Jump to content

Photo

Kontracepcijske tablete

• Please log in to reply
4119 replies to this topic

#2921 Marmelada

Marmelada

cca 270 kcal/100 g

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 23397 posts

Posted 02 June 2010 - 02:17 PM

Se strinjam s čisto vsem, kar ste zgoraj napisale nasprotnice hormonske kontracepcije. Jaz iz istih razlogov nikoli nisem jemala KT in jih nikoli ne bom. Fant se z mano povsem strinjam in me še niti enkrat ni prepričeval, naj grem na tablete. No sej navsezadnje njegova beseda tu ni glavna. Se strinjam z Ano, da je itak ful hrane nezdrave, ampak če je že hrana onesnažena, zakaj bi potem jedla še KT povrh, če mi ni treba. Na kratki rok lahko res ni nekih posledic, lahko pa pridejo čez leta.

Glavni razlog za to, da nočem KT je pri meni ta, da nam je v 1. letniku faksa na sistematskem pregledu na tistem predavanju o samopregledovanju dojk tista gospa povedala, da KT lahko povečajo tveganje za raka na dojkah za 30%. Pa prebrala sem tudi, da lahko povečajo tveganje za raka na jetrih. Tako da, če bi bilo 100% dokazano, da niso zdravju nevarne, bi jih mogoče jemala.

Pri meni osebno kondomi ne ubijejo vsega užitka in spontanosti pri seksu. Nama je natikanje kondoma itak rutinsko, pa tudi traja ne zdaj 5 min, da ga dava gor. Če pa ne bi uporabljala kondomov, bi bilo isto, fantu ne bi pustila, da takoj navali, ampak bi ga prej vsakič naterala, da si ga gre umit, ker imam mal paranojo glede morebitnih umazanij, ki bi se lahko prenesle vame. laugh.gif Pa alergična tudi nisem nanje ali karkoli.
  • 0

"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

#2922 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 02 June 2010 - 02:54 PM

Kdorkoli? Malo me že skrbi huh.gif .
  • 0

#2923 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 02 June 2010 - 03:38 PM

Ne razumem zakaj kadar se gre za zdravje ne pokličete direkt zdravnika!
Krvavenje izven rednega menstrualnega cikla je pojav več dejavnikov:

To sem našla na googlu:

Spoštovani!

Imam probleme z izven menstrualnimi krvavitvami. Včasih so se tepojavljale le ob športnih dejavnostih (kolesarjenje rolanje) in so jihspremljale rahle bolečine v trebuhu v smislu napihnjenosti. V zadnjem času (kakšen mesec nazaj) pa so bile te krvavitve skoraj vsak dan. Gre za zelo blago krvavitev brez bolečin. Sedaj so izginile vendar se bojim, da se bodo spet ponovile. Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok tega. Menstruacijo imam drugače zelo redno in ne jemljem nobenih kontracepcijskih tabletk.

Hvala za odgovor!

Informacija, da ne jemlješ hormonske kontracepcije, je koristna. Nisi navedla starosti, predpostavljam pa, da gre za mlado dekle. Pri povsem zdravem dekletu je nenavadno, da bi fizična aktivnost bila razlog za neregularne krvavitve, razen ob extremnih naporih, povezanih s hujšim stresom.

Brez pregleda bodo najina razmišljanja bolj ugibanja, oz. govoriva raje o diferencialni diagnostiki ali možnih vzrokih:
- PCOS ( sindrom policističnih ovarijev )
- funkcionalna cista jajčnika
- polip maternčne sluznice
- vnetno obolenje rodil !!!
- moteno delovanje ščitnice!
in še bi lahko naštevali.

Omenila sem samo najpogostejše razloge. V tvoje dobro pa raje priporočam pregled pri ginekologu.

Vida Dimnik

Še to:

Motnje menstrualnega ciklusa so vse nepravilnosti, ki nimajo oblike rednega menstruacijskega ciklusa. Vzroki za take neredne krvavitve so:

- Neusklajeno delovanje žlez pri ženski
- Bolezni maternice in nožnice
- Sistemske bolezni in
- Nekatera zdravila

Motnje menstrualnega ciklusa razdelimo na:

- Motnje v jakosti krvavitve (sprememba jakosti, vmesne krvavitve,...)
- Motnje v pogostnosti krvavitve (glede na časovno pojavljanje)
- Popolnoma neredne krvavitve (metroragija)
- Boleče menstruacije (dismenoreja)
- Premenstrualni sindrom

nadaljevanje: http://www.ringaraja...373.html?page=1
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#2924 Hevea

Hevea

Chocolate desintegrator

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 12163 posts

Posted 02 June 2010 - 03:40 PM

Jaz sem med KT enkrat imela neko nenavadno krvavitev, ampak se ne spominm, če ni bila mogoče samo par dni prezgodnja menstruacija.
  • 0

There are no limits to what you can accomplish when you are supposed to be doing something else.

#2925 rea

rea

I'll never be maria magdalena

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 20446 posts
  • Interests:Only an open heart will allow you to float equally between everyone.

Posted 02 June 2010 - 03:42 PM

Samo med jemanjem KT je to pogost pojav
  • 0

There are some things I may not know                  

There are some places, dear Lord, I may not go.

But there's one thing of which I'm sure

My God is real for I can feel him in my soul.

I have found a way to live  

in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram

Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram

#2926 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 June 2010 - 03:42 PM

Če se ponavlja, in se krvavitev pojavi tudi med spolnimi odnosi, je to zagotovo vnetje.

Drugače pa mogoče res prezgodnja menstruacija.
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2927 vrana

vrana

odvisnik

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 2547 posts

Posted 02 June 2010 - 04:00 PM

Hvala vsem za odgovore. smile.gif

farha, drugače pa še nisem poklicala ginekologinje, ker je bilo tega res malo in bom počakala najprej na menstruacijo, ki jo dobim čez 4,5 dni. Če bi bilo res kaj hudo resnega (da bi me bolelo, peklo), bi jo sigurno takoj poklicala.

Pa pri vnetju najbrž kaj boli, srbi, peče?
  • 0

#2928 Kinky

Kinky

Železna devica

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 38152 posts
  • Interests:krompir

Posted 02 June 2010 - 04:06 PM

Odvisno. Jaz sem ga imela pred leti, pa ni bilo teh simptomov, srbenja in podobnega.

Ti kar počakaj, ja. wink.gif
  • 0
“It was true that I didn’t have much ambition, but there ought to be a place for people without ambition, I mean a better place than the one usually reserved. How in the hell could a man enjoy being awakened at 6:30 a.m. by an alarm clock, leap out of bed, dress, force-feed, shit, piss, brush teeth and hair, and fight traffic to get to a place where essentially you made lots of money for somebody else and were asked to be grateful for the opportunity to do so?” (Charles Bukowski)

---------------------------------------------------------------------------------------------

When you open your mind to the impossible, sometimes you find the truth.

#2929 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 02 June 2010 - 07:39 PM

^Tud jaz mam paranojo glede umazanije, sicer pa že itak ve da če nima sveže umitga pr men ne bo dobil seksa. tongue.gif
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2930 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 June 2010 - 08:36 PM

QUOTE(Sally @ 2. 6. 2010 - 20:39) View Post
sicer pa že itak ve da če nima sveže umitga pr men ne bo dobil seksa. tongue.gif

Potem pri tebi spontani seksi, da bi te npr. naslonil malo na steno po kakšnem celodnevnem pohajkovanju,
kjer sta zašvicala oba fuŁ, odpadejo...

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>
<p style="text-align:center;"> </p>

#2931 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 02 June 2010 - 09:14 PM

Hot sweaty nasty sex FTW.
  • 0

#2932 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts
  • Interests:sevanje anti-mojo občutij

Posted 02 June 2010 - 09:17 PM

O Piquet, kaj pa ti porečeš na KT? Bodi useful pa nam malo razkrij moški pogled na te reči (ker že sajk vestno bojkotira forum, z izjemo kakega prispevka o pištolcah tu in tam). biggrin.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
como se vuelve siempre al amor,
vuelvo a vos,
con mi deseo, con mi temor.

#2933 Piquet

Piquet

Proud Argish owner

• Redni člani
  • PipPipPipPip
  • 4435 posts

Posted 02 June 2010 - 09:30 PM

Nobena od bivših jih ni jemala.. Mene ni motilo, sploh pa je ne bi silil proti njeni volji, zato, da bi jebal brez kondoma.

• 0

#2934 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 02 June 2010 - 09:33 PM

Fer. yes.gif
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#2935 krneki

krneki

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 11455 posts

Posted 02 June 2010 - 09:38 PM

@fluffy: Je tako. Ne vem kje naj se lotim problema, navade so hudič, sploh če si higienski freak.
  • 0
"If it's meant to be, it will find a way."

#2936 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 June 2010 - 09:42 PM

QUOTE(Piquet @ 2. 6. 2010 - 22:30) View Post
da bi jebal brez kondoma.

IPB Image

Sally, saj te kar precej razumem, veš.

• 0
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">“Someone once told me the definition of Hell: </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">The last day you have on earth, the person you became </span></strong></span></span></p>
<p style="text-align:center;"><span style="color:#000000;"><span style="font-family:georgia, serif;"><strong><span style="font-size:12px;">will meet the person you could have become.”<br>
- </span></strong><span style="font-size:12px;">Anonymous</span></span></span></p>

#2937 Jinadaze

Jinadaze

Tough cookie

• Moderatorji
  • PipPipPipPipPip
  • 86428 posts

Posted 02 June 2010 - 09:46 PM

*čri čri*

• 0

Normality is a paved road: It's comfortable to walk, but no flowers grow on it. 

― V. Van Gogh

#2938 Braunkopf

Braunkopf

Little Miss Greedy

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 21767 posts

Posted 02 June 2010 - 09:47 PM

Ne čujem dobro.
  • 0
Vuelvo al Sur,
vuelvo a vos,

#2939 ora

ora

Izberi si sam

• Redni člani
  • PipPipPipPipPip
  • 27447 posts

Posted 02 June 2010 - 09:47 PM

Hm jaz nekaj časa že razmišljam, da bi prenehala. Sicer mi ne škodijo, ampak nekak bi rada naredila eno pavzo, da vidim kako moje telo reagira in deluje brez. Vem, da je moj naraven cikel precej daljši od 30 dni, tam na 36 dni pomojem. Mi je pa fajn, ker lahko sproščeno seksam, tega občutka prej nikoli nisem mela... pa manj živcev se mi zdi, da me stane. Pa sej stres bolj pospešuje bolezenska nagnenja kot pa hormoni, pač čutim zaenkrat, da je to moja najboljša izbira. S poželenjem pa itak nimam problemov al pa kej podobnega kot ste nekatere opisvale.
  • 0

#2940 Fluffy The Stud Eater

Fluffy The Stud Eater

weird stuff lover

• Člani
  • PipPipPipPipPip
  • 54873 posts

Posted 02 June 2010 - 09:51 PM

QUOTE(Jinadaze @ 2. 6. 2010 - 22:46) View Post

*čri čri*

O, murenček!

• 0

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users