Eurovision Song Contest
Posted 14 May 2022 - 11:14 PM
Posted 14 May 2022 - 11:32 PM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 14 May 2022 - 11:43 PM
Pablo Picasso
Posted 15 May 2022 - 12:02 AM
Posted 15 May 2022 - 12:08 AM
Pablo Picasso
Posted 15 May 2022 - 12:14 AM
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
Posted 15 May 2022 - 06:28 AM
Res ne znam ocenit
Presenecena sem bila nad glasovi ljudi. Precej pozitivno (pac Ukrajina je bila odsteta iz tega presenecenja).
Skoda mi je bilo za Fince, sem vseeno pricakovala vec.
Zmago bi jaz najbolj privoscila Spaniji, ki mi je imela res dober nastop in tak zivahen komad. Srbija je bila posebna in mi je vsec, da so ljudje to kupili.
S T sva ugotovili, da kakor so se vcasih slacile zenske, se zdaj moski 🤪
Vcasih smo imeli drinking game, ko se katera slece na odru. Letos so moski trgali stvari iz sebe.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 15 May 2022 - 10:03 AM
[Napoleon]
Posted 15 May 2022 - 10:10 AM
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 15 May 2022 - 11:17 AM
Posted 15 May 2022 - 11:29 AM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 15 May 2022 - 10:07 PM
Zakaj smo sploh imeli tekmovanje...
Točno to, mar bi jih razglasili za zmagovalce že v štartu brez vsega cirkusa. Mogoče se zato Italijani niso niti potrudili z organizacijo. Je tudi vzdušje ob razglasitvi bilo zelo zgovorno.
Zanimiv zapis enega hrvaškega kolumnista na to temo, ki osvetli tole farso:
https://www.tportal....stilin-20220510
Šalo na stran, Eurosong je že zdavnaj hudo politiziran, ampak se mi zdi, da je tole letos resnično problematično. Če se že gremo kvazi solidarnost, bi bilo bolj smiselno, če bi tekmovanje razveljavili in organizirali vseevropsko dobrodelno prireditev v podporo Ukrajini, tako je pa ta zmaga izpadla še bolj ceneno, kot tista 2016.
Hkrati se sprašujem, kdaj bomo nehali z dvojnimi merili in zakaj nikoli (saj odgovor v resnici poznam, zgolj retorično vprašanje). Če bi se EBU držala lastnih pravil, bi morali diskvalificirati in finančno kaznovati delegacije vseh tistih držav, ki so vihtele ukrajinske zastave in imele po svojih nastopih politične govore, sploh ker leta ponavljajo, kako so na ESC odrih dobrodošli vsi (pa zelo očitno niso, glede na to, da se redno sankcionirajo razne delegacije), kako na ESC odru ni prostora za politiko in kako bodo sankcionirani vsi, ki izvajajo politično propagando (islandske predstavnike so pred 3 leti kaznovali, ker so za nekaj sekund v prenosu dvignili palestinsko zastavo, ampak ukrajinski predstavniki lahko dvigujejo roko, podpirajo neonacizem in vpijejo Slava Ukrajini). Da ne govorimo o tem, da je ravno frontman Kalush Orchestra zatožil Alino Pash, dejansko zmagovalko izbora v Ukrajini, da je bila pred leti na Krimu, zaradi česar so jo zamenjali z njimi, bruh.
Zanimivo je tudi to, kako sta bili ravno UK in Švedska, ki sta se že pred tedni ponudili, da v primeru zmage Ukrajine organizirajo ESC pri njih, tako visoko. Če ne bi glasovi publike porinili Španijo na 3. mesto, bi bili 2. in 3.
Se opravičujem za roman, jaz imam ESC zelo rada, ker smo ga doma spremljali odkar pomnim, ampak sem zadnja leta tako razočarana nad to kuhinjo, ki je niti ne skušajo več zakamuflirati in je res čisto izgubila vsak smisel.
Pablo Picasso
Posted 03 May 2023 - 08:34 PM
Posted 07 May 2023 - 08:02 PM

Bill Bullard
Posted 07 May 2023 - 08:19 PM
Nekaj sem jih, potem mi je pa uslo z radarja. Zdajle mi je sele kapnilo, da bo ze naslednji teden na sporedu. Imava namen spremljat, upam, da bosta otroka sodelovala
Posted 08 May 2023 - 05:44 AM

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 09 May 2023 - 09:27 AM
Meni je Hrvaška ful glupa, ampak se mi je zasidrala v uho, da si jo prepevam. "Mama kupila traktora, ŠČ"
Švicarska mi je luštna, ampak sem prepričana da zato, ker sem jo milijonkrat slišala po radiu.
Švedska, ki je glavni favorit za zmago, mi je pa overrated.
Posted 09 May 2023 - 09:35 AM
Češka ima zanimivo pesem.
Bill Bullard
Posted 09 May 2023 - 08:21 PM
Posted 09 May 2023 - 08:26 PM
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users