Jump to content

Photo

Komentarji / naše recenzije FILMOV

• Please log in to reply
3892 replies to this topic

#2941 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 10 October 2010 - 07:53 AM

Slovenka (2009)

IPB Image

Ta film me je pa presenetil v pozitivnem smislu: nisem preveč pričakovala od njega, bom odkrita.
Slovenska filmska produkcija zadnjih nekaj let me ni pretirano navdušila (razen Petelinjega Zajtrka).
Teme se vedno vrtijo okoli enega človeka, protagonista, ki doživi zlom, oz. se znajde v težki življenjski preizušnji. Pač ta slovenska tragika, prisotna v vseh filmih posnetih v zadnjih dveh deseletjih.
Tudi ta se sicer ukvarja s podobno tematiko, a me je režija, kamera, in tudi igra glavcne igralke, prepričala, tako da film vsaj po moje izstopa na pozitiven način.

Zgodba se vrti okoli Aleksandre (odlična Nina Ivanšin), Saše, ki je 23-letna študentka angleščine cry.gif iz Krškega. Prihaja iz revne družine, oče in mati sta se ločila pred leti, ker ga je ona varala. Čez vikend se še vedno vrača k očetu (kot vedno odličen Peter Musevski), čez teden pa živi v LJ, v stanovanju, ki si ga je sama kupila, ter prodaja svoje spolne usluge, pod šifro Slovenka. Njeno življenje se zaplete, ko pride v hotelsko sobo, poklical jo je nemški poslanec, ki pa pred njenimi očmi umre. Od takrat naprej jo išče policija, oz. pač punco, ki se predstavlja kot Slovenka.

Kot že rečeno - zelo všečen film. Saša je malipulantka, manipulira z očetom, s prijateljico Vesno, ter s profesorjem na faxu. Vseeno pa se ti v filmu zasmili, ko sprevidiš, da v bistvu nima ničesar razen očeta; za sabo ima propadlo ljubezensko vezo, in Gregorja, ki je z njo še vedno obseden, mati, ki zanjo ne skrbi, ter 2 psihopata, ki jo zasledujeta, ker želita, da bi delala za njiju.

Na koncu se pojavi žarek upanja, ko se odloči prodati stanovanje, in oditi k očetu nazaj domov, edini osebi, ki ji še nekaj pomeni, in edini osebi, ki jo sploh ima še rad. Sploh zadnji kader da misliti, in Saša se ne bo več vrnila v LJ, ostala bo doma, poskušala živeli 'normalno' življenje, ter biti ob očetu.

Meni zelo dober slovenski film, gladka 8/10.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2942 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 October 2010 - 08:05 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 25. 6. 2010 - 22:19) View Post

Danes pogledala Sex And The City 2.
Res me je zanimalo, kaj lahko pričakujem glede na vse negativne kritike. In sem šokirana. Pozitivno.
Meni je dejansko film bil DOBER, zanimiv, s smislom. Dobra ura in pol se mi ni vlekla niti malo.
Izpostavila bi nekakšno rdečo nit, ki so jo vlekli skozi film in sicer namen pokazati (no, vsaj jaz sem tak
dojela in mislim, da se ne motim), da ni univerzalno "pravilne" zveze. Da obstaja mnogo različnih zvez in
da so VSE ok, da ni z njimi nič narobe. Da ni nič narobe in niti najmanj čudno, če zakon ne vsebuje frocovja
(morda je zato požel toliko negativnih kritih twisted.gif ).
Lepo je bilo videti Mr. Big-a na "drugi strani" - se pravi na strani, kjer je on prevaran.
Mirando je bilo zanimivo videti v vlogi dežurnega pozitivčka (ja, bolečina je bila močna ob tapkanju te besede),
a sem vseeno pogrešala nekaj več njenega sarkazma.
Tudi prikaz Charlotte mi je bil več kot povšeči - smo videli še njeno drugo plat, kjer se nekako v sramu
pritožuje nad stvarmi, katere je opevala skoraj vse svoje življenje in se je za njih goreče borila.
Tudi pot Samanthe je več kot pričakovana. Nekak ne morem rečti, da jo vidim v vlogi patetične stare babe,
ki se ne more sprijazniti s staranjem, kot jo to vidi večina. Vidim jo kot v vlogi izjemno dobro izgledajoče
priletne seksulje (ki naščije marsikatero 20 letnico, brez težave), ki bi rada bila večno na vrhuncu svojih
moči. Je pa še vedno stara, provokativna Samantha, ki poskrbi za izgrede.
Da so uturili v zgodbo tudi Aidana in Smitha, se mi zdi dobra ideja. Posrečeno so ju vklopili. Edino Miley
je malo zasmrdela medmes za par sekund.
Pa tudi kar nekaj hecnih trenutkov je bilo medmes. V bistvu se mi zdi, da je bil vsak moment precej premišljen,
nič ni blo glih nesmiselnega.
Tak da mi ni čist jasno, na kakšni podlagi ljudje tako slabo ocenjujejo ta film. Ali pa tudi. Se vprašam,
če smo gledali isti film. In ali ga samo jaz razumem. ˘-˘ LOL
V glavnem, meni je res pozitivno presenetil.
Aja - veliko jih omenja patetiko v filmu. Jaz je nisem zasledila, majkemi.

8/10

Včeraj sem se 'družila' tudi s temi babnicami. Mene žal drugi del ni prepričal, prvi mi je bil neprimerno boljši.

Film traja 146 minut, kar je več kot uro in pol, Fluffy. tongue.gif Kakorkoli, film se mi nikakor ni vlekel, hitro je čas bežal ob gledanju njihovih pripetij.

Ampak me vseeno ni zadovoljil, oz. me je razočaral. Carrie zna biti malo tečna občasno, ampak sem je že navajena, tako da se s tem nisem preveč obremenjevala. Samantha je najboljša, v menopavzi, s svojimi hormoni, in izjavami (da se nič ne dogaja down under, HAHA), Charlotte je mamica, na robu živčnega zloma, ki potrebuje nekaj dni zase, da lahko lažje zadiha ter vidi vse v drugi luči, Miranda pa brez službe, trenutno.

Všeč mi je bilo, da se je Carrie ukvarjala s svojim zakonom, ter začetno tematiko, da ima pač vsak par svoj zakon, svoj urnik in svoja pravila. Nadvse je namreč bila zaskrbljena, da bi njen zakon z Bigom zapadel v rutino, da bi do konca njunih življenj bila skupaj na kavču, gledajoč televizijo.

Nato baburete odidejo v Arabske Emirate, kjer izkusijo luksuz (ampak luksuz v pravem pomenu besede), ter tudi zaidejo v težave (Samantha, kdo pa drugi). laugh.gif

WTF moment je bil, ko se je na bazarju pojavil Aidan . . . mislim, kakšne so dejansko možnosti, da se to zgodi. Vem, da je bil smisel prikazati kakšna je primerjava med 'staro' Carrie, in Carrie iz prihodnosti (ki je drugačna, in je zrasla v več kot enem pomenu besede), ampak vseeno . . . nepotrebno, jaz sem kar zavila z očmi. Da se je pojavil tudi Smith, me pa popolnoma nič ni motilo, sem pozdravila to odločitev, da so ga vključili v film. Mi je še vedno zelo simpatičen. sleep.gif

Naj omenim še, da vse 4 ODLIČNO izgledajo, obleke so prečudovite, in nad tem sem bila navdušena. Vseeno pa to ni bilo dovolj za višjo oceno, čeprav so mi ženske fenomenalne.

6/10
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

#2943 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 26043 posts

Posted 10 October 2010 - 10:56 AM

The Goodbye Girl (2004)
IPB Image

Musical dancer on the way out (at 36) Paula McFadden had it swell with actor Tony DeSanti, but instead of taking her to Hollywood he gets a European movie part. He even sublets their (his) New York apartment to Elliot Garfield, who generously lets her stay, even keeping the master bedroom. Pragmatic pre-teen daughter Lucy soon takes to his charm, but Paula remains determined to hate all actors. Despite the stress of a Broadway Shakespeare lead he must play too queer for Frisco, he's determined to snatch romance from ingratitude.

Ta film sem včeraj slučajno ujela na televiziji, in me je prijetno presenetil, ker sem pričakovala eno insulin-shots-needed zadevo. Čeprav že na začetku vidiš, kam pes taco moli, je pa Jeff Daniels v vlogi Elliota izredno simpatičen (kar odtehta "kurji" karakter Patricie). Lahkoten družinski film za v soboto zvečer smile.gif. Na IMDB je videt, da obstaja tud starejša verzija filma (1977), katerega ogled si kmalu obetam.

7+/10
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2944 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 10 October 2010 - 11:35 AM

Meni se pa Slovenka že a priori neznosno upira, ker me res razživcira, ko preberem, da si baba kupi/najame lastno stanovanje v centru, in se potem zavoljo plačevanja le-tega prodaja. Kot prvo, kateri idiot bi si šel najemat nevemkakšno stanovanje v LJ., če si ga očitno ne more privoščiti, in kot drugo, neverjetno debilno se mi zdi, da poskušajo v marsikaterem filmu prostitucijo prikazati kot edini možni izhod služenja denarja, ki to seveda ni (kelnarjenje itd. očitno za nekatere pač ne obstajajo).
  • 0

#2945 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 October 2010 - 11:43 AM

Jaz sem drugače razumela. Ona se je začela prodajati že prej, in potem ko je videla, da služi precej s prostitucijo, je vzela kredit za stanovanje; plačevati je morala 800 evrov na mesec, kar je pomenilo 4 stranke na mesec. Ona je pa več zaslužila + oče ji je dajal za 'najemnino'. Tako da si ni najprej nabavila stanovanja, obratno je bilo. Priznam pa, da mi je bilo malo čudno, kako je študentka dobila kredit za 3 sobno stanovanje, to je bilo malo neverjetno. Glede obsojanja pa . . . glej, v današnjih, težkih časih, si pač vsak služi keš na svoj način, pa naj bo švercanje, prostitucija, ali pa garanje v tovarni. In vsaj pač nima bogatih staršev, oz. radodarnih jebačev, tako da si včasih mogoče prisiljen tudi na malo drugačen način zaslužiti za vsakdanji kruh. wink.gif Kelnarjenje seveda obstaja, ampak glede zaslužka je pač neprimerljivo s prostitucijo. Če lahko ti spiš ponoči in nimaš moralnih zadržkov . . . kot Saša, zakaj pa ne? smile.gif

edit: Pozbila dodati, da mi je bilo full všeč gledati posnetke LJ, še posebej tiste iz zraka. Zakon. thumbup.gif
  • 0

#2946 monni

monni

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4072 posts
  • Interests:...zanimive stvari....

Posted 10 October 2010 - 11:46 AM

QUOTE(Kinky @ 7. 10. 2010 - 8:41) View Post

Die Welle (2008)

Še en odličen nemški film, vsem, ki vam je bil všeč Das Experiment, vam bo zagotovo tudi ta! Sicer je meni slednji za odtenek boljši, ampak je tudi Val vsekakkor odličen primerek nemšega filma, in mi je bil zelo všeč.

Zdodba: zopet gre za neke vrste eksperiment (film mi je bil še bolj zanimiv, ker sem vedela, da je vse posneto po resnični zgodbi). Govori o mladem profesorju Rainerju, ki je liberalen, uči politologijo, ter šport (vaterpolo). In v šoli pride teden projektnega dela, in sam bi rad poučeval o anarhiji, ampak mu ta predmet že vzame en drugi profesor, zato moram samo predavati o avtokraciji. Najprej mu to ni po godu, ampak se odloči za drugačen pristop. Še posebej, ker mu dijaki povedo, da se jim zdi, da v današnji, moderni Nemčiji, dikatutura ni več mogoča. On se jim odloči dokazati nasprotno.

Ustanovi skupino, ki se poimenuje Val, njega morajo naslavljati z gospod Wenger, uvedejo tudi uniforme (bele srajce), več pa ne bom izdala.

Zame odličen film, ki pokaže več stvari; še posebej zadnji kadri so nadodlični, razplet filma tudi presenetljiv . . . čeprav, mogoče tudi ne. Sami presodite. Profesor sprevidi, da je samo v enem tednu šla zadeva tako zelo daleč, da stvari ne bo več možno popraviti.

Zelo priporočam, super zgodba, odlični igralci. 9/10

Za ta film še nisem slišala sem pa ne dolgo nazaj gledala film The wave iz leta 1981,očitno gre za enak naslov in temo.Vidim pa,da se vsebinsko nekoliko razlikuje.

Dogaje se na eni od ameriških srednjih šol.Pri pouku zgodovine se učijo o grozotah druge svetovne vojne.Po ogledu filma ,ki to prikazuje,ena od dijakinj postavi vprašanje, kako to da se je toliko ljudi pustilo pregovoriti in da se niso uprli Hitlerju.Na to vprašanje prfesor ni znal odgovoriti in je nato začel s tem eksperimentom.Dva od dijakov sprevideta, da gre vse že predaleč in poskušata profesorja zaustaviti, on pa odločno spelje eksperiment do konca in jim pokaže, da se njih da ravno tako pregovoriti v vse kot ljudi v takratni Nemčiji.Dijaki so ob koncu pretreseni in razočarani sami nad sabo.

Film mi je bil zelo všeč in ti da mislit kako lahko ljudi hitro v kaj prepričati in da ljudje kmalu nehamo misliti s svojo glavo in se nezavedno podredimo drugim.
Film je manj pretresljiv kot Das Exsperiment,saj se srečno zaključi in ni kakšnih večjih posledic.Bi si pa pogledala tega Die Welle,ker vidim da se nekako razlikuje filma The wave.

IPB Image

• 0
Kakršna sem pač sem. Tako sem narejena, to sem pač jaz. Kadar mi gre na smeh, smejem se na ves glas.
Ljubim tistega, ki me ljubi. Mar je to moja stvar, če res ni zmerom isti ta, ki me vzame za par.
Kakršna sem pač sem. Taka sem, to sem pač jaz.

Jacques Prévert ,Sem kakršna sem

#2947 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 October 2010 - 11:50 AM

Američani so posneli svojo verzijo Das Experiment, nisem še pogledala, ampak . . . BRUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUH.

KLIK
  • 0

#2948 Sinnaia

Sinnaia

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 18898 posts

Posted 10 October 2010 - 12:01 PM

Saj zaradi mene se lahko ljudje preživljajo s čimer hočejo, mene sama prostitucija pač ne moti (lol), ampak mislim, da ima človek na voljo res toliko in toliko drugih služb (pa čeprav precej slabše plačanih, ampak realno gledano za neko normalno, nerazsipno življenje človek res ne potrebuje 2000€/mesec), da je prostitucija pač čisto zavestna odločitev in ne le "izhod", zatorej se mi tudi takšna oseba nikoli ne bi smilila. Samo to.
  • 0

#2949 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 October 2010 - 12:06 PM

Sinnaia, saj se strinjam s tabo. wink.gif

Se je pa meni zasmilila, ker sem videla, da je v bistvu mladenka s hudimi psihičnimi težavami, in travmami iz otroštva, ne pa zaradi prostitucije. Tako. smile.gif

• 0

#2950 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 10 October 2010 - 07:24 PM

Odgrobadogroba (2005)

IPB Image

Mešani občutki; film mi je potekal veliko preveč počasi, nekje se je kader kar ustavil, kar me je mestoma motilo. Sama zgodba je precej zanimiva, govori o Perotu, ki je poklicni pogrebni govorec (really? ali to res obstaja); njegovi nagrobni govori so drugačni, zanimivi, občasno tudi malo bizarni. Nasploh mi je bil njegov lik zelo všeč, odlično ga je odigral Gregor Bakovič. Ostali karakterji niso bili za moj okus dovolj razviti, kot da so obviseli nekje v zraku; veliko več sem želela izvedeti o njih. O sosedu, ki je mehanik, in večino časa preživi v svoji garaži, in vozi fičkota; o njegovi sestri, ki ima odtujenega, in nasilnega moža, od katerega se pa ne more tako zlahka odtrgati; o nemi sestri, ki se okoli premika ko mačka, in o dedku, ki je že n-krat poskuša storiti samomor (nekaj res bizarnih trenutkov, odličen črni humor).

Sem neopredeljena, film v štartu precej obljublja in obeta, ampak meni ni popolnoma zadovoljil. Začne se komedija, a se kmalu razvije v dramo, konča pa s tragedijo.

5/10
  • 0

#2951 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 October 2010 - 10:35 PM

QUOTE(Kinky @ 10. 10. 2010 - 9:05) View Post
Film traja 146 minut, kar je več kot uro in pol, Fluffy. tongue.gif

FAIL, da. XD

QUOTE(Sinnaia @ 10. 10. 2010 - 12:35) View Post

Meni se pa Slovenka že a priori neznosno upira, ker me res razživcira, ko preberem, da si baba kupi/najame lastno stanovanje v centru, in se potem zavoljo plačevanja le-tega prodaja. Kot prvo, kateri idiot bi si šel najemat nevemkakšno stanovanje v LJ., če si ga očitno ne more privoščiti, in kot drugo, neverjetno debilno se mi zdi, da poskušajo v marsikaterem filmu prostitucijo prikazati kot edini možni izhod služenja denarja, ki to seveda ni (kelnarjenje itd. očitno za nekatere pač ne obstajajo).

Povzela si moje mnenje v celoti.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2952 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 10 October 2010 - 10:39 PM

...lol
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#2953 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 10 October 2010 - 10:42 PM

rea. laugh.gif

Film je dolg seveda dobri DVE uri in pol in ne ena.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2954 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 10 October 2010 - 11:05 PM

EEJ!
AHAHAH, sm dojela, ko sem pritisnila PIKO. cry.gif laugh.gif
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#2955 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts

Posted 11 October 2010 - 07:54 AM

QUOTE(Fluffy The Stud Eater @ 10. 10. 2010 - 23:35) View Post

Povzela si moje mnenje v celoti.

Vooooteva'. Talk to the hand. dry.gif laugh.gif

Equilibrium (2002)

IPB Image

Že vrabci na vejah čifkajo, kako zelo dober igralec mi je Christian Bale, in tudi v tem filmu me ni pustil na cedilu; več kot odličen je, prelevi se v lik in ga odigra, tako da gledaš in ga občuduješ in medtem še trzniti ne drneš z očesom. Res, zame ena njegovih boljših vlog, poleg Ameriškega psihota, ter seveda Machinista. wink.gif

Zgodba je postavljena v bližnjo prihodnost, po tretji svetovni voljni je svet drugačen; vlada mu neke vrste fašističen režim, kjer ni čustev. Ne obstajajo, in tiste ljudi, ki jih imajo - kaznujejo s smrtjo - rečejo jim Uporniki, ki živijo in delujejo v Podzemlju. Da se čustva ne bi slučajno pojavila, si dnevno vbrizgujejo neke vrste serum, ki potlači vsakršna občutja.

In tukaj spoznamo Johna Prestona (Bale), ki je neusmilje borec proti čustvom, ljudem, ki čutijo. Robot. Ima 2. Svojemu delu in poslanstvu je zvest, se pa globoko v njemu začne nekaj spreminjati, ko njegov partner (Sean Bean w00t2.gif ) tudi prestopi na sovražno stran.

Igralska zasedba je vrhunska, v filmu boste videli tudi Kevina Hilla laugh.gif (Taye Diggs), ampak je odličen v svoji vlogi, izredno prepričljiv, tako da ga nisem niti enkrat povezala z njegovo vlogo v prej omenjeni nadaljevanki.

Nikoli nisem bila preveč velika oboževalka Matrice, ampak ta film je pa sladkorček, poslastica v vseh pomenih besede. Že sama zgodba mi je bila izredno všeč, in niti ne tako znanstveno fantastična. Tretjo svetovno vojno je povzročil pohlep, jeza, sovraštvo . . . in nov svet je pač bil svet brez čustev. Nujno. Ampak zakaj sploh živi človek, ki nima čustev? Kakšno je njegovo poslanstvo?

Več kot odlična sci-fi akcija, 10/10.
  • 0

#2956 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 October 2010 - 10:35 AM

QUOTE(Kinky @ 11. 10. 2010 - 8:54) View Post

Vooooteva'. Talk to the hand. dry.gif laugh.gif

IPB Image

Si že loadam Equilibrium. ˘-˘

• 0

#2957 Chandra

Chandra

sunshine girl

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 3400 posts

Posted 11 October 2010 - 02:18 PM

Equilibrium thumbup.gif sem ga vidla že miljavženkrat tongue.gif meni je odličen cool.gif
  • 0
IPB Image

Namen življenja je življenje, prelivajoče se v vseh odtenkih... ( Elene Danel)

www.chandra.si

#2958 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46138 posts

Posted 11 October 2010 - 02:20 PM

QUOTE(Kinky @ 10. 10. 2010 - 9:05) View Post

Včeraj sem se 'družila' tudi s temi babnicami. Mene žal drugi del ni prepričal, prvi mi je bil neprimerno boljši.

Film traja 146 minut, kar je več kot uro in pol, Fluffy. tongue.gif Kakorkoli, film se mi nikakor ni vlekel, hitro je čas bežal ob gledanju njihovih pripetij.

Ampak me vseeno ni zadovoljil, oz. me je razočaral. Carrie zna biti malo tečna občasno, ampak sem je že navajena, tako da se s tem nisem preveč obremenjevala. Samantha je najboljša, v menopavzi, s svojimi hormoni, in izjavami (da se nič ne dogaja down under, HAHA), Charlotte je mamica, na robu živčnega zloma, ki potrebuje nekaj dni zase, da lahko lažje zadiha ter vidi vse v drugi luči, Miranda pa brez službe, trenutno.

Všeč mi je bilo, da se je Carrie ukvarjala s svojim zakonom, ter začetno tematiko, da ima pač vsak par svoj zakon, svoj urnik in svoja pravila. Nadvse je namreč bila zaskrbljena, da bi njen zakon z Bigom zapadel v rutino, da bi do konca njunih življenj bila skupaj na kavču, gledajoč televizijo.

Nato baburete odidejo v Arabske Emirate, kjer izkusijo luksuz (ampak luksuz v pravem pomenu besede), ter tudi zaidejo v težave (Samantha, kdo pa drugi). laugh.gif

WTF moment je bil, ko se je na bazarju pojavil Aidan . . . mislim, kakšne so dejansko možnosti, da se to zgodi. Vem, da je bil smisel prikazati kakšna je primerjava med 'staro' Carrie, in Carrie iz prihodnosti (ki je drugačna, in je zrasla v več kot enem pomenu besede), ampak vseeno . . . nepotrebno, jaz sem kar zavila z očmi. Da se je pojavil tudi Smith, me pa popolnoma nič ni motilo, sem pozdravila to odločitev, da so ga vključili v film. Mi je še vedno zelo simpatičen. sleep.gif

Naj omenim še, da vse 4 ODLIČNO izgledajo, obleke so prečudovite, in nad tem sem bila navdušena. Vseeno pa to ni bilo dovolj za višjo oceno, čeprav so mi ženske fenomenalne.

6/10

SATC 2 sem si pretekli vikend ogledala tudi sama in morm rečt, da me je razočaral in to konkretno. Začetek, ko se Carrie obremenjuje z monotonostjo v zakonu je obetaven, ampak potem ko odidejo v Abu Dhabi je pa totalna polomija. Se mi zdi, da zgodba kar ponikne in v ospredje pride prikazovanje blišča.
Glede srečanja s Aidanom se popolnoma strinjam s Kinky. WTF. Enako tudi pri prizoru z muslimankami, ko se kar tam v neki trgovinici na bazarju prično muslimanke slačit in kazat dizajnerske obleke. Kar nekaj. Na trenutke se mi je film precej vlekel in moram priznat, da me je ponekod imelo, da bi ga prevrtela naprej.
Samantha je sicer v začetku s svojimi hormoni še kar posrečena, ampak potem pa mi je že pričela it na živce. Saj vem kakšna je bila v seriji in bi lahko že zato kaj takega pričakovala, ampak moram rečt, da se mi je kar zamerila s svojo ozko miselnostjo in nespoštovanjem običajev države v kateri je. All I can say... stupid American. Charlotte mi je bila izmed vseh še najbolj všeč. Miranda pa.. mogoče sem pogrešala kak večji zaplet z njo. Tisto, da je pustila službo mi ni bilo dovolj. Carrie pa je pač Carrie. Komplikatorka, ki je včasih zoprna, da joj. Ampak ok. Se mi zdi, da je njen lik že po defaultu tak. Se pa strinjam s Kinky, da vse štiri zgledajo odlično. Kostumografija je dobra. Če ne drugega si lahko paseš oči na lepih oblekah.
4/10
  • 0

#2959 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 11 October 2010 - 02:27 PM

Očitno sem res edina, ki ji je bil film precej všeč (je pa res, da sem spustila
kriterije na minimum zavoljo splošne ljubavi do te serije), (un)lol.

• 0

#2960 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86558 posts

Posted 11 October 2010 - 02:30 PM

Meni bi bil film tudi beden, če ne bi gledala serije (parkrat). Cunje so mi bile pa od nekdaj grozne, sploh ne razumem, kako je lahko to nekomu všeč.

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users