Jump to content

Photo

Danes kuham...

• Please log in to reply
5204 replies to this topic

#2941 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32589 posts

Posted 06 June 2015 - 12:44 PM

Skuhala samo PZ svedrčke in bučkino omako za tamalo, za naju bo hladna testeninska solata.

• 0

#2942 Immortelle

Immortelle

Božanska

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12251 posts

Posted 06 June 2015 - 01:36 PM

Divji riž z zelenjavo in velika skleda solate. 

• 0

ॐ Be a voice, not an echo. 

#2943 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 07 June 2015 - 10:54 AM

Riž + omaka iz leče

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2944 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 09 June 2015 - 02:42 PM

Riževi rezanci s papriko, porom, indijskimi oreščki, sezamom, dodam še začimbe in sojino omako....Njam. 

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2945 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19384 posts

Posted 09 June 2015 - 03:33 PM

Mlad krompir in bučka v pečici. Njam :)

• 0

#2946 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 11 June 2015 - 11:49 AM

Divji riž + curry s kokosovim mlekom in čičeriko, včeraj je bil pa pražen krompir, dimljen tofu s papriko in porom v omaki, mešana solata

• 0

Bill Bullard

#2947 Nincha

Nincha

HP freak

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18622 posts

Posted 11 June 2015 - 12:16 PM

Divji riž + curry s kokosovim mlekom in čičeriko lečo

Jaz sem mela to včeraj, zdaj si kuham pa pz testenine s paradižnikom in tuno. Moji kulinarični presežki. :D

• 0

After all this time?

Always.

#2948 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 11 June 2015 - 01:44 PM

Vaja dela mojstra ;)

• 0

Bill Bullard

#2949 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15251 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 11 June 2015 - 03:04 PM

True! Ravno daness em delala Pad thai za dva sodelavca zraven, lani tak čas sem to delala prvič in je bilo srednja žalost, danes pa čisto druga slika. Pa še tu sem imela omejene sestavine na voljo, ma dobro je imet nek nabor aromatičnih dodatkov za posamezno vrsto kuhe (arašidovo olje&maslo, tahini, soy sauce, ingver, limonska trava itd) in predvsem začimb, ki ti nenormalno popestrijo hrano. Pa še dobro se počutiš po tem, ne samo da je okusno, ugodno vplivajo na prebavo in celotno telo.

No, ja, kot rečeno, za kosilo je bil pad thai  (čebula, korenje, stročji fožol, brokoli, gobice, sezam, tahini, arašidovo o&m, sojina omaka, kokosovo mleko, malo agavinega sirupa, poper, ingver + riževi nudlci).

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2950 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 11 June 2015 - 05:11 PM

Ooo, vegan pad thai še nisem delala. Imaš kak okviren recept, po katerem si delala? 

• 0

Bill Bullard

#2951 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19384 posts

Posted 11 June 2015 - 07:43 PM

Če se prav spomnim, ga je že enkart napisala na foromu. Pa kinky je enkrat napisala en recept s tofujem. :)

• 0

#2952 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15251 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 12 June 2015 - 08:53 AM

Matilda, saj to zgoraj je to, recept. Na arašidovem maslu prepražim zelenjavo, kurenje , heh, korenje in čebulo dam malo prej (korenje na tanke kose, diagonalno odrezane, čebulo pa na grobo razsekam), nato pa vse ostalo (imela sem mal brokolija iz skrinje, stročjega fižola in na lističe zrezane šampinjone, zaliješ s sojino omako), nekje proti koncu vmešam še kokosovo mleko, tahini, arašidovo maslo, sezam... po feelingu, odvisno, za koliko ljudi delaš, oceniš količino sestavin. Ponavadi gre zelenjave ful, pa potem malo uplahne, rezancev pa zgleda ful malo (dala sem 2 vrstici iz Mana rice noodels za 3 osebe), pa tudi ne sme jih bit preveč, ker potem je presuho, preveč testeninasto. Res je simple, delam po načelu fridge/freezer veggies available. Parkrat se mi je proporcionalno sfižilo, potem pa dobiš občutek in delaš brez recepta. Pa jaz ne dam več paprike, ker mi ne paše pečena, po okusu ja, ampak mi ni kul v trebuhu potem.

Danes sem pa za zajtrk naredila proso, kuhano v ovsenem mleku, dodala 1 rebro 70% čokolade, z indijskimi oreščki, kokosovim mlekom in arašidovim maslom. Bomba! Božansko, malo sem pretiravala s čokolado, je bilo bolj sladica kot healthy chocolate-infused breakfast, sam hej, why not.

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2953 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 19 June 2015 - 05:37 PM

Danes se mi ni dalo kuhat, sem pa naredila ogromno sadno solato in prelila z borovničevim sojinim jogurtom. 

• 0

Bill Bullard

#2954 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19384 posts

Posted 19 June 2015 - 07:18 PM

Ajdovo kašo z zelenjavo, čičeriko in feta sirom

• 0

#2955 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17690 posts

Posted 20 June 2015 - 06:50 AM

"Skutine" palačinke, popečene vege hrenovke z gorčico, pražen krompir, mešana solata

• 0

Bill Bullard

#2956 Barbarina

Barbarina

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19384 posts

Posted 20 June 2015 - 06:54 AM

Gobovo juho in ajdove žgance

• 0

#2957 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17099 posts

Posted 20 June 2015 - 01:24 PM

mlado zelje v omaki in pire krompir, domača zelena solata s paradižnikom in dimljenim lososom

• 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2958 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27551 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 20 June 2015 - 02:45 PM

Sladoled (zmrznjena banana, ribez, malo gozdnih sadežev).

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2959 Ana

Ana

terpsihora

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 30932 posts

Posted 20 June 2015 - 03:58 PM

Sivkin sirup delam
  • 0
Viens, reste ici!

#2960 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86507 posts

Posted 21 June 2015 - 07:20 PM

Pecen mlad krompir s svezo grsko baziliko, tofu, solata (zelena, paradiznik, avokado, fizol, mocarela).
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users