Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2941 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 05 February 2019 - 06:49 AM

Nekoč res davno, se v Slo, ampak mi ni ravno uspelo. Sem kot started uporabila par žlic kupljenega jogurta, vmesnega v sojino mleko in enkrat v kokosovo mleko. S kapsulami probiotikov pa nisem čarala.

Tukaj nimam potrebe po tem, ker ima Alpro odlične in relativno poceni sojine jogurte - navadnega in navadnega z manj sladkorja (v trdi in tekoči verziji) in še nekaj sadnih (te sva včasih s fantom kupovala kot nekakšen kompromis med navadnim jogurtom z manj sladkorja in vanilijevo mascarpone pudingom, ki je zdaj fantov favorit). Teh stvari ne bi smel bit problem uvozit, ne vem, v čem je problem. Za Alpro mleka isto ne razumem, zakaj so v Slo toliko višje cene.

Bom nalepila par slik in linkov zraven, da bo bolj jasno, o čem govorim (pa da lahko uvoznika potencialno kontaktiras z vprašanji).

Joya navaden je pa tudi meni zanič, kar ne je ful presenetilo, ker imam njihove sadne jogurtove shake-e ali kaj so bili v dobrem spominu.
  • 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2942 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 05 February 2019 - 07:32 AM

51843806_10218396065997235_2640367549358

klik

Veckrat imajo tudi kaksne akcije, ko kupis 2 izdelka in je drugi znizan ali zastonj (1+1 gratis). Midva porabiva v povprecju 1 sojino nesladkano mleko, 1 sojin nesladkan jogurt in 2 tetrapaka vanilijevega pudinga na teden, tako da naju ravno na kant te stvari ne morejo spravit, tudi ce bi stale 3x toliko. Se je pa res vanilijev puding v zadnjih letih podrazil za skoraj 50% (ostale stvari pa znatno manj). Mogoce jih razpolozljivost (in z njo cena) bourbonske vanilije matra? Drugace si ne morem pojasnit, da je okus karamela 1.09, cokolada 1.12, vanilija pa 1.39 (bili so pa vsi okrog 0.92e cca. 4-5 let nazaj). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2943 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 05 February 2019 - 07:45 AM

Kaksne cene za pol kile kateregakoli jogurta... Da bi se zjokal clovek. Pa Alpro so res dobri. Jaz sicer jem Joya, ga pa vedno jem s sadjem in mi okus ni toliko motec. Pri nas drugih kot teh v Hofru itak ni. Nobena trgovina ne drzi tega ali na splosno veliko vegi izdelkov. Se Spar je beden. Zato v Hofru samo srecujem lokalne vegane :D
Ti v Lidlu so v stalni podudbi?
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2944 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 05 February 2019 - 08:00 AM

V Slo so (bili vcasih?) 4-6eur, ce se prav spomnim (nisem zdaj sigurna, ali Alpro ali Provamel). To je sele bizarno. 

Meni v Slo mami ponavadi nabavi par stvari ze preden pridem, ker si pac ne more pomagat :D Zdaj se je sicer omejila na kak hoferjev humus in kaj od Violife-a (ceprav mi je zaenkrat edino "feta" vredna omembe, ostalo me ni navdusilo, niti sira kot takega ne pogresam. Mogoce v prihodnosti, ko izzumijo oz. zacnejo masovno proizvajat kaksno mocarela kroglice varianto ali pa brie - s tistim bi se morda obcasno afnala, prav pogosto pa tudi ne - bolj gre za neke vrste prakticnost, da ne rabis vsega delat doma iz (malo karikiram, prav hudo pa tudi ne) kokosovega mleka, indijskih oresckov in tofuja :D). 

• 0

#2945 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 05 February 2019 - 08:33 AM

Kaksne cene za pol kile kateregakoli jogurta... Da bi se zjokal clovek. Pa Alpro so res dobri. Jaz sicer jem Joya, ga pa vedno jem s sadjem in mi okus ni toliko motec. Pri nas drugih kot teh v Hofru itak ni. Nobena trgovina ne drzi tega ali na splosno veliko vegi izdelkov. Se Spar je beden. Zato v Hofru samo srecujem lokalne vegane :D
Ti v Lidlu so v stalni podudbi?

Še vedno ni tako poceni na NL, ampak je pa kar ceneje kot pri nas, pa tudi Nemčija (!) ima ceneje te zadeve. Plače pa 2-3x nižje pri nas, absurd.
Ja, baje bodo v stalni ponudbi. Upam, da bojo začeli bolj redno polniti police, ker je že prav smešno, kako se včasih dolgo ne da dobit novitet samo zato, ker je takoj vse razgrabljeno zaradi nasplošno slabe ponudbe.

Sej jst tud jogurt rabim za ob sadju, na žlico brez vsega jem samo sadne. Ampak do zdaj sem se silila z Joyo, še dodajala malo limoninega soka zraven, da bi izboljšala okus, ampak je več ne morem videt. Hofer je sicer tudi smotan, ker je imel v preteklosti kvalitetne in poceni veganske "mlecne" izdelke, pa je marsikaj skenslal in zamenjal s slabšim in dražjim.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2946 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 05 February 2019 - 08:47 AM

Takole izgledajo ti novi iz Lidla:
https://www.facebook...14675128552687/

Počasi se tudi Lidl zbuja. Tle se splača vzet tofuje pa krompirjeve cmoke imajo v 3 okusih. Rada kupim še ovsene piškote za ob kavi, potem pa se z njihovimi veganskimi priboljški počasi konča.

Saj ponudba izdelkov je v nekaj letih res narasla za par 100 %, ampak se mi še vseeno zamalo zdi, da včasih iščemo z lupo, medtem ko je mlečnin iz kravjega mleka po več metrov polic.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2947 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 05 February 2019 - 09:05 AM

Meni ni jasno, da ne narocijo vecjih zalog nekega izdelka, ce ga ze prvi ali drug dan zmanjka. Ce bi se to zgodilo za kravje mleko ali piscanca, bi bilo 3/4 Slovenije v luftu. Ne vem, a jim denar smrdi ali je kolicine teh izdelkov tako malo v obtoku, da drugace pac ne gre, ali pa da jim dobavitelji drugih izdelkov postavljajo kaksne cudne pogoje, ker se bojijo konkurence?

• 0

#2948 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 05 February 2019 - 08:14 PM

Emily, ce se ti da, lahko sama naredis namaz:
https://oblizniprste...si-kot-nutella/
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2949 Kalypso

Kalypso

zlata ribica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 46012 posts

Posted 05 February 2019 - 08:28 PM

Meni je drugače ful boljša in okusnejša alternativa Nutelli Lindtov namaz, ampak mislim, da ni veganski. Vem, da ne vsebuje palmovega olja, mislim pa obe različici vsebujeta vsaj eno sestavino živalskega porekla. Preveri, če to drži.

• 0

#2950 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27623 posts

Posted 06 February 2019 - 08:05 AM

Tudi meni ni jasno, kaj se grejo naši trgovci.
Včeraj sem v lokalnem Hoferju iskala mandljevo maslo (Tereza) pa me trgovka čudno gleda, češ da ni del stalne ponudbe in bo, ko bo spet v letaku. Imajo pa že dva meseca razne izpeljanke z dodatki, očitno ne gredo v promet. Naj se grejo solit. Če je to način privabljanja ljudi, da si se prisiljen vračati in slediti ponudbi, ma iz principa ne kupim več.

• 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2951 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 06 February 2019 - 01:47 PM

Če hočeš okus Nutelle, jo boš dobila samo pri Nutelli. :D Jaz preizkušam različne namaze in uživam v njih (če so dobri). Logično je, da pri drugačni formuli okus ne more bit povsem identičen.

Pa saj sem lepo napisala, da iščem samo približek oz. nekaj bolj lešnikovega okusa in ne toliko tega navadnega čokoladnega pa si ti sama potem napisala, da je Bionella najbolj podobna. Ne potrebujem nikakršnega identičnega okusa, ampak Bionella je pa res dolgočasna in je samo še en povprečen sladki čokoladni namaz. 

Emily, ce se ti da, lahko sama naredis namaz:
https://oblizniprste...si-kot-nutella/

Dobra ideja Jina, bom verjetno se res kar sama lotila. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#2952 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 06 February 2019 - 01:59 PM

Emily, se vedno priporocam tega:

8710573426078.jpg

Doma pa tezko naredis tako kremastega kot v trgovini, ti lesnikovi namazi morajo biti (za moje pojme) do cisto gladkega zmleti. 

• 0

#2953 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 06 February 2019 - 02:08 PM

Pa saj sem lepo napisala, da iščem samo približek oz. nekaj bolj lešnikovega okusa in ne toliko tega navadnega čokoladnega pa si ti sama potem napisala, da je Bionella najbolj podobna. Ne potrebujem nikakršnega identičnega okusa, ampak Bionella je pa res dolgočasna in je samo še en povprečen sladki čokoladni namaz. 

Dobra ideja Jina, bom verjetno se res kar sama lotila. 

Ne po moji lastni izkušnji, ampak sem na FB zasledila, da naj bi bila bionella najbolj podobna. Očitno si okus vsak interpretira drugače, zato je treba pa poskusit več namazov.

• 0

Bill Bullard

#2954 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 06 February 2019 - 02:45 PM

Emily, se vedno priporocam tega:

8710573426078.jpg

Doma pa tezko naredis tako kremastega kot v trgovini, ti lesnikovi namazi morajo biti (za moje pojme) do cisto gladkega zmleti. 

Hvala :) Bom tudi tega napisala na listo. 

• 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#2955 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 85877 posts

Posted 13 February 2019 - 11:33 PM

Emily, v Lidlu imajo zdaj ta namaz (ce ti je dostopen): https://www.lidl.si/...articleId=19022
  • 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2956 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 18 February 2019 - 10:49 AM

Ta jogurt iz Lidla je yuck. Voden, presladek, premocan okus po kokosu, kolicina je smesna. Sadnih pa itak ne jem, ker so mi vsi po vrsti presladki in preumetni.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2957 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 18 February 2019 - 12:34 PM

A navaden tudi? Jaz sem dobila samo tistega z jagodo...res ni baš.
  • 0

Bill Bullard

#2958 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17586 posts

Posted 25 February 2019 - 11:30 AM

Tegale bi lahko jedla vsak dan, je ravno prav kiselkast in dovolj gost, stane pa 2 € v Sparu.

2398-spar-natur-pur-bio-fermentirana-kok

• 0

Bill Bullard

#2959 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6705 posts

Posted 25 February 2019 - 11:31 AM

O, njami. Zdaj lahko samo upam, da imajo v meni najbližjem Sparu.

• 0

#2960 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 26 February 2019 - 01:52 PM

Ravno navaden, Matilda. Ima 5g sladkorja/100g in je meni prevec.
Tole Sparovo kokosovo kremo sem danes kupila in se ful veselim :D
  • 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users