Jump to content

Photo

stanovanja za študente

• Please log in to reply
392 replies to this topic

#281 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 08 August 2012 - 07:41 PM

Dom lahko tudi sprejmeš in notri koga vseliš na črno, včasih so to kr dost prakticirali. Zakaj pa ne bi šla v dom?
  • 0

#282 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 August 2012 - 07:42 PM

Najbrž ker ne bo mogla bit sama v sobi, pa si to želi.
No, saj načeloma si lahko, samo je težko dobit.
  • 0
Viens, reste ici!

#283 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 08 August 2012 - 07:46 PM

Keeeeer so ful glasni in so stalno žurke in vso to pijančevanje in dretje in čudni cimri (od vseh, ki so v domu, nisem slišala ene pozitivne stvari, razen tega, da je pač poceni, jaz sem v 1. letniku gimnazije 2 noči bila v domu v Šiški zraven frizerke in so bili sami čudaki, ob 2h zjutraj je nek tip hodil gor in dol po hodniku in držal laptop na rami in ful naglas poslušal neko cerkveno petje, jaz sem umrla od strahu, ko je skušal odpreti vrata, haha, zdaj se temu sicer smejem, ampak takrat ni bilo smešno :D), pa kopalnica in wc, to mi je ful velik problem. :oops: In ja, enoposteljna soba, ofkors.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#284 Izgubljena

Izgubljena

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2544 posts

Posted 08 August 2012 - 07:55 PM

V dvojko ne moreš priti s prve. Ker je tihi dom, moraš dati zanj prošnjo in si na čakalni listi.
  • 0
Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. Bistvo je očem nevidno.

#285 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 08 August 2012 - 07:56 PM

To pomeni, da moram najprej priti v navaden dom, šele pol lahko zaprosim za tihi?
  • 0
Pablo Picasso

#286 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 08 August 2012 - 08:00 PM

To se še vedno prakticira (vselitev na črno), verjetno ne več tako pogosto kot včasih, se pa :D

Izgubljena, mene so ob podpisu pogodbe dali takoj v tihi dom, sicer 6ko, ne 2ko.
Bilo je pa tako, da so me najprej vprašali, če imam kakšno posebno željo, v kateri dom bi rada. Jaz sem bla itak zmedena in nisem imela pojma, kateri dom je kateri
in sem rekla, da je vseeno. Potem je pa rekla, vas bomo dal v 6ko, to je tihi dom, in če se strinjam s tem.

Moja izkušnja z domom - celo leto sem bila sama v sobi, cimre ni bilo NIKOLI,
enkrat samkrat je prišla in sva se predstavili, to je bilo to, haha, sem imela neverjetno srečo :D
Iz tega razloga se tudi nisem preseljevala v drugi dom, čeprav je ta moj ful socialen in v 6. štuku sem stanovala, pa niti dvigala nima.
Letos se sigurno preselim v dvojko, ko bo možnost, ker verjetno ne bo več take sreče s cimro.

Iz prve roke pa povem, da ni tako slabo, kot opisuje Coco, če greš torej v tihi dom (dvojka, šestka, pa še eden v Rožni) glede žurk ni treba skrbet, ker so prepovedane.
Se da tudi v domu najt mir za učenje. Bolj so problem kakšne Majske igre pa take stvari, ker okna ne zadušijo popolnoma hrupa.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#287 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 08 August 2012 - 08:03 PM

Ja, evo, ti si imela srečo, da cimre ni bilo nikoli, jaz sigurno ne bi imela te sreče. :down:
A to si v sobi al apartmaju?
  • 0
Pablo Picasso

#288 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 08 August 2012 - 08:04 PM

haha, jaz tudi svoje prve cimre v domu sploh nisem poznala, ker je nikoli ni bilo tam, izselila se je pa enkrat na hitro čez vikend in sem ostala brez cimre.
Potem sva z naj frendico, ki je bila takrat v drugem domu, uredili preselitev k meni in ostali skupaj do konca. blok B za Bežigradom, 6 štuk, čisto zadnja soba in v glavnem je bil vedno mir...
  • 0

#289 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 08 August 2012 - 08:15 PM

Res je, noro srečo sem imela. Ful mi je neumno sicer, da cimre nikoli ni bilo, pa je vseeno plačevala bivanje, ko bi komot imela koga na črno notri.
Se pa ne pritožujem :D

Torej, jaz sem do zdaj bivala v 6ki, ki je tihi dom, sem pa v 2posteljni sobi.
Na štuk je nekje 14 sob, za vse v štuku pa je skupna kuhinja, 3 wcji in taka velika kopalnica z 8 umivalniki in 3 tuši. Res ne priporočam, sem pa potrpela, ker sem bila pač sama v sobi.

Od tihih domov v Rožni je najboljša 2ka: je prenovljen, notri so apartmaji: dve 2posteljni sobi, kopalnica, kuhinja z jedilnico.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#290 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 August 2012 - 08:22 PM

Dodajmo še da je vse skupaj tako majhno, da se komaj premikaš. :D
  • 0
Viens, reste ici!

#291 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 08 August 2012 - 08:25 PM

Meni ni prav nič manjkalo, verjeli ali ne, bila sem pa v dvoposteljni sobi v apartmaju (2 sobi, kuhinja in kopalnica).
Se mi zdi, da danes (ali pa samo nekatere tukaj) študenti precej drugače gledajo na to...včasih smo si vsi želeli prit v dom, redkokdo je bil na svojo željo privat...
  • 0

#292 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 08 August 2012 - 08:30 PM

Zakaj pa ne bi bila na bolj udobnem, če sem lahko?
Jaz ne bi mogla bit v domu, ker rabim svoj prostor in tisti apartmaji so res minimalni. Ne vem kako je v samskih sobah, ampak je potem najemnina najbrž zelo podobna moji zdajšnji, pa imam zelo veliko sobo.
  • 0
Viens, reste ici!

#293 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17602 posts

Posted 08 August 2012 - 09:47 PM

Apartmaji se meni spet niso zdeli tako zelo majhni. Za skupno nekaj manj kot 100 eur mesečno pa logično, da ti apartmaji ne bodo takšni kot privat za 200 eur.
Se strinjam, da kdor ima možnost, naj gre privat.
Sem želela tudi jaz, ampak si sama tega ne bi mogla privoščit, starši so pa rekli, da mi plačajo samo dom. Pa mi ni nič hudega zdaj.
  • 0

Bill Bullard

#294 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 09 August 2012 - 12:07 AM

Keeeeer so ful glasni in so stalno žurke in vso to pijančevanje in dretje in čudni cimri

Vse to sploh ni nujno res. Lahko dobiš res fajn in razumevajoče cimre in imaš prelepo izkušnjo.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#295 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts

Posted 09 August 2012 - 12:42 AM

Jaz sem se fulkrat vračala skozi Rožno ob pol enih zjutraj in je bil vedno kažin, letos pa je 3/4 kolegov, ki so bivali v stanovanjih, šlo v dom, ker so, citiram, ugotovili, da je življenje v stanovanju preveč pasivno in hočejo žurat.
  • 0
Pablo Picasso

#296 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 August 2012 - 06:40 AM

Očitno si že odločena, da ne greš v dom, tako da ne niti dajati vloge.

Ko sem bila jaz študentka, sploh ni bilo vprašanja ali dom ali ne, ker je bilo samo to finančno izvedljivo.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#297 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 09 August 2012 - 06:44 AM

tako, ja, neki takega sem v bistvu hotela tudi jaz povedat...
  • 0

#298 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 August 2012 - 06:45 AM

Jaz se te razumela. Pa ti si bila B, jaz pa blok D 6 štuk. :)
  • 0

#299 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32298 posts

Posted 09 August 2012 - 06:47 AM

Aja, v D si bla? veš, da sta bili punci v sosednji sobi našega apartmaja iz NG... :wink1:
  • 0

#300 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 09 August 2012 - 06:49 AM

:) Je bilo precej Primorcev tam, ja, Štajercev ... Ja, D, ampak takoj prva soba, na začetku hodnika.
  • 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users