Ex Machina (2015)
Kakor se je začel bolj počasi in mogoče malo medlo, se mi je zelo dobro razvil.
Všeč mi je bil.
Oscar Issac je meni zelo všečen dečko - totalno karizmatičen in sem ves čas pozorna nanj.
Posted 02 March 2017 - 03:16 PM
Ex Machina (2015)
Kakor se je začel bolj počasi in mogoče malo medlo, se mi je zelo dobro razvil.
Všeč mi je bil.
Oscar Issac je meni zelo všečen dečko - totalno karizmatičen in sem ves čas pozorna nanj.
Put A Kilt On It!
Everybody knows how to raise children, except the people who have them.
Posted 02 March 2017 - 03:37 PM
Ne razumem pa čisto dobro te gonje proti Casey Afflecku. On je bil nagrajen za svoje delo, ne za svoj značaj, obnašanje ali morebitna kazniva dejanja, ki jih seveda ne odobravam.
Jaz tudi po eni strani ne, ampak se je ljudem zato zameril in splošna simpatičnost tudi vpliva na to, koliko komu privoščiš nagrado (sploh če je konkurenca odlična).
Meni je bil zoprn še preden sem za to izvedela, tako mi je antipatičen, da me spravlja ob živce, ko ga gledam. In z bratom mi delujeta zapita, Casey pa poleg tega še čisto zanemarjen.
Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it.
― V. Van Gogh
Posted 02 March 2017 - 03:41 PM
Meni tudi ni višek simpatičnosti, ampak jaz sem bolj dobila vtis, da on zaradi te obtožbe ne bi smel dobiti nobene nagrade, ne le za to, ali jo privoščijo ali ne.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 02 March 2017 - 03:43 PM
Ja, mogoče res. Tako kot Omar.
― V. Van Gogh
Posted 02 March 2017 - 03:47 PM
Posted 02 March 2017 - 03:54 PM
Meni je Lion med top 5 filmi lanskega leta. Sem razočarana, da ni dobil nobenega oskarja, ker bi si res zaslužil. Meni sta tudi ona luštna, fantek in Dev.
― V. Van Gogh
Posted 02 March 2017 - 04:04 PM
Posted 02 March 2017 - 04:09 PM
Mhm. On je prišel na Oskarje s starši in se mi je ful fajn zdelo, res so simpatični.
― V. Van Gogh
Posted 02 March 2017 - 06:47 PM
Jaz sem se spravila gledat The Salesman, ki je dobil oskarja za najboljši tujejezični film.
Po 1 uri sva prenehala gledat, ker se nama je taako vlekel Na IMDB pa tako visoka ocena. Mogoče se v drugi polovici kaj razvije, bova pogledala še to,
ko bo čas, ampak mi je pa pokvarilo vtis.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 02 March 2017 - 06:56 PM
Jaz sem si pa pogledala Trainspotting in sem bila razočarana, sicer pa nisem glih pričakovala, da bo boljši kot prvi del. Prva poloviva filma še obeta, potem pa se začne razpletati v en pocukran happy end. Všeč mi je bilo tud to, da so notri vsi igralci iz prvega dela. Precej stereotipov je v filmu, kar mi vedno pokvari vtis.
Se mi je zdelo, da bo kaj takega. Je pa res, da tudi knjiga ne dosega prvega dela.
Ljudje imajo radi, da jim kaj poveš, v pravih količinah, v skromnem, zaupnem tonu, in mislijo, da te poznajo, ampak te ne poznajo, poznajo podatke o tebi, dobijo samo dejstva, ne občutkov, ne, kaj si misliš o čemer koli, ne, kako si zaradi stvari, ki so se ti zgodile ali si se odločil zanje, tak, kot si. Vse, kar naredijo, je, da te napolnijo s svojimi občutki in mnenji in opažanji in ustvarijo novo življenje, ki ima s tvojim bolj malo zveze, in tako si varen. (Per Petterson: Konje krast)
Posted 02 March 2017 - 07:50 PM
Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.
Posted 02 March 2017 - 08:32 PM
Ove tudi, Salesman pa nisem gledala.
― V. Van Gogh
Posted 02 March 2017 - 08:49 PM
Podgana, zakaj ti je bil všeč? Meni je bil film neznosen
Posted 04 March 2017 - 11:09 AM
Koncno sem docakala podnapise za By The Sea (velik del je v francoscini). Vredno je bilo pocakati, se boljsi mi je bil, kot sem pricakovala. Cista fantazija, eden najbolj estetsko zadovoljujocih filmov zadnjih let, od pokrajine do kostumografije. Pa seveda Angelina.
Glede na to, da sta tudi v resnici porocena (ta film sta celo posnela na porocnem potovanju takoj po poroki), sta imela kar zahtevni vlogi, opravila sta pa seveda brezhibno kot vedno.
Priporocam tistim, ki jim je bil vsec 45 Years in podobni. Se fantu je bil zelo vsec pa sicer ni ljubitelj takih filmov. Jaz ga bom sigurno se kdaj pogledala, ene prizore sem si kar nazaj prevrtela. ☺️
Meni ta film ni presežek v kakršnemkoli smislu, je pa vseeno zelo gledljiva ljubezenska drama. Všeč mi je, kako dobro sta uspela prikazati, kaj
se lahko zgodi dinamiki zakona po dolgih letih in težkih preizkušnjah in da je na koncu brezpogojna ljubezen tisto, kar te še lahko drži skupaj.
Res sta (bila) dober par tako na platnu kot zares in prijetna sta za gledat.
"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."
Bill Bullard
Posted 08 March 2017 - 07:19 PM
Je katera gledala Elle? Jaz sem ga pogledala v dveh delih, tako mi je bil težek in čudaški. V resnici ne vem, kaj naj si mislim o vsem skupaj, še zame je preveč provokativen in kontroverzen in večino časa sem ga gledala z zgroženim/wtf izrazom na obrazu. Še dobro, da nisem šla v kino. Ali rekla možu, da ga pogledava skupaj.
Pogledala sva še Passengers, ker imava rada ZF filme pa se je obema zdel fail. Preveč enodimenzionalna zgodba, na prvo žogo in s premalo kompleksnim sporočilom. Bolj za mlajše in nezahtevne gledalce. Pa Jennifer mi je res čedalje bolj bedna in precenjena se mi zdi.
― V. Van Gogh
Posted 08 March 2017 - 11:07 PM
Nisem gledala Elle, bi ga pa šla gledat v kino. Ta igralka mi je všeč, gledala sem jo v filmu Učiteljica klavirja (nor film!).
Passengers mi je bil pa beden, tudi men se zdi Jennifer precenjena, pač ratal ji je
Posted 08 March 2017 - 11:13 PM
Isabelle je res dobra. Hvala za predlog, preverim.
― V. Van Gogh
Posted 08 March 2017 - 11:26 PM
Film je bil posnet po romanu z istim naslovom (Elfriede Jelinek), je pa precej avtobiografski, Jelinekova je utrgana . Film je ful šokanten, da ti povem že vnaprej. Redki filmi naredijo tako notranjo psihozo, z vsakim naslednjim prizorom sem bila še bolj šokirana od prejšnjega, na koncu filma sem se pa že mal tresla. Pa res ne pretiravam, čist sem padla not v film.
Posted 09 March 2017 - 12:28 AM
Tak efekt sem jaz doživela pri Nocturnal Animals, pol filma sem bila čist trda od napetosti, je pa res, da ogled v kinu ima bolj dramatične učinke.
Bill Bullard
Posted 09 March 2017 - 08:28 AM
Ja, res je. Jaz sem Učiteljico gledala doma sredi dneva, v kinu bi me pa pobral
Nocturnal animals moram pa še pogledat, trailer mi ni bil bogvekaj in sem ga spustila v kinu.
0 members, 1 guests, 0 anonymous users