Jump to content

Photo

vprašanja (zanima me, ...)

• Please log in to reply
36069 replies to this topic

#29861 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26235 posts

Posted 28 March 2014 - 12:27 PM

Rešitev zate:

never.jpg?w=490

• 0

#29862 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 28 March 2014 - 12:27 PM

Ta moja prijateljica je bila na istem. Je kar nekaj časa odlašala, potem je bila pa po radiu neka oddaja in je govoril zdravnik, da se ne sme odlašat s testiranjem, ker se lahko stanje samo še poslabšuje ob alergenih in lahko pristaneš na hujših zdravilih. Ona je pol prosila/zahtevala testiranje pri osebnem zdravniku in so ugotovili.

• 0

#29863 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24905 posts

Posted 28 March 2014 - 12:29 PM

Kaj mi je zdaj tega treba pri teh letih? :D

moj je dobil alergijo pri 25ih ... v zadnjih letih se mu je tako poslabšalo, da je spomladi na "asmatični pumpici" ker včasih težko diha (pa sigurno ni asmatik). Blazno mu udari tudi na oči (ima po par tednov čisto rdeče), kiha, smrka, grlo ga srbi ...

alergičen je pa na brezo in zgodnje spomladansko cvetenje.

Jutri bom šla verjetno sama z mulci v Arburetum, ker zanj je to skoraj samomor.

Upam, da si dobila kakšno milejšo verzijo ;)

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#29864 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 28 March 2014 - 12:30 PM

Bom šla do zdravnice, če bo hujše. A ta test za alergije je zastonj pri zdravnici? Good to know.  :thanks:

Je pa res pizdarija, sorry, imam stalno solzne oči, nos me srbi, in čiham. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#29865 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 28 March 2014 - 12:32 PM

Ja, dobiš napotnico. Pa ona sploh ni tako dolgo čakala. "Dolgo" je relativen pojem ja, ampak eno leto nazaj je ni na rit vrglo od čakanja.

• 0

#29866 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 March 2014 - 12:54 PM

Bom uredila naslednji teden. :) Še enkrat full hvala, zelo ste mi pomagale. Sedaj pa kot en đanki na cold turkeyu čakam, da mi fant prinese robo. :D

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#29867 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27649 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 28 March 2014 - 01:24 PM

Ko ze tece beseda o testiranjih, a za hrano/zivila se tudi da dobiti na napotnico?
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#29868 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12259 posts

Posted 28 March 2014 - 01:26 PM

To pa ne vem. Alergolog, h kateremu je ona šla, jo je našpikal samo na pelod, rastlinske zadeve in dlako...

• 0

#29869 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 28 March 2014 - 01:56 PM

Ko ze tece beseda o testiranjih, a za hrano/zivila se tudi da dobiti na napotnico?

Hej, coco, se da, jz sm jo dobila 20 dni nazaj, tja, kamor sem sem se hotla naročit je čakalna doba ene 6 mesecev (Vila Urbana).

• 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#29870 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 28 March 2014 - 03:11 PM

Jaz sem za Bled dobila napotnico, ja.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#29871 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5216 posts

Posted 28 March 2014 - 06:47 PM

Ne se preveč veselit, meni na roki ni na noben alergen reagiralo, pa imam iste težave. Je samo rekla zdravnica, da sem zgleda ena tistih srečnic, ki ji na roki pač ne reagira, kljub alergiji (sem bila tudi na ORLju in vseh živih preiskavah ...).

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#29872 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 March 2014 - 09:09 PM

:/ ^^ Boga. Jaz sem vzela Claritin, nisem imela izbire, bom poiskala nadomestek, saj vsebuje laktozo.  :cry1: Stanje je bilo res nevzdržno, sedaj je pa malo boljše. Ni pa še popolnoma OK.

• 0

#29873 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 87258 posts

Posted 28 March 2014 - 09:16 PM

Jaz jemljem Aerius in mi pomaga. Je pa na recept.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#29874 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17427 posts

Posted 28 March 2014 - 09:18 PM

Probi s telfastom (ampak je na recept). Lahk probaš tud homeopatske. Jaz zdaj naslednjič ko bodo fleki (upam daj ih sploh ne bo nikoli več? Optimist...) mam homeopatske - ene nadomeščajo antihistaminik, druge pa kortikosteroid.

Drugače pa welcome to the club.

Pri meni stanje ni tako hudo (upam da se ne bo poslabšalo?), se pa začne veselje s požiranjem "govna" dol -ves čas občutek da ti nekaj teče po grlu in pa zabasan nos, ko začnejo cveteti trave. Jaz mam na trave namreč, pa na pršico tud, sam to vidim da se je izboljšalo, močno.

Kakšno olajšanje je vse skup takrat, ko gre dež...Majkaaaaaa...So mi delal lani teste, pa je blo to pozitivno....Hrana pa hb nobena!

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#29875 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 28 March 2014 - 09:20 PM

Mater, vidim, da imamo kar vse po vrsti podobne probleme. :o Hvala za nasvete, namige, nameravam v kratkem do zdravnice, in prositi za recept in testiranje. Bomo videli, kaj bo rekla.

Vidim, da je Telfast brez laktoze, Aerius jo pa ima. 

• 0

#29876 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17427 posts

Posted 28 March 2014 - 09:28 PM

Žal so alergije pereč problem današnjega časa, moraš imeti že srečo da ima otroka brez alergij. Od sodelavcev jih ima ful težave, eden je pa res bogi mali, saj lahko bo to prerastel, sam res ne sme jest nič no. Ima na gluten, laktozo, jagode, določene vrste mesa, skratka ni da ni, malemu se spusti dermatitis po celem telesu, ko je bil star pol leta so ugotovili, in sej e tako praskal po glavi ko ga je srbelo, da so mu tam vsi lasje izpadli :(

moj fotr ni bil alergičen na nič do 40 leta, potem pa kaboom na mačka, cvetenje trav...Samo on ma Medrol in je zdaj tko kot da splho ne bi imel alergij.

Doma smo skoz mel mačko, vse ok prvih šest let, potem sestra na mačko - samo oma ima pa kar hudo obliko, njo začne dušit, kiha, oči rdeče, pri meni ne zdrži dlje kot uro...Boljše je poleti, ko se zrači, ponavadi pa poskrbim vsaj da posesam ko pride. Smao to en kc pomaga, ker vsake dlačice ne morš posesat in so v stanovanju še pol leta po tem ko živali sploh nimaš več...Ko rodim bo Minnie postala zunanje/notranja, upam da bo potlej lažje za vse vpletene.

Edino mami (tok tok) nima znanih alergij, čeprav tudi jamra ob cvetenju...

Skratka, pri alergijah je tko, danes nimaš nič, jutri si pa alergičen na vse živo. For the rest of your life, ponavadi.

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

• Guests

Posted 29 March 2014 - 12:03 PM

Punce... kaj bi ve storile v telem primeru? Vceraj sem sla s Hugotom mimo ene hise in sem videla, da imajo psa mladicka privezanega v skednju na (ne pretiravam) 30 cm dolzine. Pes ni niti do vode in hrane mogel pridet. Vidi se, da ni bil tam "zacasno"... npr. ni cakal, da ga peljejo na sprehod ali kaj podobnega. Je imel lezisce tam... plus da je bilo posrano okoli njega. Kar nekaj drekcev je bilo. Torej sklepam, da je pes tam privezan vecino casa... ce ne kar nonstop. Itak je lajal... tko milo. Namen imam nekaj storit glede tega. Danes bom sla spet mimo in ce je kuza se tam, bom ukrepala. Ne vem pa... ali se poskusam soocit z lastnikom ali naj kar na VURS klicem. Kaj bi ve storile na mojem mestu?
  • 0

#29878 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 29 March 2014 - 12:06 PM

Animal Angels dej prej, pred VURS-om, vsaj jaz bi. Z lastnikom verjetno sploh ne bi..

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

• Guests

Posted 29 March 2014 - 12:14 PM

Ok... bom poiskala stevilko. Ker res pojma nimam, kdo tocno je pristojen za take primere. Policija vem da ni :S
  • 0

#29880 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26114 posts

Posted 29 March 2014 - 01:26 PM

Vprasaj drustvo Lajka, ti bodo verjetno znali povedat pravi postopek. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

11 user(s) are reading this topic

0 members, 11 guests, 0 anonymous users