Jaz mislim da dobiš napotnico, če imaš seveda razlog za to, pri zdravnici in je zastonj.
Naj pa raje pove še katera druga. Jaz samo povem, da sem tako napotnico dobila, ker se je želela zdravnica prepričati, da z mojo ščitnico ni nič narobe.
Posted 19 October 2013 - 12:59 PM
Jaz mislim da dobiš napotnico, če imaš seveda razlog za to, pri zdravnici in je zastonj.
Naj pa raje pove še katera druga. Jaz samo povem, da sem tako napotnico dobila, ker se je želela zdravnica prepričati, da z mojo ščitnico ni nič narobe.
Posted 19 October 2013 - 01:16 PM
Kolikor jaz razumem OZS, lahko zdravnik zaračuna, če je tak pregled opravljen na tvojo željo in on presodi, da ni potreben.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 19 October 2013 - 01:18 PM
Super, hvala!
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 19 October 2013 - 04:18 PM
Ne vem, če ni tako, da ti enkrat letno v bistvu pripada tak celovit pregled krvi.
Posted 19 October 2013 - 06:05 PM
---------------------------------------------------------------------------------------------
When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.
Posted 19 October 2013 - 08:49 PM
A res? Tega pa nisem vedela. Sem mislila, da ti zdravnik lahko da pregledat kri le, če imaš nek razlog za to, ne pa če hočeš pregled zgolj iz preventivnih razlogov.
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 19 October 2013 - 09:11 PM
Ce jim omenis, da si vegetarijanec/vegan, te ponavadi pogledajo, kot da si duh, in ze iz firbca radi kake teste narocijo (in se potem cudijo nad rezultati) : D Je pa res, da sem bila v zadnjih 6ih letih samo enkrat pri zdravniku, ker sem rabila napotnico za okulista, tako da ne vem, ce je stanje se tako (glede na zapise v medijih sumim, da se ni dosti spremenilo).
Posted 20 October 2013 - 11:04 AM
Jina, mogoče ti tole kaj pomaga: https://zavarovanec....pdf?MOD=AJPERES
Anouk, hvala ti, res je bila v tem težava. Nisem sploh pomislila na to, ker sem tam že označila naj odstrani razmake, pa mi jih ni; ko sem pa označila še enkrat, naj doda razmake in potem odstrani, mi jih pa je. Samo še eno vprašanje imam, ne vem po kakšni logiki mi je številke naslovov, samo pri "naslovu 4" označilo s črno, nikakor ne znam tega dati nazaj na normalno. Evo, takole izgleda, tam kjer bi morala biti številka, je črno.

Posted 20 October 2013 - 04:52 PM
Pozna katera še katero tujo stran, kjer prodajajo knjige, razen The Book Depository? Želela bi namreč kupiti knjigo Harukija Murakami s trdimi platnicami, in sicer v angleščini. Glede knjige nisem izbirčna (vem za kakšni dve, ki ne prideta v poštev... mogoče tista o teku in kakšni njegovi dnevniki).
Posted 20 October 2013 - 05:04 PM
Amazon
Posted 20 October 2013 - 05:19 PM
Hvala, samo ni nič pametnega s trdimi platnicami.
Posted 21 October 2013 - 03:30 PM
Ima katera izkušnje z Rimmel kozmetiko? Kakšna je kvaliteta? Na Asosu imajo znižanje, pa njihove stvari so že v osnovi ful poceni in razmišljam da bi kaj naročila.
Posted 21 October 2013 - 04:39 PM
Meni je bila maskara ok, samo jaz nisem zahtevna.
Posted 22 October 2013 - 05:41 PM
Haha, ja, jaz imam tudi 26 cm pekač se mi zdi. V trgovini so mi tisti manjši izgledali ful majhni. Bom morala nabavit še enega manjšega. Včasih naredim kakšno sladico, ki jo v glavnem jeva le midva s fantom in je tak pekač ful prevelik.
Marmelada, danes sem v Hoferju kupila lušten manjši tortni model z 18 cm premera. Je del posebne ponudbe od včeraj, stane pa 4 €. ![]()
Posted 22 October 2013 - 05:58 PM
To bo sigurno ful hitro pošlo. :/ Pa še redko grem v Hofer. Sicer pa mislim, da tudi v kakem Šparu ti manjši niso nekaj ful dražji. Tisti moj velik je bil okrog 7, 8 €, se mi zdi. Do kdaj pa traja ta Hoferjeva ponudba? A je tisti klasični kovinski s snemljivim okvirjem?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 22 October 2013 - 06:00 PM
Ja, tak običen je, sam manjši. Pomoje dokler ne prodajo vsega... sem danes slučajno videla in ga kar kupila.
Posted 23 October 2013 - 09:26 PM
Za koliko lahko lahko letos delaš prek študenta, da ne plačaš dohodnine?
Posted 24 October 2013 - 07:34 AM
@Neytiri: http://www.studentski.si/dohodnina.php
ESTOY FLOR DE ATORRANTE
UN CONTURSI MALEANTE
Posted 24 October 2013 - 11:13 AM
After all this time?
Always.
Posted 24 October 2013 - 12:53 PM
Ne vem, če je to res.
Splošna olajšava: 3.302,70 EUR Prizna se vsakemu rezidentu pod pogojem, da drug rezident za njega ne uveljavlja posebne olajšave za vzdrževanega družinskega člana.
Verjetno vas imajo starši prijavljene kot vzdrževane. Na študentski svetovalnici izrecno piše:
1. Starši te uveljavljajo kot vzdrževanega družinskega člana ---> v tem primeru ti splošna olajšava ne pripada. Pripada pa ti posebna osebna olajšava (za leto 2013 znaša 2.477,03 €), če za to izpolnjuješ pogoje. Ta olajšava se prizna rezidentu, ki se izobražuje in dela na podlagi napotnice pooblaščene organizacije za posredovanje del dijakom in študentom. Izpolnjena morata biti dva pogoja:
- status študenta ali dijaka,
- starost do 26 let; prizna se tudi študentu, ki je starejši od 26 let, če se vpiše na študij do 26. leta starosti, in sicer za dodiplomski študij za dobo največ šest let od dneva vpisa in za podiplomski študij za največ štiri leta od dneva vpisa
Poleg posebne osebne olajšave se ti prizna še 10 % normiranih stroškov, kar pomeni, da bi v letu 2013 lahko zaslužila največ 2.752,22 €, da ti ne bo potrebno plačati dohodnine.
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
0 members, 2 guests, 0 anonymous users