Jump to content

Photo

Veganska in vegetarijanska prehrana

• Please log in to reply
3252 replies to this topic

#2921 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 28 November 2018 - 11:40 AM

Mercator je bil eden prvih, ki je te stvari sploh imel, potem se je pa konkurenca razpasla in so kupci sli drugam (ce so imeli kam it), ker so tovrstni izdelki v Mercatorju dragi kot zafran. Ne mores racunat 4eur za 500g sojin jogurt in pricakovat, da stranke ne bodo sle drugam (ali se odpovedale jogurtu, lol). 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2922 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 29 November 2018 - 02:10 PM

Pa v DMu je bil nekaj časa v redni ponudbi, potem so ga pa tudi tam ukinili. :why:

Razen tega, da je 'cheesecake' po sili razmer postal 'mix v kozarcih' :lol: , je pa res odlična kombinacija okusov.

Sploh ta krema in sveže borovnice, vrhunsko. Jagod pa nisem dobila. Morš narest! Grancereale sem pa zmešala s stopljenim Alsan maslom in

ta del je najbolj nasiten, ga je dovolj res malo.

• 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2923 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 29 November 2018 - 02:46 PM

Ja, pa ce je predebel podplat (:D), se tezko reze. Jaz bom danes za prvo silo naredila cokoladne razpokancke po receptu od Kinky, za naprej pa se ne vem. Mogoce bom to cokoladno prisparala za bozic in naredila kaj v tem stilu:

47183407_1799804050130308_10018996912914

Eno svetlo ali svetlejso kremo bi se rada imela za med recepte - da ni maslena krema ali stepena smetana, to mi malo manjka. Bo treba se ene 5-10 let pocakat, da bodo sestavine tipa kremni sir, bela cokolada, kakavovo maslo, Alsan maslo ipd. bolj dosegljive (cenovno in/ali geografsko, heh). Vcasih si naredim v Nemciji zalogo, ampak cez mejo ponavad skociva 1x letno. Bi rabila koga na drugi strani meje, da mi pove, kje vse se skrivajo dobrote, drugace moram vse prehodit in vsako polico osvrknit (vsaj znakce imajo na vecini izdelkov, tako da ne rabim vedno celih romanov brat). 

Korenckovih mafinov ze dolgo nisem naredila, mogoce se teh lotim. 

• 0
“Your assumptions are your windows on the world. Scrub them off every once in awhile, or the light won't come in.” - A. Alda

#2924 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 03 December 2018 - 08:39 AM

Porocam, da sva vceraj potem spekla pito z nadevom iz jabolk, hrusk, manga in inkovskih (?) jagod (physalis - kaj je ze to v slovenscini, volcje jabolko?) in je bila res ful dobra. 

Poleg tega sva naredila se kremno bucno-korenckovo juho, kremno juho iz brokolija in boba, gobovo rizoto s sladkornim grahom in ciceriko, pa se sirov burek s spinaco. Glede na to, da imava od sobote se gado gado v hladilniku, v sredo druzinsko vecerjo, v cetrtek pa pogreb, nama do petka verjetno ne bo vec treba kuhat. 

• 0

#2925 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 03 December 2018 - 09:27 AM

Due to the ongoing rise in plant-based diets, it’s very likely that more people than ever will be eating vegan over the festive period this year. That means more people than ever hosting a vegan. If that thought fills you with dread – read on. I’ve got a few tips to ensure your Christmas dining is all plain sailing.

klik

• 0

#2926 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 03 December 2018 - 09:51 PM

Physalis je Andska jagoda. : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2927 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 03 December 2018 - 09:59 PM

Hvala!

• 0

#2928 _Planet_

_Planet_

human search engine of cudovita.si

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27626 posts

Posted 03 December 2018 - 11:02 PM

Np : )
  • 0
Rape of the mind is a social disorder...

#2929 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 02 January 2019 - 02:43 PM

Verjetno je bilo ze kaj napisanega pa ne najdem zdaj.
Dobri veganski cokoladni namazi, da bi bilo kaj v nutella smeri, se pravi malo bolj lesnikovega okusa?
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#2930 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 02 January 2019 - 02:55 PM

8710573426078.jpg

87172249.jpg

• 0

#2931 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 02 January 2019 - 02:56 PM

Tega je zdaj že kolikor hočeš, baje pa se okusu original Nutelle najbolj približa Bionella. Dobi se v Müllerju.
  • 0

"Opinion is really the lowest form of human knowledge. It requires no accountability, no understanding. The highest form of knowledge is empathy, for it requires us to suspend our egos and live in another’s world. It requires profound purpose larger than the self kind of understanding."

Bill Bullard

#2932 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 02 January 2019 - 03:08 PM

Vem, da je tega kolikor hoces, ampak sem se ze parkrat zafrknila pri okusu in je bil prevec cokoladen, tak navaden.
Hvala za nasvete, bionello sem ze videla nekje pa mi je ful pretemna delovala na prvo oko, ampak ce je podobna jo bom kupila.
  • 0

Yes, it can happen so quickly. Life as we know it can change in a blink of an eye. Unlikely friendships can blossom, important careers can be tossed aside, a long lost hope can be rekindled. Still, we should be grateful for whatever changes life throws at us. Because all too soon, the day will come when there are no changes left.

#2933 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12155 posts

Posted 02 January 2019 - 03:20 PM

Ta je meni ful dober, je pa drag ko zafran:
https://www.zlatapti...z-20-chocolate/
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2934 Anouk

Anouk

pro libraries

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 25878 posts

Posted 02 January 2019 - 03:26 PM

Uf :D Pri nas so recimo po 4eur, pa se mi ze to zdi ogromno. Tega LaVida imam zdaj v predalu skritega, da ga imam za na palacinke (ali pa za na zlico, ce je res sila :P), za na (nizozemski) kruh mi ga je skoda :D

• 0

#2935 Podgana

Podgana

Miss Havisham

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17274 posts

Posted 02 January 2019 - 03:37 PM

Meni je Valsoia cisto dober. Se celo en procent lesnikov ima vec kot Nutella.
  • 0

Dear Leonard. To look life in the face, always, to look life in the face and to know it for what it is. At last to know it, to love it for what it is, and then, to put it away. Leonard, always the years between us, always the years. Always the love. Always the hours.

Tumblr

#2936 Peteršilj

Peteršilj

pametnjakovič

• Redni člani
  • PipPipPip
  • 1355 posts

Posted 02 January 2019 - 09:14 PM

Meni je tudi ta, ki ga je Hevea nalepila božanski.
  • 0
Never be embarrassed about something you like.

#2937 Emily

Emily

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11537 posts

Posted 24 January 2019 - 03:49 PM

Sem potem kupila Bionello in mi je čisto povprečen čokoladni namaz, lešnikov pa sploh ne okusim. Za moje pojme ni niti malo podobna Nutelli.

Bom jo porabila zdaj, vendar še naprej iščem približek. :D 

• 0

#2938 Olivija

Olivija

Banana Bro

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 15166 posts
  • Interests:illustration, architecture, trees, cats, cats on trees...

Posted 24 January 2019 - 04:58 PM

Bom vprašala sestro, zadnjič mi je z navdušenjem nek namaz kazala, jaz pa nisem bila pri stvari. :D

• 0

Odkriti srečo. Jo loviti in ujeti. Se prepustiti. Gledati z odprtimi očmi, vonjati, poslušati, se čuditi. Biti radoveden, ceniti lepoto in preproste, majhne in srčne stvari, srčne ljudi, trenutke. Čričke. Predvsem ne pozabi na čričke. Brez njih ni poletja.

#2939 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 04 February 2019 - 10:59 PM

Lidl ima po novem kokosove veganske jogurte po normalni ceni. Danes je bilo vse pobrano, tako da jih se nisem poskusila.
Sprobat moram tudi tele nove zadeve od Veganke.
Sem pa sita teh visokih cen jogurtov. Ga imam rada sicer in bi ga kupila večkrat, a kaj ko so dragi in se jih dobi samo v bolje založenih trgovinah. Navadni Joya pa je zanič.

Anouk, si kdaj poskusila jogurt naresti sama?
Tole izgleda zanimiv recept: https://pogumnapunca...ml?spref=fb&m=1
  • 0

Bill Bullard

#2940 Matilda

Matilda

Snowflake on fire

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 17588 posts

Posted 04 February 2019 - 11:05 PM

Sem potem kupila Bionello in mi je čisto povprečen čokoladni namaz, lešnikov pa sploh ne okusim. Za moje pojme ni niti malo podobna Nutelli.
Bom jo porabila zdaj, vendar še naprej iščem približek. :D 

Če hočeš okus Nutelle, jo boš dobila samo pri Nutelli. :D Jaz preizkušam različne namaze in uživam v njih (če so dobri). Logično je, da pri drugačni formuli okus ne more bit povsem identičen.
  • 0

Bill Bullard

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users