A res? Hvala. A tudi Lekadol? (pač ni nič močnega)
vprašanja (zanima me, ...)
Posted 14 February 2014 - 08:28 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 14 February 2014 - 10:31 PM
@Kinky: kolker js vem, sprejemajo vsa zdravila s potečenim rokom.
če si daš navadnega polža z hiško na roko, te lahk ugrizne? imajo polži zobe? (to je mene dans en mali vprašal, pa zdaj še mene zanima)
Posted 15 February 2014 - 07:19 AM
Zanimivo vprasanje. Sem sla na wikipedijo pogledat.
Polži se hranijo na različne načine, saj so nekatere vrste plenilci, nekatere vrste obgrizujejo rastlinje, nekatere vrste precejajo organske delce iz vode, nekatere vrste pa so zajedavci[1].
Prebavni sistem se začne v ustih v katerih se nahaja strgača (radula), ki jo imajo tudi drugi mehkužci. Pri polžih je strgača zelo raznolika in različno oblikovana, glede na to s čim se prehranjujejo.
- Na strgači je lahko več tisoč različno oblikovanih zobcev, ki kot pila strgajo drobne delce hrane (alge, lišaje, glive, rastline, odmrlo organsko snov).
- Pri skupini polžev Toxoglossa je strgača preoblikovana v suličasto želo (stilet), ki je povezano s strupno žlezo. Roparski polži zabodejo stilet v žrtev in jo ubijejo.
- Nekatere vrste polžev, ki se prehranjujejo z drugimi mehkužci, s strgačo vrtajo v hišice žrtev.
![]()
![]()
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 18 February 2014 - 06:26 PM
A res? Hvala. A tudi Lekadol? (pač ni nič močnega)
Ja, v lekarno lahko neseš. Sprejemajo pa samo tablete in kapsule. Torej ne raznih mazil, kapljic, sirupov ipd.
Tablete sem jaz že večkrat nesla. Škoda pa, da ne vzamejo tudi ostalih stvari ali pa da ne obstajajo kakšni smetnjaki za take vrste odpadkov, pa tudi za ostale nevarne odpadke, tako kot so skoraj povsod npr. smetnjaki za baterije.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 18 February 2014 - 07:36 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 18 February 2014 - 07:45 PM
Tudi marsikatera lekarna to vrže v navadne smeti, ker se jim ne da s tem ukvarjat... (od prijateljice mama ima lekarno, zato vem).
Posted 18 February 2014 - 07:47 PM
Spet doma. Grem iskat kakšno jabolko in pomarančo.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 18 February 2014 - 09:08 PM
Kakšen b'k sem. Kiksnil sem temo. Mea culpa, mea maxima culpa.
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 22 February 2014 - 09:36 PM
Ali v naših knjižnicah obstajajo audio knjige? Lahko tudi v angleščini.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 23 February 2014 - 09:00 AM
Idi pogledati v COBISS: izberi avtorja in tip gradiva, če pa hočeš limitirati poizvedbo glede na jezik, uporabi predpono la=eng, slv ...
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 23 February 2014 - 03:35 PM
Kje se najceneje dobi obroč za lase, čisto navaden?
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 23 February 2014 - 03:36 PM
Muller?
After all this time?
Always.
Posted 23 February 2014 - 04:10 PM
Tudi DM, pa potem razni diskonti - KIK, TEDI...
ॐ Be a voice, not an echo. ॐ
Posted 23 February 2014 - 04:58 PM
Jaz to kupim v DM, stane cca 3 €, rabim pa za umivanje obraza, da si spravim vse laze nazaj...
Posted 23 February 2014 - 09:05 PM
A to so crab sticks? Palcke iz kozic/rakcev?
Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.
Posted 23 February 2014 - 09:08 PM
Rakove palčke.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 February 2014 - 09:11 PM
Crab sticks ja.
A kr tako preprosto, rakove palčke?
Hvala.
[Napoleon]
Posted 23 February 2014 - 09:16 PM
Tako piše na mojih, ja.
Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.
Posted 23 February 2014 - 09:28 PM
Meni je to noro dobro!
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users