Ne razumem zakaj kadar se gre za zdravje ne pokličete direkt zdravnika!
Krvavenje izven rednega menstrualnega cikla je pojav več dejavnikov:
To sem našla na googlu:
Spoštovani!
Imam probleme z izven menstrualnimi krvavitvami. Včasih so se tepojavljale le ob športnih dejavnostih (kolesarjenje rolanje) in so jihspremljale rahle bolečine v trebuhu v smislu napihnjenosti. V zadnjem času (kakšen mesec nazaj) pa so bile te krvavitve skoraj vsak dan. Gre za zelo blago krvavitev brez bolečin. Sedaj so izginile vendar se bojim, da se bodo spet ponovile. Zanima me, kaj bi lahko bil vzrok tega. Menstruacijo imam drugače zelo redno in ne jemljem nobenih kontracepcijskih tabletk.
Hvala za odgovor!
Informacija, da ne jemlješ hormonske kontracepcije, je koristna. Nisi navedla starosti, predpostavljam pa, da gre za mlado dekle. Pri povsem zdravem dekletu je nenavadno, da bi fizična aktivnost bila razlog za neregularne krvavitve, razen ob extremnih naporih, povezanih s hujšim stresom.
Brez pregleda bodo najina razmišljanja bolj ugibanja, oz. govoriva raje o diferencialni diagnostiki ali možnih vzrokih:
- PCOS ( sindrom policističnih ovarijev )
- funkcionalna cista jajčnika
- polip maternčne sluznice
- vnetno obolenje rodil !!!
- moteno delovanje ščitnice!
in še bi lahko naštevali.
Omenila sem samo najpogostejše razloge. V tvoje dobro pa raje priporočam pregled pri ginekologu.
Vida Dimnik
Še to:
Motnje menstrualnega ciklusa so vse nepravilnosti, ki nimajo oblike rednega menstruacijskega ciklusa. Vzroki za take neredne krvavitve so:
- Neusklajeno delovanje žlez pri ženski
- Bolezni maternice in nožnice
- Sistemske bolezni in
- Nekatera zdravila
Motnje menstrualnega ciklusa razdelimo na:
- Motnje v jakosti krvavitve (sprememba jakosti, vmesne krvavitve,...)
- Motnje v pogostnosti krvavitve (glede na časovno pojavljanje)
- Popolnoma neredne krvavitve (metroragija)
- Boleče menstruacije (dismenoreja)
- Premenstrualni sindrom
nadaljevanje:
http://www.ringaraja...373.html?page=1
There are some things I may not know
There are some places, dear Lord, I may not go.
But there's one thing of which I'm sure
My God is real for I can feel him in my soul.
I have found a way to live
in the presence of the Lord Hare Ram, Ram, Ram
Hare Ram, Ram, Ram, Sita Ram, Ram, Ram