Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#2961 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17202 posts

Posted 26 October 2020 - 09:31 AM

Barbarina ne, forum je pac moj filter za pizdenje :) pa tudi ce deluje negativno se ne pomeni, da sem jaz v osnovi pesimisticno negativna oseba :lol:
Pri temi korona virus in vlada pa res ne vije pozitiva iz mene...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2962 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86719 posts

Posted 26 October 2020 - 09:33 AM

Saj ne mislim ravno tega odloka, ampak se cel kup drugih, sprejetih v zadnjih 7+ mesecih. Pa dalec od tega, da so bili vsi tako banalni kot za nosenje mask v hosti. Spomladi npr. je bila cela stala, ko se nikakor niso mogli zjasniti, kako bo z sp-ji. Vsak dan nove, nasprotujoce si informacije. Zatiskanju oci pred tem niti ne bi rekla pozitivna naravnanost, ampak nekriticnost, ki se mi v takih casih zdi celo skodljiva, ker nismo lutke, ampak ljudje. Glede na to, da se v LJ ze pol leta odvijajo protesti, si ocitno tudi razlicno interpretiramo, na kaj imamo vpliv oz. kaj ni odvisno od nas.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2963 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17507 posts

Posted 26 October 2020 - 09:40 AM

V UK imajo podobne zelo problematicne ukrepe. Vsaj kar se gospodarstva tice. Celo ljudem svetujejo naj se preusmerijo v bolj koristne poklice :o
V Lj. ni vec protestov. No, ta petek je prislo 5 ljudi za par minut, da so nekaj nabili na vrata.
Ta besedna zveza nova realnost mi gre pa na zivce, ker bogpomagaj to pa menda ni. Upajmo :) Nisem si mislila, da bom kdaj to rekla, ampak pogresam gostilne :lol:
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2964 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86719 posts

Posted 26 October 2020 - 09:44 AM

Prejsnji petek jih prvic ni bilo, verjetno zaradi novih ukrepov, ki se jih je med protestom nemogoce drzat.
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2965 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17507 posts

Posted 26 October 2020 - 09:53 AM

Ja, saj najbrz imajo tudi to v mislih pri ukrepih.
No, jaz sem zdajle srecala vsaj 3 brez maske, sli smo pa na 50cm razdalje. Meni to ni ok. Kaj ce zakreha. Vsaj tolk bi lahko bili ljudje, da pazijo v centru mesta.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2966 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19456 posts

Posted 26 October 2020 - 10:07 AM

Zatiskanju oci pred tem niti ne bi rekla pozitivna naravnanost, ampak nekriticnost, ki se mi v takih casih zdi celo skodljiva, ker nismo lutke, ampak ljudje.

Da ne bo pomote, jaz se ne strinjam z vsemi vladnimi ukrepi in kadrovanjem, trenutna situacija tudi za nas ni rožnata niti malo, samo s tem, ker jaz ne izražam javno svojega mnenja glede tega in ne hodim na proteste, mislim, da ne škodim nikomur. Na volitve grem vedno.
Kar se meni zdi škodljivo v teh časih, so družbena omrežja in influencerji.
  • 0

#2967 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26185 posts

Posted 26 October 2020 - 10:11 AM

Kar se meni zdi škodljivo v teh časih, so družbena omrežja in influencerji.

Zadela v piko! 

• 0

#2968 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 26 October 2020 - 10:35 AM

Jaz načeloma nisem negativist, moram pa priznati, da zadnje čase težko ostajam optimistična. Ne veš več, kdaj in kje te bo še kaj zadelo, psihično se sesedam in to me skrbi.
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2969 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27585 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 26 October 2020 - 10:39 AM

Saj ne mislim ravno tega odloka, ampak se cel kup drugih, sprejetih v zadnjih 7+ mesecih. Pa dalec od tega, da so bili vsi tako banalni kot za nosenje mask v hosti. Spomladi npr. je bila cela stala, ko se nikakor niso mogli zjasniti, kako bo z sp-ji. Vsak dan nove, nasprotujoce si informacije. Zatiskanju oci pred tem niti ne bi rekla pozitivna naravnanost, ampak nekriticnost, ki se mi v takih casih zdi celo skodljiva, ker nismo lutke, ampak ljudje. Glede na to, da se v LJ ze pol leta odvijajo protesti, si ocitno tudi razlicno interpretiramo, na kaj imamo vpliv oz. kaj ni odvisno od nas.

A M E N.
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2970 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32695 posts

Posted 26 October 2020 - 10:45 AM

Jp.

Meni je res grozno, kao nas omejujejo... pa imamo v službi že od marca omogočeno delo od doma, v pisarnah obvezne maske, kontrole, merjenje temperature, poseben režim v jedilnici, odklopili so nam avtomate za kavo, ne smemo se združevati, vse je preko skypa… pač NAVELIČAŠ se tega, zame to nikakor ni nova realnost, ki jo bom kar sprejela, no way. In ker je stanje vedno slabše,  upravičeno dvomiš, da sploh koristijo ti ukrepi??? Spomladi mi ni bilo hudega, res ne, vsi smo bili doma, otroka ni bilo treba šolati, zdaj imava pa oba polno dela, ni šans da bo naša firma zdej poslala ljudi domov na čakanje, torej bom jaz delala od doma in šolala tamalo??? In za piko na i še to omejevanje gibanja... pa saj se še učinek prejšnjih ukrepov ni pokazal (kako 10-14 dni), pa že servirajo nove?! ma zaletijo naj se nekam res...

• 0

#2971 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17202 posts

Posted 26 October 2020 - 10:52 AM

Se strinjam z Jino in z M.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2972 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 26 October 2020 - 10:53 AM

Pa še par dni nazaj je rekel Kacin, da je nehumano zapirat ljudi v občine, evo, pa smo tam.
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2973 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4309 posts

Posted 26 October 2020 - 11:17 AM

Te omejitve po občinah so zdaj uletele zgolj zato, ker so prazniki. Sem prepričana, da želijo preprečit, da bi se ljudje ob 1. novembru srečevali ne samo na grobovih, ampak tudi privat. Pri nas je bila tradicija, da se širša družina (cca 40 ljudi) zbere tako za veliko noč kot prvi november. Letos je oz. bo oboje odpadlo.

• 0

#2974 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32695 posts

Posted 26 October 2020 - 11:20 AM

Jaz imam otroka na počitnicah v drugi občini. Plan je bil, da ostane do srede in pomoje ne bomo nič spreminjali...
  • 0

#2975 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 26 October 2020 - 11:52 AM

Saj stari starši iz druge občine lahko pazijo na vnuke brez varstva, edino obratno bi moralo biti (da so stari starši v občini vnuka). : )
  • 0

#2976 -supergirl-

-supergirl-

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5841 posts

Posted 26 October 2020 - 11:54 AM

Jaz načeloma nisem negativist, moram pa priznati, da zadnje čase težko ostajam optimistična. Ne veš več, kdaj in kje te bo še kaj zadelo, psihično se sesedam in to me skrbi.

Tole je pa tako, kot se jaz pocutim...
  • 0

#2977 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17507 posts

Posted 26 October 2020 - 11:58 AM

Pa ce so ukrepi samo na papirju, M. Pa kaj, ce vas v sluzbi drzijo na kratko, ce se popoldne druzis vsepovprek. Pa ne obsojam. Nas je tudi vceraj bilo 12 na obisku pa I. tudi nimam v osami, se dobivamo s kolegicami na privat brez mask.
Imajo pac stevilke, ki meni sploh niso presenetljive. Tako kot ne bi bila presenecena, ce bi ga kje dobila.
Jaz bi rekla, da se ukrepov res drzi manj kot pol ljudi. Pol pa pac pridejo s temi obcinami. Danes grem se gladko ven iz nase.
  • 0

Tumblr

#2978 _Planet_

_Planet_

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 26 October 2020 - 11:58 AM

SG :(
  • 0

#2979 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32695 posts

Posted 26 October 2020 - 12:17 PM

Sej danes greš komot še, Podgana.
  • 0

#2980 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32695 posts

Posted 26 October 2020 - 12:18 PM

Saj stari starši iz druge občine lahko pazijo na vnuke brez varstva, edino obratno bi moralo biti (da so stari starši v občini vnuka). : )

Kako to misliš, a je to kje navedeno kot izjema?
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users