Jump to content

Photo

SPLOŠNA RAZPRAVA o FILMIH in priporočila

• Please log in to reply
3343 replies to this topic

#2941 Frčica

Frčica

Dobra Samaritanka

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 14254 posts

Posted 09 March 2017 - 08:29 AM

Film je bil posnet po romanu z istim naslovom (Elfriede Jelinek), je pa precej avtobiografski, Jelinekova je utrgana :D. Film je ful šokanten, da ti povem že vnaprej. Redki filmi naredijo tako notranjo psihozo, z vsakim naslednjim prizorom sem bila še bolj šokirana od prejšnjega, na koncu filma sem se pa že mal tresla. Pa res ne pretiravam, čist sem padla not v film.

Mhm, ob spominu na kakšno sceno me še zdaj strese.

V soboto sva gledala Leva. Lep film, ob momentih se malo vleče. Ni mi pa to film za v anale.

• 0

Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim  bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)

#2942 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 09 March 2017 - 08:18 PM

Danes sta ga šla še moja starša gledat v kino in jima je bil fantastičen. Meni se je malo vlekel edino na začetku, ampak se potem lepo razvije. Mi je zelo hitro minil.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2943 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 09 March 2017 - 10:50 PM

Sem šla gledat Moonlight prejle. Po dolgem času en ameriški film, ki mi je bil res ful dober. Kera gledala? Ves čas te drži v napetosti, nič se mi ni vlekel, nič ni bilo pocukrano in konec so za moj okus naredili super, kar ga ameriški filmi ponavadi nimajo glih v navadi.

• 0

#2944 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 09 March 2017 - 10:54 PM

Ja, jaz sem ga skurcala parkrat. :D
  • 0

― V. Van Gogh

#2945 Frida

Frida

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11860 posts

Posted 09 March 2017 - 11:09 PM

O zanimiv! :D Sem spregledala. 

• 0

#2946 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 11 March 2017 - 09:55 AM

Francozinje (Sous les jupes des filles) - Kami ga je ful skritizirala :D jaz sem bila pa v takem razpoloženju, da mi je bil čisto ok kot francoski no-brainer. Pa posnetki Pariza! Na hitro se pojavi v filmu tudi Stanley Weber. Seveda pa ne gre brez kupa klišejev in pretiravanj. Za pogledat, če ne pričakujete veliko :D

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2947 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 18 March 2017 - 09:53 PM

Danes sem pogledala I Origins (2014).

Krasen, čisto sem pod vtisi. Fotografija, glasba, zgodba. :wub:

Drama z romance&sci-fi vložki (nisem nek ljubitelj sci-fi žanra, ampak so tu čisto realistični). Mene je ful potegnil noter, sem z muko delala pavze vmes, ker se mi je komp ful segreval. Čudovita zgodba, teme, ki se jih dotakne, način, kako jih obravnava, igralska zasedba (sploh Pitt), vse. Mislim, da ga bom še enkrat pogledala.

• 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2948 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 18 March 2017 - 10:19 PM

Se strinjam s tabo. Sem ga sicer gledala ze pred leti, ampak se mi je vtisnil v spomin. Bi ga tudi pogledala se enkrat.
Ze dlje casa ugotavljam, da pogledam toliko filmov, da se celotne zgodbe spomnim samo nekaj mesecev po ogledu pa se to mora biti omembe vreden film. Pa staram se. XD
  • 0

― V. Van Gogh

#2949 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46024 posts

Posted 21 March 2017 - 03:14 PM

Jaz sem nazadnje pogledala: 

Clouds of Sils Maria (2014)

A film star comes face-to-face with an uncomfortable reflection of herself while starring in a revival of the play that launched her career.

Ful mi je bil dolgočasen, not my cup of tea. 

Testament of Youth (2014)

A British woman recalls coming of age during World War I - a story of young love, the futility of war, and how to make sense of the darkest times.

Tale mi je bil pa ful lep. Žalosten, ampak vseeno lep. 

Far from the Madding Crowd (2015)

In Victorian England, the independent and headstrong Bathsheba Everdene attracts three very different suitors: Gabriel Oak, a sheep farmer; Frank Troy, a reckless Sergeant; and William Boldwood, a prosperous and mature bachelor.

Tudi tale mi je bil všeč, čeprav ne tako zelo kot Testament of Youth. Lep, s preprosto zgodbo, ki bi lahko bila super dolgočasna, pa ni. Všečna igralska zasedba. 

Suffragette (2015)

The foot soldiers of the early feminist movement, women who were forced underground to pursue a dangerous game of cat and mouse with an increasingly brutal State

Tudi tale film mi je bil všeč. Sicer mislim, da ne doseže potenciala, ki ga ima - mislim da bi lahko bil boljši, ampak vseeno menim, da lepo predstavi Maudino osebno zgodbo in ti da misliti, da se danes sploh ne zavedamo več skozi kakšne prepreke so šle ženske, da so dosegle pravice, ki jih danes ženske jemljemo vse preveč samoumevno. 

• 0

#2950 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 21 March 2017 - 04:03 PM

Itak sem morala takoj pogledat I Origins in meni je bil tudi ful všeč.

Od romantičnih zf filmov mi je bil tudi Perfect Sense všečen.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2951 Coco*

Coco*

Dedek Mraz

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27429 posts
  • Interests:kaj te briga :O

Posted 21 March 2017 - 04:19 PM

Ja, jaz se pogledala Perfect sense isti dan, samo zvecer, sem bila ful razpolozena ta take filme. :)
  • 0
Everything you can imagine is real.
Pablo Picasso

#2952 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 22 March 2017 - 09:18 AM

Nama pa Perfect Sense sploh ni bil vsec. Sva ga gledala vceraj in sem vmes za kratek cas zadremala. Mi je pa Eva ful lepa, posebna.
  • 0

― V. Van Gogh

#2953 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 22 March 2017 - 10:22 AM

Zanimivo, meni pa deluje skos taka namrščena in zagrenjena.

• 0

Bill Bullard

#2954 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 22 March 2017 - 05:15 PM

Nasploh ali v tem filmu? Ce bi se meni to zgodilo, ne bi bila samo namrscena in zagrenjena, ampak bi se ubila.
Ewan mi pa sploh ni vsec, prav creepy nasmeh ima.
  • 0

― V. Van Gogh

#2955 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17606 posts

Posted 22 March 2017 - 07:23 PM

Nasploh, obrvi in oči ima take, da tako izgleda.

• 0

Bill Bullard

#2956 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85938 posts

Posted 11 April 2017 - 05:28 PM

Po dolgem času sva včeraj gledala en res mind-blowing film - Split (2016).

Igra Jamesa McAvoya je več kot fenomenalna. Kot kameleon je.

Naj bi bilo pa "nadaljevanje" (malo se navezuje) filma Unbreakable.

• 0

― V. Van Gogh

#2957 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 13 April 2017 - 04:50 AM

Hvala za predlog. Sem ga včeraj pogledala (Split) in je bil super! :)
  • 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

#2958 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23288 posts

Posted 13 April 2017 - 01:34 PM

Si ga bom dala na seznam. Nisem že nekaj časa pogledala kakšnega dobrega filma.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2959 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24541 posts

Posted 13 April 2017 - 01:54 PM

Jaz sem pa včeraj pogledala pol Blade Runner-ja iz 1982.

Ga še nikoli nisem, pa glede na to, da prihaja "drugi del", sem imela še dolg. Sem sicer zaspala vmes, ampak mi je bil všeč.

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2960 Neytiri

Neytiri

djevuška kraužlova

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 19982 posts

Posted 17 April 2017 - 06:32 PM

Včeraj sva gledala Lion 2016 in je bil super. Tamali igra tako dobro kot tisti mali v Revnem milijonarju  :).

• 0
Svet je tak, kot si ga pripravljen videti

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users