Jump to content

Photo

Recepti - SLADICE

• Please log in to reply
3550 replies to this topic

#2941 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 22 December 2013 - 12:43 AM

Tako, ja, peki papir das na dno tortnega oboda. Stranice pekaca lahko namazes z maslom, ni pa nujno.

V skutni nadev das limono & limonino lupinico po obcutku, sprobaj maso, preden dodas jajca in ce ti bo premalo sladko, dodaj. Ampak je biskvitna podlaga kar sladka, zato ni potrebe po tem, da je krema tudi. Pa poskusi za 'prilogo' naredit malo dusenih na tanke listice narezanih jabolk s cimetom - bozansko!

Hvala. :) A ti torej v nadev sploh nič sladkorja ne dodaš?

Tole kakijevo kremo moram tudi sprobat. Sem že razmišljala, da moram najti kak recept. Sem enkrat v restavraciji Argentino jedla neko kakijevo kremo, ampak se mi zdi, kot da so bili neki piškoti vmes in je bilo ful dobro.

Kje pa se dobi kokosova smetana? Sicer pa najbrž lahko tudi navadno uporabiš?

• 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2942 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85948 posts

Posted 22 December 2013 - 12:46 AM

Lahko, jaz sem parkrat rastlinsko (sem velikokrat naredila to kremo, ker mi je res odlična, sploh zraven domačih piškotov, temne čokolade ali obojega :D), drugače imajo pa kokosovo v DM-u, Alnatura. 

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2943 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25908 posts

Posted 22 December 2013 - 10:24 PM

Jp, Soyatoo:

20120614-taste-test-cream-strawberries.j

V Mercatorju imajo tole:

2605658244_d451bfa160.jpg

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2944 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 23 December 2013 - 09:11 AM

Priporočam Cocos Whip, ki je na sliki (dobi se Leclerc, boljše založeni Mercator), ker je res najboljša rastlinska smetana. :) Ta Soja-Saane mi je pa tako/tako, nekaj srednjega. 

• 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2945 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 27 December 2013 - 11:13 AM

Fantu bi za rojstni dan naredila torto. Do zdaj sem od tort delala samo cheesecake in bi zdaj poskusila z eno bolj klasično z biskvitom, po možnosti, da ima eno plast biskvita tudi vmes, ne samo spodaj. Mi namreč ni všeč, če je ogromno kreme in skoraj nič biskvita. A mi lahko priporočite kakšno torto za začetnike, da torej ni preveč zahtevna in da nima milijon različnih sestavin. Za alternativo pa imam Gogino alpsko torto, ki me itak že nekaj časa mika.

• 0

#2946 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32315 posts

Posted 27 December 2013 - 11:14 AM

Nutellina :wink1:?

• 0

#2947 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 27 December 2013 - 11:46 AM

Hmm, raje ne bi česa tako hardcore čokoladnega. Zdaj sem se zagledala v Afrodizično torto na Kulinariki. Deluje super in je zelo pohvaljena, ampak postopek zveni komplicirano. Pa še količine so baje za pekač velikosti 26 cm, jaz pa imam 28 cm in bi potem še glede tega najbrž morala prilagajat.

Med komentarji sem prebrala, da imajo v Mullerju okrogle pekače z nastavljivim obodom, bom morala it pogledat.

• 0

#2948 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 27 December 2013 - 07:20 PM

Ful ti priporočam to: http://www.sprinkleb...rian-torte.html

Sploh ni težka za naredit in res noro dobra! Dosti lažja od afrodiziačne :) Pa če imaš rada, lahko del smetane nadomestiš s grškim jogurtom ali maskarponejem, namesto tistega "sirupa" dam pa jaz kar malinovec, pa agar agar namesto želatine. 

• 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2949 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5194 posts

Posted 27 December 2013 - 08:32 PM

Ali pa ledena torta Karmen, s kulinarike. Dobra in ne preveč zahtevna (ampak je lažje, če daš 2 krem fixa namesto želatine).

• 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#2950 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 30 December 2013 - 02:07 PM

Ravno to sem hotela predlagati. Imam alternativo za točno to torto - brez jajc in želatine

• 0

#2951 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 02 January 2014 - 12:04 AM

Hvala vam za predloge, si bom podrobneje pogledala še ti dve torti. :)

Hevea, v kako velikem pekaču ti pečeš biskvit za to torto? Spring-form pan pa je v bistvu širši okrogel pekač, v katerega vliješ del kreme, da pride lepo okrog in okrog namazano?

A se kje pri nas dobi tako rezilo, kot je na sliki na tem linku, ki si ga dala, s tako prilagodljivo žico? Drugače pa kar z navadnim nožem prerežete biskvit, ali obstaja kakšen boljši način? Lahko bi tako, kot piše pri aromatični torti, da spečeš dve plasti ločeno, ampak je bolj zamudno.

• 0

#2952 Sarah

Sarah

Chihuahua with Attitude

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 30831 posts

Posted 02 January 2014 - 12:08 AM

Springform pekač je tisti, kateri ima bazo ločeno od stranic, velikost nima veze. Pač sej so vsi tortni pekači takšni, niso? :)

Za biskvit imaš posebno "žagico" oz nožek ja, ampak se da z navadnim nožem čisto normalno.

• 0

Cosa vuoi che ti scriva?
Cosa vuoi che ti dica?
Tu sei ovunque in me.

#2953 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 02 January 2014 - 12:49 AM

Aja, ta pekač s snemljivim obodom je mišljen. Ni mi kapnilo. :)

Ančka, kakšna je pa tvoja alternativa za to ledeno torto? Je kje na netu mogoče?

• 0

#2954 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27434 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 02 January 2014 - 12:51 AM

Jaz z ostrim nožem zarežem okoli po obodu kak cm globoko, potem pa 'režem' s sukancem.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2955 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 January 2014 - 07:32 AM

Ne, ni na netu....

gre pa tako:

stopiš 10dag masla, 10dag sladkorja (lahko tudi manj) in 1 vanilij sladkor (jaz dam vse skupaj kar v eno posodo in v mikrovalovko). Ločeno v eni posodici zmešaš 6g agarja + polovico posodice tekočine in daš v mikrovalovko - da se utekočini. Ponavljaš postopek, dokler agar ni tekoč (če gre čez, ni nič hudega). Agar vmešaš v maslo+sladkor. Počakaš, da se shladi toliko, da lahko držiš prst notri in vmešaš v 0,5L stepene smetane.

Za čokoladni del torte pa v del z maslom nalomiš še 10dag čokolade in ponoviš postopek.

Pazi, da bo masa res ohlajena, preden jo vmešaš v stepeno smetano, drugače se zadeva ne strdi.

• 0

#2956 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 02 January 2014 - 08:50 AM

Aha, hvala. :)

Ful ti priporočam to: http://www.sprinkleb...rian-torte.html

Sploh ni težka za naredit in res noro dobra! Dosti lažja od afrodiziačne :) Pa če imaš rada, lahko del smetane nadomestiš s grškim jogurtom ali maskarponejem, namesto tistega "sirupa" dam pa jaz kar malinovec, pa agar agar namesto želatine. 

Glede te torte pa imam še par vprašanj. Koliko agar agarja daš? A če del smetane nadomestiš z mascarponejem, se da manj agarja, ker je mascarpone že sam po sebi malo bolj trd? 

Koliko sladkorja daš ti? Malinovec daš kar sirup ali ga razredčiš z vodo?

Zdaj me še najbolj mika ta torta, ker je malo bolj drugačna in posebna. Tale ledena mi deluje taka bolj navadna.

• 0

#2957 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 January 2014 - 09:15 AM

Mi smo na faksu delali 1,5% gojišča - torej 15g na 1000ml tekočine. Jaz sem dala 6g agarja na 500ml sladke smetane. Se je čisto dobro strdilo...samo je res treba počakat, da se masa "maslo+sladkor" shladi, preden umešaš v sladko smetano. Če se (pred umešanjem v sladko smetano) preveč shladi (agar se že začne strjevati), lahko ponovno segreješ in se zadeva ponovno utekočini(tega pri želatini ne moreš). Jaz bi dala enako količino agarja...

Če želiš delati z želatino, delaš po navodilih za želatino.

Je pa agar na žalost precej dražji od želatine.

• 0

#2958 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 02 January 2014 - 09:44 AM

Hvala za te napotke. Kje pa se da agar dobiti najceneje? Ne spomnim se, koliko stane v DM-u. Pa v Biotopic bom šla še pogledat.

• 0

#2959 Ancka Pomarancka

Ancka Pomarancka

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 26105 posts

Posted 02 January 2014 - 09:49 AM

V DMu je nekaj  med 5 in 6€, v Sanolaborju skoraj 7€.

Našla sem tole:

http://www.virna.si/.../agar-agar.html

http://www.bio-trgov...product_id=4326

• 0

#2960 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23289 posts

Posted 02 January 2014 - 10:10 AM

Bom šla pogledat še v par bio trgovin, ki so mi ravno spotoma. Bi bilo dobro, če se dobi tudi kakšno manjše pakiranje. Ne rabim ravno tako velikih količin, kot so na teh linkih, ker takih sladic, ki bi potrebovala želiranje, ne delam pogosto in se bojim, da bi se mi pokvarilo, preden bi uspela do konca ponucat.

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users