QUOTE(Jinni)
js raj riskiram mozolje pa celulit pa 5 kil k otroka (al pa splav)...
Niti ni nujno, da to dobiš. Kot sem zže napisala, jaz jemljem tabletke Femoden že ogrooomno let, pa nisem zaradi njih imela nobenih stranskih učinkov, kvečjemu lahko rečem, da so mi dobro naredile (menstruacija se mi je skrajšala na samo 2 dni in je povsem neboleča).
Potrebnoje samo dobit prave tablete (obstaja jih že toliko, da ni hudič, da vsaka dobi prave zase). Ker hormonske tablete vsebujejo 2 hormona (progestageni in estrogeni), je potrebno vedeti, da imajo manj stranskih učinkov tiste tabletke, ki teh hormonov vsbujejo minimalno količino, ki je še zadostna za kontracepcijsko delovanje. O tem se pogovorite s svojim ginekologom in pač vprašajte za tiste z minimalno količino hormonov, če se pač bojite za kg ali mozolje...
Druga vrsta hormonske zaščite vsebuje samo eno vrsto hormonov: progestagene. Sem spadajo hormonske injekcije (da se jih na vsake 3 mesece), hormonski vsadki (pod kožo se dajo kapsule, ki hormon sproščajo 5 let).Dobra stran: 3 mes. ali 5 let lahko pozabiš na kontrac. Slaba stran: če pride do stranskih učinkov, jih ne moreš odpraviti za ves ta čas.
Seveda kondomi in tabletke niso edino zaščitno sredstvo, kot so že napisala dekleta. Obstaja še obliž (hormoni), maternični vložek, diafragma, spermicidi.
Tako, sedaj pa izgovorov ni več. In to je šele začetek, to je bila samo zaščita pred nosečnostjo.
Nikar ne mislite, da so SPB nekje daleč od nas, če nimate stalnega partnerja je kondom OBVEZEN, OBVEZEN, OBVEZEN!
Kajti, za tiste, ki ste prepričane, da bi imele z otrokom v teh letih uničeno življenje, zagotavljam, da ni tako. Življenje bi imele uničeno, če bi pri teh letih dobile AIDS.
Ko sva s sedanjim fantom začela hodit (to je že 4 leta nazaj), sva se o vsem tem pogovorila že na začetku. Saj mogoče je težko začet tak pogovor, ampak potem se ti pa taaaaako oddahne, še posebej ko ugotoviš, da sta oba enakega mnenja!
Preden sva začela z odnosi, sva skupaj šla na testiranje (vedela sva, da je to samo formalnost in da je vse OK, kajti oba sva zelo odgovorni osebi). Ko sva čakala v čakalnici, so na stran poklicali mlado dekle, ki je čakala. Ko je prišla ven, sem se zgrozila. Ne morem vam opisat, kako je punca jokala in sestri ves čas med ihtenjem ponavljala, da ni res, da je nekaj pač narobe, da bo ponovila.... Ta slika in njen izraz na obrazu mi bosta ostala v spominu celo življenje. Kot bi nekomu rekli, da je na smrt obsojen. Ej, če bi ta prizor videle, sem prepričana, da bi šle direktno v lekarno in kupile 10 škatel kondomov, tudi tiste, ki jih ne marate.
No, se opravičujem za tole nakladanje, ampak si zaradi svoje starosti vzemam pravico vam težit.