Jump to content

Photo

Korona virus / Covid-19

• Please log in to reply
7286 replies to this topic

#2921 Kami

Kami

Ginger Mrs. Darcy / Fraser

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 24829 posts

Posted 25 October 2020 - 08:16 AM

Zadnjič sem se met gledanjem ene serije prav zalotila, da mi je postalo neprijetno, ko so ljudje tako skupaj stali, sedeli, pomenkovali ipd. : X Nisem pričakovala, da se bo tako zasidrala ta nova realnost.

enako, gledala sem poslovni sestanek in samo gledala kako en drugemu hodijo v osebni prostor. In ene 2x pomislila, kje imajo maske ... noro!

• 0

Put A Kilt On It!

Everybody knows how to raise children, except the people who have them.

#2922 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17204 posts

Posted 25 October 2020 - 08:25 AM

Dej nehita! To je zacasna realnost..ma kaj, bomo se seksali samo prek neta al kaj...:lol:
To ne more in ne sme ostat. Ni v naravi cloveka.
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2923 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17712 posts

Posted 25 October 2020 - 08:33 AM

Saj po pomladnem valu so se ljudje takoj nazaj zbližali, ni podlage za take strahove..
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2924 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23458 posts

Posted 25 October 2020 - 08:49 AM

Haha, na razdaljo sem tudi jaz pomislila, ko sem zadnje čase kake filme gledala, posnetke prireditev. Ampak kot je Matilda rekla, ko so bili pred poletjem ukrepi preklicani, so se ljudje spet normalno družili. Ko smo se dobili s kolegi, smo normalno en zraven drugega sedeli, ni bilo, da bi nam ostalo v podzavesti in bi se držali narazen. Mislim, da glede tega res ni panike.
Sem pa vesela, da zdaj nimamo nobenih pregledov, ki bi lahko odpadli. Tamala še ni prišla na vrsto za posvetovalnico ob 18 mesecih, mogoče se bo to kaj zamaknilo, ne vem, ampak kolikor sem brala, se cepljenja izvajajo.
V začetku novembra imam termin za fizioterapijo, ne vem, kako bo s tem, ampak ni nič nujnega, tudi če se prestavi, ker se termin itak hitro dobi. Pa sredi novembra laboratorij in predvidoma v decembru pregled.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2925 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32699 posts

Posted 25 October 2020 - 08:59 AM

Jaz sem pa čist kontra... pogosto se zavem, da ne razmišljam tako "koronsko" kot nekateri, res sploh ne pomislim, da se recimo med počitncami ne bi videli s prijatelji, šele ko mi ona reče, da se bodo bolj zase držali, mi kapne, aha, korona. Jao.  Pa ne morem se načuditi ljudem z masko zunaj, ni šans.

• 0

#2926 Dragica

Dragica

prismojena učiteljica

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 15802 posts

Posted 25 October 2020 - 09:24 AM

Enako. Meni je ravno ta razdalja, maske, togi obrazi, zaskrbljene oči, neprijetna, grozna...
  • 0
Če hočeš nekaj, česar še nimaš in nisi nikoli imel, naredi nekaj, česar nisi še nikoli naredil.

#2927 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 25 October 2020 - 12:13 PM

Podpis pod Matildo in Marmelado, jaz takoj, ko nehajo zastraševati, pozabim na korono.
Je pa sedaj toliko bolj prisotno nagodje, ne počutim se dobro. Enako kot sta Anouk in Kami napisali - gledam koncert, film, serijo in se zavem, da sem v krču, ko recimo v filmu nekdo reče, da gre v gostilno na kosilo. Najprej pomislim na masko in distanco. Brr.

Katera spremlja Kitajsko? Pri njih se je čisto umirilo, ali kako?
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2928 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17204 posts

Posted 25 October 2020 - 12:53 PM

Rajsi si tajvan poglejte.
Oni so imeli vsega skupaj malo cez 400 primerov in 6 smrti. Nikoli niso zaprli drzave, imeli vsesplosne karantene ali ustavili solstva.
Imeli pa so komplet pandemicni plan saj jih je sars 2003 fejst prestrasil. Razlika je se ta, da ljudje zaupajo vladi, so demokraticna republika.
Maske pa so na dolocenih krajih obvezne, ne pa vsepovprek. Ljudje vladi zaupajo. Pa niso egoisti, to predvsem. Ni protestov, ni nezaupanja...ni covida!

https://youtu.be/HdGGcup_7Mo

Pac, ljudje so drugacni, ljudje ubogajo. Ce bi vsi ubogali toliko kot ubogam sama in tudi vecina tu, problema sploh ne bi imeli.
Kljuc je v manjsem odstotku posameznikov, ki krsijo pravila ne glede na vse.
Tam pa pac nikomur ne pade na pamet da ne bi spostoval ukrepov, ki jih vlada doloci.
Verjetno k temu pripomore tudi to, da se vlada sama drzi ukrepov, ne pa tako kot pri nas...
Na zahodu je pa takoj vse poseg v clovekove pravice in svoboscine and shit...
  • 0
Včasih, redkokdaj se fino ti zdi, da si živ, da te nič ne boli, da je najlepši žarek, ki tebe zbudi, ko si ga odgrneš z oči.

#2929 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17204 posts

Posted 25 October 2020 - 01:01 PM

https://thediplomat....-new-outbreaks/
  • 0

#2930 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17508 posts

Posted 25 October 2020 - 08:06 PM

Od torka ostajamo v obcinah. Jeeeeej! Da ne bi ljudje okol hodil med pocitnicam/dopusti.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2931 bellini

bellini

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4310 posts

Posted 25 October 2020 - 08:08 PM

Pa kaj je Janši, mu ne bo že Urška enkrat telefona vzela. Pa ne moreš ljudem ob osmih zvečer preko tviterja sporočat takšne stvari.
  • 0

#2932 Buggy

Buggy

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 5209 posts

Posted 25 October 2020 - 08:11 PM

Pa kaka komunikacija je to?!?? Se trudik gledat dnevnik, da sem ja up-to-date, but it's no use.
  • 0
Seduce my mind and you can have my body.
Find my soul and I'm yours forever.

#2933 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17508 posts

Posted 25 October 2020 - 08:12 PM

Najbrz zanalasc. Ker ima beef z RTV. To so hude patologije. Kot pri Trumpu.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2934 Christianne

Christianne

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 6766 posts

Posted 25 October 2020 - 08:13 PM

:-O
  • 0

#2935 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 28051 posts

Posted 25 October 2020 - 08:21 PM

Pa kaj je Janši, mu ne bo že Urška enkrat telefona vzela. Pa ne moreš ljudem ob osmih zvečer preko tviterja sporočat takšne stvari.

Word!

:bruh:
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2936 Fiona

Fiona

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17204 posts

Posted 25 October 2020 - 08:29 PM

Ta tip je heben vampir.Ma kdo sklicuje sestanke pa seje zvecer in objavlja novice preko f.king twiterja.Samo se Trump.
Moj sodelavec,velik ljubitelj JJ-a je to pospremil s "to je najbolj elegantno, vse medijske hise zvedo novico naenkeat in nikogar ne preferira."
Glede ukrepa z obcinami....nimam besed. Virusa nic vec ne bo ustavilo, razen ce se v bajte zaklenemo, pa se to samo za mesec ali dva, potem bo spet isto. Kaj ce bi rajsi ze kaj v zdravstvu naredili, da pustimo virusu prosto pot in zagotovimo dovolj kadra in kapacitet za zdravljenje...ne...to je pa prevelik zalogaj, ane? Ampak to je edina resitev.
Italija je uvozila Kitajce, zakaj jih mi ne moremo??? Oni zdaj doma nimajo kaj pocet...
Ma peceni smo do pomladi, res.
  • 0

#2937 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23458 posts

Posted 25 October 2020 - 08:32 PM

Fiona, s tem si vse povedala. Ljudje tam zaupajo oblasti, se držijo pravil, "ubogajo". Nima sploh smisla primerjat. Kot si napisala, pri nas je takoj vse poseg v človekove pravice. Nihče mi ne bo govoril, kaj lahko delam in kaj ne.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2938 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17508 posts

Posted 25 October 2020 - 08:37 PM

Jaz si pa niti ne zelim, da ima prosto pot, ker ga nocem dobit. Simple as that :)
Pa da ga bomo prosto spuscal v domove na nepokretne in dementne... Ta je huda.
  • 0

Tumblr

#2939 _M_

_M_

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 32699 posts

Posted 25 October 2020 - 08:39 PM

Ma jaooo, zakaj omejevat gibanje, če so maske ohinsploh obvezne povsod??? In kao ščitijo???
  • 0

#2940 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17508 posts

Posted 25 October 2020 - 08:40 PM

A jih vecina nosi? Ne. Danes na sprehodu trume ljudi brez. Pa ne govorim o enem, ki gre sam v hosto ali cez polje. Pol je ni imelo niti pod brado za nujne primere.
  • 0

Tumblr

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users