni hudič, da vsaka dobi prave zase). Ker hormonske tablete vsebujejo 2 hormona (progestageni in estrogeni), je potrebno vedeti, da imajo manj stranskih učinkov tiste tabletke, ki teh hormonov vsbujejo minimalno količino, ki je še zadostna za kontracepcijsko delovanje. O tem se pogovorite s svojim ginekologom in pač vprašajte za tiste z minimalno količino hormonov, če se pač bojite za kg ali mozolje...
Druga vrsta hormonske zaščite vsebuje samo eno vrsto hormonov: progestagene. Sem spadajo hormonske injekcije (da se jih na vsake 3 mesece), hormonski vsadki (pod kožo se dajo kapsule, ki hormon sproščajo 5 let).Dobra stran: 3 mes. ali 5 let lahko pozabiš na kontrac. Slaba stran: če pride do stranskih učinkov, jih ne moreš odpraviti za ves ta čas.
Seveda kondomi in tabletke niso edino zaščitno sredstvo, kot so že napisala dekleta. Obstaja še obliž (hormoni), maternični vložek, diafragma, spermicidi.
Tako, sedaj pa izgovorov ni več. In to je šele začetek, to je bila samo zaščita pred nosečnostjo.
Nikar ne mislite, da so SPB nekje daleč od nas, če nimate stalnega partnerja je kondom OBVEZEN, OBVEZEN, OBVEZEN!
Kajti, za tiste, ki ste prepričane, da bi imele z otrokom v teh letih uničeno življenje, zagotavljam, da ni tako. Življenje bi imele uničeno, če bi pri teh letih dobile AIDS.
Ko sva s sedanjim fantom začela hodit (to je že 4 leta nazaj), sva se o vsem tem pogovorila že na začetku. Saj mogoče je težko začet tak pogovor, ampak potem se ti pa taaaaako oddahne, še posebej ko ugotoviš, da sta oba enakega mnenja!
Preden sva začela z odnosi, sva skupaj šla na testiranje (vedela sva, da je to samo formalnost in da je vse OK, kajti oba sva zelo odgovorni osebi). Ko sva čakala v čakalnici, so na stran poklicali mlado dekle, ki je čakala. Ko je prišla ven, sem se zgrozila. Ne morem vam opisat, kako je punca jokala in sestri ves čas med ihtenjem ponavljala, da ni res, da je nekaj pač narobe, da bo ponovila.... Ta slika in njen izraz na obrazu mi bosta ostala v spominu celo življenje. Kot bi nekomu rekli, da je na smrt obsojen. Ej, če bi ta prizor videle, sem prepričana, da bi šle direktno v lekarno in kupile 10 škatel kondomov, tudi tiste, ki jih ne marate.
No, se opravičujem za tole nakladanje, ampak si zaradi svoje starosti vzemam pravico vam težit.
Posted 03 August 2006 - 11:06 AM
Kajti, za tiste, ki ste prepričane, da bi imele z otrokom v teh letih uničeno življenje, zagotavljam, da ni tako. Življenje bi imele uničeno, če bi pri teh letih dobile AIDS.
Ko sva s sedanjim fantom začela hodit (to je že 4 leta nazaj), sva se o vsem tem pogovorila že na začetku. Saj mogoče je težko začet tak pogovor, ampak potem se ti pa taaaaako oddahne, še posebej ko ugotoviš, da sta oba enakega mnenja!
Preden sva začela z odnosi, sva skupaj šla na testiranje (vedela sva, da je to samo formalnost in da je vse OK, kajti oba sva zelo odgovorni osebi). Ko sva čakala v čakalnici, so na stran poklicali mlado dekle, ki je čakala. Ko je prišla ven, sem se zgrozila. Ne morem vam opisat, kako je punca jokala in sestri ves čas med ihtenjem ponavljala, da ni res, da je nekaj pač narobe, da bo ponovila.... Ta slika in njen izraz na obrazu mi bosta ostala v spominu celo življenje. Kot bi nekomu rekli, da je na smrt obsojen. Ej, če bi ta prizor videle, sem prepričana, da bi šle direktno v lekarno in kupile 10 škatel kondomov, tudi tiste, ki jih ne marate.
No, se opravičujem za tole nakladanje, ampak si zaradi svoje starosti vzemam pravico vam težit.
odličen komentar - sem navdušena
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 August 2006 - 11:56 AM
Posted 03 August 2006 - 12:03 PM
Posted 03 August 2006 - 01:07 PM
Posted 03 August 2006 - 01:29 PM
Pokliči svojo ginekologino ...
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 03 August 2006 - 02:16 PM
Aja, pa ne se ustrašit. Ponavadi je vmesna krvavitev prilagoditvena težava na vpliv hormonov. Pojavi se večkrat ob pričetku jemanja hormonov. Izzveni v glavnem najkasneje v 3 mesecih. Če ti bo zelo moteča, ti bo zdravnik-ca svetovala prekinitev jemanja, drugače pa ne.
Ampak vseeno pokliči in povej, če te tudi kaj boli, ali imaš kakšne druge težave zraven, kako obilna je menstruacija (bolj, manj kot ponavadi)...
Posted 05 August 2006 - 11:56 AM
Posted 05 August 2006 - 09:18 PM
Ne, niso. Ampak če tako pogledaš niti ne ostane več nevem kaj alternativ. Tisto ki ti vstavijo notri, nevem kako je s tem, ma tega vsem niti nočejo dati, oz. je neka starostna meja menda. Potem je tukaj še kontracepcijski obliž, ki pa deluje na enakem principu kot tablete (hormoni) in ponavadi, če tabletk ne smeš, ne smeš niti tega. Tko da ubistvu ne ostane dosti
Posted 14 August 2006 - 12:15 PM
Meni se zdi res neodgovorno dajat tabletke brez pregleda, sploh če gre za novega pacienta. Ampak vem, da se to dogaja, pri moji prijateljici je bilo isto. Pa tudi tista fora, da diagnoze postavljajo kar sestre brez pregleda in posveta, je naravnost absurdno.
Posted 14 August 2006 - 04:12 PM
Posted 14 August 2006 - 04:58 PM
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 14 August 2006 - 05:20 PM
To se lahko zgodi in ni nič narobe. Jemlji tabletke tako kot je rečeno, torej čez dva dni (ko bo minilo 7 dni abstinence jemanja) začni z novim zavojčkom tablekt. Tudi če se menstruacija sploh ne pojavi, vseeno jemlji naprej, tako je rekla meni ginekologinja.
Posted 14 August 2006 - 06:20 PM
Posted 14 August 2006 - 06:27 PM
Telefonska številka je pa 051 30 20 60.
Posted 14 August 2006 - 06:43 PM
Sem šla za nazaj brat in sem zasledila tole. Sonchika, ti bom zelo hvaležna, če mi poveš, kako si zadovoljna z njimi. Jaz sem jih tudi vzela, ker so tako pohvaljene, pa še drage niso ... danes bom prvo vzela in me res zanima tvoje mnenje.
Pa tle bi tudi imela pojasnilo prosim.
Posted 14 August 2006 - 07:07 PM
Posted 14 August 2006 - 07:18 PM
Sem šla za nazaj brat in sem zasledila tole. Sonchika, ti bom zelo hvaležna, če mi poveš, kako si zadovoljna z njimi. Jaz sem jih tudi vzela, ker so tako pohvaljene, pa še drage niso ... danes bom prvo vzela in me res zanima tvoje mnenje.
Meni so kul. Celulita se mi zdi, da ni več (pri Logestu sem ga dobila po celih nogah - ne moreš verjeti - celih, ne samo na stegnih). Slabosti je tudi manj (čeprav zadnje dneve se mi nekaj pojavlja slabost... morda je to zato, ker jih jemljem že kakšno leto). Ne vem.
Sicer nimam nobenih slabih stranskih učinkov. Voda mi ne zastaja, počutje je boljše kot pri Logestu (sem bila stalno v depresiji). Fajn so.
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users